X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie póki co popęd zerowy. Nie mam zakazu oficjalnego. Zresztą zobaczymy co jutro doktorek powie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, jak ciąża jest zdrowa to nie panikujcie, zwłaszcza po prenatalnych. Przecież Was faceci oszaleją, jak będą musieli przez rok jechać na ręcznym ;) U mnie w II trymestrze w ogóle był duży popęd.

Kochana u mnie najmniejsze skurcze macicy są ryzykiem ... nawet w wyższej ciąży może się szyjka skracać ... przy zdrowej ciąży ok , ja mam zagrożoną niestety i tak samo rozumie to mój mąż jak i ja ... i według mnie nikt na tym nie ucierpi jak tego sexu nie będzie bo są rzeczy wazne i wazniejsze , i nie chcęci są tutaj priorytetem tylko żeby doczekac się dzieciątka , które będzie dla nas ogromnym cudem jak się urodzi :)

Karolcia89, MonaLiza lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Xkali Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ani1234 wierzę,że jest ciężko ale mam nadzieję, że mąż Twój da rady-potrzebujesz spokoju a nie napiętej atmosfery.Bądź silna a a ja trzymam za Was kciuki :*

Karolcia89 trzymam kciuki za wizytę i jeśli lekarz Cię spławi to zrób z nim to samo.Porządny lekarz to podstawa-musi być kumaty i pomocny.

MonaLiza wierzę,że się stresujesz ale na pewno u Ciebie jest dobrze :) Trzymam kciuki :*

Dziewczyny nie no nie ma co się oszukiwać-beta 16 w 14dpo to raczej mówi samo za siebie.Mi się pierwszy raz taka ciąża trafiła i w lipcu oboje będziemy w Pl,więc zrobimy badania nasienia.U mnie ta owulka była późno i może to faktycznie było przyczyną? Mam jednak też ciężką pracą fizyczną-cały czas dźwigam ciężkie produkty.Nie wiem,czy pracy nie zmienię ehh.No nic czekam na okres-przynajmniej 40 owulaków nie zmarnuję,które zakupiłam parę dni temu :P

Lady dior ja jeszcze trzymam kciuki, bo znam ten ból kiedy jest problem z zajściem. Nie myślałaś, żeby zacząć leczenie w klinice niepłodności w Holandii? Ja tak jak pisałam wcześniej już mam bardzo dobre doświadczenia i mi pomogli. Jak chciałabyś, żebym Ci podpowiedziała co i jak lub pomogła możesz do mnie napisać.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

orzeszki będziesz powtarzać betę i progesteron jutro? Testy będziesz robić?

W piątek ide na bete sprawdzic bo dzisiaj jestem w delegacji i nie bylo opcji zrobienia badan..

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie powstrzymujemy sie od współżycia, ale też nie ma u nas żadnego zagrożenia z tym związanego. Jeżeli by tylko cokolwiek się działo, to na pewno bez problemu obydwoje byśmy poczekali.

bondzik007 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana u mnie najmniejsze skurcze macicy są ryzykiem ... nawet w wyższej ciąży może się szyjka skracać ... przy zdrowej ciąży ok , ja mam zagrożoną niestety i tak samo rozumie to mój mąż jak i ja ... i według mnie nikt na tym nie ucierpi jak tego sexu nie będzie bo są rzeczy wazne i wazniejsze , i nie chcęci są tutaj priorytetem tylko żeby doczekac się dzieciątka , które będzie dla nas ogromnym cudem jak się urodzi :)

A dlaczego masz ciążę zagrożoną? Jakoś mi umknęło, że pisałaś o problemach.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi np. poprzednia ginekolog powiedziała że każda następna ciąża z automatu jest zagrożona. Za to ta nowa, której naprawdę ufam mówi że teraz ciąża na usg wygląda na wzorową i nie jest zagrożona mimo wcześniejszych plamien które nawet niewiadomo skąd były. Teraz kochaliśmy się dwa razy i nic się nie stało. Kazała jedynie przestać jeśli pojawiałyby się właśnie plamienia po współżyciu. ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A dlaczego masz ciążę zagrożoną? Jakoś mi umknęło, że pisałaś o problemach.

