Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
pati85 wrote:Witajcie dziewczynki,w ktorym tygodniu ciszy mialyscie pierwsza wizyte u ginekologa. Zastanawiam sie.czy isc jakos teraz czy pod koniec miesiaca jak juz.serduszko bedzie widoczne?
Jesli bierzesz jakies leki na tarczyce to musisz isc dlatego ze zwièkszy ci dawke leku,jakiekolwiek leki trzeba skonsultowac.Ja byłam w 35dc czyli 5tydzien ciązy(licząc od miesiaczki),wtedy lekarz juz cos widzial i mógl stwierdzic czy znajduje sie w macicy,a potem znów za tydzien kazał przyjsc,mozliwe ze potem kaze ci przyjsc za dwa tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 00:03
Antoś IVF,Julisia natural
-
pati85 wrote:Witajcie dziewczynki,w ktorym tygodniu ciszy mialyscie pierwsza wizyte u ginekologa. Zastanawiam sie.czy isc jakos teraz czy pod koniec miesiaca jak juz.serduszko bedzie widoczne?
-
ja tez bylam od razu jak sie dowiedzialam w 5tc
jagna - prosze bardzo dzis maly skok w gore:) ale testu nie mam...... zaraz napisze do kolezanki moze ma w zanadrzu...... u nas na wiosce nic...... trzeba bedzie po poludniu do miasta, moze przy jakims pasazu otwarta bedzie apteka...
a wlasnie a gdzie jesszcze mozna dostac testy?08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Gama - w Kauflandzie i Tesco mogą być Pepino, w Carrefourze widziałam kiedyś Quixx
No i powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 09:36
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Uhh w dzień zabiegu było po południu lekkie krwawienie, na wieczór już prawie nic, następnego dnia i wczoraj bardzo delikatne plamienie lekko różowym śluzem, na wieczór pokazała się już krew, a dopiero dziś jak taki średni okres na razie.
Ciekawe ile tym razem będę czekać na @ i jak będzie z regularnością cykli. W zeszłym roku od razu winko i migdały włączyłam już w pierwszym cyklu, a teraz jakoś nie mam ochoty...
Chciałabym zobaczyć z jednej strony jak mój cykl będzie wyglądał przy zerowej ingerencji, a z drugiej strony ciągnie mnie jednak, żeby kupić to winko, migdały i Inofem może ? Choć co do tego ostatniego to mam mieszane uczucia, bo 2-3 ostatnie cykle były regularne, w i cykle przed ciążą w zeszłym roku też miałam regularne całkiem. Choć lekarz mówił, że jajniki wyglądają trochę jak przy PCO, ale ostatecznie zrezygnował z tej diagnozy skoro nie mam problemów z wagą czy regularnością cykli.
Temperatury mierzyć czy obserwować śluzu - nie chce mi się... Za dużo myśli wokół jednego tematu wtedy...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, zajęłam się szukaniem auta żeby tyle nie myśleć...
Jacqueline bardzo mi przykro ;((((
Kiedy robisz badania? ja chciałam iść jutro ale teraz się zastanawiam bo planowałam trochę inaczej robić i zamiast przeciwciał przeciwko glikoproteinie myślałam o ANA ale sama teraz już się zakręciłam i nie wiem które zrobić...
btw co do wyglądu jajników jak przy pco też tak miałam ale badania lh, fsh, testosteronu, adrostendionu wykluczyły go więc obrazem usg bym się nie sugerowała
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja miałam podejrzenie pcos właśnie przez ten obraz usg ale żeby potwierdzić to robi się badania hormonalne takie jak napisałam wyżej... dobrym wyznacznikiem jest stosunek lh do fsh, powinien być koło 1, jak jest powyżej - prawdopodobnie pcos, do tego badania testosteronu itp. Ale ja miałam na obrazie trochę mniej pęcherzyków już nie pamiętam ile ale coś koło 5-7 w każdym jajniku.
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
gama wrote:ja tez bylam od razu jak sie dowiedzialam w 5tc
jagna - prosze bardzo dzis maly skok w gore:) ale testu nie mam...... zaraz napisze do kolezanki moze ma w zanadrzu...... u nas na wiosce nic...... trzeba bedzie po poludniu do miasta, moze przy jakims pasazu otwarta bedzie apteka...
a wlasnie a gdzie jesszcze mozna dostac testy?
rossmannAntoś IVF,Julisia natural
-
Jacqueline wrote:Uhh w dzień zabiegu było po południu lekkie krwawienie, na wieczór już prawie nic, następnego dnia i wczoraj bardzo delikatne plamienie lekko różowym śluzem, na wieczór pokazała się już krew, a dopiero dziś jak taki średni okres na razie.
Ciekawe ile tym razem będę czekać na @ i jak będzie z regularnością cykli. W zeszłym roku od razu winko i migdały włączyłam już w pierwszym cyklu, a teraz jakoś nie mam ochoty...
