Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
vigry wrote:Cześć Kochane, ja już po wizycie. Wszystko w porządku z dzieciątkiem, waży już 330g i będzie chłopiec strasznie się cieszę że wszystko ok, może odważę się w końcu coś kupić dla dziecka bo póki co przez moje lęki wolałam tego nie robić żeby nie zapeszyć.
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was, aby każdej udało się doczekać swojego maleństwa.
Alex, tak jak pisze Karmelkova grunt to że znasz wroga, teraz potrzebny dobry lekarz który będzie wiedzieć jak ustawić leki i jakie badania robić żeby wszystkiego dopilnować. Powodzenia!!
Vigry gratuluje , kawał chłopa już z niego!
Ja też do tej pory nic nie kupiłam ( jestem w 20 tyg ) , nawet boje się w sklepach spojrzeć w stronę niemowlęcego działu.
Taki człowiek jest że w nim ciągle ten strach siedzi.
Odpuszczam jeszcze wakacje i we wrześniu pewnie powoli zacznę się rozglądać.
Trzymaj sięvigry lubi tę wiadomość
5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
vigry wrote:Cześć Kochane, ja już po wizycie. Wszystko w porządku z dzieciątkiem, waży już 330g i będzie chłopiec strasznie się cieszę że wszystko ok, może odważę się w końcu coś kupić dla dziecka bo póki co przez moje lęki wolałam tego nie robić żeby nie zapeszyć.
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was, aby każdej udało się doczekać swojego maleństwa.
Alex, tak jak pisze Karmelkova grunt to że znasz wroga, teraz potrzebny dobry lekarz który będzie wiedzieć jak ustawić leki i jakie badania robić żeby wszystkiego dopilnować. Powodzenia!!
Gratuluję synusia
Ja póki co kupiłam sukienkę i fotelik maxi cosi bo miałam okazję tak to kupuje siostra ja na razie nie kupuje dużo dostane musze jechac popatrzeć ile tego będzie u rodzinki żebym wiedziała co mam kupić ewentualnievigry lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
alex0806 wrote:No właśnie pewna nie jestem, czy mój ginekolog jest zorientowany w temacie, to młody lekarz. Muszę o wszystko wypytać, napisałam do niego na razie maila i czekam na odpowiedź. Jestem na etapie wyszukiwania hematologa i nie ukrywam, że wolałabym iść na mój pakiet medyczny z Medicovera, a nie prywatnie (ale jak nie będzie możliwości na pakiet to oczywiście pójdę). Dopiero dzisiaj dostałam wyniki. Jestem w trakcie albo tuż przed owulacją, jajniki bolą, objawy są... ale nie chcę przerywać starań bo nie wiadomo czy coś z tego wyniknie i tak.
Co do trombofilii, ja nawet nie wiem jak to interpretować wszystko i co do tego dołożyć. Białko C i S miałam w normie. Nic tylko się zastrzelić chyba...
Akurat z krzepliwością da się zawalczyć i mieć dzieci i to nie jest jakiś kosmiczny problem , bo wiele kobiet ma mutacje przy czym u Ciebie homozygota i V leiden prowadzi do obumarcia zarodeczka tak myślę ale trzeba kogoś z mózgiem kto taką ciążę pokieruje , na odpowiednich lekach i na pilnowaniu odpowiednich badań bo takie mutacje mthfr to jest nic a te , które u Ciebie są to już trzeba dawki pilnowac , bo wraz z wiekiem ciązy trzeba zwiększać heparynkę , mam koleżankę urodziła już córcia ma 5 miesiecy ale bardzo była pilniwana bo jej rosły i ddimery i krzepnięcie i miała dużą dawkę już w wysokiej ciązy także trzeba sobie poszukać kogoś kto nie machnie ręką , bo też żeby dzidziuś nie miał małopłytkowości będzie dobrze
Tutaj ciekawostka
https://www.genetyczne.pl/badania-genetyczne/badanie-na-trombofilie-wrodzona/
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Alex krzepliwość to krzepliwość a wyszło Ci jednak nie mało , leiden tak często nie wychodzi , mthfr ma prawie każdy w ciąży naturalnie się zagęszcza krew pod wpływem wzrostu progesteronu , a jak się ma jeszcze do czynienia z genetycznym zagęszczaczem krwi , to po prostu heparyna tutaj gra pierwsze skrzypce i żeby się zakrzepik nie zrobił , żeby dzidzia była dotleniona itd. kontrola i opieka dobrego lekarza i nie ma mocy żeby nie donosić chyba , że dojdą jeszcze inne czynniki wtedy wiadomo steryd czy dodatkowo coś .
