WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia powodzenia!!!

No u mnie ze wzgledu na PAI1 homo lekarz od razu wdrozyl acard. Heparyna ewentualnie, ale dopiero od pechrzyka.

Dzisiaj odebralam wyniki ANA1. Na szczescie nie stwierdzono przeciwcial.

Zrobilam tez badania na bialko c i s i dodatkowo na zespol antyfosfolipidowy. Wyniki w przyszlym tygodniu. Poki co to tyle co chciałam zbadac. Teraz pozstaje czekac.

AnnaZ, baljov, admiralka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka taka skaczaca beta to czesto objaw ciazy pozamacicznej, no ale Ty mialas krwawienie. Poczekaj jeszcze pare dni i powtorz badanie. Beta hcg tak szybko nie spada. U mnie spadla do 86, dopiero po 5 dniach mialam krwawienie, a po okresie beta nadal pozytywna, bo testy ciazowe wychodzily. Gdzies dopero po 2 tyg od konca krwawienia beta spadla do wartosci nieciazowej

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwawienie w pozamacicznej,które wzięłam za @,ale u mnie sikaniec negatywny i dopiero beta w szpitalu 1800.Dla mnie to najgorsze przeżycie,dlatego jeśli któraś ma jakąś wątpliwość to lepiej sprawdzić.

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Wisienka taka skaczaca beta to czesto objaw ciazy pozamacicznej, no ale Ty mialas krwawienie. Poczekaj jeszcze pare dni i powtorz badanie. Beta hcg tak szybko nie spada. U mnie spadla do 86, dopiero po 5 dniach mialam krwawienie, a po okresie beta nadal pozytywna, bo testy ciazowe wychodzily. Gdzies dopero po 2 tyg od konca krwawienia beta spadla do wartosci nieciazowej

nie spodziewalam siw ze bedzie juz zerowa ale chociaz o 1 nizsza, ze bedzie szla w dol a nie w gore. teraz jestem zdezoriwntowana strasznie. a co do ciazy pozamacicznej to czemu krwawienie ja wyklucza (co by mnie bardzo cieszylo)? myslalam ze wlasnie czesto ja potwierdza :-/ i dziekuje bardzo za odp

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Ja miałam krwawienie w pozamacicznej,które wzięłam za @,ale u mnie sikaniec negatywny i dopiero beta w szpitalu 1800.Dla mnie to najgorsze przeżycie,dlatego jeśli któraś ma jakąś wątpliwość to lepiej sprawdzić.

mam dzis usg o 20 ale przy takiej wartosci bety nie licze ze cos uda sie wypatrzec, lekarz mowil ze najwczesniejsza pozamaciczna jaka wykryl byla przy becie ponad 600, wczesniej nic nie mogl znalezc :-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem wisieninko od jakiej bety można coś zobaczyć.Myślę,ze jeśli nic nie widać w macicy to przy dużej becie można przypuszczać, że to cp.Ja miałam krwawienie i plamienia brunatne w dużej ilości,ale lekarz któremu to zgłaszałam nie widział powodu do wykonania usg.Przy cp zbierać się może płyn w zatoce Douglasa,co widać na usg.

12.2017 cp
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie nie wyklucza cp ale czesciej tego krwawienia nie ma. Ciaza rozwija sie nie tam gdzie powinna. Tak czy siak udalabym sie do lekarza i powtorzyla bete za kilka dni. Powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Nie wiem już co myśleć. Jest ciałko żółte 3,3 mm i gin mówi że na 99,9% pojawi się zarodek albo już jest ale on go nie widzi i nie chce mi zbyt mocno robić usg. Udpokajal mnie bardzo, nawet liczył że Mna kiedy był stosunek i mówi że to wszystko się zgadza z tą wielkością. Mówił też że ta betę z zeszłego tygodnia mam tak dobra ze nie powinnam się martwić. Powiedział też, że bezsensu od początku jestem straszona bo lekarka nie powinna mnie badać dwa tyg temu i wysyłać do szpitala, że w tak małe dziecko ladowane są już fale a ja nie potrzebnie się stresuje.oczywiście w przyszłym tyg znów wizyta. Tymi plamieniami mam się nie martwić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljow ja acard biorę podczas starań i wiem, ze jest to bardzo powszechnie stosowane.

Za wynikami na mutacje dopiero czekam.

agulineczka super, ze zrobilas tyle badań - kciuki za wyniki!

aLunia mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 14:08

baljov lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, wiem że to czekanie wykańcza, sle musi być dobrze. Trzymam kciuki!

Ja acard biorę już od kilku miesięcy, od pozytywnego testu heparyne i póki co jest dobrze. U mnie bez tego robią się właśnie te mikrozakrzepy, dlatego muszę rozrzedzać krew. Do tego steryd w małej dawce ze względu na przeciwciała ANA.

baljov, agulineczka lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia nie możesz się tak stresować! Wszystko będzie dobrze :*

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alunia powodzenia!!!

