Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Gurgaon, nie martw się, ja też często siedzę z dodatkową zakładką otwartą żeby wiedzieć o czym mowa, i mimo, że generalnie kręcę się tu z pół roku to czasem poziom dyskusji jest już taki, ze ja wymiękam. Ale po cichu liczę, że nigdy nie będę musiała się aż tak zagłębiać w temat.
Co do badań to nie wiem czy idziesz na NFZ czy prywatnie, ale po pierwszym poronieniu to niewiele pewnie Ci się uda. Ja dostałam tylko bete i nawet lekarz nie chciał mi zasugerować co mogłabym zrobić więcej.
-
Małgonia, tak przypuszczam że za wiele tego nie będzie bo to pierwsze poronienie, a pierwsza ciąża była bez żadnych komplikacji. W szpitalu też mówili żeby za dużo nie analizować, nie obwiniać się, bo akurat miałam bardzo dużo krwi w macicy i na to trzeba zrzucić całą winę, zarodek rozwijał się prawidłowo na tym etapie. Ale na chwilę obecną to nawet nie wiem jak wygląda sytuacja z moją tarczycą, muszę to skontrolować. Idę do Luxmedu. Mam straszny uraz do publicznej opieki. Pierwsze dziecko rodziłam też prywatnie.
Gos77 lubi tę wiadomość
-
baljov wrote:Dziewczyny czy którejś z Was lekarz zalecił encorton od pozytywnego testu? Bo mi tak, pomimo że z żadnych badań chyba nie wynika że powinnam brać. A to w końcu steryd i trochę się go boję...
Ja biorę Metypred, to odpowiednik Encortonu, podobno ma mniejsze skutki uboczne. Zaczęłam brać kilka dni przed testem, tylko że ja mam wysokie ANA, więc dlatego mam zalecone. Też się bałam brać bo to przecież steryd, a teraz to zastanawiam się co zrobię jak trzeba będzie odstawić...Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
gurgaon wrote:Małgonia, tak przypuszczam że za wiele tego nie będzie bo to pierwsze poronienie, a pierwsza ciąża była bez żadnych komplikacji. W szpitalu też mówili żeby za dużo nie analizować, nie obwiniać się, bo akurat miałam bardzo dużo krwi w macicy i na to trzeba zrzucić całą winę, zarodek rozwijał się prawidłowo na tym etapie. Ale na chwilę obecną to nawet nie wiem jak wygląda sytuacja z moją tarczycą, muszę to skontrolować. Idę do Luxmedu. Mam straszny uraz do publicznej opieki. Pierwsze dziecko rodziłam też prywatnie.
Ja też urodziłam pierwszej dziecko zdrowe i nie miałam problemu z zajściem w ciążę. Dobrze, że zrobiłam badania bo wyszła mi trombofilia i podwyższona homocysteina.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A ja dziś po monitoringu
Badania badaniami, ale do kolejnej IUI trzeba podejść
Robimy w piątek! A dziś ovitrelle.
Pomagaliśmy już trochę naturalnieMalgonia, Koteczka82, admiralka, baljov, Bella01, aLunia, sAnsa_28, Paula_071 lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Paula i to jest właśnie ten moment, kiedy muszę użyć Google
Odezwę się po wizycie u ginekologa, ciekawa jestem co mi powie. Fajna lekarka ale do tej pory wpadałam do niej na cytologię i ogólnie na kontrolę, ciekawe na ile okaże się pomocna teraz.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDooti wrote:Ja biorę Metypred, to odpowiednik Encortonu, podobno ma mniejsze skutki uboczne. Zaczęłam brać kilka dni przed testem, tylko że ja mam wysokie ANA, więc dlatego mam zalecone. Też się bałam brać bo to przecież steryd, a teraz to zastanawiam się co zrobię jak trzeba będzie odstawić...
-
baljov wrote:Gos, Ty wiesz że ja trzymam kciuki
Wiem wiemJa za Was też! I dopytakj może innego lekarza co z tym sterydem!~
Chociaż wiem, że niektórzy lekarze mają żelazny zestaw leków, który aplikują każdej pacjentce, która ma JAKIŚ problem z zajściem/urodzeniem....baljov lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Gurgaon, nie martw się, ja też często siedzę z dodatkową zakładką otwartą żeby wiedzieć o czym mowa, i mimo, że generalnie kręcę się tu z pół roku to czasem poziom dyskusji jest już taki, ze ja wymiękam. Ale po cichu liczę, że nigdy nie będę musiała się aż tak zagłębiać w temat.
-
gurgaon wrote:Małgonia, tak przypuszczam że za wiele tego nie będzie bo to pierwsze poronienie, a pierwsza ciąża była bez żadnych komplikacji. W szpitalu też mówili żeby za dużo nie analizować, nie obwiniać się, bo akurat miałam bardzo dużo krwi w macicy i na to trzeba zrzucić całą winę, zarodek rozwijał się prawidłowo na tym etapie. Ale na chwilę obecną to nawet nie wiem jak wygląda sytuacja z moją tarczycą, muszę to skontrolować. Idę do Luxmedu. Mam straszny uraz do publicznej opieki. Pierwsze dziecko rodziłam też prywatnie.
Co znaczy za duzo krwi i zrzucic wine na to?
Tarczyce koniecznie sprawdz.
Btw ja mam teraz 1.8. Dzis bylam u endo na kontroli i mowi, zeby zbic do 1.2 wiec troche zwiekszyla mi dawke. Niestety moja tarczyca juz nie jest taka sprawna wiec z ciaza bede sukcesywnie zwiekszac dawke. Tak samo kazala odrazu po pozytywnym tescie.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Dziewczyny ja mam ogromny krwotok. Cały dzień zmieniam zabezpieczenie co godzinę max 1,5. Ciągle krew ze skrzepami. Zaczynam się trochę martwić i chyba jutro jak nic się nie zmieni będę musiała iść do lekarza. Czuję się okropnie
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Kurde dziewczyny dziwne macie te krwawienia
Nie wiem co doradzić-z jakich przyczyn mogłoby to być hmmm.Oby nie było więcej takich cyrków,bo to stresujące