Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Nadzieja22 to choć tyle Mnie pobolewa podbrzusze ale przecież po owulacji może boleć-zwłaszcza,że dźwigam.
Prezentu na dzień ojca nie będzie raczej,bo się skusiłam ale na teście jedna kreska.Mimo to jestem silna i idę do przodu.Szkoda,że nie mieszkam w Pl -tyle badań bym zrobiła,choćby krzywą cukrową i insulinową zbadałabymm,bo wiecznie jestem słaba,śpiąca,zmęczona A tarczyca i żelazo w normie.Tu nawet jeśli pójdzie się zrobić badania,to wyników na oczy nie zobaczysz a ja jako pacjentka-chcę je mieć w swoich rękach.Będę na wakacje w Pl na 3tyg. więc zrobię sobie parę dodatkowych badań.Bedziemy próbować do końca wakacji A jak się nie powiedzie to trzabedzie pójść tu do kliniki.Jeszcze tylko to badanie nasienia w Pl chce zrobić,bo czuję,że tu dużo leży na rzeczy-choć mój już od pół roku łyka takie suple,że hoho
Może za wcześnie zrobiłaś test? Ja cały czas trzymam kciuki[/url] -
nick nieaktualny
-
palyna wrote:Zrobione
Powiedz mi jeszcze czy brałaś acard a potem od razu robiłaś zastrzyk z clexane ? Czy może acard rano a zastrzyk wieczorem , bądź na odwrót ? Ma to jakieś znaczenie ?
Ja acard brałam już od daawna dawna zawsze rano po śniadaniu , clexan biorę wieczorem . Niby reguła ze ma byc 12h ale ja juz nie zawsze sie stosuje do tego bo róznie śniadanie jem .
Niektóre dziewczyny brały jedno i drugie razem , Albo brały rano clexan wieczorem acard więc nie wiem czy trzeba sie jakoś bardzo upierać na zasadach najlepiej zapystać swojego lekarza" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Sisi wyobrażam sobie ale wierzę,że będzie wszystko dobrze u Ciebie Kciuki za wizytę :*
Applejoy dziękuję dziś jest 10dpo,więc faktycznie może być za wcześnie-zrobię jutro jeszcze 1test.
Jakieś plusy nieudanego cyklu też można znaleźć np.dowiem się dzięki mierzeniu temp.jak długą II fazę mam No i większe szanse na poród w ciepłe dni hehe choć to oczywiście ma nikłe znaczenie ale zawsze jakieś małe pocieszenie...
baljov ja to po prostu czułam Gratuluję zdrowej macicy i jajowodówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 10:24
baljov lubi tę wiadomość
-
U mnie @ jutro zaczynam aromek
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Palyna leki z kwasem acetylosalicylowym (typu acard) najlepiej łykać wieczorem.
Polecam wpis:
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Ja robię zastrzyk rano, acard wieczorem.Karmelkovaa, SusieOne, bondzik007 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Palyna leki z kwasem acetylosalicylowym (typu acard) najlepiej łykać wieczorem.
Polecam wpis:
Ja robię zastrzyk rano, acard wieczorem.
Dziękuję za infopalyna -
agulineczka wrote:Palyna leki z kwasem acetylosalicylowym (typu acard) najlepiej łykać wieczorem.
Polecam wpis:
Ja robię zastrzyk rano, acard wieczorem.
W zasadzie to jest tak , że przed porodem i tak się clexan odstawia tam X godzin 12h zeby dostac zoo chyba a przed cc jeszcze inaczej i czy się bierze rano czy wieczorem to nie ma az tak do rzeczy chyba
Co do mamyginekolog i tego postu juz troche czytałam na innych forach własnie zaprzeczeniu temu o czym pisze więc nie wiadomo komu wierzyc i kazdy specjalista jakos po swojemu zaleca ja się z nią nie zawsze zgadzam sa kwestie w których tak , a są w których nie bardzo" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Teścik ciemnieje Pierwsza fota wczorajszy, druga dzisiejszy. Przyszedł mi dzisiaj wynik subpopulacji, którą robiłam dwa dni temu i NK mam 17,3% Napisałam już maila do dr Paśnika i kontaktowałam się z ginem. Ma dać znać po 14.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1d1ed94eb67.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02b91d879d1e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:29
Karmelkovaa, Lady_Dior, Paula_071, Karolcia89, baljov lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Ja nie tylko na mamaginekolog czytała, ale też na innych stronach, że tego typu leki lepiej brać wieczorem ze względu na jakiś hormon wytwarzany w nocy.
Pewnie coś w tym jest ja tak biorę od 2 lat więc nie chce już zamieniać i sobie przestawiać , ale jak ktoś zaczyna to moze i weług tych wytycznych lepiej . Kiedyś na jakiś forum pisałyśmy na ten temat i w sumie i tak wyszło ze nie wiadomo ile w tym prawdy hehe
Jest tutaj trochę kobiet na ciąży z heparynką , nie to żebym się wymądrzała czy cuś , ale mam takie info o , którym sama nie wiedziałam i chcę się grzecznie podzielić może ktoś skorzysta akurat .
Ja robię wszelkie stałe badania co 2/3 tyg .
Moja hemoglobina waha się między 11.8 a 13 co 2 tyg do góry i spada i rośnie , a biorę żelazo bo mam w witaminkach .
Okazuje się , ze ciężaróweczki na heparynie takie HGB będzie miało , będzie skakać i nie będzie miarodajne , bo mają na to wpływ zastrzyki .
Aby rozpoznać anemię czy obniżenie hemoglobiny , u osób robiących zastrzyki trzeba patrzeć na
MCV i MCH . Taka ciekawostka co by się nie martwić i nie lecieć od razu po żelazoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:00
agulineczka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Nadzieja22 wrote:Teścik ciemnieje Pierwsza fota wczorajszy, druga dzisiejszy. Przyszedł mi dzisiaj wynik subpopulacji, którą robiłam dwa dni temu i NK mam 17,3% Napisałam już maila do dr Paśnika i kontaktowałam się z ginem. Ma dać znać po 14.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1d1ed94eb67.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02b91d879d1e.jpg
Mam nadzieję , ze steryd udźwignie bez problemu 17 to jeszcze nie tragedia ;* trzeba wierzyć kreseczka ciemnieje to betka rosnie żelazny zestaw masz więc trzeba czekac ja 3mam kciukiNadzieja22 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Mam nadzieję , ze steryd udźwignie bez problemu 17 to jeszcze nie tragedia ;* trzeba wierzyć kreseczka ciemnieje to betka rosnie żelazny zestaw masz więc trzeba czekac ja 3mam kciuki
Ja wierzę, że będzie dobrze Tylko to mi zostało -
Nadzieja no to moze zwiększy a póxniej będziesz schodzić sobie jutro powtórka bety tak ? mysle ze to formalnosc" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Odpisał mi dr Paśnik, że zestaw bez zmian i mam brać 10mg. Dopisał, że to musi się udać i mam być z nim w kontakcie Normalnie pocieszenie z nieba mi spadło
Tak, jutro powtórkaagulineczka, Lady_Dior, admiralka, Paula_071, Applejoy, Bella01, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Odpisał mi dr Paśnik, że zestaw bez zmian i mam brać 10mg. Dopisał, że to musi się udać i mam być z nim w kontakcie Normalnie pocieszenie z nieba mi spadło
Tak, jutro powtórka
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita