Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBella01 wrote:To tu moze byc pies pogrzebany. Nic straconego, moze pomoga tabletki szybko zbic i zalapiesz się na ten cykl. Oby!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:16
-
baljov wrote:No chciałabym. Ciekawi mnie czy pomimo, że raczej mam owulacje, bo USG to potwierdza i wykresy ładne, to z powodu tej prolaktyny mogę nie zachodzić w ciążę?
baljov lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
baljov wrote:No chciałabym. Ciekawi mnie czy pomimo, że raczej mam owulacje, bo USG to potwierdza i wykresy ładne, to z powodu tej prolaktyny mogę nie zachodzić w ciążę?
Ja zaczęłam się starać w lipcu, we wrześniu i październiku chodziłam na monitoring (była owulacja) przy okazji lekarz zbadał mi prolaktynę
była za wysoka, zażywałam Bromergon od października, w listopadzie zaszłam w ciąże...
jak najbardziej możesz przez prolaktynę nie zachodzić5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Cześc kochane chyba Wam nie pisałam my byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.htmlPaula_071, Nadzieja22, agulineczka, admiralka lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Cześc kochane chyba Wam nie pisałam my byliśmy wczoraj na usg iii doktor twierdzi , że jest wszystko pięknie , serdusio 138/min widac już zalążki rączek nóżek , załozył kartę ciąży i dał nam płytke z nagraniem .
A ja jestem jakas zestresowana wczoraj hormony już mi odwaliły i płakałam ... bo tydzień temu jak byłam 6t+0 dzidziuś miał 3,5mm i był równy z OM wczoraj 7t+0 i ma 6mm a wiek ciąży 6t+4 ... ow w 12/13 dc ;p i świruję czy za mało nie urosło ... 3 razy się pytałam czy nie za mało i dr twierdzi , że nie .
Mamusie i ciężaróweczki jak u Was było ? też się tak wahało ? bo dostaję do głowy
https://naforum.zapodaj.net/2c7b18e8c232.jpg.htmlGratuluję.
Możesz mi napisać jak to się stało, ze ci się udało teraz jakie leczenie miałaś?Karmelkovaa lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAni1234 wrote:Ja zaczęłam się starać w lipcu, we wrześniu i październiku chodziłam na monitoring (była owulacja) przy okazji lekarz zbadał mi prolaktynę
była za wysoka, zażywałam Bromergon od października, w listopadzie zaszłam w ciąże...
jak najbardziej możesz przez prolaktynę nie zachodzić -
SusieOne wrote:Pięknie
Gratuluję.
Możesz mi napisać jak to się stało, ze ci się udało teraz jakie leczenie miałaś?
Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze
Odzywaj się tu czasem
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko
Przepraszam, że tak wypytuje ale muszę się pozytywnie nastawiać, już za miesiąc zaczynam staranka
Angelius Provita -
Wyszedł mi deficyt KIR miałam nieobecne te co potrzebne sa obecne ;/ i nie mając tych receptorów które pomagają w dobrym zagnieżdżeniu dostałam accofil , który ma pomóc to uzupełnić
Po prostu miałam problem z zagnieżdżeniem zarodka
Nadzieja staram się ale czasami za duzo bo tu i tam jestem i jeszcze gdzieś i tak sobie podczytuje ale mało się udzielam wszędzie" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Wiesz co teraz od potwierdzonej owulacji brałam tak 3x1 duphaston , 2x2 dopochwowo progesterone besins 200mg , accofil 30stke co 3 dni , clexan 0.4 , acard , witaminy z metylków na prenatal uno się przestawiłam , metformax xr500 i przed zajściem 1,5 miesiąca dostinex brałam , 2 miesiące przed ovarin i miovarian i w zasadzie chyba wszystko
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Wyszedł mi deficyt KIR miałam nieobecne te co potrzebne sa obecne ;/ i nie mając tych receptorów które pomagają w dobrym zagnieżdżeniu dostałam accofil , który ma pomóc to uzupełnić
Po prostu miałam problem z zagnieżdżeniem zarodka
Nadzieja staram się ale czasami za duzo bo tu i tam jestem i jeszcze gdzieś i tak sobie podczytuje ale mało się udzielam wszędzievigry lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Susie polubiłam przypadkiem przepraszam.
Karmelkova super wieści, gratulacje! Wielkością CRL się nie przejmuj, na tym etapie błąd pomiaru jest bardzo duży, ja jak wylądowałam na IP z plamieniem i robili mi usg to wyszło że zarodek malutko urósł od ostatniej wizyty, ale na następnej u mojego gina był już dużo większy czyli w szpitalu inaczej zmierzyli.SusieOne, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Dzięki dziewczyny
no zestaw jest heh
Nie zgadzaj się jak coś na accofil domacicznie ja biorę podskórnie sama co 3 dni zastrzyki , i zaczełam po owulacji . W innym wypadku blokuje owulację ;/niektórzy lekarze próbują tak ale to ściema troche na zarobek
Znajomej po zastosowaniu domacicznym wszystko do góry nogami cykle i endo poleciało w dółWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 18:53
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
baljov dobrze,że zrobiłaś tą prolaktynę-lek powinien pomóc i kto wie-może się uda
Właśnie też wiem,że za wysoka prolaktyna może blokować owu ale w inny sposób raczej nie powoduje niemożności zajścia-przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo...
Też się zastanawiam,czy nie powinnam brać leków ,bo moja prolaktyna w górnej granicy normy..baljov lubi tę wiadomość
-
Ostatnio w ogóle się tutaj nie udzielam, jedynie Was podczytuję, bo jak kiedyś już wspominałam, musieliśmy trochę odpuścić z powodu problemów zdrowotnych mojego męża, jednak kochamy się dalej bez jakichkolwiek zabezpieczeń. No i właśnie kiedy odpuściłam i przestałam liczyć dni, wszystko wskazywało na to, że chyba się udało, bo miałam identyczne objawy jak przy ostatniej ciąży (śluz, specyficzne ciągnięcie w dole, kłucie jajnika, senność i zwroty głowy) i powoli zaczęłam się zastanawiać nad zrobieniem testu. Jednak dzisiaj rano zaczęłam już plamić
Kurcze, dlaczego to tak musi być..
Odpuściłam, przestałam tak ciągle myśleć i czekać na owulację, a tutaj te dolegliwości, które chcąc nie chcąc zaczęły mnie nakręcać
Wam kochane ciężaróweczki wszystkiego najlepszego życzę, a Wam starającym się oczywiście powodzenia. Czytam codziennie co tam nowego u Was. Cieszy mnie i daje nadzieję fakt, że starających się jest tu coooraz mniej.
Miłej niedzieli Wam wszystkim życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 09:34
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karmelkovaa wrote:Dzięki dziewczyny
no zestaw jest heh
Nie zgadzaj się jak coś na accofil domacicznie ja biorę podskórnie sama co 3 dni zastrzyki , i zaczełam po owulacji . W innym wypadku blokuje owulację ;/niektórzy lekarze próbują tak ale to ściema troche na zarobek
Znajomej po zastosowaniu domacicznym wszystko do góry nogami cykle i endo poleciało w dółKarmelkovaa lubi tę wiadomość
Angelius Provita