Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Bbeczka91, ja też trochę się udzielam, tylko ja się na luty wryłam Bo mi jeszcze 28.02 wychodzi, a nawet jak mi na marzec się przesunie, to i tak tam zostanę.
-
i ja jeszcze "niezaciążona" ...JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Jak już wcześniej polecałam - po 3 poronieniach Kluszczyk w Rybniku pomógł mojej kuzynce. Okazało się, że to problem immunnologiczny. Trzeba próbować. Z nią wspólnie to przeżywaliśmy wszystko, ale jak widać się udało. Dziś jest mamą. Z tego co wiem to doktor tam wszystko robi - od badań allo MLR, immunofenotyp komórek K, badanie cytotoksyczności komórek NK, badanie genotypu KIROW. Jest też przygotowany do robienia zabiegów... robi wlewy itralapidu, inseminację, szczepienie krwią własną itd... dużo poczytałam o nim zanim poleciłam kuznce tego lekarza, bo już nie mogłam patrzeć jak się załamuje
-
Podczytuję tu Was co jakiś czas. Rzeczywiście mało nas "niezaciążonych" zostało. Trzeba mieć nadzieję, że i nam się kiedyś w końcu uda.
Czuję po symptomach, że to teraz jakoś mam owu. Zazwyczaj w tym czasie czuję się rozbita, ale w tym miesiącu mam takie mega mdłości, że już nie wyrabiam:( czuję się jak w ciąży:( nie wiem co jest graneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:38
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Wiecie dziewczyny, z zachodzeniem nie mam problemów, gorzej u mnie z utrzymaniem ciąży. Kiedyś się zastanawiałam co gorsze, ale to tak jakby wybierać między kąpielą z rekinem ludożercą, a noclegiem z wygłodniałym pytonem w terrarium. Pocieszenia w stylu "przynajmniej wiesz że jesteś płodna" nie działają, bo co z tego skoro o dziecko z tej "płodności" trudno?
-
nick nieaktualny
-
bbeczka91 wrote:Wiecie dziewczyny, z zachodzeniem nie mam problemów, gorzej u mnie z utrzymaniem ciąży. Kiedyś się zastanawiałam co gorsze, ale to tak jakby wybierać między kąpielą z rekinem ludożercą, a noclegiem z wygłodniałym pytonem w terrarium. Pocieszenia w stylu "przynajmniej wiesz że jesteś płodna" nie działają, bo co z tego skoro o dziecko z tej "płodności" trudno?
U mnie tak samo.. zachodzę w ciąże nie mogę utrzymać. Chociaż te dwie były zupełnie inne. W 1 puste jako w 2 zatrzymanie serduszka. Tez większość pociesza ze to przynajmniej super ze zachodzimy. Nie wiem co w tym super w zachodzeniu i bólu jak okazuje się ze serduszko nie bije, potem zabiegach i szpitalach. Nie wiem czy już lepiej nie być w ciąży.
Jedna i druga sytuacja jest przykra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 07:58
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:Karolcia89 u mnie tak samo niesamowicie bolesna owu i okropne mdłosci przy tym, na dodatek od owu juz 3 dzień z rzedu kłuje mnie jajnik co chwile z ktorego była owulacja
Mam nadzieję że to w ciągły kilku dni minieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 08:22
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Mogę prosić o kciuki od 19,30 (pewnie będzie opóźnienie) za nasze pierwsze serduszko? Mąż idzie ze mną
Ani1234, Bella01, bondzik007, bbeczka91, Paula_071, agulineczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja trzymam mocno!! :*
Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..
Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..
Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość i jak wtedy wyniki? Mam się czym martwić że ten czas tak się skrócił znowu? Zaniosę jeszcze jutro mocz do badania i wyślę mojej gin wszystkie badania razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:46
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Bondzik ja biorę tylko acard i nie robię takich badań więc nie pomogę :* A hemoglobinę mam niższą jeśli Cię to pocieszy. Będzie dobrze :*
Gos, kciuki dziś za połówkowe! Czekamy wieczorem na wieści -
admiralka wrote:Bondzik ja biorę tylko acard i nie robię takich badań więc nie pomogę :* A hemoglobinę mam niższą jeśli Cię to pocieszy. Będzie dobrze :*
Gos, kciuki dziś za połówkowe! Czekamy wieczorem na wieści
Dzieki!!! Dam znać
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos ja też!
Dzięki Admiralka wy to jesteście kochane -
bondzik007 wrote:Wróciłam! 190g i 15cm około! No i pani doktor stawia na chłopca!
Mówiła nam żeby zapytać doktora od genetycznych czy uważa że badanie nifty jest u mnie konieczne.. ja nie wiem. Na genetycznych będę w 21tc i co by to zmieniło..? Nic.
Gratuluje synusia :** nie wiem czy nifty jest konieczne jesli wszystko na usg jest dobrze i nie ma wskazań ,a le to indywidualna decyzjabondzik007 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych