Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Dziewczyny, jak ciąża jest zdrowa to nie panikujcie, zwłaszcza po prenatalnych. Przecież Was faceci oszaleją, jak będą musieli przez rok jechać na ręcznym U mnie w II trymestrze w ogóle był duży popęd.
Kochana u mnie najmniejsze skurcze macicy są ryzykiem ... nawet w wyższej ciąży może się szyjka skracać ... przy zdrowej ciąży ok , ja mam zagrożoną niestety i tak samo rozumie to mój mąż jak i ja ... i według mnie nikt na tym nie ucierpi jak tego sexu nie będzie bo są rzeczy wazne i wazniejsze , i nie chcęci są tutaj priorytetem tylko żeby doczekac się dzieciątka , które będzie dla nas ogromnym cudem jak się urodzi
Karolcia89, MonaLiza lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Lady_Dior wrote:Ani1234 wierzę,że jest ciężko ale mam nadzieję, że mąż Twój da rady-potrzebujesz spokoju a nie napiętej atmosfery.Bądź silna a a ja trzymam za Was kciuki :*
Karolcia89 trzymam kciuki za wizytę i jeśli lekarz Cię spławi to zrób z nim to samo.Porządny lekarz to podstawa-musi być kumaty i pomocny.
MonaLiza wierzę,że się stresujesz ale na pewno u Ciebie jest dobrze Trzymam kciuki :*
Dziewczyny nie no nie ma co się oszukiwać-beta 16 w 14dpo to raczej mówi samo za siebie.Mi się pierwszy raz taka ciąża trafiła i w lipcu oboje będziemy w Pl,więc zrobimy badania nasienia.U mnie ta owulka była późno i może to faktycznie było przyczyną? Mam jednak też ciężką pracą fizyczną-cały czas dźwigam ciężkie produkty.Nie wiem,czy pracy nie zmienię ehh.No nic czekam na okres-przynajmniej 40 owulaków nie zmarnuję,które zakupiłam parę dni temu
Lady dior ja jeszcze trzymam kciuki, bo znam ten ból kiedy jest problem z zajściem. Nie myślałaś, żeby zacząć leczenie w klinice niepłodności w Holandii? Ja tak jak pisałam wcześniej już mam bardzo dobre doświadczenia i mi pomogli. Jak chciałabyś, żebym Ci podpowiedziała co i jak lub pomogła możesz do mnie napisać.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Lady_Dior wrote:
orzeszki będziesz powtarzać betę i progesteron jutro? Testy będziesz robić?
W piątek ide na bete sprawdzic bo dzisiaj jestem w delegacji i nie bylo opcji zrobienia badan..Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza." -
My nie powstrzymujemy sie od współżycia, ale też nie ma u nas żadnego zagrożenia z tym związanego. Jeżeli by tylko cokolwiek się działo, to na pewno bez problemu obydwoje byśmy poczekali.
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Kochana u mnie najmniejsze skurcze macicy są ryzykiem ... nawet w wyższej ciąży może się szyjka skracać ... przy zdrowej ciąży ok , ja mam zagrożoną niestety i tak samo rozumie to mój mąż jak i ja ... i według mnie nikt na tym nie ucierpi jak tego sexu nie będzie bo są rzeczy wazne i wazniejsze , i nie chcęci są tutaj priorytetem tylko żeby doczekac się dzieciątka , które będzie dla nas ogromnym cudem jak się urodzi
A dlaczego masz ciążę zagrożoną? Jakoś mi umknęło, że pisałaś o problemach.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula mi np. poprzednia ginekolog powiedziała że każda następna ciąża z automatu jest zagrożona. Za to ta nowa, której naprawdę ufam mówi że teraz ciąża na usg wygląda na wzorową i nie jest zagrożona mimo wcześniejszych plamien które nawet niewiadomo skąd były. Teraz kochaliśmy się dwa razy i nic się nie stało. Kazała jedynie przestać jeśli pojawiałyby się właśnie plamienia po współżyciu.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A dlaczego masz ciążę zagrożoną? Jakoś mi umknęło, że pisałaś o problemach.
