X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Bondzik gratuluję pomyślnego USG :)
    Dziewczyny w ciąży, czy wy udzielacie sie na fioletowej stronie? Mnie to chyba przerasta. Grupa jest na etapie robienia miliona badań, o których nie mają pojęcia, nie potrafią interpretować ich wyników, przez co nakręcają siebie i grupę nawzajem.
    Wkurza mnie to, że ktoś kto nie ma pojęcia czym jest koszmar poronienia, wkręca sobie na siłę coś, czego nigdy w życiu nie chciał by przejsc.
    Z drugiej jednak strony fajnie wspominam moja grupę z fioletowej strony przy ciąży z córeczką. Ehh, pomarudzilam sobie.

Ja jestem na fioletowej ale akurat fajne dziewczyny są :) tak jak Bondzik pisze dużo tez mam , i można się wiele dokształcić :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Po łyżeczkowaniu miało być.

Paula moze faktycznie trzeba powtórzyć labaro albi histero :/ współczuję Ci bardzo

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Wiecie dziewczyny, z zachodzeniem nie mam problemów, gorzej u mnie z utrzymaniem ciąży. Kiedyś się zastanawiałam co gorsze, ale to tak jakby wybierać między kąpielą z rekinem ludożercą, a noclegiem z wygłodniałym pytonem w terrarium. Pocieszenia w stylu "przynajmniej wiesz że jesteś płodna" nie działają, bo co z tego skoro o dziecko z tej "płodności" trudno?

kochana powiem Ci , że masz rację ... z drugiej strony to był jedyny teskt , który dawał mi jakakolwiek nadzieję ... bo jakbym do tych moich problemów jeszcze nie zachodziła , to juz wgl psychiką bym odpadła :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Dzieki!!! Dam znać :)

Gos kciukaski :) będzie na pewno superowo wszystko

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co jakoś leci :) dzisiaj byłam na badaniach , poza tym upał .
    Mała coraz bardziej się rusza i dupkę wypina az widac hehe połówkowe 24 czekam i stresik

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Nadzieja trzymam mocno!! :*

Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..

Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy :/ Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..

Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość i jak wtedy wyniki? Mam się czym martwić że ten czas tak się skrócił znowu? Zaniosę jeszcze jutro mocz do badania i wyślę mojej gin wszystkie badania razem.

Blondzik, a kto skierował Cię na takie badania? Nie wiem czy dla kobiet w ciąży nie ma innych norm. Ja bym poszła do hematologa chyba, że ufasz wiedzy swojemu gin.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, trzymam kciuki, czekamy na fotkę maluszka :)
    Bondzik, ja nie mam pojęcia jak to jest z tymi badaniami, pomimo że biorę acard i neoparine(z tym że jedyne wskazanie u mnie to poronienia nawykowe, bo wszystkie badania wychodzą ok) niestety nie pomogę :(

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Nadzieja trzymam mocno!! :*

Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..

Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy :/ Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..

Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość i jak wtedy wyniki? Mam się czym martwić że ten czas tak się skrócił znowu? Zaniosę jeszcze jutro mocz do badania i wyślę mojej gin wszystkie badania razem.

Bondzik ja nie robie czasu krzepniecia. A moja hemoglobina z 10,7 po miesiącu brania tardyferonu, buraka (2x1) i picia soku z pokrzywy (nieregularnie) wzrosla do 10,8. Takze Twoja jest ok. Spadek hb w ciazy jest jak najbardziej naturalny, a z tego co mowil lekarz poki jest powyzej 11,2 jest ok

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa wow, że u Ciebie już ruchy takie mocne i nawet je widać! U mnie nic z tych rzeczy, a jestem trochę dalej w ciąży :P

Ja jestem dziś po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia :) Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasuje :)

agulineczka lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Karmelkowa wow, że u Ciebie już ruchy takie mocne i nawet je widać! U mnie nic z tych rzeczy, a jestem trochę dalej w ciąży :P

Ja jestem dziś po spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i od przyszłego tygodnia już zaczynam zajęcia :) Fajne jest to, że nie ma stałej grupy tylko w każdym tygodniu sobie wybieramy temat i godzinę która nam pasuje :)

No sama się dziwię wgl wszyscy mówią , że duży brzuszek mam w tych tyg , przy czym mama twierdzi , że to genetyczne u nas więc chyba pozostaje mi cieszyć się tym co jest :) najwazniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo :)

Co do wypinana dupki od 2 dni tak mam , że pływa sobie z jednej strony na drugą xD i mnie stresuje bo dla mnie to wgl nowe odkrycie ... dzisiaj też się wypinała hehe emkowi wysyłałam fotki :) a kopie oraz mocniej ... ja jestem malutka chudzitka ciekawa jestem jaka ona będzie xD bo może być tak , że niezły klocuszek nam rośnie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af425fde291f.jpg

