Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
admiralka wrote:Kariotypy na pewno warto zrobić, szczególnie po którejś już stracie. U nas na szczęście wyszły oba prawidłowe. Bardzo rzadko zdarza się inaczej, ale warto sprawdzić.05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Moim zdaniem ma znaczenie. Ja robiłam dziecku wymaz z nosa i gardła - wyszła chlamydia. Z badania krwi nie wyszło.
Myślę, że przy badaniach genetycznych nie ma znaczenia czy z krwi czy wymaz, bo wszędzie dna jest takie samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 09:29
-
Dzięki Paula, patrzylam na niego. A co u Ciebie Kochana? Czy Ty bierzesz juz acard podczas starań bo nie pamiętam? Tak mi sie przypomniało jak mi wczoraj ta moja ginekolog mówiła o nim żeby już brać. Bo ciąża biochemnaczna to taka która nie zdążyła się jeszcze 'przyczepic" i ciekaws byłam czy acard w tym pomaga.. a może endometrium za cienkie? Nie eiem czy to ma znaczenie ale wczoraj przed snem nie mogłam przestać o Tobie myśleć. Idziesz w piątek do lekarza mimo to?
-
bondzik007 wrote:Dzięki Paula, patrzylam na niego. A co u Ciebie Kochana? Czy Ty bierzesz juz acard podczas starań bo nie pamiętam? Tak mi sie przypomniało jak mi wczoraj ta moja ginekolog mówiła o nim żeby już brać. Bo ciąża biochemnaczna to taka która nie zdążyła się jeszcze 'przyczepic" i ciekaws byłam czy acard w tym pomaga.. a może endometrium za cienkie? Nie eiem czy to ma znaczenie ale wczoraj przed snem nie mogłam przestać o Tobie myśleć. Idziesz w piątek do lekarza mimo to?
Ja biorę Acesan 50, Acard jest 75. Moja hematolog mówił, że mniejsza dawka powinna wystarczyć. Biorę go od 29.02.2018. Już teraz biorę 0,8 kwasu metylowego oraz tę b12 co wrzuciłam 2 razy w tygodniu. I witaminę D3 2000.
Endometrium miałam/mam piękne. Byłam u dwóch różnych ginekologów (w tym jednego, który moim zdaniem dysponuje wiedzą na baaaaardzo wysokim poziomie i ma super sprzęt) i obaj stwierdzili, że nie ma śladów po poronieniu i już w 8dc (owulacja 17dc) miałam ponad 11mm.
Mój lekarz, ten super wiedzący, przyjmuje jutro i pojutrze, miejsca oczywiście do niego nie ma aż do końca kwietnia, ale będę dzwonić, sprawdzać czy coś nie zwolniło. Chciałabym z nim pogadać, bez badania.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ciąża biochemiczna to nie taka która się nie zagnieździła, bo musiała się zagnieździć aby wydzielało się HCG. Tylko taka która została potwierdzona testem z moczu bądź z krwi, a nie uwidoczniono jej w badaniu usg
Koteczko -12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
To super Paula :* a Wit b6 metylowana?
Jacqueline aa to ok. Szukalam info u dr googla i dlatego tak napisalam bo tak przeczytałam, ale najwidoczniej nie ma znów racji -
Niestety mutacje nie musza byc dziedziczne. Opowiadala mi genetyk moja zs miala pare ktora 2 dzieci miala i przy staraniu o 3 wyszlo, ze u jednego jest cos z kariotypem nie tak. To loteria, ktore geny sie przejmie i czy cos sie nie popsuje na etapie podzialu komorek.
-
Malgonia wrote:Niestety mutacje nie musza byc dziedziczne. Opowiadala mi genetyk moja zs miala pare ktora 2 dzieci miala i przy staraniu o 3 wyszlo, ze u jednego jest cos z kariotypem nie tak. To loteria, ktore geny sie przejmie i czy cos sie nie popsuje na etapie podzialu komorek.
No tak, nawet przy nieprawidłowym kariotypie akurat do komórek moze podzielić się prawidłowy chromosom (z nieprawidłowej pary) i wtedy dziecko będzie zdrowe. -
nick nieaktualnyPowoli spływają mi wyniki badań... Czekam na zespół antyfosfolipidowy, wyniki z badania gen groszka (dzwonili, że jest prawidłowo pobrana kosmowka) i trombofilie. Póki co mam wynik homocysteiny - 9.88. Do zbicia, prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 11:23
-
Minie Black wrote:Powoli spływają mi wyniki badań... Czekam na zespół antyfosfolipidowy, wyniki z badania gen groszka (dzwonili, że jest prawidłowo pobrana kosmowka) i trombofilie. Póki co mam wynik homocysteiny - 9.88. Do zbicia, prawda?
Trochę do zbicia, powinno się utrzymywać poziom do 8. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Minie Black homocysteina za wysoka do starań. Włącz metylowany kwas + B12 też w formie metylowanej najlepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 12:05
-
Tez metylowana. I na zbicie homocysteiny b6+b12 metyl. Chociaz ta moja ginekolog mówiła ze mimo ze ja wyniki mam w normie to i tak muszę przyjmować metyle bo problem leży "w środku" i niekoniecznie dobre wyniki oznaczają ze wszystko jest ok. Ciekawe..
-
bondzik007 wrote:Tez metylowana. I na zbicie homocysteiny b6+b12 metyl. Chociaz ta moja ginekolog mówiła ze mimo ze ja wyniki mam w normie to i tak muszę przyjmować metyle bo problem leży "w środku" i niekoniecznie dobre wyniki oznaczają ze wszystko jest ok. Ciekawe..
Mój ani ginekolog ani hematolog nie mówił o b6.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.