Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Tak jeśli już będziemy robić to szczegółowe badania nasienia-sama morfologia to zbyt mało.Jakie badania byś mi sugerowała?
Kochana to by juz pewnie seminogram test mar fragmentacja dna itd aczkolwiek ja tez u Ciebie bym szukała bo odrzut zarodka to nie tylko plemnik" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Bella Mona Liza tak trafiłam na naprawdę cudowny zespół , i będę polecac całym sercem bo to jest jeden z ginów naj w Pl , który zajmuje się sprawami ciężkimi
Jakie leki hm wiecie co to się tak nie można sugerowac bo ja przeszłam mnóstwo badań ;/ ale wkleje Wam tutaj moja historię moze , którejś się przyda ...
Badania szukając przyczyny strat :
anty-TG, -ok - zbite encortonem
anty-TPO , -ok
TSH , + usg tarczycy - niedoczynność - unormowana - letrox różne dawki
FT3 i FT4 - ok
ANA I , i ANA II - ujemne
P/c. p. kardiolipinie - ujemne
P/c. p. plemnikowe - ujemne
P/c. p. antygenom jajnika - ujemne
P/c. p. antygenom łożyska- ujemne
Białko C i S - ok
Antykoagulant toczniowy - ujemny
Czynnika V-Leiden - ujemny
Gen MTHFR A i C - stwierdzono MTHFR A1298 C - metylowane formy witamin / acard / clexan
Mutacja protrombiny 20210 - ujemny
Homocysteina - wyjściowa 10,5 zbita do 4
Kariotyp ja i mąż - prawidłowe
Histeroskopia diagnostyczna - ok wszystko drożne, budowa dobra
Wymazy z dróg rodnych : chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe - wszystkie ok
Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka - ok / brak tylko przeciwciał toxo więc trzeba uważać w ciaży
Badanie ogólne moczu - ok
Kwas moczowy - ok
Morfologia z rozmazem - ok
Elektrolity (Na, K, Cl) - ok
Wapń całkowity - ok
Fosfor nieorganiczny - ok
Magnez - ok
Wit B12 - troszke ponad normę po metylkach
Wit D - w normie
Kwas Foliowy - ok
Żelazo - ok
Ferrytyna - ok
GGTP - ok
Amylaza - ok
Kreatynina - ok
Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) - ok
IgG , IgM , IgE całkowite - ok
PT (INR) - ok
Fibrynogen - ok
Antytrombina III, aktywność - ok
CRP , ASO ilościowo - ok
CK , CK-MB, aktywność - ok
Troponina - ok
FSH, LH, - Ok
estradiol, - ok
testosteron -ok
prolaktyna - prolaktynemia czynnościowa - dostinex co poniedziałek 1/4 na noc do pozytywu
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0 15x wyższa a powinna być max 5x wyższa
Progesteron - w II fazie cyklu zawsze około 10,5 < mało >
ROMA (Ca125+HE4+ROMA) - ok
Kortyzol - ok
CA 19-9 - ok
CA 15-3 - ok
CEA - ok
Krzywa cukrowa
i krzywa insulinowa po 1h i po 2h -
Wyszła lekka hiperinsulinemia - metformax sr500 x1
Aktywność komórek NK - ok
KIR - skopany deficyt KIR , brak receptorów odpowiadających za prawidłowe zagnieżdżenie - accofil 30 , podskórne zastrzyki od potwierdzonej owulacji co 3 dni od 10tyg ciąży schodzić z dawki co 4 dni i ostatni zastrzyk co 5 dzień 11t+5d
Allo Mrl - 42% ok
test cytotoksyczny - ok
monitoring cyklu :
cykle bez stymulacji owulacyjne zazwyczaj 2 jajeczka / ze stymulacją 7 jajek a dominujące 3 jajka pękały
AMH - 2,40 - ok nie stwierdzono PCOS
SHGB - ok
Glukoza - ok
Endometrium - zawsze ok
Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia - ok
Wnioski :
Stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym
Niedoczynność tarczycy
Homocysteina 10,5
Lekka hiperinsulinemia
KIR skopany / genetyka - przede wszystkim zawaliło cały proces zagnieżdzenia
Prolaktynemia czynnościowa
Niewydolność ciałka żółtego
Zbyt późna naturalna owulacja po poronieniach
5. Leczenie :
Pierwszy cykl staraniowy luty 2018
Leki przed ciążą :
Ovarin opakowanie i miovarian ok.25saszetek wypiłam , letrox różne dawki , metformax sr 500 o dłuższym uwalnianiu , dostinex 1/4 na noc co poniedziałek do pozytywu , metylowane witaminy Folian B6 , B12 ,
Stymulacja : od 3 - 7 dc lametta 2x1 , ovitrelle
Od potwierdzonej owulacji i w ciąży :
Accofill 30stka , podskórnie co 3 dni aż do 11t 5d schodzac z dawki od ok. 10tyg ciąży
Duphaston 3x1
Progesterone besins 200mg 2x2 rano i na noc dopochwowo
Clexan 0,4
Acard
Prenatal UNO
Potas
Magnez
Mateformax sr 500
Teraz już schodzę z leków do końca ciąży acard heparyna witaminki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 12:01
