Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
admiralka wrote:AnnaZ ja pakiet na trombofilie robie zaraz po nowym roku, kariotypy idziemy badać 8 stycznia (ale nie na nfz), o tym zespole antyfosfolipidiowym też myślałam, ale to może za jakiś czas, bo już finansowo nie uciągniemy.
Ja chcę znów mimo wszystko, wrócić do starań, jak najszybciej. Ale wpierw badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 08:18
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Tak, to prawda, że teraz na lekach ok. Po pierwszej zdrowej ciąży poronienia. Jednak nie poznaliśmy przyczyny, w badaniach nic nie wyszło. Początki tej też niezbyt ciekawe, jednak udało się. Koniec końców nie wiemy co pomogło.
Jednak Bella to możliwe, mając zdrowe dziecko z bezproblemowej ciąży mieć problemy. Roma ma synka z drugiej ciąży, zdrowego, gdzie przy jej mutacji kariotypu wydaje się być niemal niemożliwe mieć zdrowe dziecko, a raczej w ogóle mieć. Po nim kilka poronień jeszcze. Albo M@linka - z pierwszej ciąży ma zdrowego syna, potem poronienia, a okazało się, że ma V-leiden i trombofilię. Na odpowiedniej dawce leków kolejna ciąża przetrwała i ma drugiego synka.
Cieszę się w sumie, że ciąża za nami. Mimo radości z ruchów i ogólnej radości z ciąży wreszcie od pewnego etapu ciągle z tyłu głowy gdzieś siedział ten strach, że w każdym momencie może coś się "zepsuć". Dużo, na prawdę dużo pomogły mi dziewczyny tutaj. I próba nastawienia się psychicznie po ostatnim poronieniu na kolejną ciążę. Tak jak po poprzednich miałam parcie na już, tak po tym ostatni stwierdziłam, że musimy dać sobie chociaż odrobinę przerwy. Jak jest się gotowym na dalsze działania, warto walczyć. Dużo się zniesie, badania, leki, suplementy. Jednak ważne jest też wsparcie tych najbliższych.
Warto12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
AnnaZ wrote:Admiralko,Tobie przysługują kariotypy na nfz,a zespół antyfosfolipidowy wyciągnij od swojego lekarza rodzinnego,po 2 stracie masz do tego prawo.Nie wiem skąd jesteś,ale dziewczyny pisały,ze w Łodzi na kariotypy nie czeka się długo.
Jestem z Poznania i nie chcemy czekać za terminem na nfz. A z zespołem antyfosfolipidowym to spróbuje wyciągnąć, tak jak mówisz. -
Jacqu jeszcze Ci chyba nie gratulowalam, wiec gratuluję ogromnie!
Ja z M wczoraj mieliśmy wizytę. Wszystko jest w porządku. Bąbelka wazy 300gr, wiec chyba to bedzie niezły Klocuśusg sie Jej nie podoba, otwierała buzie choćby płakała, lekarz tez mówił ze widać niezadowolenie.
4.1 mamy prenatalne. Ruchy czuje już bardzo wyraźnie.
Pozdrawiam Was serdecznie. Mam nadzieje ze mogą historia dodaje Wam nadzieje, a nie zasmuca. Mnie zawsze takie historie od jednej z Nas pocieszały i pisze tu z takim samym zamiarem, ale jeśli tak nie jest to dajcie znać.Jacqueline, baljov, sylvuś, admiralka, Edyśka82, Koteczka82 lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia - dzięki
super, że wszystko dobrze u Was, wspaniałe wieści z wizyty
W Łodzi na Pomorskiej robiliśmy badania, w zeszłym roku dzwoniłam zapisać się w połowie kwietnia i termin był na 1 sierpnia, gdzie w Wa-wie w dwóch miejscach trzeba byłoby czekać rok na samo badanie... Nie wiem jak teraz jest w Łodzi, jakoś wiosną ktoś na forum tu gdzieś pisał, że chyba krócej się czekało.
Jeszcze coś o Rudzie Śląskiej czy coś pisały dziewczyny, że tam szybko są chyba terminy na badania, na nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 08:49
Edzia1993 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
W rudzie sa bardzo szybko, niby mowia ze sie czeka pare miesiecy przez telefon, a my mieliśmy wizyte po dwoch tyg i wyniki tak samo.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Hej dziewczyny.