Chciałabym zobaczyć z jednej strony jak mój cykl będzie wyglądał przy zerowej ingerencji, a z drugiej strony ciągnie mnie jednak, żeby kupić to winko, migdały i Inofem może ? Choć co do tego ostatniego to mam mieszane uczucia, bo 2-3 ostatnie cykle były regularne, w i cykle przed ciążą w zeszłym roku też miałam regularne całkiem. Choć lekarz mówił, że jajniki wyglądają trochę jak przy PCO, ale ostatecznie zrezygnował z tej diagnozy skoro nie mam problemów z wagą czy regularnością cykli.
Temperatury mierzyć czy obserwować śluzu - nie chce mi się... Za dużo myśli wokół jednego tematu wtedy...
ja biore komplet witamin,podwójną dawke kwasu foliowego,wit.D,wit.C,magnez a na endo castagnusa,wiesiołek bardzo pomaga na sluzAntoś IVF,Julisia natural
-
Gama ja bylam na początku 7tc tylko że acard i duphaston juz miałam, a nie biorę nic innego
A mi wiesiołek całkiem rozwalił obserwację śluzu, mój organizm źle na niego zareagował, kompletnym chaosem.. Dlatego dalam sobie spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 12:27
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualnyHej kochane ❤przepraszam jesli kogos zestresowalam przez moj ostatni wpis ale chcialam sie podzielic co u nas. Hipotrofia to poprostu za male dziecko na swoj wiek u nas wagowo ok troche wzrost ogolny zwolnil. Choc rosnie ☺i coraz bardziej daje popalic hyhy tak kopie aaa niech kopie. Czasami przy tej dwunaczyniowej pepowinie moga wystapic wady serduszka lub nerek. U nas lekarz na polowkowych b.dokladnie badal i nic nie wykryl na szczescie uff ale obserwacja wzrostu dziecka musi byc bo gdyby sie zatrzymal to trzeba wywolac porod oby u nas to sie nie wydarzylo ☺ co do badan i chorob ja niestety mam ich duuuuzo ale jak widac gdy trafi sie na dobrego lekarza co ustawi leczenie moze sie udac ☺i tego zyczr kazdej z Was kochane starajace sie ❤❤❤ o Haschimoto moglabym dlugo mowic bo tez mam ale najwazniejsze to to ze aby to potwierdzic nie starczy badanie z krwi a USG tarczycy wtedy dopiero mozna je potwierdzic. No i potem odpowiednio leki ustawione. A puste jajo tzn czasami w histopatologii tak pisza a moglo nie byc tak bo na USG bylo widac zarodek zyjacy. Ja tak mialam raz i gin powiedzial tak jak juz ktoras z Was pisala iz poprostu do histopatologii niestety juz nie dotrwal zaden kawaleczek dzieciatka. Ale tez puste jajo moze zaistnuec zwlaszvza przy stanie zapalnym u partnera. Co do witamin podczas staran ja polecam kwasy DHA ponoc wzmacniaja jajeczko. Mysle ze cos w tym jest ja wlasnie bralam i udalo sie no ale tego nikt na 100% nie potwierdzi ☺ kochane pamietam o Was i sle buziaki oraz zycze spokojnej niedzieli ❤☺dziekuje za wsparcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 12:52
-
inessa wrote:Hej kochane ❤przepraszam jesli kogos zestresowalam przez moj ostatni wpis ale chcialam sie podzielic co u nas. Hipotrofia to poprostu za male dziecko na swoj wiek u nas wagowo ok troche wzrost ogolny zwolnil. Choc rosnie ☺i coraz bardziej daje popalic hyhy tak kopie aaa niech kopie. Czasami przy tej dwunaczyniowej pepowinie moga wystapic wady serduszka lub nerek. U nas lekarz na polowkowych b.dokladnie badal i nic nie wykryl na szczescie uff ale obserwacja wzrostu dziecka musi byc bo gdyby sie zatrzymal to trzeba wywolac porod oby u nas to sie nie wydarzylo ☺ co do badan i chorob ja niestety mam ich duuuuzo ale jak widac gdy trafi sie na dobrego lekarza co ustawi leczenie moze sie udac ☺i tego zyczr kazdej z Was kochane starajace sie ❤❤❤ o Haschimoto moglabym dlugo mowic bo tez mam ale najwazniejsze to to ze aby to potwierdzic nie starczy badanie z krwi a USG tarczycy wtedy dopiero mozna je potwierdzic. No i potem odpowiednio leki ustawione. A puste jajo tzn czasami w histopatologii tak pisza a moglo nie byc tak bo na USG bylo widac zarodek zyjacy. Ja tak mialam raz i gin powiedzial tak jak juz ktoras z Was pisala iz poprostu do histopatologii niestety juz nie dotrwal zaden kawaleczek dzieciatka. Ale tez puste jajo moze zaistnuec zwlaszvza przy stanie zapalnym u partnera. Co do witamin podczas staran ja polecam kwasy DHA ponoc wzmacniaja jajeczko. Mysle ze cos w tym jest ja wlasnie bralam i udalo sie no ale tego nikt na 100% nie potwierdzi ☺ kochane pamietam o Was i sle buziaki oraz zycze spokojnej niedzieli ❤☺dziekuje za wsparcie.
cieszy mnie twój spokój,tego ci trzeba,musisz byc w dobrych rękach skoro potrafisz trzezwo myslec po takich wiadomosciach.Masz racje,trzeba miec wszystko pod kontrolą,mam nadzieje ze dzieciątko będzie rosło zdrowo i dotrwa do wysokiej ciązy.