U mnie samo przez siebie i lekarze od razu mówili 0 sexów ;/ nawet na wzgląd na 4 straty :/ i ciąża jest cały czas podtrzymywana full dawką poważnych leków więc nie mogę sobie ryzykować :< dla mnie póki co to jeszcze nie do wiary i tak z tygodnia na tydzień modle się codziennie aby przetrwać i serdusio biło a dzidzia była zdrowa
    Wiesz to jest tak jak ma się traumę , to nie mysli się o takich rzeczach jak sex przynajmniej dla mnie to teraz nie istotne :) jestem młoda ijeszcze użyję ho ho :) a bliskość męża mam też w inny sposób i nie tylko akurat fizyczny :)
    Damy radę byle doczekac się dzieciątka na świecie :)

Karolcia89 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dwóch ginekologow zabroniło przy plamieniach, bo nie wiadomo co było ich przyczyną. Później się pytałam to znow, że lepiej jeszcze poczekać. Ale kilka razy się kochaliśmy i wszystko ok. Ale od samego początku mój mąż się bał i jak w końcu dochodzi do zbliżenia to jest tak delikatny...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ani1234 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że ten post łatwiej przychodzi waszym mężom niż mojemu...
    Może chodzi o wiek? mój to jeszcze młody wilczek..

5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dobrze, że 30 maja już reumatolog.

Dziewczyny, które biorą Encorton, jakie macie dawki?
    Ja mam mieć 5mg rano cała i po południu pół tabletki... Tak się to chyba bierze, bo mam napisane 1 - 1/2 - 0 A to chyba ile co 8 godzin jest podane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:54

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani1234 wrote:
    Mam wrażenie że ten post łatwiej przychodzi waszym mężom niż mojemu...
    Może chodzi o wiek? mój to jeszcze młody wilczek..

Mój mąz ma 29 lat ja 26 :) wszystko się da jak trzeba :) to też pokazuje wartość związku , że jak jest potrzeba odpuścić na ile ludzie sa dla siebie wyrozumiali i się wspierają :)
    Akurat my jesteśmy dobrani jak karmel i czekolada hihi :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    Ja mam mieć 5mg rano cała i po południu pół tabletki... Tak się to chyba bierze, bo mam napisane 1 - 1/2 - 0 A to chyba ile co 8 godzin jest podane...

Jak Wasze wyniki? Twój partner zrobił badanie na chlamydię?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:

Wazne żeby brać do godziny 8 rano encorton i bez mlecznych produktów na śniadanie ;) później druga dawka nie wiem , chodzi o prace nadnerczy czy jakos tak coś tam sie otwiera , ale nie potrafię juz teraz sobie przypomniec co

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer ! Omyłkowo zapisałam się na wizytę do szczecina a miałam do Kołobrzegu. Doktora poprosiłam żeby mnie dziś przyjął w Kołobrzegu bo głupia nie pod ten numer dzwoniłam się umawiać i jadę dzis na 20 na wizytę !!! Co za stres ! Proszę trzymajcie kciuki za mojego motylka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:13

Paula_071, Nadzieja22, Karolcia89, bondzik007, Bella01, sAnsa_28, Xkali lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza ale kołowrotek hehe wizyta ekspresowa i super :) czekamy będzie dobrze ;*

MonaLiza lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się zastanowiłam, że coś nie tak. Gin mówił, że będzie w środę w Kołobrzegu. Umawiając się telefonicznie babka mowi, ze na czwartek. Ok pomyslalam ze on sie pomylil czy cos. I dzis przyszła przypominajka, ze zapraszamy jutro do Szczecina. Jakiego Szczecina? :O Na szczescie miałam kom do doktorka i przyjmie mnie po godzinach dziś w tym Kołobrzegu. Może to lepiej , że szybciej:) Oby bylo wszystko dobrze, oby bylo moje <3

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki MonaLiza!

Agulineczka, Vigry, dajcie znać jak wizyty.

MonaLiza lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jak Wasze wyniki? Twój partner zrobił badanie na chlamydię?
    No właśnie trochę się rozczarowałam, bo myślałam, że urolog mu chlaśnie antybiotyk i po problemie będzie, a on kazał mu zrobić badania na chlamydię z krwi. Oprócz tego za kilka dni umowił się z nim, że on mu pobierze wymaz z cewki moczowej ale najpierw ma mu wycisnąć wydzielinę z prostaty i to sobie ma zanieść do laboratorium. I tam na skierowaniu wcale nie pisze, że ten wymaz ma być na chlamydię...
    Ogólnie załamuje nas już to wszystko :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:44

• admiralka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ale numer ! Omyłkowo zapisałam się na wizytę do szczecina a miałam do Kołobrzegu. Doktora poprosiłam żeby mnie dziś przyjął w Kołobrzegu bo głupia nie pod ten numer dzwoniłam się umawiać i jadę dzis na 20 na wizytę !!! Co za stres ! Proszę trzymajcie kciuki za mojego motylka!

Trzymamy mocno!

Ja dziś odebrałam wczorajsze wyniki pappy, no ale same mi nic nie mówią. Wysłałam do mojego lekarza i na dniach powinnam dostać informacje :)
    A jutro robię tą krzywą cukrową, glukoza już kupiona. Obym dała radę :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 2875 2876 2877 2878 2879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