Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam wyniki 12,27 mIU/ml !!!
Nie wierzę!!! Cała się trzese!!!!W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
baljov wrote:Mnie kazała czekać dwa cykle. Ale na kontroli po zabiegu wszystko było ładnie oczyszczone.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:czyli chwilowo pełny luz i czekanie nic innego mi nie pozostaje, 3 miesiące jeszcze do zaakceptowania ale 6 to już przesada. niech tylko teraz cykl szybciutko sie unormuje
Stara szkoła mówi, żeby czekać. Obecnie jest pogląd, że po 1 miesiączce trzeba iść na usg, lekarz sprawdzi jak się odbudowało endometrium i albo da zielone światło albo nie. Generalnie im starszy lekarz tym dłużej każe czekać (młodsi mają większa wiedzę).13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja się konsultowałam u trzech lekarzy i w sumie każdy mówił co innego przy wypisie nakazali mi całkowita wstrzemięźliwość do okresu, ale za to, ze mogę starać się po pierwszej @.
Drugi lekarz powiedział, ze mogę sypiać z mężem, ale bezwzględnie w prezerwatywie i jeden cykl by poczekał jeszcze, ale bez jakiegoś, że jak zajdę to mnie spali na stosie.
No i trzeci to najchętniej by mi pas cnoty na co najmniej pół roku założył.
Koteczka trzymam kciuki za Twojego kropka. -
nick nieaktualny
-
baljov wrote:Przyszły mi wyniki z testdna i trochę się załamalam... Oprócz V Leiden, MTHFR A1298C i obniżonych białek C i S, w tym C bardzo dużo obniżonego, doszło mi PAI-1 4G hetero. Coraz lepiej...
[/QUOT.
Abierzesz acard teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 15:40
Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
czyli zobaczymy co mi lekarz powie, za 2 tyg.
ja własnie przeglądam te badania na testdna ale jednak to spore koszty są, i sama nie wiem co postanowić22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Baljov no bezwzglednie problem z krzepliwoscia. To, ze doszlo Tobie jeszcze PAI to i tak za duzo nie zmienia w postepowaniu. Acard podczas staran i heparyna w ciazy. PAI ponoc utrudnia zagniezdzenie. Ja mam gorsza wersje, bo homo. Jak widzisz w stopce mam juz synka. Wtedy nic kompletnie nie slyszalam o mutacjach
baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Moja hematolog w ogóle twierdzi, że z tego pakietu testdna tylko mutacje tych trzech pierwszych: protrombiny, czynnik V R2 i czynnik V leiden mówią o trombofilii. Pozostałe trzy czyli: oba MTHFR i PAI-1 nie są dla niej wyznacznikiem trombofilii wrodzonej. MTHFR mówi oczywiście o przyswajalności kwasu foliowego i problemach z metylacją, PAI-1 zwiększa ryzyko problemów z krzepnięciem, choroby zakrzepowo-zatorowej, ale na jego podstawie ponoć o trombofilii jeszcze nie można mówić. Dlatego zleca się wykonanie dodatkowych badań takich jak PT, APPT, D-dimery, białko C i S oraz antytrombinę III. Jeśli cos wyjdzie nie tak w tych badaniach no to wowczas stanowi wskazanie do stosowania leków antyzakrzepowych i stwierdza występowanie trombofilii.
Także w Twoim przypadku to, że masz V leiden świadczy o trombofilii, a to że wyszło CI dodatkowo PAI-1 jej nie zwiększa. Tak jak napisalam PAI wpływa m.in. na zagnieżdzenie zarodka, ale w tym ma pomóc acard w trakcie starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 16:13
baljov, Paula_071, Bella01 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyDzięki agulineczka za tak obszerne wyjaśnienia!❤
Przestraszyłam się, że to PAI-1 jakoś bardziej wpływa na trudności z zagnieżdżeniem, a to by się zgadzało, bo o pierwsza ciążę trzy lata jednak żeśmy się starali. PT, APPT i D-dimery nie robiłam. Antytrombine III mam w normie. Białka S i C mam obnizone. Białko C przy normie 70-140% ja mam 20. -
Przy takich wynikach nie ma sensu robic pozostałych, bo wskazania bylyby podobne. Cale szczescie wszystkie mutacje masz hetero. Heparyna i powinno byc dobrze. Zostaje "tylko" zajsc w ciążę
to tak jak u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 17:13
baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
JESTEM Z POWROTEM!
Jestem tak optymistycznie nastawiona, pocieszona, uspokojona i nie wiem co jeszcze powiedzieć. Wspaniała, życzliwa kobieta. Pierwszy raz byłam u lekarza który zadawał mi pytania a nie ja jemu! Poczułam się naprawdę zaopiekowana i nie zlekceważona ze względu na mój wiek, jedną mutację i "tylko" jedno poronienie.
Dałam jej wszystkie wyniki i mówię że wyszla mi tylko jedna mutacja. A ona mówi: no jedna ale jaka..
Obszernie mi o niej opowiedziała. Powiedziała również że wyniki kwasu foliwoego i b12 mogą wyjść dobrze nawet z braniem syntetyków ale w związku z mutacją "w środku" i tak może się dziać źle. Dlatego mam przyjmować metyle: 5-P-5 25mg raz w tygodniu, folian 0,4mg raz dziennie, metylokobalamina 1000ug dziennie i do tego wit D 4000j dziennie oraz koniecznie acard 75mg!
Po pozytywnym teście clexane 40mg i duphaston.
Zrobiła mi również wymazy na chlamydia, mycoplasma i ureaplasma.
Tłumaczyła że ta przy tej mutacji czesto są problemy z niedokrwieniem płodu dlatego tak ważne jest branie leków przeciwzakrzepowych. I to najprawdopodobniej było przyczyną u mnie i nie donosilabym zdrowej ciąży bez tych leków.
Straciłam znowu 500zł ale uważam że było warto. Przede wszystkim dowiedzieć się czegoś od specjalisty po to by się uspokoić i tak nie martwić oraz nie brać leków po omacku.
Opowiedziałam jej też o mojej ginekolog że to zlekceważyła i że mówiła mi o grypach i żeby się nie starać. Usłyszalam że nieważna pora roku.. jak ma być to będzie.
No i jeśli nie wyjdzie nam nic po pół roku starań to mamy przyjść by szukać przyczyny.
A i wiem pierwszy raz w życiu z którego jajnika była owu - lewy (ze strukturą ciałka żółtego) i ile wynosi moje endometrium! 13,2mmWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 17:26
baljov, Malgonia, vigry, Paula_071, Bella01, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie u gina. Powiedział, że w środku wszystko wygląda tak jak powinno a plamienie jest minimalne. Nawet na wzglebniku było tylko troszkę, może tak na koniec paznokcia. Dał mi dupka 3x1 skierowanie na betę na jutro.
I zobaczymy jak wzrośnie. Jak wzrośnie ok to mam pisać do doktora to wystawi mi skierowanie na usg i powie kiedy mam przyjść do niego. Na razie zaleca spokój i cichutka radość bo jednak się udało.
Chyba jestem spokojniejsza. Czekam na rozwój sytuacji.agulineczka, bondzik007, baljov, admiralka, sylvuś, Dorola31, vigry, Paula_071, Bella01, sAnsa_28, Karolcia89, Haana, Edyśka82 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Sylvus kochana dobrze Cię wiedzieć. Jak tam u Ciebie?
Jak zobaczysz mój post na poprzedniej stronie to właśnie wspominałam o Annak i Avie. Na razie nic się nie rozkręca i mam nadzieję że tak zostanie.
Dzisiaj odpoczywam jestem w domu z synkiem i poleguje na kanapie
Beta jutro rano.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Bondzik fajnie że znalazłaś dobrego lekarza. To połowa sukcesu. Trzymam kciuki za Ciebie.
bondzik007 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualny