Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo chciałabym. Ciekawi mnie czy pomimo, że raczej mam owulacje, bo USG to potwierdza i wykresy ładne, to z powodu tej prolaktyny mogę nie zachodzić w ciążę?Bella01 wrote:To tu moze byc pies pogrzebany. Nic straconego, moze pomoga tabletki szybko zbic i zalapiesz się na ten cykl. Oby!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:16
-
Mi się udało jak zaczęłam brać duphaston, może pomoże?baljov wrote:No chciałabym. Ciekawi mnie czy pomimo, że raczej mam owulacje, bo USG to potwierdza i wykresy ładne, to z powodu tej prolaktyny mogę nie zachodzić w ciążę?
baljov lubi tę wiadomość

Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
baljov wrote:No chciałabym. Ciekawi mnie czy pomimo, że raczej mam owulacje, bo USG to potwierdza i wykresy ładne, to z powodu tej prolaktyny mogę nie zachodzić w ciążę?
Ja zaczęłam się starać w lipcu, we wrześniu i październiku chodziłam na monitoring (była owulacja) przy okazji lekarz zbadał mi prolaktynę
była za wysoka, zażywałam Bromergon od października, w listopadzie zaszłam w ciąże...
jak najbardziej możesz przez prolaktynę nie zachodzić5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Cześc kochane chyba Wam nie pisałam my byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.html
Paula_071, Nadzieja22, agulineczka, admiralka lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
PięknieKarmelkovaa wrote:Cześc kochane chyba Wam nie pisałam my byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.html
Gratuluję.
Możesz mi napisać jak to się stało, ze ci się udało teraz jakie leczenie miałaś?
Karmelkovaa lubi tę wiadomość

przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to bardzo pocieszające dla mnie co piszesz. Już robiłam mnóstwo badań ale jakoś żaden gin nie kazał mi zbadać wcześniej prolaktyny. Dopiero lekarka do której trafiłam trochę przypadkowo na monitoring. Oby to było to...Ani1234 wrote:Ja zaczęłam się starać w lipcu, we wrześniu i październiku chodziłam na monitoring (była owulacja) przy okazji lekarz zbadał mi prolaktynę
była za wysoka, zażywałam Bromergon od października, w listopadzie zaszłam w ciąże...
jak najbardziej możesz przez prolaktynę nie zachodzić -
SusieOne wrote:Pięknie
Gratuluję.
Możesz mi napisać jak to się stało, ze ci się udało teraz jakie leczenie miałaś?
Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze
Odzywaj się tu czasem
-
Accofil na co?Karmelkovaa wrote:Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko

Przepraszam, że tak wypytuje ale muszę się pozytywnie nastawiać, już za miesiąc zaczynam staranka
Angelius Provita -
Wyszedł mi deficyt KIR miałam nieobecne te co potrzebne sa obecne ;/ i nie mając tych receptorów które pomagają w dobrym zagnieżdżeniu dostałam accofil , który ma pomóc to uzupełnić

Po prostu miałam problem z zagnieżdżeniem zarodka
Nadzieja staram się ale czasami za duzo bo tu i tam jestem i jeszcze gdzieś i tak sobie podczytuje ale mało się udzielam wszędzie

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyWow! Niezły zestaw!Karmelkovaa wrote:Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko

-
Będę pytać o ten accofil, bo u mnie w klinice podają, faktem jest, ze nie miałam badań kir, ale problemy z implantacją objawiły się 3 cb i jedną też wczesną, ale uwidoczniony pęcherzyk był.Karmelkovaa wrote:Wyszedł mi deficyt KIR miałam nieobecne te co potrzebne sa obecne ;/ i nie mając tych receptorów które pomagają w dobrym zagnieżdżeniu dostałam accofil , który ma pomóc to uzupełnić

Po prostu miałam problem z zagnieżdżeniem zarodka
Nadzieja staram się ale czasami za duzo bo tu i tam jestem i jeszcze gdzieś i tak sobie podczytuje ale mało się udzielam wszędzie
vigry lubi tę wiadomość

Angelius Provita -
Susie polubiłam przypadkiem przepraszam.
Karmelkova super wieści, gratulacje! Wielkością CRL się nie przejmuj, na tym etapie błąd pomiaru jest bardzo duży, ja jak wylądowałam na IP z plamieniem i robili mi usg to wyszło że zarodek malutko urósł od ostatniej wizyty, ale na następnej u mojego gina był już dużo większy czyli w szpitalu inaczej zmierzyli.
SusieOne, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Dzięki dziewczyny
no zestaw jest heh
Nie zgadzaj się jak coś na accofil domacicznie ja biorę podskórnie sama co 3 dni zastrzyki , i zaczełam po owulacji . W innym wypadku blokuje owulację ;/niektórzy lekarze próbują tak ale to ściema troche na zarobek
Znajomej po zastosowaniu domacicznym wszystko do góry nogami cykle i endo poleciało w dółWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 18:53

Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
baljov dobrze,że zrobiłaś tą prolaktynę-lek powinien pomóc i kto wie-może się uda

Właśnie też wiem,że za wysoka prolaktyna może blokować owu ale w inny sposób raczej nie powoduje niemożności zajścia-przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo...
Też się zastanawiam,czy nie powinnam brać leków ,bo moja prolaktyna w górnej granicy normy..
baljov lubi tę wiadomość
-
Ostatnio w ogóle się tutaj nie udzielam, jedynie Was podczytuję, bo jak kiedyś już wspominałam, musieliśmy trochę odpuścić z powodu problemów zdrowotnych mojego męża, jednak kochamy się dalej bez jakichkolwiek zabezpieczeń. No i właśnie kiedy odpuściłam i przestałam liczyć dni, wszystko wskazywało na to, że chyba się udało, bo miałam identyczne objawy jak przy ostatniej ciąży (śluz, specyficzne ciągnięcie w dole, kłucie jajnika, senność i zwroty głowy) i powoli zaczęłam się zastanawiać nad zrobieniem testu. Jednak dzisiaj rano zaczęłam już plamić

Kurcze, dlaczego to tak musi być..
Odpuściłam, przestałam tak ciągle myśleć i czekać na owulację, a tutaj te dolegliwości, które chcąc nie chcąc zaczęły mnie nakręcać
Wam kochane ciężaróweczki wszystkiego najlepszego życzę, a Wam starającym się oczywiście powodzenia. Czytam codziennie co tam nowego u Was. Cieszy mnie i daje nadzieję fakt, że starających się jest tu coooraz mniej.
Miłej niedzieli Wam wszystkim życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 09:34
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Bardzo dziękuję za radę, powiem, że chce zastrzyki. Ile ich w sumie przyjmowałaś i czy dalej trzeba stosować? Jak to wygląda?Karmelkovaa wrote:Dzięki dziewczyny
no zestaw jest heh
Nie zgadzaj się jak coś na accofil domacicznie ja biorę podskórnie sama co 3 dni zastrzyki , i zaczełam po owulacji . W innym wypadku blokuje owulację ;/niektórzy lekarze próbują tak ale to ściema troche na zarobek
Znajomej po zastosowaniu domacicznym wszystko do góry nogami cykle i endo poleciało w dół

Angelius Provita