Mam do sprzedania trzy opakowania clexane 0.2 jakby któraś potrzebowała ja zapłaciłam bez refundacji 58zl za 1 op ale sprzedam za 20 zl 1 op .. 3 opakowania za 60 zl w tym pokryje koszt przesyłki27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jacqueline wrote:aLunia, Doti - super wieści
już piszę, dorwałam się do komputera, z telefonu niestety nie mogę się zalogować
więc tak:
12.12.2017 o 9:57 na świecie zjawiła się Izabela, w 38t5d, 55cm i 4450gNa wieczór na chwile usiadłam na łóżku, na pare minut, wstać wstałam dopiero po pierwszej nocy. Przeciwbólowe przez noc tylko jeszcze były, ale po całym dniu potem wymiękłam i poprosiłam o paracetamol chociaż, w nocy i dalej już było ok
W piątek wyszliśmy do domu, docieramy się, raz lepiej raz gorzej. Gorzej oczywiście jak płacze i nie potrafie jej uspokoić, nic nie działa i płacze razem z nią. Ale mąż do nowego roku w domu będzie, także jakoś te pierwsze chwile pomoże więcej w opiece
GratulacjeJacqueline lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka,a co u Twoich chłopców?Dawno Cię tu nie było,dlatego szczególnie miło Cię czytać.
Jacqueline,a jakie leki dostałaś?Nie pamiętam już.Widzę,ze u Ciebie,Edzi i większości osób kariotypy wychodzą ok,więc poczekam na nie,a zacznę od tego,co zaplanowałam.
Rozumiem,ze trombofilię można robić też przed staraniami?Nie tylko po poronieniu?U mnie minęło już pół roku od poronienia.
Ja mam chyba problem z progesteronem,teraz przy cp przy becie 1800 wynosił 7.
Jutro mam kontrolę po cp,dopytam o wszystko.Zapisałam pytania na kartce,bo ze stresu zapomnę.
Bella,większość lekarzy mówi po prostu incydent proszę starać się dalej,badania niepotrzebne i gdyby nie to forum,to nadal w to bym wierzyła.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Czarnulka, tez polecam modlitwe do Sw. Rity. Jest Wielka.
AnnoZ, tak wiem, ze lekarze nie widza problemow przy 1,2 czy 3 poronieniach. Masz racje, ze jezeli cos przeczuwasz nalezy spr.
Ja się zastanawiam nad posiewem z szyjki na ureaplasma itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:21
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Ja dziś betę badalam i jest wynik 14016, więc jest dobrxe niby tak wyliczylam to miało być 7000-8000. Myślicie że przy takim poziomie pozamaciczna jest jeszcze możliwa? Czy beta nie ma nic do rzeczy? Jutro mam dopiero wizytę, niby trochę się uspokoiłam ale ciągle myślę. A brzuch mnie dziś nie boli.
-
aLunia wrote:Gin mi mówiła że dopiero powyżej 1500 bety mam iść na wizyte bo będzie coś widać. W piątek przed świętami była 970 a na betę idę dopiero jutro. Wg moich obliczeń powinna być powyżej 70000 więc zobaczymy jak będzie a w piątek mam wizytę. Mam CP niestety ciągle z tyłu głowy, to co widziała wcześniej gin to torbiel ale poki nic nie było widać to nie można wykluczyć.
Stokrotka a ile i ile razy dziennie brałas?
Mi się wydaje że przy takiej becie powinnaś być dobrej mysli :* i trzymam za to kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 16:43
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
czarnulka24 wrote:Hej dziewczyny.
Mam do sprzedania trzy opakowania clexane 0.2 jakby któraś potrzebowała ja zapłaciłam bez refundacji 58zl za 1 op ale sprzedam za 20 zl 1 op .. 3 opakowania za 60 zl w tym pokryje koszt przesyłki
kochana jak tam twoje maluszki?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Zbadalam dzisiaj beta hcg i wynik <2 takze ładnie sama spadła. Tyle dobrego.
Przyszły wyniki z testdna.
MTHFR C677T Układ heterozygotyczny
MTHFR A1298C Uklad heterozygotyczny
PAI-1 4G Układ homozygotyczny
Reszta prawidłowa.
Ktos mi moze cos napisac. MTHFR sie spodziewałam, mam kwas sporo powyzej normy i juz kupilam forme metylowana.
A ten PAI 1 4G homo?
Czy ktoras z Was moze polecic jakiegos lekarza we Wro, ktory mnie nie zbyje przy tych mutacjach? Czy ginekolog cos pomoze czy raczej genetyk/hematolog? Ide na poczatku stycznka do dr Sliza, ktorego niektore z Was polecaly, zobaczymy co on powie, bo do tej mojej lekarki nie chce isc, dla niej pewnie to nic takiego, bo natura wie co robi...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