Bella01, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No sama się dziwię wgl wszyscy mówią , że duży brzuszek mam w tych tyg , przy czym mama twierdzi , że to genetyczne u nas więc chyba pozostaje mi cieszyć się tym co jest :) najwazniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo :)

Co do wypinana dupki od 2 dni tak mam , że pływa sobie z jednej strony na drugą xD i mnie stresuje bo dla mnie to wgl nowe odkrycie ... dzisiaj też się wypinała hehe emkowi wysyłałam fotki :) a kopie oraz mocniej ... ja jestem malutka chudzitka ciekawa jestem jaka ona będzie xD bo może być tak , że niezły klocuszek nam rośnie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af425fde291f.jpg

Rzeczywiście ładny masz już brzuszek <3 Mój na leżąco taki na pewno nie jest, może to dziecko mi gdzieś głębiej się zakopało :D :P
    Ale to tylko się cieszyć, że już tak fajnie Malucha czujesz :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest masa przeplatanych emocji ... takie niedowierzanie , ciąża wgl robi się realna , ale też boję się bardziej ... też nie wiem co mnie czeka i pewnie temu :) taki mój malusi cud rośnie wymodlony , oby do grudnia eh

Wiesz od tego jak sie dzieciaczek uaktywnia to dużo skłądowych przychodzi :) na pewno z dnia na dzień zaczniesz odczuwac coraz mocniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 18:27

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Bondzik ja nie robie czasu krzepniecia. A moja hemoglobina z 10,7 po miesiącu brania tardyferonu, buraka (2x1) i picia soku z pokrzywy (nieregularnie) wzrosla do 10,8. Takze Twoja jest ok. Spadek hb w ciazy jest jak najbardziej naturalny, a z tego co mowil lekarz poki jest powyzej 11,2 jest ok

Dziękuję :) jeszcze nie kontaktowałam się z gin bo wyśle jej jeszcze wyniki z badania moczu, ale skoro Twój lekarz mówił tak to się nie przejmuje :) mi po tym buraku urosła do 14 :D

Paula moja ginekolog to zleciła no i ufam jej w 100% bo oma "normalnych" ciąż nie prowadzi :) my chodzimy do kliniki leczenia niepłodności więc nie spotyka tam na pewno takich :P zobaczymy co mi powie na te wyniki :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos i Nadzieja czekam na wieści :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos, miałaś się zameldować! Czekamy <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna! :) dopiero wrocilismy i odetchnelam. No, jeszcze zjadlam kanapeczke;)
    Z Mlodym wszystko super! Co prawda tak sie ulozyl, ze lekarZ nie widzial dobrze serduszka i chce je zobaczyć za kilka dni, ale mówi że to tylko formalnosc :)
    Termin przesuniety o 5 dni wprzid, na 21.11. Czlowiek wazy kolo 400 g! Szyjka zamknieta, 5 cm, wiec super. Ale ulga....
    A ruchow moge nie czuc przez to łożysko z przodu.

Paula_071, Bella01, bondzik007, Nadzieja22, bbeczka91, baljov, sAnsa_28, vigry, admiralka, agulineczka lubią tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chlopak na 100%? Gratulacje :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Obecna! :) dopiero wrocilismy i odetchnelam. No, jeszcze zjadlam kanapeczke;)
    Z Mlodym wszystko super! Co prawda tak sie ulozyl, ze lekarZ nie widzial dobrze serduszka i chce je zobaczyć za kilka dni, ale mówi że to tylko formalnosc :)
    Termin przesuniety o 5 dni wprzid, na 21.11. Czlowiek wazy kolo 400 g! Szyjka zamknieta, 5 cm, wiec super. Ale ulga....
    A ruchow moge nie czuc przez to łożysko z przodu.

Gratuluję :) możesz odetchnąć :) duży bobasek już :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wyglada ;) ze chlopak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:53

bbeczka91, baljov lubią tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie wszystko ok, od razu pokazał się zarodeczek z migającym sercem, a gin powiedział "Dzień dobry, tu Wasza dzidzia", ale się rozpłakałam :) Mąż patrzył w ekran jak zaczarowany. Torbiel jest dalej, ale to na pewno po niepękniętym pęcherzyku, więc czekamy aż się wchłonie. Jesteśmy około 3 dni do tyłu względem OM, ale przecież nie wiadomo kiedy faktycznie była owu.

GSD 23mm, YSD 5mm, CRL 5,4mm, FHR 108.

Oto nasze 5,4mm miłości <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11d75e4cfe1d.jpg

bbeczka91, Lili90, Karolcia89, baljov, sAnsa_28, vigry, Bella01, admiralka, Paula_071, SiSi111, bondzik007 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2935 2936 2937 2938 2939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