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dzięki Karmelkova! Miałam prawie wszystkie badania co Ty oprócz tego KIR, allo mrl i komórek NK. Leki biorę te same co Ty oprócz Accofil. Do czego ten lek ? Martwi mnie homocysteina bo z miesiąc temu gadałam u była 14. Wciąż biorę witaminy metylowane. Wprawdzie tuż przed badaniem kilka dni nie brałam bo czekałam na dostawę. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
-
MonaLiza ja zbijałam homocysteine przed ciążą , bo podobno nie dobrze taka wysoka ;/ ale moze akurat nic się nie stanie nie martw się na zapas bierzesz metylki jest ok
Bo te badania których nie robiłaś to podstawy przy stratach to są badania , które mówią w jakim stopniu i czy odrzucamy zarodek na ile organizm jest agresywny ... komórki nk tzw naturals killers czyli takie co nie pozwolą aby dziecko miało wgl szansę rosnąć i się rozwijac bo organizm traktuje go jak intruza i chce się pozbyć , allo mrl podobnie na tej samej zasadzie Kir troszke inaczej bo to juz genetyka .
Ja bez accofilu nie miałabym szansy na dziecko ... to była moja ostatnia deska ratunku ;/ ciaże leciały na przełomie max kiedy dowiadywałam się na przełomie 8tyg bo po prostu dzidziuś się słabo zagnieżdżał i nie było jakby dobrej komunikacji między mama a dzieckiem , po prostu brak receptorów , accofil podnosi granulocyty leukocyty wgl duzo by pisac ale na mnie podziałało bo okres zarodkowy zakończyliśmy" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkowava to mi sie wydawało ze mialam juz mase badan ale chyba bylam w błędzie:)
Troche mam doła ze nie wyszlo w tym cylklu i mysle o zmianie gin. Byc moze juz pisalas gdzie sie leczysz ale czy mogla bys napisać w jakim miescie i gdzie dokładniej? -
Doktor Przybycień specyficzny człowiek , wielkiego serca , ale ludzie przylatuja do niego nawet z za granicy , bo naprawde jest super lekarzem i fachowcem on nie prowdzi ciąż on doporowadza do tego aby były , jest w tej dziedzinie obcykany
Przyjmuje w macierzyństwie w Krakowie i w CDK w Tarnowie
Ja poszłam do niego bo znam mnóstwo kobiet , którym to dziecko "zrobił " już chodzą do niego po kolejne a przypadki okropnie ciężkie ...
Tylko on jest taki ze czasami nagada tak ze jest strasznie ciężko do dupy i wszystko skopane , a potem mówi " widzisz nie ma tak źle " ma swoje metody eheh
Mi powiedział całkiem skopana jesteś , ale zrobimy Ci dziecko
Nie wiem ja jestem prostym człowiekiem i takim językiem z nim gadałam , mógłby byc moim ojcem i czułam się przy nim bezpiecznie i wiedziałam ,ze wie co robiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 12:42
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MonaLiza a razie ciesz cie swoim stanem nie mysl co bedzie :*
https://www.youtube.com/watch?v=yCmI7jqqhcw&feature=youtu.be
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja teraz wgl prenatal tylko
Przed ciążą folian 400ug solgar , B6 swanson , b12 jarrow te co Ty masz
Brałam po jednej dziennie do czasu az nie zbiłam
Startowałam z 10,5 i lekarz i koleżanki mówiły ze za dużo dla ciąży ze max 7-8 powinno być
Nie mam pewności czy jest sens badać homocysteine w ciąży dopytam i dam Ci znacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 13:37
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Wiesz co rozm awiałam z mądrą mamą , bo chciałam się upewnić , jeszcze w tych tyg jest sens bo to początek więc sobie zrób , ale przy takiej wysokiej masz acard heparyne ? bo ona sie nie bierze z niczego jakis problem zakrzepowy jest i wtedy leki Cię zabezpieczaja" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Nie to taka mama po przejsciach hehe już ma 2jeczkę ale też mądra głowa
To jak masz leki to spokojnie ;** mozesz zbadać dla spokoju ale jestes zabezpieczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 15:09
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MonaLiza masz leki więc i tak raczej nic węicej nie mozesz . Ja bym skontrolowała i zapytała lekarza co myśli" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Czy ktoras z Was brała metformax 500 i acard 75 jednoczesnie? MonaLisa chyba Ty prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 17:42
Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
[*]26.05.2018 5tc
[*]28.11.2017 11tc Leonek
"Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."