Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
vigry wrote:Dziewczyny ja właśnie wróciłam z wizyty, fasolka urosła i ma już 1.10cm i serduszko bije 145bpm! Wczoraj się najadłam strachu bo dopadło mnie zatrucie pokarmowe, całą noc wymiotowałam i tak się bałam że to zaszkodzi...Ale na szczęście jest wszystko ok
Cudownie !!!cieszymy się z Toba
vigry lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ja nie mówię że to już pozytyw, zastanawiam się tylko czy dzisiejszy jest najciemniejszy.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Ja nie mówię że to już pozytyw, zastanawiam się tylko czy dzisiejszy jest najciemniejszy.
Co do testów to w tym cyklu używałam tych z allegro z zielona końcówką i wyszły mi porządne dwie kreski i to potwierdził później monitoring. Inne z allegro rzadko kiedy były tak na prawdę pozytywne... -
Kochane moze nie na temat ale zapytam . Planujemy wybrac sie na majowke nad morze.. jezeli by nam sie udalo w tym cyklu to bede akurat mniej wiecej testowac. Pewnie jeszcze przed wyjazdem bo nie wytrzymam:) mam brac heparyne w ciazy i tu pytanie czy taka podroz moze zaszkodzic w ew ciazy? Nie wiem czy zdaze zlapac gina przed . Co o tym myslicie?
A tak wogole to gdzie warto sie wybrac nad morze teraz w maju zeby ciekawie bylo?Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Vigry wspaniale
vigry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny muszę się komuś wygadać. Po dzisiejszej wizycie u gin trochę się załamałam bo powiedział mi, że starania mogę rozpocząć dopiero w lipcu. Wytłumaczył to tym, że w razie gdyby znowu doszło do poronienia to jeżeli zaszłabym w ciąże wcześniej nie będzie można wykluczyć tego czy nie doszło do niego w związku z niecałkowitym odbudowaniem się organizmu, a tak w razie czego będzie można doszukać się konkretnej przyczyny. A już myślałam, że od maja będę wam towarzyszyć w tych testowaniach a tu lipa. Życzę wam powodzenia i za wszystkie mocno trzymam kciuki, na pewno nadal będę was tu codziennie (nałogowo już
) podczytywać, a w lipcu mam nadzieję że już was tutaj nie będzie, a przynajmniej wszystkie pomyślnie przejdziecie do tej pory etap starań i wskoczycie na wyższy level
-
Mamaaniolka wrote:Kochane moze nie na temat ale zapytam . Planujemy wybrac sie na majowke nad morze.. jezeli by nam sie udalo w tym cyklu to bede akurat mniej wiecej testowac. Pewnie jeszcze przed wyjazdem bo nie wytrzymam:) mam brac heparyne w ciazy i tu pytanie czy taka podroz moze zaszkodzic w ew ciazy? Nie wiem czy zdaze zlapac gina przed . Co o tym myslicie?
A co konkretnie w tej podroży mogloby zaszkodzic? Czego się obawiasz? Bo ja uwazam, ze nie powinnyśmy przesadzac... to tylko kilka godzin w samochodzie, gdzie można sie zatrzymac i rozprostowac kościja bym jechala!!!
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
My pociagiem bedziemy wiec nawet czesciej mozna pochodzic.
po stracie jest zawsze strach o wszystko. Ale w sumie samolotami lataja i jest ok.