Mocno Ci kibicuję , ale nie wiem czy bym miała odwagę na starania tak na już , kiedy nie byłabym dobrze zdiagnozowana i nie miała planu na przyszłość czarno na białym wiem , że chce się szybko ... ale może też warto poczekać chwilke dłużej . Oczywiście sama musisz zdecydować co dla Was najlepsze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja już sama nie wiem co robić. Siedzę i wyje od wczoraj bo już nie mam siły. Nie mam nikogo kto by mnie dobrze poprowadził z polecenia. A co do starań to już ten cykl jak miał wyjść to wyszedł, bo już 16 dc. Później zobaczymy. Mi gin sam wspominał przed badaniami że zapisze mi heparyne jak coś wyjdzie. A te metyle macie jakieś ż polecenia? Już mogę chyba zamawiacLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex wazne to zebrać siły , bo i tak droga nie jest lekka , popłakac i walczyć :* wszystko przed Toba dopiero
Ja znam tylko Paśnika Malinowskiego i Przybycienia , chyba jeszcze Lewandowski , z różnych forum , którzy się zajmują trudnymi ciążami , ale może ktoś też poleci kogoś innego z Twoich okolic , jednak często i tak wychodzi na to , że trzeba dojechać
Badałaś poziom homocysteiny czy masz ok do starań ?
Metylki to ja mam na sprzedaż taniej troszkę , bo kupiłam i leżą , a ja już biorę prenatal
Mam też clo , miovarian i dupka jeśli ktoś zainteresowany
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38dc67f16e5e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:49
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Gos, Nadzieja i Vigry bardzo się cieszę, że wszystko w porzadku i dzidzie rosną.
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny.
Ja w szpitalu od wczoraj, bo zaczęłam plamic.. Dziś już lepiej. Na szczęście na usg wszystko wydaje się być ok.
To skąd to?vigry lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Karmelkovaaa - jak nikt się nie zgłosi po metylki to chętnie odkupię - Wit. B12, B6 i kwas foliowy :)Akurat mi się kończą.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Ja w kwietniu trafiłam z krwawieniem do szpitala i na usg też wszystko było ok, a po tygodniu wyszedł krwiak.
Ale plamienia nie są tak groźne, co mówią lekarze??Bella01 lubi tę wiadomość
5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Alex, te badania robiłaś sama, czy z zalecenia genetyka? Ja wyniki dostałam podczas konsultacji, z tym że u mnie nic nie znaleźli, ale na miejscu od razu wyjaśniono wszystko co i jak. Poza tym, tak jak radzą dziewczyny, zbadają homocysteine, to dość ważne przy MTHFR, jeżeli poziom wyjdzie zbyt wysoki(dla staraczek idealny przedział to 4-8 ) to trzeba będzie zbić, najczęściej metyle wystarczają.
Ogólnie stanowisko PTGiG jest takie że MTHFR nie ma wpływu na poronienia, wady letalne. ALE mutacja ta sprzyja innym chorobom, a one już wpływ na ciążę i jej rozwój mogą mieć niemały.
