Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gos, Nadzieja super wieści, tak się cieszę że wszystko jest ok
Ja mam wizytę dzis popołudniu, może też się dowiem kto tam u mnie mieszka bo póki co gin nie był w stanie stwierdzić na 100%Karolcia89, Nadzieja22, Bella01, admiralka lubią tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Gos, Nadzieja tak się cieszę !
Tak bardzo ufam że wszystkie donosimy ciąże już bez żadnych smutnych niespodzianek.
Vigry dawaj znać po wizycieNadzieja22 lubi tę wiadomość
5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Nadzieja22 wrote:Na wizycie wszystko ok, od razu pokazał się zarodeczek z migającym sercem, a gin powiedział "Dzień dobry, tu Wasza dzidzia", ale się rozpłakałam Mąż patrzył w ekran jak zaczarowany. Torbiel jest dalej, ale to na pewno po niepękniętym pęcherzyku, więc czekamy aż się wchłonie. Jesteśmy około 3 dni do tyłu względem OM, ale przecież nie wiadomo kiedy faktycznie była owu.
GSD 23mm, YSD 5mm, CRL 5,4mm, FHR 108.
Oto nasze 5,4mm miłości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11d75e4cfe1d.jpg
Nadzieja cieszę się rośnijcie zdrowoNadzieja22 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Gos, Nadzieja aż łezka sama napływa do oczu :* wszystkiego dobrego :**
Vigry czekamy na infooNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję :* Aż nie mogę uwierzyć, że w końcu zaczyna się układać Nasze pierwsze serdusio
Gos gratuluję :*
Vigry też czekam na info po wizyciePaula_071, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja, cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze:)
Vigry, czekamy!
I dziękuję wszystkim za kciukiNadzieja22 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Mam wyniki:
Czynnik V Leiden nieprawidłowy, heterozygotyczny
MTHFR A1298C nieprawidłowy, homozygotyczny
PAI 1 4G nieprawidłowy, homozygotyczny
Nie wiem za bardzo co teraz oprócz heparyny i metyli... Zaraz napiszę do gina.
Widze, że niektóre to macie. Jakieś rady?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 16:43
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mam wyniki:
Czynnik V Leiden nieprawidłowy, heterozygotyczny
MTHFR A1298C nieprawidłowy, homozygotyczny
PAI 1 4G nieprawidłowy, homozygotyczny
Nie wiem za bardzo co teraz oprócz heparyny i metyli... Zaraz napiszę do gina.
Widze, że niektóre to macie. Jakieś rady?
Homozygota jest powazniejsza niż heterozygota , wygląda na to ze to chyba już trombofilia ale nie jestem pewna ... moze lekarz jeszcze dac inne badanie w kierunku krzepliwości , żeby postawić diagnozę i dobrac leki ... w ciązy konieczna kontrola hematologa i minimum dawka heparyny 0,6 tyle wiem ... bo koleżanka ma teraz ciążę taką trudną i cały czas kontroluje wszystko bo przy tym wazne przepływy do dzieciątka itd. często hepryna juz od owulacji .
Na pewno lekarz jeśli ma pojęcie dobrze Cię poprowadzi znasz już wroga jakiegoś przynajmniej to jest plus" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Cześć Kochane, ja już po wizycie. Wszystko w porządku z dzieciątkiem, waży już 330g i będzie chłopiec strasznie się cieszę że wszystko ok, może odważę się w końcu coś kupić dla dziecka bo póki co przez moje lęki wolałam tego nie robić żeby nie zapeszyć.
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was, aby każdej udało się doczekać swojego maleństwa.
Alex, tak jak pisze Karmelkova grunt to że znasz wroga, teraz potrzebny dobry lekarz który będzie wiedzieć jak ustawić leki i jakie badania robić żeby wszystkiego dopilnować. Powodzenia!!bondzik007, Gos77, agulineczka, Nadzieja22, sAnsa_28, baljov, Paula_071, Ani1234, Bella01, admiralka lubią tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
No właśnie pewna nie jestem, czy mój ginekolog jest zorientowany w temacie, to młody lekarz. Muszę o wszystko wypytać, napisałam do niego na razie maila i czekam na odpowiedź. Jestem na etapie wyszukiwania hematologa i nie ukrywam, że wolałabym iść na mój pakiet medyczny z Medicovera, a nie prywatnie (ale jak nie będzie możliwości na pakiet to oczywiście pójdę). Dopiero dzisiaj dostałam wyniki. Jestem w trakcie albo tuż przed owulacją, jajniki bolą, objawy są... ale nie chcę przerywać starań bo nie wiadomo czy coś z tego wyniknie i tak.
Co do trombofilii, ja nawet nie wiem jak to interpretować wszystko i co do tego dołożyć. Białko C i S miałam w normie. Nic tylko się zastrzelić chyba...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, będzie dobrze :* Tak jak dziewczyny pisza- wiesz juz z czym walczyć, wystarcza dobrze dobrane leki i maluszek zagnieździ się na dłużej
-
Od wczoraj mam takiego doła że masakra. Przez tą diagnozę i brak planu. Jakby teraz zaskoczyło w tym cyklu, bo jestem już po stymulacji i w okresie okoloowulacyjnym, to jestem bez hematologa i genetyka na razie. Nie wiem czy da się tak szybko wizytę umówić. Do tego na razie nie brałam żadnych leków w tym kierunku tylko Femibion z metylami, a od was dowiedziałam się że to niezbyt dobrze. Polecicie mi jakąś kombinację tych kwasów itd ? Wit B 12, d3 mam w normie. Żelazo też. Nie wiem co jeszcze do tego.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