Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaaniolka, w takim razie dalej trzymam kciuki
U mnie po owulacji i już zaczynają się cuda dziać (wiesz o co chodzi Paula? ). Chyba już w weekend zacznę robić testy. Mam nadzieję, że i tym razem ciało nie robi mnie w bambukoPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Kochane wyczytalam gdzies ze niski progesteron swiadczy o tym ze zarodek moze miec wady i dlatego organizm nie wytwarza hormonu zeby go odrzucic a biprac tabletki nie potrzebnie to wydluzamy.. co o tym sadzicie? Czy jezeli by sie udalo to dzidzia moze byc zdrowa? Beta przeciez ladnie przyrasta. Znacie moze jakies takie przypadki?Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Mamaaniołka, ja miałam progesteron 44 w ciąży i mimo to się nie utrzymała... Ale u mnie beta powyżej 5000 zaczęła słabiej rosnąć. Miałam 5009, a 2 dni później 6511. Niby wyczytałam, że może słabiej rosnąć w takich wartościach, ale serduszko przestało bić 2 tygodnie później. Bądź dobrej myśli, u ciebie ładnie rośnie, a progesteron można podnieść dupkiem lub luteiną.
Ja idę dzisiaj na kontrolę do mojego ginekologa. Liczyłam, że zrobi mi cytologię, ale nadal mam plamienie, więc może za tydzień. Szyjka nadal pobolewa.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mamaaniołka, ja miałam progesteron 44 w ciąży i mimo to się nie utrzymała... Ale u mnie beta powyżej 5000 zaczęła słabiej rosnąć. Miałam 5009, a 2 dni później 6511. Niby wyczytałam, że może słabiej rosnąć w takich wartościach, ale serduszko przestało bić 2 tygodnie później. Bądź dobrej myśli, u ciebie ładnie rośnie, a progesteron można podnieść dupkiem lub luteiną.
Ja idę dzisiaj na kontrolę do mojego ginekologa. Liczyłam, że zrobi mi cytologię, ale nadal mam plamienie, więc może za tydzień. Szyjka nadal pobolewa.Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
nick nieaktualny
-
baljov wrote:Mój gin twierdzi, że w ciąży proga w ogóle się nie bada i żadna luteina czy duphaston nic nie pomoże na początku ciąży. Ale to kontrowersyjny temat...Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Co u Ciebie? Jak badania?
-
nick nieaktualny
-
baljov wrote:Mój gin twierdzi, że w ciąży proga w ogóle się nie bada i żadna luteina czy duphaston nic nie pomoże na początku ciąży. Ale to kontrowersyjny temat...
No mi też się tak wydaje ze jak coś nie tak od początku to ani progesteron nie pomoze ;/ ale trzeba próbować bo zazwyczaj nic innego nie zostaje a jak sie widzi ze beta nie rośnie prawidłowo albo staje w pewnym momencie i spada to i tak odstawic trzeba . Przy plamieniach się bierze bo nie zaszkodzi się a moze pomoc bo nigdy nie znana przyczyna tego plamienia .
Są też przypadki gdzie bez progesteronu mega dawek ciąża nie ma szans , u mnie tak było brałam od owulacji , aby wspomóc ciałko żółte co u mnie słabo sobie radziło teraz schodzę z dawek także jak ma pomóc to pomoze ale jak od poczatku coś nie tak jest to nawet to nie pomoze ;/" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych