Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
palyna wrote:A mogę wiedziec gdzie u Ciebie lezał problem?
U mnie problem był złożony wynikający z róznych rzeczy głównie wyszedł KIR skopany i niewydolnośc ciałka żółtego .
Jak ktoś będzie chciał znac moją historię leczenia i badań to podzielę się z chęcią na priv jesli ma to komuś pomóc ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:U mnie problem był złożony wynikający z róznych rzeczy głównie wyszedł KIR skopany i niewydolnośc ciałka żółtego .
Jak ktoś będzie chciał znac moją historię leczenia i badań to podzielę się z chęcią na priv jesli ma to komuś pomóc ;*
Interesuje mnie niewydolność ciałka żółtego Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat... jak do tego doszliście? Możemy pogadać na priv .JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Dzieki dziewczyny za informacje
Może tutaj piszcie też mnie ciekawi
Ja na niewydolność ciałka żółtego końskie dawki luteiny
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
U mnie objawiła się niskim progesteronem w ciążach i po owulacji ... po owulacji zawsze ok 10-12 w ciązach nieudanych 10-16
Prolaktyna po obciążeniu baaardzo podwyższona do zbicia i temu też rozwleczone cykle do 34 dni z późną owulacją , gdzie jajka pękały kiedy chciały owulacja była ale strasznie długo im schodziło zeby pęknąć .
No i dlatego miałam stymulacje aby mieć owulacje normalnie nie w 18 czy 20dc , bo u mnie jajeczka były za słabe wtedy .
Od owulacji końskie dawki mocnego progesteronu to tak w skrócie jak u mnie było . Ciąża moja z 12dc jest 14dpo beta 190 z progesteronem 58 takze odczułam różnicę ... ale to tylko tyczy sie mojego przypadku każdy jest inny ... chociaz u 2 moich znajomych kolezanek z forum było to samoSusieOne lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:U mnie objawiła się niskim progesteronem w ciążach i po owulacji ... po owulacji zawsze ok 10-12 w ciązach nieudanych 10-16
Prolaktyna po obciążeniu baaardzo podwyższona do zbicia i temu też rozwleczone cykle do 34 dni z późną owulacją , gdzie jajka pękały kiedy chciały owulacja była ale strasznie długo im schodziło zeby pęknąć .
No i dlatego miałam stymulacje aby mieć owulacje normalnie nie w 18 czy 20dc , bo u mnie jajeczka były za słabe wtedy .
Od owulacji końskie dawki mocnego progesteronu to tak w skrócie jak u mnie było . Ciąża moja z 12dc jest 14dpo beta 190 z progesteronem 58 takze odczułam różnicę ... ale to tylko tyczy sie mojego przypadku każdy jest inny ... chociaz u 2 moich znajomych kolezanek z forum było to samo
No to rzeczywiście spora różnica
Nie wiem czy pytałam, ale czy badałaś immunologię?
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Tak badałam z tych najważniejszych wszystko miałam ładnie NK 3.3 allo 42% nie było sie uczepic te KIRy mi drogę zamknęły ... dzięki Bogu trafiłam w dobre ręce
3x1 dupka + 200mg 2x2 dopochwowo progesterone besins podobno dużo lepszy niż luteina bo się ładnie wchłania to taki sprawdzony lek juz przez lekarzy od niepłodności , ale jeszcze mało znany u nas" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Zaprosiłam Proszę :*
Hm nie znam tego leku, u mnie zaproponowano utrogestan, ale 1 op luteiny ok 10 zł a utrogestan 100 zł i połowę mniej tabletek także nie wiem.
Angelius Provita -
To tez działa na zasadzie progesteronu chyba , tylko inaczej sie nazywa słyszałam o tym juz
Wysłałam Ci co nieco troche dużo ale to tak w skrócie i takSusieOne lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dzięki ;** Poczytam
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Nadzieja22 gratuluję bety Teraz trzymam kciuki za przyrost Masz jakieś objawy?
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:U mnie objawiła się niskim progesteronem w ciążach i po owulacji ... po owulacji zawsze ok 10-12 w ciązach nieudanych 10-16
Od owulacji końskie dawki mocnego progesteronu to tak w skrócie jak u mnie było . Ciąża moja z 12dc jest 14dpo beta 190 z progesteronem 58 takze odczułam różnicę ... ale to tylko tyczy sie mojego przypadku każdy jest inny ... chociaz u 2 moich znajomych kolezanek z forum było to samopalyna -
Dzięki dziewczyny! Dzwoniłam dziś do mojej lekarki wysłała mnie na betę chociaż wolałabym mieć mniej stresu, jutro idę i już cierpnę na samą myśl. Mam brać tez duphaston i luteinę.
agulineczka lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karmelkovaa wrote:Dodaj mnie do koleżanek
Powiedz mi jeszcze czy brałaś acard a potem od razu robiłaś zastrzyk z clexane ? Czy może acard rano a zastrzyk wieczorem , bądź na odwrót ? Ma to jakieś znaczenie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 22:32
palyna -
Lady Dior, ja zwykle już od owu czuję, że coś się dzieje Od co najmniej tygodnia powiększone otoczki sutków plus delikatne żyłki, lekki ból podbrzusza i dolnej części pleców, trochę zapachy wyostrzone i chyba tyle. Aaa no i standardowo wszystko mi się ściska, że nie idzie się kochać
-
Palyna nie powinno być znaczenia ważne aby odstęp pomiędzy clexane a axardem ok 12 h był. Ja clexane biorę rano a acard wieczorem bo są badania które mówią ze acard na noc
Angelius Provita -
Nadzieja22 to choć tyle Mnie pobolewa podbrzusze ale przecież po owulacji może boleć-zwłaszcza,że dźwigam.
Prezentu na dzień ojca nie będzie raczej,bo się skusiłam ale na teście jedna kreska.Mimo to jestem silna i idę do przodu.Szkoda,że nie mieszkam w Pl -tyle badań bym zrobiła,choćby krzywą cukrową i insulinową zbadałabymm,bo wiecznie jestem słaba,śpiąca,zmęczona A tarczyca i żelazo w normie.Tu nawet jeśli pójdzie się zrobić badania,to wyników na oczy nie zobaczysz a ja jako pacjentka-chcę je mieć w swoich rękach.Będę na wakacje w Pl na 3tyg. więc zrobię sobie parę dodatkowych badań.Bedziemy próbować do końca wakacji A jak się nie powiedzie to trzabedzie pójść tu do kliniki.Jeszcze tylko to badanie nasienia w Pl chce zrobić,bo czuję,że tu dużo leży na rzeczy-choć mój już od pół roku łyka takie suple,że hohoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 09:16
-
Moja doktor zalecił a clexane o 18, wiec akard biore rano.
Laydy Dior nie ma co skreslac cyklu dopuki @ nie przyjdzie, u mnie tez pierwszy test negatyw dopiero za trzy dni blada kreska. Obeznie 7t5d ale wizyta potwierdzajaca przedemna wiec możecie sobie wyobrazic moje nerwy.