Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja bardzo mi przykro.. trzymaj sie kochana :*
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny :* Jest w porządku, łza poleciała, ale tragedii nie ma. Wierzyłam w tę ciążę, ale mimo wszystko starałam się zbytnio nie przywiązywać. Teraz się tym zajmę na porządnie i zrobię wszystkie badania jakie tylko są. Pierdolę, szczerze mówiąc, kolejny raz przez to przechodzić.
Ginek jeszcze się nie odezwał co mam robić, ale pewnie czekać na poronienie samoistne. Bardzo bym chciała uniknąć kolejnego pobytu w szpitalu i zabiegu.
Napiszcie mi proszę jakie badania mogę zrobić teraz czy w najbliższym czasie. -
Nadzieja, pewnie.. jak ja zaczęłam robić badania to każdy mi mówił ze przesadzam.. ale jednak nie, nie przesadzalam. Postawiłam na swoim i bardzo dobrze. Wiec jak gin będzie Ci mówił, ze nie ma sensu bo takie ciąże się zdarzają- nie słuchaj go albo zmień ginekologa!
Jakieś badania w ogóle robiłaś?
Jak wpiszesz w google "badania po poronieniu ovufriend" wyjdzie Ci tego mnóstwo, ale jak nie będziesz czegoś wiedziała to chętnie pomożemy :*Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Znowu to samo. Beta 205 już... Ech, do dupy to wszystko
Nadzieja bardzo bardzo mi przykroJakie to niesprawiedliwe
Zrób sobie za 6 tyg badanie białka S, antytromibiny III.
Ja Ciebie nie pocieszałam wcześniej, bo sama mam zle doświadczenie ze slabo rosnącą betą. Nie mialam dobrych przeczuć.
Tylko wiecie co? Boję się, cholernie się boję, że ten acard i heparyna nie dadzą rady, że problem leży gdzieindziej. Dzisiaj w ogóle mam podły nastrój i mam ochotę rzucić te starania w cholerę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 14:03
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, wiem, że były marne szanse
Zdawałam sobie z tego sprawę niestety.
Wiem, że pełno jest informacji o tym jakie badania robić, ale nie wiem co w jakiej kolejności. Może są takie, które robi się zaraz po poronieniu?
Mam zrobioną w sumie tylko mutacje, zwykłą morfologie i takie drobne pierdoły, badania tarczycy, bo wyszła mi niedoczynność po pierwszym poronieniu. Teraz miałam robić badania hormonów, ale zaszłam i nie zrobiliśmy. Wątpię jednak, że to przez hormony. Wydaje mi się, że to sprawka immunologii lub genetyki ewentualnie. -
Jesli masz udokumentowane te poronienia (a zakladam, ze bete robilas i poprzednio) to wyciagnij skierowanie do genetyka.
Po poronieniu robi sie przeciwciala przeciw antygenom lozyska. Reszta moze czekac.
Mysle ze jak pojdziesz do lekarza to cos Ci doradzi.
No i przykrk mi oczywiscie, bo mialam nadzieje, ze sie poprostu na skok nie zalapalas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 14:50
-
Jeszcze badałam homocysteinę, kwas foliowy i wit b12.
Tak betę mam z każdego razu.
W którym dokładnie momencie te przeciwciała przeciw antygenom łożyska zbadać? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja trochę z innej beczki.
Czy któraś z was kiedyś słyszała o wpływie pokrzywy na płodność?
Na opakowaniu pisze ( z Herbapolu) że nie mają informacji..,
Ostatnio ją pije i nie chciałabym sobie zaszkodzić, wiem jestem przewrażliwiona
5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
nick nieaktualny
-
Nadzieja22
(( przykro mi strasznie
((
Marzec się tak pięknie zapowiadał ehhh...
Oby udało się w kolejnym cyklu-trzymam kciuki
-
baljov wrote:Ja też ostatnio popijam herbatkę z pokrzywy ale ciągle zapominam na co
Żelazo?
Ja po prostu żeby się nawodnić, bo sama woda mi słabo wchodzi5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Herbata z pokrzywy działa bardzo moczopędnie,więc warto się dodatkowo nawadniać
Oczyszcza organizm z toksyn i wzmacnia włosy i paznokcie
Ja teraz odliczam dni do testowania-rety jak to się dłuży.... Chciałabym poczuć jakieś objawyW pierwszej ciąży już 4 dni przed spodziewanym okresem zasypiałam na stojąco
W drugiej ciąży zero objawów
Ani1234, Malgonia, baljov lubią tę wiadomość
-
Na przeciwciala przeciw lizysku masz 6 tygodni. Ale upewnilabym sie czy jest sens robic to po biochemicznej ciazy, zeby nie wydac kasy na darmo.
Warto wziac skierowanie do genetyka. Tak jak poczytalam to raczej jak juz sie czlowiek dostanie to robia co potrzeba. A to nie tanie badania wiec warto sprobowac. -
Lady_Dior wrote:Ja teraz odliczam dni do testowania-rety jak to się dłuży.... Chciałabym poczuć jakieś objawy
W pierwszej ciąży już 4 dni przed spodziewanym okresem zasypiałam na stojąco
W drugiej ciąży zero objawów
Ja w pierwszej ciazy nie bylam senna. Dziwilam sie, ze mozna spac od 18 do 8
W drugiej tez tego nie zaznalam...Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).