Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Edzia yo jest piękny czas, jest już jakaś kontrola nad dzidzia. Trzymam kciuki daj znać po wizycie.
Agulineczka co u ciebie? Dzisiaj chyba miałaś czy masz wizytę jak pamiętam?
Ja dziś mam jakiś zły dzień, jakoś staram się nie myśleć o tym wszystkim ale dziś się doszukuje jakiś złych objawów, tego że jest coś nie tak. W ciąży której poronilam przestały mnie piersi boleć, teraz widzę że intensywność bólu w ciągu dnia się zmienia. Z córką miałam bardzo mocne objawy i jeść nie mogłam bo ciągle mi było nie dobrze, a teraz tak zmiennie. Zwariuje chyba...Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
Edzia,to już połówkowe!Niesamowite jak już daleko w ciąży jesteś
Teraz już na pewno będzie dobrze i Ty chyba też już w to wierzysz.
aLunia rozumiem,też mam zły dzień.Może biometr niekorzystny.Mi się zdaje,że z objawami nie ma reguły.Tak to jednak jest,ze my po stracie analizujemy wszystko.aLunia postaraj się myśleć pozytywnie i uwierzyć w tę ciążę.Zamartwianie się i tak nic nie pomoże.
Dzisiaj przyszedł zestaw z testdna.Wprawdzie ja porzucam starania,czekam na pierwszą @ po cp i biorę antyki,ale może za jakiś czas podejmę starania,więc lepiej wiedzieć.
Edzia1993 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
aLunia - nie patrz na objawy i nie porównuj ciąż. Nie dziwie Ci sie ale w zeszlej ciąży tez przestały mnie bolec piersi i kiedy na usg sie dowiedzialam ze to koniec myslalam ze piersi były objawem tego. Wymiotowalam jednak jak kot do samego końca. W aktualnej ciąży prawie nie wymitowalam i to mnie.martwilo, piersi prawie w ogole mnie nie bolaly, mialam plamienia wiec wiele rzeczy mowilo mi ze sie nie.uda i panikowalam. Widzisz jednak nic bardziej mylnego. Postaraj sie nie przejmować objawami, kazda ciaza jest inna nawet u tej samej kobiety.
AnnaZ - leci, sama w to nie dowierzam i wtedy ide coś zjeść zeby Babelka sie ruszala i sie uspokajam - zawsze wariuje jak pojemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:17
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Lilly_Ana tak mi przykro,pamiętam Cię z Aniołkowych Mam,bo straciłyśmy ciąże w podobnym czasie,a teraz widzę,że druga strata.Zapraszamy,jeśli ktoś może pocieszyć i zrozumieć to tylko dziewczyny tutaj.
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, no trzeba się uzbroić w cierpliwość... To jest akurat taka "rzecz", na którą nie mamy wpływu...
Edzia fajnie że się odzywasz i pokazujesz że może być dobrze. Daje to dużo nadziei
AnnaZ też mi się wydaje że warto sprawdzić.
Witaj lilly ana. Przykro że musisz to dołączyć ale w kupie raźniej.Edzia1993, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Alunia dzięki, że pytasz co u mnie.
Jestem po wczorajszej wizycie u nowego doktora.
Ogólnie przemiły facet, o bardzo wysokiej kulturze osobistej, przedstawił mi się zanim zaczął ze mną rozmawiać (pierwszy raz spotkałam się z takim zachowaniem lekarza). Tak delikatnego badania na fotelu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Dokładnie mówił co w danym momencie robi, czy podczas badania czy usg. Gabinet też super wyposażony, duży ekran nad kozetką, nie musiałam patrzeć przez ramię na monitor lekarza albo czekać aż łaskawie odwróci ekran w moją stronę, także ogólne wrażenia z wizyty super.
Z dobrych informacji to to, że torbiel pięknie się wchłonęła, nie ma po niej śladu, a usg potwierdziło, ze jestem juz po owulacji. Oczywiście nic z tego nie będzie, bo mieliśmy zawieszone starania w tym miesiącu, ale ciałko żółte jest więc OK. Od kolejnego cyklu wracam do starań
Ogólnie przepisał mi duphaston od 16 do 25 dc 2x1.
Na moje mutacje (obie MTHFR hetero i PAI-1 homo) oczywiście zalecił metafolinę, kwas zwykly mam odstawić.
Bezwglednie acard 75mg codziennie przez caly cykl.
