Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
bbeczka91 wrote:Bondzik gratuluję pomyślnego USG
Dziewczyny w ciąży, czy wy udzielacie sie na fioletowej stronie? Mnie to chyba przerasta. Grupa jest na etapie robienia miliona badań, o których nie mają pojęcia, nie potrafią interpretować ich wyników, przez co nakręcają siebie i grupę nawzajem.
Wkurza mnie to, że ktoś kto nie ma pojęcia czym jest koszmar poronienia, wkręca sobie na siłę coś, czego nigdy w życiu nie chciał by przejsc.
Z drugiej jednak strony fajnie wspominam moja grupę z fioletowej strony przy ciąży z córeczką. Ehh, pomarudzilam sobie.
Ja jestem na fioletowej ale akurat fajne dziewczyny są tak jak Bondzik pisze dużo tez mam , i można się wiele dokształcić
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula_071 wrote:Po łyżeczkowaniu miało być.
Paula moze faktycznie trzeba powtórzyć labaro albi histero współczuję Ci bardzo" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bbeczka91 wrote:Wiecie dziewczyny, z zachodzeniem nie mam problemów, gorzej u mnie z utrzymaniem ciąży. Kiedyś się zastanawiałam co gorsze, ale to tak jakby wybierać między kąpielą z rekinem ludożercą, a noclegiem z wygłodniałym pytonem w terrarium. Pocieszenia w stylu "przynajmniej wiesz że jesteś płodna" nie działają, bo co z tego skoro o dziecko z tej "płodności" trudno?
kochana powiem Ci , że masz rację ... z drugiej strony to był jedyny teskt , który dawał mi jakakolwiek nadzieję ... bo jakbym do tych moich problemów jeszcze nie zachodziła , to juz wgl psychiką bym odpadła" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
U nas póki co jakoś leci dzisiaj byłam na badaniach , poza tym upał .
Mała coraz bardziej się rusza i dupkę wypina az widac hehe połówkowe 24 czekam i stresik" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bondzik007 wrote:Nadzieja trzymam mocno!! :*
Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..
Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..
Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość i jak wtedy wyniki? Mam się czym martwić że ten czas tak się skrócił znowu? Zaniosę jeszcze jutro mocz do badania i wyślę mojej gin wszystkie badania razem.
Blondzik, a kto skierował Cię na takie badania? Nie wiem czy dla kobiet w ciąży nie ma innych norm. Ja bym poszła do hematologa chyba, że ufasz wiedzy swojemu gin.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Nadzieja, trzymam kciuki, czekamy na fotkę maluszka
Bondzik, ja nie mam pojęcia jak to jest z tymi badaniami, pomimo że biorę acard i neoparine(z tym że jedyne wskazanie u mnie to poronienia nawykowe, bo wszystkie badania wychodzą ok) niestety nie pomogęNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Nadzieja trzymam mocno!! :*
Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..
Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..
Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość i jak wtedy wyniki? Mam się czym martwić że ten czas tak się skrócił znowu? Zaniosę jeszcze jutro mocz do badania i wyślę mojej gin wszystkie badania razem.
Bondzik ja nie robie czasu krzepniecia. A moja hemoglobina z 10,7 po miesiącu brania tardyferonu, buraka (2x1) i picia soku z pokrzywy (nieregularnie) wzrosla do 10,8. Takze Twoja jest ok. Spadek hb w ciazy jest jak najbardziej naturalny, a z tego co mowil lekarz poki jest powyzej 11,2 jest okSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkowa wow, że u Ciebie już ruchy takie mocne i nawet je widać! U mnie nic z tych rzeczy, a jestem trochę dalej w ciąży
Ja jestem dziś po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasujeagulineczka lubi tę wiadomość
-
admiralka wrote:Karmelkowa wow, że u Ciebie już ruchy takie mocne i nawet je widać! U mnie nic z tych rzeczy, a jestem trochę dalej w ciąży
Ja jestem dziś po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasuje
No sama się dziwię wgl wszyscy mówią , że duży brzuszek mam w tych tyg , przy czym mama twierdzi , że to genetyczne u nas więc chyba pozostaje mi cieszyć się tym co jest najwazniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo
Co do wypinana dupki od 2 dni tak mam , że pływa sobie z jednej strony na drugą xD i mnie stresuje bo dla mnie to wgl nowe odkrycie ... dzisiaj też się wypinała hehe emkowi wysyłałam fotki a kopie oraz mocniej ... ja jestem malutka chudzitka ciekawa jestem jaka ona będzie xD bo może być tak , że niezły klocuszek nam rośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af425fde291f.jpg
Bella01, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:No sama się dziwię wgl wszyscy mówią , że duży brzuszek mam w tych tyg , przy czym mama twierdzi , że to genetyczne u nas więc chyba pozostaje mi cieszyć się tym co jest najwazniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo
Co do wypinana dupki od 2 dni tak mam , że pływa sobie z jednej strony na drugą xD i mnie stresuje bo dla mnie to wgl nowe odkrycie ... dzisiaj też się wypinała hehe emkowi wysyłałam fotki a kopie oraz mocniej ... ja jestem malutka chudzitka ciekawa jestem jaka ona będzie xD bo może być tak , że niezły klocuszek nam rośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af425fde291f.jpg
Rzeczywiście ładny masz już brzuszek Mój na leżąco taki na pewno nie jest, może to dziecko mi gdzieś głębiej się zakopało
Ale to tylko się cieszyć, że już tak fajnie Malucha czujeszKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Dla mnie to jest masa przeplatanych emocji ... takie niedowierzanie , ciąża wgl robi się realna , ale też boję się bardziej ... też nie wiem co mnie czeka i pewnie temu taki mój malusi cud rośnie wymodlony , oby do grudnia eh
Wiesz od tego jak sie dzieciaczek uaktywnia to dużo skłądowych przychodzi na pewno z dnia na dzień zaczniesz odczuwac coraz mocniejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 18:27
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
agulineczka wrote:Bondzik ja nie robie czasu krzepniecia. A moja hemoglobina z 10,7 po miesiącu brania tardyferonu, buraka (2x1) i picia soku z pokrzywy (nieregularnie) wzrosla do 10,8. Takze Twoja jest ok. Spadek hb w ciazy jest jak najbardziej naturalny, a z tego co mowil lekarz poki jest powyzej 11,2 jest ok
Dziękuję jeszcze nie kontaktowałam się z gin bo wyśle jej jeszcze wyniki z badania moczu, ale skoro Twój lekarz mówił tak to się nie przejmuje mi po tym buraku urosła do 14
Paula moja ginekolog to zleciła no i ufam jej w 100% bo oma "normalnych" ciąż nie prowadzi my chodzimy do kliniki leczenia niepłodności więc nie spotyka tam na pewno takich zobaczymy co mi powie na te wynikiPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Obecna! dopiero wrocilismy i odetchnelam. No, jeszcze zjadlam kanapeczke;)
Z Mlodym wszystko super! Co prawda tak sie ulozyl, ze lekarZ nie widzial dobrze serduszka i chce je zobaczyć za kilka dni, ale mówi że to tylko formalnosc
Termin przesuniety o 5 dni wprzid, na 21.11. Czlowiek wazy kolo 400 g! Szyjka zamknieta, 5 cm, wiec super. Ale ulga....
A ruchow moge nie czuc przez to łożysko z przodu.
Paula_071, Bella01, bondzik007, Nadzieja22, bbeczka91, baljov, sAnsa_28, vigry, admiralka, agulineczka lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos77 wrote:Obecna! dopiero wrocilismy i odetchnelam. No, jeszcze zjadlam kanapeczke;)
Z Mlodym wszystko super! Co prawda tak sie ulozyl, ze lekarZ nie widzial dobrze serduszka i chce je zobaczyć za kilka dni, ale mówi że to tylko formalnosc
Termin przesuniety o 5 dni wprzid, na 21.11. Czlowiek wazy kolo 400 g! Szyjka zamknieta, 5 cm, wiec super. Ale ulga....
A ruchow moge nie czuc przez to łożysko z przodu.
Gratuluję możesz odetchnąć duży bobasek już" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Na to wyglada ze chlopak!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:53
bbeczka91, baljov lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Na wizycie wszystko ok, od razu pokazał się zarodeczek z migającym sercem, a gin powiedział "Dzień dobry, tu Wasza dzidzia", ale się rozpłakałam Mąż patrzył w ekran jak zaczarowany. Torbiel jest dalej, ale to na pewno po niepękniętym pęcherzyku, więc czekamy aż się wchłonie. Jesteśmy około 3 dni do tyłu względem OM, ale przecież nie wiadomo kiedy faktycznie była owu.
GSD 23mm, YSD 5mm, CRL 5,4mm, FHR 108.
Oto nasze 5,4mm miłości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11d75e4cfe1d.jpgbbeczka91, Lili90, Karolcia89, baljov, sAnsa_28, vigry, Bella01, admiralka, Paula_071, SiSi111, bondzik007 lubią tę wiadomość