Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja coś napiszę może ku pokrzepieniu serc. Chociaż kiedyś mnie takie wiadomości dołowały i nie wierzyłam, że kiedyś sama to będę pisać. Już mija mi połowa ciąży - trzeciej jedynej udanej, wyczekiwanej, z masą chorób i jednym jajowodem drożnym. I wierzę w to co pisze marcela123 o zwalnianiu brzuszka Miałam kontakt z jedną z dziewczyn z tego watku z Haaną i jak ona urodziła to po 3 tygodniach ja się dowiedziałam o ciąży. Śmiałam się, że zwolniła mi miejsce, czyli coś w tym jest Po prostu niektóre z nas muszą dłużej postać w kolejce po swojego maluszka. Ale później jak już przychodzi ciąża to się nie myśli o tych wszystkich latach czekania i starań - czas i tak minie. Życzę wszystkiego dobrego
Karolcia89, alex0806, admiralka, Bella01, Nadzieja22, bondzik007, Dorola31, Haana lubią tę wiadomość
-
Sporo brzuszków zwolni się w listopadzie/grudniu
MonaLiza bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 14:30
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Homocysteina
10,6 umol/l 5,1 15,4 ~
Witamina B 12 567 pg/mL 211 911 ~
Wykres
Kwas foliowy 19,06 ng/mL 4,6 18,7 H (spadł na metylach, bo było ponad 40)
TSH 2,53
FT3 3,36 pg/mL 2,5 4,3
FT4 1,01 ng/mL 0,65 1,48
Estradiol 286,8 pg/mL
Faza folikularna: 19,5 - 144,2
Faza owulacyjna: 63,9 - 356,7
Faza lutealna: 55,8 - 214,2
Po menopauzie: 0,0 - 32,2
Progesteron 15,90 ng/mL
Beta-HCG total <0,5 IU/LLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mona bylysmy razem na styczniowkach ciesze sie ze tak wielu sie wam udalo. Ja musze jeszcze poczekac na moje szczescie
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które przyjmujecie zastrzyki z heparyn robicie je cała ciąże w brzuch? Czy jak brzuszek już jest sporych rozmiarow to zmieniacir miejsce? Ja dzisiaj wziełam pierwszy zastrzyk, ale gin powiedział mi, że do końca ciąży w brzuch, ale nie wyobrażam sobie tego jak już skora na brzuchu się napnie. A tak pozatym to taka szczęśliwa jestem bo dzidzia ma już 2,3 cm rusza się i tak pieknie serduszko pracuje.
bbeczka91, Bella01, Nadzieja22, Paula_071, Sansivieria, admiralka lubią tę wiadomość
-
Homocysteine za wysoko ale pewnie była jeszcze wyżej. Skoro kwas spadł z 40 do 19 to homocysteina pewnie też. Estradiol i próg wskazują że owulacja była a to Plus. Dziwne że po CLO w 24 dc dopiero. Dzisiaj jestem około 8-9 dpo wg moich obliczeń. Zobaczymy co dalej. Okresu nie ma i się nie zapowiada żeby był na dniachLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Homocysteine za wysoko ale pewnie była jeszcze wyżej. Skoro kwas spadł z 40 do 19 to homocysteina pewnie też. Estradiol i próg wskazują że owulacja była a to Plus. Dziwne że po CLO w 24 dc dopiero. Dzisiaj jestem około 8-9 dpo wg moich obliczeń. Zobaczymy co dalej. Okresu nie ma i się nie zapowiada żeby był na dniach
-
Ja mam niedoczynność tarczycy. Biorę cały czas euthyrox 75. W ciąży brałam 100, po poronieniu poleciało do 0.5 i znowu do 75 wróciłam. Chyba trzeba coś z tą dawką zmodyfikować. Jutro idę do Endo, akurat mam termin na pakiet.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U nas wszystko ok, maluszki rosną zdrowo, jutro wizyta podglądowa, a w poniedziałek prenatalne. Dziś pierwszy raz wyłapałam serduszka detektorem, więc ma wizytę idę trochę spokojniejsza.
Lili, Twój maluszek też już sporych rozmiarów W ciąży z córką zastrzyki brałam do 16tc więc nie pomogę. Ale z tego co słyszałam/czytałam niektóre dziewczyny robią sobie w późniejszym etapie iniekcje w udo.
Nadzieja22, Paula_071, admiralka, Bella01 lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja mam niedoczynność tarczycy. Biorę cały czas euthyrox 75. W ciąży brałam 100, po poronieniu poleciało do 0.5 i znowu do 75 wróciłam. Chyba trzeba coś z tą dawką zmodyfikować. Jutro idę do Endo, akurat mam termin na pakiet.
-
Alex szkoda, ze beta negatywna, jednak nie można patrzec na testy po czasie. Wyniki ok, tylko homocysteina i tsh jeszcze do zbicia.
Lili ja zastrzyki robię caly czas w brzuch, ale teraz po bokach maksymalnie, bo w okolicy pepka nie uchwycw juz za bardzo skory, bo jest napieta. Przez 4 dni robila w udo, ale wrocilam do brzucha, bo w uda mnie bardziej bolalo, ciezko uchwycic mi fald skory i robily mi sie spore krwiaki.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Alex przykro mi, że beta jednak negatywna. Strasznie późno była owu mimo clo. Kiedy idziesz do gina?
