Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Koteczko, ja w maju miałam krwotok a w grudniu urodziłam zdrowe dziecko. Jacqu plamiła długo a jej dziecko też ma się dobrze. Czarnulka miała krwawienia i plemienia i jej chłopcy są zdrowi... jest nas wiele, będzie dobrze. Wierzę w to :-*
Koteczka82, sylvuś, Jacqueline, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Koteczka, nie puszczam kciuków, czuję że wszystko będzie dobrze!
Bondzik, jak dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza!
baljov, agulineczka już chyba wszystko o mutacjach wyjaśniłaJa też mam pai i to homo.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze ja dołączę - pierwsze plamienia zaczęły się w dniu spodziewanej @ i trwały ok tydzień, później ze dwa tygodnie przerwy i znów to samo. Mała ma się dobrze i prawie połowa ciąży za nami ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 18:57
Koteczka82, sylvuś, Dorola31, Paula_071, Bella01 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mamookruszka, Roma jak miło Was widzieć
Mam nadzieję że moja historia będzie jedną z wielu ze szczęśliwym zakończeniem.
Dobrze jest czuć wasze wsparcie. Jestem wam wszystkim wdzięczna. Na razie wiecie tylko wy tu na forum i mój mąż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:11
sylvuś lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Kochane pomozcie. Mam mutacje.i watpliwosci co do heparyny. Acard biore ale jak to z ta heparyna czy jest konieczna . Sa jakies badania aby to sprawdzic. Jaka dawke.. jestem ciemna w tym temacie a do lekarza czekam jeszczeMutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Koteczka cieszę sie, że sytuacja się uspokoiła. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ja też plamilam, nawet w 12 tyg. A wszystko z dzidzia ok. Tego ci życzę :*
Jeszcze jak twoje TSH? W ciąży trzeba zwiększyć dawke leku.
Paula a jak u ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:19
-
Koteczka, będzie dobrze
Mnie brzuch trochę pobolewa, ale znośnie póki co. Za to cycki mnie drażnią bardzo. W czwartek i poniedziałek powtarzam betę, a 16.03 idę do gina.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Koteczko to za jutro &&& zacisniete na maxa!
U mnie cóż, zmieniłam klinike i zobaczymy co życie przyniesie...
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Mamaaniolka wrote:Kochane pomozcie. Mam mutacje.i watpliwosci co do heparyny. Acard biore ale jak to z ta heparyna czy jest konieczna . Sa jakies badania aby to sprawdzic. Jaka dawke.. jestem ciemna w tym temacie a do lekarza czekam jeszcze
-
Sisi tak, jestem w 19 tc. Przyczynę znalazłam - niestety najgorszą z możliwych, bo taką, której nie da się leczyć. Mam nieprawidłowy kariotyp. Dowiedziałam się o tym podczas ostatniej ciąży. Od razu zrobiłam badania synowi - jego kariotyp jest prawidłowy. Zdecydowaliśmy że będziemy próbować naturalnie, ale minęło 1,5 roku a w ciążę nie zachodziłam. Zawsze miałam długie cykle, takie po 70 dni nawet, ale poznaję kiedy mam owulację i zachodziłam w ciążę bez większych problemów, góra w 3 cyklu. A potem 1,5 roku niepowodzeń i do tego doszły plamienia które zaczynały się tuż po owulacji i trwały do @. W marcu zeszłego roku miałam histeroskopię. Okazało się, że mam rozrost endometrium, a lekarz powiedział że moja macica pokryta jest zrostami, że nie da się ich usunąć, bo porobiłby mi dziury w macicy, że mam niedrożne jajowody i w ogóle tak małą macicę, że nie wie jak Syna donosiłam... to był koniec mojej walki, powiedział że w ciążę już nigdy nie zajdę. Długo by pisać co wtedy czułam, jeśli kobieta ponosi porażki w swojej walce o bycie matką, to jest dramat. Ale jak odbiera jej się nawet możliwość walki to wali się cały świat. Ale ostatecznie musiałam się z tym podchodzić, odnalazłam na nowo radość z tego co już mam. Ale plamienia nadal mi dokukaczały i za namową koleżanki poszłam do innego lekarza. Podczas ponownej histeroskopii okazało się, że sytuacja nie jest zła, usunął to co było do usunięcia, jajowody okazały się być drożne. A w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę
czasem jest trudno, znam to. Czasem brak już sił, żeby znów się podnieść. Ale dziewczyny - warto wierzyć, warto walczyć!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:14
SiSi111, Dorola31, Dooti, Paula_071, Bella01, Lady_Dior, sylvuś, Edyśka82 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Przy takich wynikach nie ma sensu robic pozostałych, bo wskazania bylyby podobne. Cale szczescie wszystkie mutacje masz hetero. Heparyna i powinno byc dobrze. Zostaje "tylko" zajsc w ciążę
to tak jak u mnie
Gos77 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Rzadko teraz zaglądam na forum ale zaglądam by cieszyć się razem z Wami z takich wieści jak u Koteczki
Koteczko jutro trzymam mocno kciuki za przyrost bety!Koteczka82 lubi tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Mamaokruszka wrote:Ja mam MTHFR 1298 hetero i PAI1 hetero, mam też nadwagę i w ciąży sporo przytyłam. Od pozytywnego testu do 20tc brałam Clexane 60, od 20 tc do porodu Clexane 80 i przez 6 tygodni po porodzie Clexane 40. Wyniki badań przez większość czasu miałam na granicy normyMutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Koteczko - bardzo mocno trzymamy kciuki
Jak wiesz, u mnie też było kiepsko z betą z początku:
1 - 28,1
2 - 50,2 (po 23h)
3 - 72,7 (po 48h od badania nr2)
4 - 383 ( po 96h od badania nr4)
Także gdyby nie to jedno badanie po 23h to między innymi wszystko ok, choć wartości małe, bo pierwsze było 12dpo, owulacja w 15dc. W tej ciąży nie miała krwawienia jak Annak, ale plamiła. Tuż po tej słabszej becie, żywa czerwona krew na wkładcePrzez kilka dni trochę tego było, potem co dzień po troszku, raz mniej raz więcej, potem raz na kilka dni, no i po usg dopochwowym mocno plamiłam, jak więcej chodziłam też zaraz, ostatnie plamienie tak pociekło mi po przerwie miałam w 11tc, od 9tc miałam już usg przez brzuch. A no i na 6tc jeszcze widziałam oczywiście za mały pęcherzyk w macicy i w dodatku bez niczego, choć lekarz uspokajał.
A dziś mała kończy 12 tygodniNiby w badaniach co pare zrobiłam nic nie wyszło co byłoby wskazaniem do brania heparyny bądź sterydu, ale nie wierzę, że miałabym dziś malutką przy sobie.
No jest jeszcze nasza "umowa" z AniąAle to już inna historia
Choć ciekawy "zbieg okoliczności"
Bardzo mocno trzymamy kciuki KoteczkoPaula_071, Bella01, sylvuś, Koteczka82 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Koteczko, kochana bardzo bardzo mocno trzymam kciuki! Musi być dobrze!
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Koteczko, mocno trzymam kciuki!
Ja dalej sie ciesze, ze mam okres. Mam w glowie wspomnienie bolu ktory mi towarzyszyl ponad tydzien i nigdy nie chce go czuc. Jeszcze zanim wczoraj zaczelam krwawic czulam to samo uczucie co przed poronieniem w 11tc.Koteczka82 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.