To pojade jodu zlapac troche;)
A jakies miejsce mozecie polecic?Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Lili90 wrote:Hej dziewczyny muszę się komuś wygadać. Po dzisiejszej wizycie u gin trochę się załamałam bo powiedział mi, że starania mogę rozpocząć dopiero w lipcu. Wytłumaczył to tym, że w razie gdyby znowu doszło do poronienia to jeżeli zaszłabym w ciąże wcześniej nie będzie można wykluczyć tego czy nie doszło do niego w związku z niecałkowitym odbudowaniem się organizmu, a tak w razie czego będzie można doszukać się konkretnej przyczyny. A już myślałam, że od maja będę wam towarzyszyć w tych testowaniach a tu lipa. Życzę wam powodzenia i za wszystkie mocno trzymam kciuki, na pewno nadal będę was tu codziennie (nałogowo już
) podczytywać, a w lipcu mam nadzieję że już was tutaj nie będzie, a przynajmniej wszystkie pomyślnie przejdziecie do tej pory etap starań i wskoczycie na wyższy level
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Super Vigry
Mamaaniołka, no pewnie, że jechać!Z morzem za bardzo nie wiem co polecić, bo to w ogóle nie moja bajka (co innego góry
), niby byłam z 4 razy, ale nic mnie nie zachwyciło
Z większych miejscowości znam Międzyzdroje, Świnoujście i Kołobrzeg. Mniejsze to Dziwnów, Pobierowo, Pustkowo, Trzęsacz, Rewal, Niechorze.
vigry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella to już był wizyta u drugiego lekarza, do poprzedniego nie miałam zbyt dużego zaufania ale powiedział, że 2, 3 miesiące odczekać i można działać. A dzisiaj byłam u nowego u, którego chciałabym prowadzić kolejną ciąże bo ma bardzo dobre opinie i poleciła mi go znajoma, która miała bardzo skomplikowaną ciąże. Ja też wyszłam zadowolona ogólnie z wizyty bo wszystko fajnie w jasny sposób wytłumaczył, zlecił konkretne badania, tylko ten czas... do lipca.... Ale nic oby później wszystko się udało to na razie mogę się poświęcić. Muszę zająć czymś konkretnym głowę żeby jakoś ten czas przetrwać, wyznaczyć nowe krótkoterminowe cele do działania.
-
Mamaaniolka wrote:My pociagiem bedziemy wiec nawet czesciej mozna pochodzic.
po stracie jest zawsze strach o wszystko. Ale w sumie samolotami lataja i jest ok.
To pojade jodu zlapac troche;)
A jakies miejsce mozecie polecic?
Ja wiem i w samolot bym nie wsiadla, ale jestem jak najbardziej za lokalnymi wycieczkami, zwłaszcza nad morze
Ja to najczesciej Chalupy, bo troche plywam na desce, ale też b. lubimy Chlopy. Ale to male miejscowosci, nie wiem czyw majowke coś sie tam będzie działo...
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Vigry ale Twój dzidziuś już duży
Super,że wszystko w porządku
Czesc Kasia1588 życzę Ci,żebyś jak najszybciej została mamą-tu się wspieramy i zawsze jakoś lżej na duchu
Czesć Lili90 to trochę długo Wam lekarz kazał czekać? Poronienie było w zaawansowanej ciąży? Jeśli w 1wszym trymestrze to ja bym tak długo nie czekała.Jesli wszystko dobrze się oczyściło i Ty czujesz się gotowa,to śmiało bym zaczęła po 1wszej miesiączce no ale to tylko moja opiniaTak czy siak życzę wszystkiego co najlepsze i żeby czas Ci szybko zleciał
Bella01 ja nawet testów ciążowych nie mamZa to owulaków pełno i se siknęłam (w ost.ciąży owulak pozytywny) no ale negatyw of course
Także czekam na okres i działamy dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 22:53
vigry lubi tę wiadomość
-
Lili90, ja uważam tak samo jak Bella01, że jeśli organizm nie będzie gotowy, to ciąży nie będzie. W takiej sytuacji nawet i rok przerwy nie pomoże. Ile jest przypadków, że dziewczyny zachodzą w cyklu bezpośrednio po poronieniu i to czasem nawet po zabiegu.
