Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia masz rację-mi te paskowe średnio się sprawdziły,za to strumieniowe super
Będziesz szła na monitoring ? Powodzenia
agulineczka no nopodejrzane te objawy
-
nick nieaktualny
-
Lady_Dior wrote:Malgonia masz rację-mi te paskowe średnio się sprawdziły,za to strumieniowe super
Będziesz szła na monitoring ? Powodzenia
agulineczka no nopodejrzane te objawy
Monitoring to moze za duzo powiedziane. Chce sprawdzic po @ czy w macicy jest czysto (a widze, ze ma sie z czego czyscic). Lekarz ktorego polecila mi dziewczyna na forum (i ma naprawde super opinie) przyjmuje we wtorki i piatki. W nastepny piatek bedzie juz pewnie po owu wiec wypadaloby sie we wtorek wcisnac a jak na zlosc mam we wtorki prace do 19 wiec nie ma duzego pola manewru. Najwyzej zaryzykuje. Jak organizm nie bedzie gotowy to ciazy nie bedzie i tyle. -
Dziewczyny, czy jest sens skontrolować jutro betę ile spadła w ciągu 48h?
-
AnnaZ wrote:Paula,dziewczyny pisały,że na Śląsku i w Łodzi jest dość szybko.Nie wiem skąd jesteś,ale może będzie tam Ci dość blisko.Ja czekam w Bydgoszczy na badanie kariotypów pół roku.Mam pobranie na początku czerwca.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
To oby Ci się udało dostać na wizytę Malgonia
Może akurat będą widoczne pęcherzyki
Ja pamiętam jak też byłam na wizycie kontrolnej po poronieniu i akurat przed owulacją byłam.W jednym jajniku trzy małe pęcherzyki a w drugim jeden ogromny-miły widok
U mnie natomiast potok niepłodnego śluzu A ja nie cierpię wkładek -
Nadzieja, jesli lekarz da Ci skierowanie to zrob. Ja sama chyba nawet teraz bym nie badala bety, ale jak lekarz daje slierowanie to korzystam.
LD troche tez na to licze, ze mi powie ze wszystko ok i jutro owulacjaja mam krotkie cykle wiec choc czekania mniej
Ale jak patrze na te strumienie ktore sie ze mnie leja to mysle ze o oczyszczenie macicy moge byc spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:18
-
Na skierowanie nie mogę liczyć, bo gina mam jutro wieczorem i prywatnie.
Dobra, to nie badam -
Dziewczyny z mutacjami, Wy macie dużo wiedzy i doświadczenia, więc chciałabym Was zapytać czy może orientujecie się jak to jest, gdy ma się stwierdzoną mutację MTHFR 677C-T heterozygote, a białka s i c w normie, to czy podczas ciąży mimo wszystko podaje się heparne? Ja wizytę u kumatego ginekologa w Polsce będę miała dopiero pod koniec miesiąca, a niedługo owulacja i nie wiem czy się starać czy nie05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
AnnaZ wrote:Mthfr chyba w ogóle nie jest wskazaniem do heparyny.Prędzej chyba PAI
dużo dziewczyn pisze, że przy MTHFR dostaje heparne. A mi raz wyszło PAI I homozygota a w innym laboratorium nie wyszło. Tak bardzo chciałabym znowu zajść w ciąże, ale z drugiej panicznie się boję powtórki
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Ja przy a1298c homo heparynę będę miała.
-
bondzik007 wrote:Ja przy a1298c homo heparynę będę miała.
Ja jestem lekko załamana, bo mieszkam w DE i tutaj nikt nie bierze MTHFR na poważnie. Lekarze twierdzą, że wystarczy większa dawka kwasu foliowego i będzie ok, a z kolei na polskich forach czytam, że w Polsce uważa się tą mutację za przyczynę poronień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 15:59
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
Obniżone białko Z -
Tak, ginekolog. Miałam też niskie aptt. Nie obniżone, ale podobno powinno byc wyższe. No i mam metyle. Moja gin mowila o większej dawce kwasu foliowego, że niektórzy lekarze faktycznie tsk robią, ale ona twierdzi ze po co tak robić skoro i tak sie caly nie przyswoi, a reszta będzie 'krazyc". Metyl z kolei zostanie wchłonięty
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
Bella01 wrote:A ja bym 4x obrocila ze slaska do wroclawia w tej cenie
Kariotypy kosztuja 3XXzl/osobe. Nie wiem czy to takie oczywiste, ze na moje skierowanie przebadaja tez meza? Pewnie trzeba tam pojechac ze dwa razy. I jeszcze wolne musiałabym wziąść i zaplacic za autostradę. Nie mowiac ile msc trzeba czekac. Odechciewa mi sie
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja nie wiem jak to jest z heparyna. Wiem tylko, ze na podstawie samej mutacji mthfr moj hematolog pewnie mie zlecilby heparyny. Z tego co czytalam na innym watku i na grupie mthfr na fb czesc dziewczyn dostaje heparyne. Pewnie po poronieniu latwiej o wskazania.
Karolcia89 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