Ja tez biore kwasy DHA,nie dopisałam kiedy wymieniłam witaminy,czytałam ze to bardzo wazne,nawet kiedy sie poroni powinnysmy zadbac o to by wszystko szybko się zregenerowało a w tym pomogą kwasy DHA,witaminy i nasza silainessa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna dziekuje musiałam sobie to ustawic w głowie i musze miec wiare i nadzieje,ze mimo wszystkich przeciwnosci bedzie dobrze !!!!
PS: a to jeszcze kilka zdjec
to ja w 6 miesiacu ciazy tak juz jestem w tym miesiacu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6357b0e79875.png
a to nasz synus Gabrys
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bc40c48f36.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08ddcedd046e.jpgJacqueline, maggda, blondyna5555, Bomblica, Magdzia88, M@linka, annak, kkkaaarrr, sy__la, malika89 lubią tę wiadomość
-
Co do wspomagaczy cyklu i jakichś witamin jeszcze muszę się zastanowić i doczytać Na razie biorę tylko Femibion 1, został mi jeszcze na ponad 20 dni.
Co do wiesiołka to mam mieszane uczucia, brałam w jednym cyklu 2 tabletki dziennie, w innym 3 dziennie i chyba nie było zbytnio różnicy w ilości i jakości śluzu, może minimalnie bardziej ciągliwy był, a może nie, ale więcej na pewno go nie było.
Xaxa - planowałam jechać we wtorek na te badania, ale nie wiem czy jutro nie pojadę, chyba mi bardziej pasuje jednak A te przeciwciała ANA hmm wiesz myślałam o nich trochę, ale nie wiem czy jest mus ich robić, bo chciałam przede wszystkim w kierunku APS te badania zrobić jak najszybciej, a resztę później sukcesywnie Bo chyba można je zbadać później, w sensie, że czas jaki upłynął od poronienia nie ma na to wpływu ? Choć majątku toto nie kosztuje więc w sumie jak mam się i tak kłuć to może i to zrobie
Inessko - jeju, ale wspaniały widok na usg I ładny brzuszek Jesteście pod dobrą opieką i jeśli będzie taka potrzeba to lekarze na pewno zareagują, ale liczę, że nie trzeba będzie a Gabryś po prostu będzie ciut mniejszym noworodkiem
Grr... Boli mnie krzyż i brzuch jak w czasie @, ale trochę słabiej, bez przeciwbólowych na razie daje radeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 14:48
-
No właśnie ja się już pogubiłam co trzeba zrobić do 6tyg... dziewczyny mi coś pisały, że antykoagulant tocznia, przeciwciała kardiolipinowe i ana robiły a o tych przeciwko glikoproteinie nikt mi chyba nie pisał i teraz już zupełnie zgłupiałam co robić, one są istotne? Też wolałabym zrobić teraz to co konieczne a później resztę
znalazłam coś takiego:
http://www.poronienie.pl/warto-wiedziec/aspekt-medyczny/badania-po-poronieniu-2/badania-po-poronieniu/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:37
-
Xaxa - czytałam, że te p/c przeciwko glikoproteinie robi się też właśnie w celu potwierdzenia/wykluczenia zespołu antyfosfolipidowego, więc je robię.
Drogo cholercia w tym Alab, ale jak tak czytam, to inne laboratoria w okolicy wcale nie mają taniej lub hmm takie sobie opinie...
Na stronie Alab jest sklep i jak wyszukasz badanie to jest jego opis i np. przy tych przeciwciałach antykardiolipinowych jak i tych przeciwko B2-glikoproteinie jest napisane, że wykazano ich ścisły związek z klinicznymi objawami zespołu antyfosfolipidowego, jedne jak i drugie przeciwciała powinno się wykonać przy niewyjaśnionych nawracających poronieniach.
I przy tych p/c przeciwko B2-glikoproteinie jest też napisane, że wzrost ich miana w czasie ciąży źle rokuje.
Także i tak miałam zamiar je robić, sporo kasy, ale jeśli faktycznie powinno się to zbadać do 6 tygodni po poronieniu bo potem zanikają, to wolę zbadać. A jeśli wyszłoby tu coś dodatniego to czytałam też, że po kilku tygodniach powinno się powtórzyć badanie. Jeśli wtedy wyjdzie ujemne no to ewidentny znak, że coś złego dzieje się jak jest ciąża
A te przeciwciała ANA też sobie machnę w takim razie, ich cena to raptem 10% tego co i tak wydam...
Później (po wypłacie będę robić na ta mutację MTHFR i czynnik V-leiden + mutacja w genie protrombiny. Potem jeszcze te białko C i S, no i jak coś wynajdę to jeszcze cośWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 15:56