No u mnie ze wzgledu na PAI1 homo lekarz od razu wdrozyl acard. Heparyna ewentualnie, ale dopiero od pechrzyka.

Dzisiaj odebralam wyniki ANA1. Na szczescie nie stwierdzono przeciwcial.

Zrobilam tez badania na bialko c i s i dodatkowo na zespol antyfosfolipidowy. Wyniki w przyszlym tygodniu. Poki co to tyle co chciałam zbadac. Teraz pozstaje czekac.

Mam pytanie. Widzę w suwaczku, że poroniłaś w grudniu, a już robisz badania. Nie kazał Ci lekarz czekać aż do miesiączki? Pytam, bo dostałam też listę badań ale mam je zrobić w kolejnym cyklu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia trzymam kciuki ja w tej ciąży też początkiem podplamiałam a teraz jak Edzia już jestem w połowie.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia - trzymam mocno kciuki. Ja również plamiłam mocno od samego początku tej ciąży.

Wisienko - jak po Twojej wizycie? Co lekarz powiedział?

Edziu bardzo się cieszę, że córcia rośnie zdrowo :*

Edzia1993 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam sie polozyc do szpitala z podejrzeniem cp. moj lekarz jesli mialoby sie cos dziac jest bardzoej za usunieciem jajowodu niz zastrzykami bo po zastrzykach czesto jest powtorka w tym samym jajowodzie. Mozecie sie wypowiedziec w tym temacie? miala ltoras zastrzyki a potem znowu cp albo jakies inne komplikacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 08:01

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninko,ale powtórka może być zawsze.Dzięki lekowi zachowasz jajowód,ale będziesz musiała wstrzymać się na przynajmniej 3-6 mcy ze staraniami.Ja nie miałam wyboru i miałam laparoskopię,ale lekarz zachował jajowód po zszyciu go i powiedział,że to po to,by nie zmniejszać szans na ciąże.Wejdź na wątek ciąża pozamaciczna tam są różne przypadki.

12.2017 cp

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Wisieninko,ale powtórka może być zawsze.Dzięki lekowi zachowasz jajowód,ale będziesz musiała wstrzymać się na przynajmniej 3-6 mcy ze staraniami.Ja nie miałam wyboru i miałam laparoskopię,ale lekarz zachował jajowód po zszyciu go i powiedział,że to po to,by nie zmniejszać szans na ciąże.Wejdź na wątek ciąża pozamaciczna tam są różne przypadki.

mi wlasnienlekarz opowiadal o przypadkach kiedy wlasnie dzialal zachowawczo i albo zastrzyki nie podzialaly i trzeba bylo wycinac albo na wiosne usunal z zachowaniem jajowodu a teraz w wigilie u tdj samej pacjsntki w tym samym miejscu usuwal juz z jajowodem. ale chyba bede chciala zeby mi ten jajowod zostawili jak sie da

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi,że Cię to spotkało.Porozmawiaj może z jakimś innym lekarzem w szpitalu?A czy jest szansa,że sama się wchłonie?Twoja beta nie jest wysoka.

12.2017 cp

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Przykro mi,że Cię to spotkało.Porozmawiaj może z jakimś innym lekarzem w szpitalu?A czy jest szansa,że sama się wchłonie?Twoja beta nie jest wysoka.

narazie nie wiadomo jak to sie bedzie rozwijalo. lekarz chce mie miec na obserwacji w razie czego. przy takiej becie nie powinno sie nic dziac ale mial oacjentke co przy beta 100 z haczykiem zaczelo sie cos dziac. wypytywalam go o wszystko co mi do glowy przyszlo, mam byc na razie tylko pod obserwacja i kontrona bety bez interwencji z ich str jesli nie bedzie zadnych komplikacji. ale pytalam o opcje przy cp to mowil o wycicnaniu, zapytalam o zastrzyki to powiedzial ze coraz miej chetnie je daja bo zawodzą. dlatego chcialam sie was zapytac zwbym w razie czego wiedziala na co sie zgadzac a na co nie

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest szansa,że się sama wchłonie.Dobrze,ze jesteś w szpitalu,będziesz spokojniejsza,że od razu pomogą.Usunięcie jajowodu to jednak zawsze operacja,nawet jeśli tylko laparoskopia.Mi trudno więcej Ci pomóc,bo moja beta wynosiła 1800,nie wiedziałam o niej,miałam krwotok wewnętrzny i mnie nikt nie pytał co decyduję,tylko od razu trafiłam na salę operacyjną.

12.2017 cp
‹‹ 2594 2595 2596 2597 2598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