Lili ja robię w brzuch, ale już ze 4 tygodnie lub więcej robię bardziej w boczne części brzucha, bo niestety z przodu robią mi się mega siniaki, jakoś po bokach od tego czasu może ze 3 się zrobiły i to takie małe. -
Do gina mam wizytę na 5 września, miałam mieć wtedy monitoring ale chyba przeloze na 2 tygodnie później bo nawet nie wiem kiedy okres przyjdzie. Chyba że nie przyjdzie bo temperatura zamiast spadać to rośnie... Może ta beta za szybko była. Poczekam na rozwój wydarzeń.
A z tą honocysteiną to pomyślałam że ja ją przecież robiłam w labo gdzie wyniki robią w Katowicach. A z Opola wysłali. Gdzieś czytałam że lepiej robić stacjonarne gdzie wynik na miejscu? Bo może skoczyć?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Do gina mam wizytę na 5 września, miałam mieć wtedy monitoring ale chyba przeloze na 2 tygodnie później bo nawet nie wiem kiedy okres przyjdzie. Chyba że nie przyjdzie bo temperatura zamiast spadać to rośnie... Może ta beta za szybko była. Poczekam na rozwój wydarzeń.
A z tą honocysteiną to pomyślałam że ja ją przecież robiłam w labo gdzie wyniki robią w Katowicach. A z Opola wysłali. Gdzieś czytałam że lepiej robić stacjonarne gdzie wynik na miejscu? Bo może skoczyć?
Alex z homocysteiną prawda - trzeba robić tam gdzie od razu krew „odwirują” bo wynik może być zafałszowany.[/url] -
Lili90 wrote:Dziewczyny, które przyjmujecie zastrzyki z heparyn robicie je cała ciąże w brzuch? Czy jak brzuszek już jest sporych rozmiarow to zmieniacir miejsce? Ja dzisiaj wziełam pierwszy zastrzyk, ale gin powiedział mi, że do końca ciąży w brzuch, ale nie wyobrażam sobie tego jak już skora na brzuchu się napnie. A tak pozatym to taka szczęśliwa jestem bo dzidzia ma już 2,3 cm rusza się i tak pieknie serduszko pracuje.
Ja jestem w 28 tygodniu i czy czas w brzuszekPaula_071 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Witajcie ;*
Dawno mnie nie było i nadrabiam zaległości .
Wysiadł mi komp zupełnie nie da się go naprawić ;/ czasami uzywam staroć męża ale tak wolno chodzi , że więcej z telefonu ... tylko z telefonu to męcze z pisaniem na forum ... szkoda , że apki nie ma
U nas wszystko dobrze , mała figluje , ja mam coraz większą bezsenność ;p
Wczoraj byliśmy na wizycie 24+5 i Juleńka nasza to chyba będzie klusia wazy już 700 gram , wszystko inne dobrze współpracuje i oby tak do końca .
Ja jestem 8kg na plus ... na moje gabaryty jest coraz ciężej , bo brzucholek duży , i boli kręgosłup i żebra ale co tam wytrzymamy byle dobrze było
Następna wizyta 26.09 i badania III trymestru u tego z certyfikatem 28.09 więc znowu mały stresik będzie .
Wyprawki ubywa ale jeszcze sporo zostało do kupienia , często staram się na promocjach kupować to i tamto . Ciuszków mało kupuję bo mnie rodzina i znajomi obsypują i chyba nawet nie zdąży ubrać tego co ma .
Robiłysmy też krzywą cukrową i cukrzycy nie ma
Co do zatsrzyków ja nadal bije w brzusiol już ciągiem ponad rok bleh... tyle , że teraz jak wbijam to jak w jakis pancerz ! ogólnie kuje w boczki ale teraz bolą zastrzyki bo ta warstwa skóry jakas taka gruba się zrobiła .
Witam nowe koleżanki ;*
Ciesze się ogromnie czytając jak Wasze maluszki ładnie zdrowo rosną i wszystkie usg pięknie wyglądają
Za wszystkie staraczki nieustannie kciuki ! ze zwalnianiem brzuszka to święta prawda... ja dostałam brzuszek od znajomej tez z forum , która miała spokojną ciążę z mała i moja póki co też taka jest odpukać
A to my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df7e38672d27.jpg
MonaLiza, Nadzieja22, Paula_071, Bella01, admiralka lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
MonaLiza, aż łezka mi się w oku zakręciła jak przeczytałam Twój wpis. Tak, jesteś kochana w ciąży i niedługo będziesz ściskać swojego bobasa!
Pamiętam swoją ciąże, nie będę ukrywać ciągły strach od wizyty do wizyty. 2 wcześniejsze straty zrobiły swoje. Ale zawsze w głębi siebie myślałam pozytywnie, że się uda. Dziś mój Kuba ma 4,5 miesiąca, jest śliczny, kochany i cieszę się jak się rozwija. Owszem są gorsze dni, ale uśmiech dziecka wszystko wynagradza.
Nie traćcie wiary dziewczyny, w końcu się Wam uda. Czasem jest to kwestia przypadku, czasem konkretna przyczyna np. u mnie znalazło się kilka schorzeń. Ale to wszystko idzie pokonać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 14:30
Karolcia89, agulineczka, MonaLiza lubią tę wiadomość