Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A można jakoś sprawdzić czy potrzebna jest heparyna? Bo u mnie lekarz mówił, że jedynie acard potrzebny.
-
nick nieaktualnyA mój lekarz twierdzi, że luteina i duphaston w ogóle nie działają na tak wczesnym etapie ciąży. Że są na to badania. Że tylko chyba po dwudziestym ktorymś tam tygodniu ciąży może zapobiegać przedeczesnemu porodowi ale szczegółów nie pamiętam... On nie zapisuje, chyba że pacjentka bardzo nalega, to dla jej dobrego samopoczucia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:21
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:A można jakoś sprawdzić czy potrzebna jest heparyna? Bo u mnie lekarz mówił, że jedynie acard potrzebny.
-
U mnie dzisj temp w gore (9dpo), ale cos biegunka mnie dopadla i od wczoraj boli mnie żołądek. Mdli mnie strasznie. Slabo spalam, stad pewnie temp wyzsza.
Siegnelam rano po test (zwykly z allegro, czulosc 10) no i negtywny niestety:/ Kolejny zrobie w poniedzialek, ale nie spodziewam sie powodzeniaw tym cyklu. No nic, za brak cierpliwosci placi sie smutkiem
Baljov trzymam za Ciebie kciuki!!!Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Nadzieja22 wrote:A można jakoś sprawdzić czy potrzebna jest heparyna? Bo u mnie lekarz mówił, że jedynie acard potrzebny.
Heparyna tylko gdy masz obniżone biało s, bialko c albo v-Leiden.
baljov - dziwne co mówi Twój lekarz, bo jak ma się na początku ciąży obniżony progesteron to trzeba go przecież uzupełniać żeby utrzymać ciążę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mi lekarz w Pl od razu duphaston zapisał,choć jeszcze w ciąży nie jestem
Teraz też do Pl jadę to spytam jak z tą heparyną-ciekawe,czy pojęcie będzie mieć jakiekolwiek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:01
-
Chwile mnie nie bylo i ciężko nadrobić zaleglosci... U nas jak zwykle miala być oowulka moj M przyjechal na weekend a tu wszystkie testy negatywne.. Wyć mi sie chceTermin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
Dziewczyny muszę się Wam wygadać bo od dwóch tygodni mam takiego doła, że sobie totalnie nie radzę...
Zamiast być coraz lepiej, bo czas po stracie leci, to u mnie jest zupełnie na odwrót przez to, że się ciągle nie udaje:( wczoraj minęło pół roku od zrobienia testu ciążowego z dwoma kreskami i wtedy byliśmy najszczęśliwsi, a wczoraj jak spojrzałam na mnie i na męża to wyglądamy jak wraki... Gdyby nie mój mąż to chyba już dawno nie byłoby mnie na tym świecie...
Zaraz po stracie zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie do remontu, żeby wyprowadzić się w końcu od rodziców. Wszyscy powtarzali, że super, że zajmiemy sobie głowę czymś innym, że to pomoże... G*wno to dało za przeproszeniem, bo jest jeszcze gorzej...
Za każdym razem kiedy tam idziemy żeby ogarnąć remont to myślę, że nie powinno nas tam być, że to mieszkanie nie powinno być nasze i że mąż zamiast malować ściany to powinien skręcać łóżeczko dla naszej córeczki w domu moich rodziców, tam gdzie póki co mieszkamy...
Za dwa tygodnie idę do lekarza żeby umówić się na HSG, rok temu miałam je robione wyszło, że jajowody drożne, ale przy endometriozie trzeba to sprawdzić kolejny raz. Badanie pewnie będę miała zaraz po Wielkanocy i jeśli wyjdzie w porządku, a do czerwca dalej się nie uda to czeka mnie druga laparoskopia torbieli na jajnikach... Nic tylko siąść w kącie i wyć...
W koło mnie same szczęśliwe ciąże i szczęśliwe mamy, tylko jak wchodzę na to forum to czuję, że nie jestem z tym sama, dziękuję Wam dziewczyny!!!:*
Wiem że część z Was jest wierząca, ja też zawsze byłam, ale teraz po tym co się dzieje w naszym życiu chyba przestaję wierzyć. Nie widzę w tym wszystkim Boga...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:20
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja nam mthfr 667 homozygotę. Białka c i s nie badałam jeszcze. Czy jest teraz sens w obecnej sytuacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:25
-
orzeszki wrote:Chwile mnie nie bylo i ciężko nadrobić zaleglosci... U nas jak zwykle miala być oowulka moj M przyjechal na weekend a tu wszystkie testy negatywne.. Wyć mi sie chce
Orzeszki jak ja Cię rozumiem! :* też jestem na etapie wycia🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Kurczę, na białko c tylko 5 godzin trzeba czekać, ale już na białko s 14 dni. Niedawno mi krew pobrała, ciekawe czy można jeszcze coś dopisać do badania. Zaraz spytam
-
Dziewczyny a ja jestem w kropce...Mam w pracy dziewczynę, która latami nie zachodziła w ciąże...przy tym miała masę różnych dolegliwości i chorób (w tym nowotwór nerki). w Końcu zdecydowała się na naturalne leczenie i oczyszczanie organizmu i po kilku miesiącach od tej zmiany zaszła w ciążę i urodziła dziecko (ma 40lat). Działa teraz w naturalnym leczeniu i mnie namawia aby spróbowała. Czy któraś z Was słyszała o CoralClub? To tam wszystko się zaczyna i podobno super pomaga.
KaroKaro - też mam endometriozę i to oczyszczanie o którym piszę, podobno dobrze się sprawdza przy tej chorobie. Na 20 osób z endometriozą (u tej dziewczyny) tylko jednej się nie udało zajść w ciążę, a reszta cieszy się macierzyństwem.
Mam mętlik w głowie i nie wiem co robić....JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ ja cały czas zastanawiam się czy czasem nie iść do dietetyka po dietę która przynajmniej zahamuje endo...
O CoralClub nie słyszałam ale zaraz poczytam, może warto spróbować🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja piłam przez 2-3 miesiące wodę alkaliczną z tych ich saszetek i fajnie się po niej czułam, ale nie mogłam kompletnie ogarnąć swojej twarzy. Tak mnie wysypywało, ale to pewnie przez oczyszczanie organizmu.
-
Tak, zapewne to jest od oczyszczania... układ hormonalny oczyszcza się na końcu - więc wszystko możliwe. Ponadto może wystąpić gorsze samopoczucie itp., ale to własnie bardzo dobrze bo coś się tam dzieje.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
KaroKaro wrote:JJ ja cały czas zastanawiam się czy czasem nie iść do dietetyka po dietę która przynajmniej zahamuje endo...
O CoralClub nie słyszałam ale zaraz poczytam, może warto spróbować
Na początek mam już rozpisany plan działania więc jak chcesz mogę Ci podesłać.
Przy oczyszczaniu wskazana dieta.... na fb - ta dziewczyna pisze fajne artykuły i zamieszcza nagrania wykładów. Jeden z nich jest na temat endometriozy.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ Super! Jeśli mogłabyś mi podesłać ten plan działania to będę Ci wdzięczna🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza