Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu chodzi raczej o konkretne krwawienie, a nie plamienie. Także wydaje mi się, że powinnaś liczyć od początku krwawienia. Powodzenia
-
Oleczka94 wrote:Hej dziewczyny poltora tygodnia temu poronilam w 8tyg.
naczytalam sie jednak o przypadkach ze niektore dziewczyny nawet niedoczekaly 1@ po. Czy jest to mozliwe? A nawet jesli jest to jak to sie odbywa? Jakim cudem rosnie pecherzyk skoro nie bylo @?
Moze pomozecie mi to zrozumiec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:00
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Naprotechnolog mi mówiła, że nie można wykluczyć, że pierwszy cykl po poronieniu będzie bezowulacyjny. Jeśli wszystkie hormony są prawidłowe, to pęcherzyk będzie dojrzewał. @ jest złuszczaniem endometrium po tym, jak nie dojdzie do zapłodnienia, a żeby mogło do niego dojść lub nie, musi pęknąć pecherzyk graffa. Jeśli jednak tego pęcherzyka nie będzie i wystąpi cykl bezowulacyjny, to raczej zamiast @ wystąpi plamienie.
Zrobilam dzisiaj test ciazowy by zobaczyc czy beta spadla i jest lekko ale tak leciutka druga kreska, czyli juz prawie koniec.10.09.2019 Marcel -
Nadzieja22 wrote:Tu chodzi raczej o konkretne krwawienie, a nie plamienie. Także wydaje mi się, że powinnaś liczyć od początku krwawienia. Powodzenia
Bo dzisiaj robilam test i jest dalej.leciutka kreska. Mowilas ze mialas 10dni od rozpoczecie krwawienia juz pecherzyk dominujacy, to u ciebie tak szybko spadla beta czy poprostu to nie ma na to wplywu.?10.09.2019 Marcel -
Szczerze to nie wiem czy przy resztce bety może dojść do owulacji. U mnie ta beta nie była wysoka, miałam puste jajo płodowe.
-
Cześć dziewczyny.
Jestem po łyżeczkowaniu 2 miesiące. Po pierwszej @ były starania, mam 11dpo.
Ale nie o tym. Mam pytanie o szyjke. Czy po łyżeczkowaniu jakoś wam się zmieniła. Ja sprawdzałam tylko czy jest wysoko i czy otwarta. Nie sprawdzałam całej jej szerokości w tym cyklu. Dzisiaj sprawdziłam tak sobie, i przejechałam palcem po jej otworze. Ona jedt strasznie szeroką. Aż się przeraziłam bo nigdy taka nie była. Zawsze była okrągła, a teraz ten otwór ma dobry centymetr albo i więcej. Jakby mi ją rozciagneli i tak została.
Czy u was też szkła się zmieniła? Nie wiem o co chodzi
Mama trzech ❤️♥️❤️
Mama aniołka 2018 -
Hej dziewczyny-wczoraj miałam wizytę w 8t2d i na szczęście na razie jest dobrze.Zarodek ma 17,25mm i oglądałyśmy z lekarką bijące serce
Wszystko wygląda dobrze jak na ten etap.Według om 8t2d a według usg 8t1d-co by się zgadzało,bo owulację miałam w 15dc.
Na monitorze to już taki mały ludzikTaki misiaczek hehe
Oby było już tylko dobrze...
Gos77 jak tam u Was sytuacja?Mam nadzieję,że już tulisz swoje dziecko i jesteś przeszczęśliwa :*
Kochane w ciąży jak się czujecie? Ja na razie nie najgorzej-ranki są całkiem ok i dopiero po południu zaczynam się źle czuć.Nawet nie wiem jak to opisać,bo nie wymiotuję i nie mam mdłości ale jest mi bardzo źle (może to te mdłości?) no i wieczorem to już czuję się strasznie.Piersi pełne A wrażliwe robią się wieczorem.Mogłabym codziennie porcelanę przytulać-byle dziecko zdrowe.Pozdrawiam wszystkie mamuśki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 09:02
Paula_071, Bella01, KaroKaro, Nadzieja22, agulineczka, sAnsa_28, Karolcia89, baljov, MonikA_89!, Sansivieria, vigry, Dooti lubią tę wiadomość
-
Lady Dior. Czekałam na te wiadomości!
Rosnijcie zdrowo.
Ja się czułam słabo na poczatku, no i mdlosci mialam większe, ale bardziej wieczorami.
Trzymaj sie!Lady_Dior lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Lady_Dior super! Najważniejsze że jest serduszko i Maluszek rośnie, a złe samopoczucie jest wiadomo męczące ale do przeżycia, byle by cała reszta była w porządku
Rośnijcie sobie zdrowo :*Lady_Dior lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Paula_071 rety Ty już 13t1d woow
Naprawdę leci ten czas
Szkoda,że aż tak dużo wymiotujesz-wiadomo,że ciężko się cieszyć naszym stanem przy takich wymiotach
Może (choć wiem,że to nie ma znaczenia) to dziewczynka hehe
Zauważyłam,że w moim otoczeniu kobiety właśnie bardziej źle się czuły,gdy oczekiwały córki ale oczywiście to tak z przymrużeniem oka
Paula_071 czy wiesz już kiedy musisz odstawić acard? Wiem,że do tego daleko ale czytam,że powinno się odstawić ok 33-35tc a mi lekarka coś tam mruknęła,że tydzień przed terminem hmmm i tak się zastanawiam,czy aby nie za późno...
Bella01 cieszę się,że i u Ciebie jest dobrzeTo już końcóweczka u Ciebie
Tak niedużo nas tu zostało...Bardzo chcę,żeby wszystkim nam się udało-zasługujemy na to szczęście
Ja narazie podchodzę do tego jeszcze z dystansem a z drugiej strony nie dopuszczam złych myśli także tfu tfu i niech dzieć rośnie zdrowo
KaroKaro dziękuję bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 10:28
-
No Bella01
wybór imienia dla dziecka często bywa trudny
Ja zawsze chciałam,żeby imię było dla mnie sentymentalne,więc po mamie Weronika a druga babcia Zofia
Na razie nie wybiegam tak daleko w przyszłość ale czuję,że z imieniem łatwo może nie być
-
Nie wiem kiedy mam odstawiać Akard, jeszcze daleka droga - ja będę mieć planowe cc, więc dokładnie mi lekarz wskaże kiedy mam już go nie brać, tak samo z heparyną.
Ja w pierwszej ciąży do 20 tygodnia wymiotowałam, urodziłam syna13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Toonney wrote:Witajcie
dawno mnie tu nie bylo
za co niezmiernie przepraszam ale w koncu nasza droga ma jakis sens i od srody zaczynamy stymulacje do ivf.
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus,dla zaciazonych i kciuki za wszystkie które dalej walczą!!!Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Gos, zaglądam tu co kilka dni, czekam na wieści od Ciebie.
Agulineczko, Admirałko co u Was? Jak maluchy? Jak się czujecie?
Alunia, a u Was jak tam? Jak córeczka?Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37