Zlecił dodatkowe badania na bialko C i S + zespół antyfosfolipidowy (i tak miałam je robić)
A w przypadku pozytywnego testu wizyta celem rozważenia heparyny. Ogólnie powiedział, że acard tez powinien zrobić swoje i tu nie ma wątpliwości, a co do heparyny to jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak ze zleconych dodatkowych badań to mam przyjść od razu po receptę, a jeśli będzie ok, to możemy to po prostu rozważyć, nie wyklucza clexane, ale też nie wypisał wczoraj recepty.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z wizyty. Nie zbagatelizował mojej sytuacji jak moja dotychczasowa lekarka, no i bez dwóch zdań stwierdził, ze w grudniu była ciąża i beta hcg to potwierdza i absolutnie to nie żadne zaburzenie hormonalne jak starała mi się wmówić tamta p doktor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:31
Edzia1993, Haana, admiralka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Bella01 też już dawno chciałam tu o to zapytać. Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu brania acardu z polecenia endokrynologa, który powiedział mi że przy torbielach endometrialnych ma ułatwiać przepływ krwi w jajnikach. Nie wiem czy branie go miało wpływ na to że po roku starań w końcu nam się udało. Kiedy dowiedziałam się że jestem ciąży odstawiłam i teraz jak czytam na forum że bardzo dużo z Was bierze acard mam takie czarne myśli że dlatego straciłam dzidzie bo przestałam brać
W jakim celu lekarze pezepisuja Wam acard?Bella01 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Może komuś się przyda info, moja lekarka zleciła mi trochę badań, we wtorek byłam na pobieraniu krwi: Białko C, Białko S Biochemia - enzymy, Przeciwciała: Przeciwciała anty - TPO, Przeciwciała anty - TG, Przeciwciała anty - kardiolipina IgM (ACAM), Przeciwciała anty - kardiolipina IgG (ACAG) oraz inhibina B. Dostałam wczoraj wyniki histopatologii, na szczęście ok.
Wizyta za 2 tygodnie, tuż przed wizytą jeszcze mam zrobić AMH, estradiol i homocysteinę. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać amh, bo 2 tyg. po zabiegu spadło znów do tragicznego poziomu 0,01Zamierzam zapodać sobie DHEA, może coś zadziała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:07
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Acard poprawie ukrwienie między zarodkiem, a macicą. Są oczywiście medyczne wskazania do brania acardu np. zespół antyfosfolipidowy, ale po poronieniu wielu lekarzy włączy właśnie acard profilaktycznie.
Bella01 lubi tę wiadomość
-
czesc diewczyny, wlasnie poronilam, ciaza biochemiczna. chcialabym sobie zbadac progesteron tsh ft3 i 4. mizecie mi podpowiedziec kiedy moge je zrobic? jutro mam kontrolna bete. moge od razy czy np czekac na koniec krwawienia albo kolejny cykl...?
-
wisieninka_89 wrote:czesc diewczyny, wlasnie poronilam, ciaza biochemiczna. chcialabym sobie zbadac progesteron tsh ft3 i 4. mizecie mi podpowiedziec kiedy moge je zrobic? jutro mam kontrolna bete. moge od razy czy np czekac na koniec krwawienia albo kolejny cykl...?
Mi lekarz kazał odczekać 2-3 tygodnie a nawet miesiąc i wówczas zrobić badania, gdyż wynik może wyjść zafałszowany.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Mi lekarz kazał odczekać 2-3 tygodnie a nawet miesiąc i wówczas zrobić badania, gdyż wynik może wyjść zafałszowany.
dzieki za odp. mialam jutro isc na usg po badaniach, ale jesli beta bedzie spadac to pojde dopiero na kontrol za tydz bo i tak orzez krew pewnie mi usg nie zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:32
-
Hej Kochane
My juz po badaniach wszystko jest dobrze, malutka ma prawie 400grpod swoim kalendarzykiem mam zdjęcia gdyby ktoś chcial zerknac. Dokupilismy tez 14min filmik cudowna pamiatka
PozdrawiamyKoteczka82, baljov, agulineczka, admiralka, Yoselyn82, Fatalita, Dooti, Edyśka82, vigry, Jacqueline, Lilly_Ana, Natikka123, sylvuś lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
wisieninka_89 wrote:dzieki za odp. mialam jutro isc na usg po badaniach, ale jesli beta bedzie spadac to pojde dopiero na kontrol za tydz bo i tak orzez krew pewnie mi usg nie zrobi
Mój lekarz nawet jak jest krwawienie mocne robi USG, jemu to nie przeszkadza, wiadomo dla nas to dyskomfort, dla nich tylko pracaJJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...