U mnie samo przez siebie i lekarze od razu mówili 0 sexów ;/ nawet na wzgląd na 4 straty i ciąża jest cały czas podtrzymywana full dawką poważnych leków więc nie mogę sobie ryzykować :< dla mnie póki co to jeszcze nie do wiary i tak z tygodnia na tydzień modle się codziennie aby przetrwać i serdusio biło a dzidzia była zdrowa
Wiesz to jest tak jak ma się traumę , to nie mysli się o takich rzeczach jak sex przynajmniej dla mnie to teraz nie istotne jestem młoda ijeszcze użyję ho ho a bliskość męża mam też w inny sposób i nie tylko akurat fizyczny
Damy radę byle doczekac się dzieciątka na świecieKarolcia89 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mi też dwóch ginekologow zabroniło przy plamieniach, bo nie wiadomo co było ich przyczyną. Później się pytałam to znow, że lepiej jeszcze poczekać. Ale kilka razy się kochaliśmy i wszystko ok. Ale od samego początku mój mąż się bał i jak w końcu dochodzi do zbliżenia to jest tak delikatny...
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Dobrze, że 30 maja już reumatolog.
Dziewczyny, które biorą Encorton, jakie macie dawki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:54
-
Ani1234 wrote:Mam wrażenie że ten post łatwiej przychodzi waszym mężom niż mojemu...
Może chodzi o wiek? mój to jeszcze młody wilczek..
Mój mąz ma 29 lat ja 26 wszystko się da jak trzeba to też pokazuje wartość związku , że jak jest potrzeba odpuścić na ile ludzie sa dla siebie wyrozumiali i się wspierają
Akurat my jesteśmy dobrani jak karmel i czekolada hihi" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
baljov wrote:Ja mam mieć 5mg rano cała i po południu pół tabletki... Tak się to chyba bierze, bo mam napisane 1 - 1/2 - 0 A to chyba ile co 8 godzin jest podane...
Jak Wasze wyniki? Twój partner zrobił badanie na chlamydię?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
baljov wrote:Ja mam mieć 5mg rano cała i po południu pół tabletki... Tak się to chyba bierze, bo mam napisane 1 - 1/2 - 0 A to chyba ile co 8 godzin jest podane...
Wazne żeby brać do godziny 8 rano encorton i bez mlecznych produktów na śniadanie później druga dawka nie wiem , chodzi o prace nadnerczy czy jakos tak coś tam sie otwiera , ale nie potrafię juz teraz sobie przypomniec co" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ale numer ! Omyłkowo zapisałam się na wizytę do szczecina a miałam do Kołobrzegu. Doktora poprosiłam żeby mnie dziś przyjął w Kołobrzegu bo głupia nie pod ten numer dzwoniłam się umawiać i jadę dzis na 20 na wizytę !!! Co za stres ! Proszę trzymajcie kciuki za mojego motylka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:13
Paula_071, Nadzieja22, Karolcia89, bondzik007, Bella01, sAnsa_28, Xkali lubią tę wiadomość
-
MonaLiza ale kołowrotek hehe wizyta ekspresowa i super czekamy będzie dobrze ;*
MonaLiza lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dobrze, że się zastanowiłam, że coś nie tak. Gin mówił, że będzie w środę w Kołobrzegu. Umawiając się telefonicznie babka mowi, ze na czwartek. Ok pomyslalam ze on sie pomylil czy cos. I dzis przyszła przypominajka, ze zapraszamy jutro do Szczecina. Jakiego Szczecina? Na szczescie miałam kom do doktorka i przyjmie mnie po godzinach dziś w tym Kołobrzegu. Może to lepiej , że szybciej:) Oby bylo wszystko dobrze, oby bylo moje
-
Trzymam kciuki MonaLiza!
Agulineczka, Vigry, dajcie znać jak wizyty.MonaLiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Jak Wasze wyniki? Twój partner zrobił badanie na chlamydię?
Ogólnie załamuje nas już to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:44
-
MonaLiza wrote:Ale numer ! Omyłkowo zapisałam się na wizytę do szczecina a miałam do Kołobrzegu. Doktora poprosiłam żeby mnie dziś przyjął w Kołobrzegu bo głupia nie pod ten numer dzwoniłam się umawiać i jadę dzis na 20 na wizytę !!! Co za stres ! Proszę trzymajcie kciuki za mojego motylka!
Trzymamy mocno!
Ja dziś odebrałam wczorajsze wyniki pappy, no ale same mi nic nie mówią. Wysłałam do mojego lekarza i na dniach powinnam dostać informacje
A jutro robię tą krzywą cukrową, glukoza już kupiona. Obym dała radę