Korzystasz z kliniki leczenia nieplodnosci, czy z samodzielnego lekarza? Polecam klinike, to znacznie lepsze rozwoazanie niż indywidualna praktyka lekarska. Po pierwsze-maja doświadczenie w przygotowaniu do ciąży, a potem prowadzeniu trudnej ciąży. Po drugie, większość dobrych klinik ma wszystkich specjalistów pod jednym dachem- Twoja karta idzie z Tobą niezależnie od tego u jakiego spec. jesteś, więc nie pominą żadnego wyniki, żadnych zaleceń. Ponadto znają środowisko lekarzy i często jeśli sami nie są w stanie do końca zdiagnozować, to odsyłają do dr którzy są geniuszami w swoich dziedzinach.
Dobra poradnia genetyczna jest w Rudzie Śląskiej, miałam tam wszystkie badania robione na NFZ, tylko czas oczekiwania prawie miesiąc na pierwszą wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:45
-
Ani1234 wrote:Ja w kwietniu trafiłam z krwawieniem do szpitala i na usg też wszystko było ok, a po tygodniu wyszedł krwiak.
Ale plamienia nie są tak groźne, co mówią lekarze??
Obserwacja. Jak będzie jutro czysto to może wyjdę, albo pojutrze.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Mój gin jest zdania że w ciąży oczywiście heparyna i mam nie panikowac. Ale ja z takich co muszą mieć wszystko zaplanowane i poukładane więc się martwię i wariuje.
Homocysteine muszę zrobić dopiero. W tygodniu pójdę do rodzinnej po skierowanieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Bella01 wrote:Gos, Nadzieja i Vigry bardzo się cieszę, że wszystko w porzadku i dzidzie rosną.
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny.
Ja w szpitalu od wczoraj, bo zaczęłam plamic.. Dziś już lepiej. Na szczęście na usg wszystko wydaje się być ok.
To skąd to?
Ojej dobrze , że jest ok ! czasami ponoć sie plamienia w ciąży zdarzają nie wiem co jest przyczyną moze naczyńko jakieś albo cuśBella01 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
JJ. wrote:Karmelkovaaa - jak nikt się nie zgłosi po metylki to chętnie odkupię - Wit. B12, B6 i kwas foliowy :)Akurat mi się kończą.
Nie ma problemu napisz do mnie na priv ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
alex0806 wrote:Mój gin jest zdania że w ciąży oczywiście heparyna i mam nie panikowac. Ale ja z takich co muszą mieć wszystko zaplanowane i poukładane więc się martwię i wariuje.
Homocysteine muszę zrobić dopiero. W tygodniu pójdę do rodzinnej po skierowanie
No ja bym zrobiła jak Bbeczka doradza , nie 3małabym się zwykłego gina sama miałam nauczkę ... potem w ciązy jest pilnowanie się na własną ręke i robienie badań , bo pan doktor nie widzi problemów" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mój akurat gin jest w porządku, pracuje też W szpitalu, ma dużą wiedzę i szuka rozwiązania problemów. Gdyby nie on to pewnie bym nie zaszła w ciążę. Nie chce się na razie rzucać na klinikę bo w Opolu nie jest polecana i od razu in vitro wszystkim radzą. Ewentualnie do nowo powstałej pójdę na NFZ w ramach konsultacji bo akurat tam ludzie polecają.
Zapisałam się na pakiet na poniedziałek już do hematologa. Aż dziwne że tak szybko. A do genetyka mam możliwość wziąć wizytę od koleżanki do profesora jakiegoś i ponoć bardzo dobry, ale dopiero na 31 sierpnia... Muszę pomyśleć co dalej. Nie chciałabym popadać w czarną rozpacz... zobaczymy co będzie. Metylki z chęcią odkupię jak nikt nie weźmie. Chyba że już ktoś chętny.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex jesli tylko krzepliwość jest Twoim problemem , to jest pikuś w tych naszych staraniowych dolegliwościach , także głowa do góry" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
No niestety nie tylko to. Jeszcze mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto i PCOS. W ciążę zaszłam po 14 cyklach starań po stymulacji CLO. I nie utrzymała się. Mam nadzieję że te wiadome problemy będą już ostatnie i po lekach się uda. W poniedziałek hematologLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