Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Gratuluję wszystkim dziewczynom z pozytywnym wynikami! Trzymam za Was mocno kciuki!
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i... Mam za niskie TSH... Nigdy nie miałam problemu z tarczyca a jak robiłam 5 miesięcy temu to było w normie 1,8. Poniżej moje wyniki może Wy coś mi coś powiecie czy mam się czym martwić.
TSH 0,25 0,35-4,940
FT4 0,99 0.70-1,48
anty TPO 0,49 0,00-5,61
Nie wiem czy to ma znaczenie i mogło wpłynąć na wyniki ale dzisiaj jak robiłam badanie byłam jeszcze przeziebiona.
Trochę się podlamalam bo nie dość że po poronieniu mam podejrzenie macicy dwuroznej/lukowatej (jestem jeszcze przed histeroskopia) to jeszcze teraz tarczyca....Jula_90 -
Kaczuszka86 wrote:Dziewczyny gratuluję pozytywnych wieści
Gos wiem że ciężko wytrzymać ale lekarz do 6 tc nawet na dobrym sprzęcie może niewiele oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego nie zobaczyć ale bedziesz mieć pewność że ciąża maciczna.
Cieszą mnie każde Wasze pozytywne wiadomości choć czytam tylko z doskoku teraz
Wieeeem, ale właśnie o umiejscowienie chodziMOŻE doczekam do przyszłego piątku, lekarz mi dziś powiedział, że już wtedy może być widać serduszko
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Jula_90 wrote:Hej dziewczyny,
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i... Mam za niskie TSH... Nigdy nie miałam problemu z tarczyca a jak robiłam 5 miesięcy temu to było w normie 1,8. Poniżej moje wyniki może Wy coś mi coś powiecie czy mam się czym martwić.
TSH 0,25 0,35-4,940
FT4 0,99 0.70-1,48
anty TPO 0,49 0,00-5,61
Nie wiem czy to ma znaczenie i mogło wpłynąć na wyniki ale dzisiaj jak robiłam badanie byłam jeszcze przeziebiona.
Przeziebienie raczej nie ma wplywu na wynik tsh.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
No i świetnie admiralka :*
Mnie wypuścili ze szpitala do domu po kilku godzinach, bo wszystko było już na takim etapie, że nie musieli ingerować. Mam tylko jutro przyjechać na zastrzyk. -
Edzia, trzymajcie się dzielnie z małą, malutka jeszcze musi troszkę w brzuszku pomieszkać.
Admirałko piękna beta
Gos, ta karta ciąży to bardzo dobry znak
Agulineczko, z tymi zastrzykach to jest różnie, u mnie do marca było nawet ok, a teraz nagle po każdym zastrzyku pojawia się u mnie pokrzywka, muszę pić wapno aby to ograniczać bo przecież zastrzyków nie odstawię. Próbowałam wkłuwać się w udo ale boli bardzo, póki jeszcze daję radę to zostaję przy brzuchu.
Dziewczyny, same dobre wiadomości tutaj, piękna wiosna się szykuje.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
agulineczka wrote:Alunia jak zdrówko?
Nie mogę się dalej wyleczyćjeszcze mi zimno wyszło. Naszczescie córka zdrowa.
Dziewczyny ja przez pierwszy trymestr praktycznie nie miałam objawów i wydaje mi się, że powodem był stres. Dzień przed wizytą u gin to mnie całkowicie przestawały piersi boleć. A teraz to mam dosyć czasem. Ciągle mi nie dobrze, schudłam ponad 6 kg. Z córka przeszło jakoś w 5 miesiącu więc jeszcze trochę.
Nadzieją jedyny plus w całej tej sytuacji...
Admiralka beta pięknie rośnie więc myślę, że to tylko formalność. -
Jula mi w pierwszej ciazy TSH spadalo do wartosci 0,02 i trzech endokrynologow mowilo, ze skoro ft3 i ft4 sa ok, to widocznie tak reaguje moj organizm na wzrastajace bHCG. Teraz mam okolo 0,5 wiec w dolnej granicy i tez uslyszalam to samo - jest ok dopóki ft4 w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:57
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Admirałka gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Gos czekam na wizytę z usg. Musi być pięknie.
U mnie zaczął się dzisiaj pojawiać śluz bardziej płodny (11dc), zaczynam czuć że mi mokro
Mąż na szczęście nie zmienił zdania i dalej działamy
Niestety zaczęło mnie też wszystko na dole swedziecna razie smaruję się tylko clotrimazolem tak "na wierzchu" bo nie chcę zaszkodzić żołnierzom. W dniach bez ❤ stosuje Multigyn żel i mam nadzieję że to wystarczy i nie będę musiała przerywać starań i brać mocniejszych leków.
admiralka, agulineczka lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Baljov a co u Ciebie kochana?
baljov lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Baljov to chyba juz w 7 dniu ciąży, jeśli sie nie mylę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:42
baljov, admiralka lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
My jesteśmy w gorach. Moj mlody wstal dzisiaj o 5:30! Szkoda, ze nie rozumie, ze ba urlopie sie spi dluzej
Wlasnie wrocilam z sauny, korzystajac przed zajsciem w ciaze. Teraz maz usypia mlodego, odpalamy wino i film.
Bardzo sie ciesze, ze macie takie piekne bety, ze Ty Was sie teraz podwoiagulineczka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A ja zajadam sie 3ci dzien czekolada
To jest silniejsze ode mnie
Jak widac okres mocno manifestuje swoje nadejscie hih.
Paula zycze owocnego wyjazdu!Paula_071, baljov, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
agulineczka wrote:Jula mi w pierwszej ciazy TSH spadalo do wartosci 0,02 i trzech endokrynologow mowilo, ze skoro ft3 i ft4 sa ok, to widocznie tak reaguje moj organizm na wzrastajace bHCG. Teraz mam okolo 0,5 wiec w dolnej granicy i tez uslyszalam to samo - jest ok dopóki ft4 w normie
To mnie troche pocieszylas
Hmm w czwartek idę do lekarza i zobaczymy co mi powie Na TO... Mam nadzieję że chociaż tarczyca będzie ok:)
Jula_90 -
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Baljov a co u Ciebie kochana?
Gos, nawet 8 dzień ciąży
U mnie spokojnie póki co, popijamy ziółka, łykam tabletki... Śluzu płodnego na razie nie ma. Zaczęłam z ciekawości robić te nowe testy owu od wczoraj i już jest druga, bledsza kreseczka... No cóż, nudna ta ciąża na początku
Gos77, sAnsa_28, admiralka, agulineczka, Paula_071, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Admiralka super!
Ja mam pierwszą wizytę 28 marca. Jest co co prawda wizyta recepturowa, więc nie mam pewności czy zrobi mi usg. Zobaczymy. Będzie wtedy 5+6
Kolejną wizytę mam 9 kwietnia - dzień przed TobąMam wtedy nadzieję na piękne
admiralka, Bella01 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny ja nie mam odwagi ani kupić testu ani zrobić bety,
dziś 33 dc, nie mam ani żadnych objawów na @ ani na ciąże... to samo było w grudniu
normalnie się boję5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.