Może zrób badania, które zlecił gin i jeśli względem badań nie będzie przeszkód, to działajcie -
Dobrze, że mi Bajlov przypomniałaś
Jakie testy owulacyjne polecacie?baljov lubi tę wiadomość
-
Vigry wspaniała wiadomość ! Oby tak dalej
Mamaaniolka ja bym jechała
Koteczka, ciemniejsza jest ale zdecydowanie owu dopiero przed Tobą
Lili, ja wiem że wydaje się jaka cala wieczność. Ale tak na prawdę jak rok temu w lipcu straciłam swoje maleństwo i lekarz mi powiedział że spokojnie bo do grudnia na pewno już będę w ciąży, to myślałam że zmysły postradał bo ja chcialam najpóźniej do wrześniaTymczasem mamy połowę kwietnia, zaczynamy diagnostykę i wszystko pewnie swoje potrwa ale tym razem podchodzę do tego spokojniej. A co do forum, podczytuj i sama też pisz
Może dzięki temu szybciej zleci ten czas a i dowiesz się paru ciekawych rzeczy. Ja przychodząc tu nie wiedziałam nawet 1/3 tego co wiem teraz. Dziewczyny mają super wiedzę i doświadczenie.
Kasia 1588, współczuję straty, ale to forum to na prawdę świetne miejsce żeby to wszystko przetrawić i walczyć dalej.
Tymczasem u mnie dziewczyny jak zwykle w tym cyklu kolejne ciekawostki. Jak wiadomo od owulacji właściwie do teraz ciągle trzyma mnie choroba. Aktualnie 25dc i to właśnie dzisiaj miałam testować, odpuszczam jednak przez tę chorobę. Wczoraj wstepnie zapisałam się na hsg na 27.04, czyli przyszły piątek. Wstępnie bo konieczny jest wymaz biocenozy pochwy. Na wymaz więc umówiłam się na jutro. HSG mimo wszystko nadal stoi pod znakiem zapytania bo nie wiem jak wyniki urea i chlamydii. Modlę się żeby było czysto i żeby nie stracić miesiąca na leczenie. Wszystko okaże się jutro.
Dzisiaj natomiast wstaję, wchodze na msg a tam na naszej wspólnej grupie znajomych koleżanka wysłała zdjęcie pęcherzyka ciążowego i pytanie czy jej narzeczony już się nam pochwalił, że będzie tatą. Ja od razu do mojego emka czy wiedział, że ona jest w ciąży? Jakoś tak nie wiem , no agresywnie zareagowałam. Jak dotąd też nie pogratulowałam. Emek widziałam że też tylko wyświetlił i nic nie napisał. Rozumiem, że się cieszą, ale jak sobie rano uświadomiłam że moja próba zajścia w ciążę to kliniki, lekarze, szpitale, wymazy, badania, leki i kupa pieniędzy to tak im pozazdrościłam że to wszystko ich ominęło ...
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
nick nieaktualnyw 10 tc stwierdzone poronienie zatrzymane w 7+4 tc. teraz jeszcze mam do wykonania prolaktynę, glukozę z obciążeniem bo ja zawsze glukozę mam przy górnej granicy a i w rodzinie kilku cukrzyków także lekarz stwierdził, że warto już teraz wiedzieć co tam się dzieje, żeby już w czasie kolejnej ciąży widzieć jak działać od razu. No i oczywiście cały czas kontrolujemy TSH
Pocieszające jest to, że z tymi wynikami mam przyjść za miesiąc to już będzie maj i po ovu, później aby czerwiec zleci i już będę miała ten swój lipiec. I tym sposobem wilk czyli ja będę cała a owca - lekarz syty że zastosowałam się do jego zaleceń
no chyba, że nie wytrzymam do lipca i w czerwcu zaczniemy działać.
-
Lili, jak bedziesz robić badanie z obciazeniem, zrob obie krzywe - i glukozowa i insulinowa. Koniecznie 3 punktowe. Insulina tez potrafi namieszac, wiec warto, jak już bedziesz piła to swinstwo
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane