Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:Kiedyś z dziewczynami pilnie czytałyśmy mame ginekolog ale teraz z wieloma kwestiami nie zgadzamy się ze względu na doświadczenie jednak i jej podejście reklamowe na przełomie tych lat ;/
Podzielam Twoje zdanie.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
To w przyszłym tygodniu same wizyty
Mi także wypada we wtorek wizyta u drugiego gin, ale tym razem z poradni patologii ciąży.
Bondzik, haloooo. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99bfdaf5bdd4.jpg
2,34cm szczęścia!!
Tak płakałam przed USG że pani doktor nie mogła zrobić badania..z nerwów ze znowu usłyszę to, co pół roku temu..
Później były już jedynie łzy szczęścia.
Jest wszystko ok! Nie mogę się napatrzeć na tego malca
Dziękuję za kciuki i pamięć dziewczyny. Jesteście kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 15:32
Gos77, KaroKaro, Ani1234, Karmelkovaa, sAnsa_28, Lady_Dior, Karolcia89, Nadzieja22, Bella01, vigry, Dooti, Paula_071, baljov, agulineczka, marcela123, Kata, admiralka, MonaLiza, Koteczka82, SiSi111, sylvuś, orzeszki, jatoszka lubią tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2697b761142.jpg
2,34cm szczęścia!!
Tak płakałam przed USG że pani doktor nie mogła zrobić badania..z nerwów ze znowu usłyszę to, co pół roku temu..
Dziękuję za kciuki i pamięć dziewczyny. Jesteście kochane!
Piekny widok! Gratulacje!
To teraz możesz odetchnac!bondzik007, Kata lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos77 wrote:A na jakiej podstawie wiesz, że ma być chłopczyk??? U mnie na prenatalnych jeszcze nie było pewności...
Wiesz co ja nie wiem hihi najwyżej będzie niespodziaanka
U mnie od początku lekarz podejrzewał , najpierw przy minicie jak miały pękać jajeczka to mówił które chłopczyk , któro dziewczynka haha i jak beta mi tak rosła bez szału w sensie dziewczyny miały przyrosty w tysiącach po ponad 100% a ja takie koło 80 potem te 72 to niby , że wolniej na chłopca beta rośniepotem na usg lekarz znowu mówi jaki kaskader mały podskakuje jakby mi dał do zrozumienia ze pewnie chłopczyk no a ja tak i ja mam przeczucia w sumie od początku hehe i mama mówi ze za ładnie wyglądam na dziewczynke bo cera mi wyładniała ze ani jednej krosteczki
ja wiem zasady nie ma ... ale 9tego na pewno się dowiem bo ma mega sprzęt więc na pewno będzie wyszukiwał przynajmniej na 90 %
Dla mnie obojętne marzy mi się dzidziuś w ramionach , zdrowy przede wszystkima tak się boję bardzo tego wszystkiego , bo te leki biorę takie ciężkie i wgl ... ale wierzę , że Bozia nie pozwoli żeby coś się stało złego
Bella01, Gos77, MonaLiza lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
MonaLiza wrote:Mnie zmartwiło, że najpierw przyrost o 130 % a potem spadek do 86 %. Czy to nie gwałtowny spadek?
Ja Wam powiem, że moja ciążą to totalnie z zaskoczenia. Pamiętam jak bylam na cytologii i gin powiedział, ze jest jajko na sprawnym jajniku. A mój mąż jakoś tego dni zasnął i nici z serduszkowania i go opierdzielałam, że zmarnował jajko. Ogólnie w 2016 roku był cyrk monitoringi, badania cuda, wycie non stop, odwrócenie się od wszystkich koleżanek w ciąży lub z dziećmi. W 2017 już było lepiej, zaczęłam się godzić powoli, nie było już płaczu jak robiłam test i był negatywny. Serduszkowanie bez spiny, byle pilnować w miare w polowie cyklu by choć raz bylo:) Dla jakiejś zmiany w życiu zmieniłąm pracę a później wróciłam do poprzedniejA w 2018 już praktycznie pogodzenie się z sytuacją, że być może nigdy nie będę miała dzieci i też będzie ok. Testy robiłam sporadycznie, Serduszkowanie kiedy naszła ochota. Mój obecnie bolący brzuch i piersi nie robiły na mnie wrażenia, bo zawsze mi sie okres spozniał. Ale co się zmieniło w tym cyklu, że się udało? Tak sobie myślę, że to full witamin jakie zaczęłam brać. Oprócz tego co zawsze czyli D3, B6, B12 dorzuciłam koenzym Q10, aschwagande,wiesiołek, kwas alpa lipinowy ALA i Acard. A mąż zaczął brać witaminy i minerały Olimp. Tak więc może to jest właśnie to.
Wiesz co na tych betach to ja się nie znam ważne żeby był przyrost i poprawnie na usgkiedy masz wizyte ?
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Bondzik gratuluję!
bondzik007 lubi tę wiadomość
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
bondzik007 gratuluję-niech rośnie zdrowo śliczności
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Sansa dla Ciebie wiele wytrwalosci i sily w tym wszystkim. Ale uwierz, ze nieraz dzieja sie takie rzeczy ktore nie maja prawa sie dziac. Wiec, nigdy nie mowmy nigdy i te 2% to nie 0%.
Ale, wyniki poprawicie, udtoznia Ci jajowód i wszystko sie ulozy. Życzę Wam tego z calych sił.sAnsa_28 lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Dziękuję!
Karmelkova jestem tego samego zdania jeśli chodzi o mameginekolog. Lubię ją, ale jako kobieta po przejściach wg mnie też powinna bardziej "w coś uwierzyć" a nie mówić że medycyna do końca nie jest zbadana. Wiem, że nie jest.. ale znowu coś wyszło z jej dzidzią nie tak z tego co słyszałam na instastory. Czasem ma fajne artykuły, ale też się z nią nie zgadzam w niektórych przypadkach.
Dzisiaj np. moja ginekolog powiedziała, co do mthfr że jest właśnie coraz więcej badań że kwas foliowy zwykły kobietom z mutacją bardziej szkodzi niż nie robi nic, tak jak niektórzy myślą. Tylko nie są to polskie badania. Ale nie dociekałam, bo jak jest dobrze, to jest dobrze -
Bondzik dokładnie ... chyba dała się trochę przekupic , i zjadła ją popularność i ludzie , pod którymi jest .
Tez widziałam ze coś nie halo z tą ciążą , przykro mi ze też ma problemy i jak widać na pewne rzeczy nie ma rady" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bondzik007 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99bfdaf5bdd4.jpg
2,34cm szczęścia!!
Dziękuję za kciuki i pamięć dziewczyny. Jesteście kochane!
Te emocje to nas wszystkie wykończą!
Ale Maluszek przecudowny, niesamowity!bondzik007 lubi tę wiadomość