Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana a robisz testy owulacyjne? U mnie w sumie się sprawdzają.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyVian robilam dwa ostatnie cykle. skok temperatury zawsze potwierdzał po dniu czy dwóch pozytywny test..
Akurat na badanie proga nie mialam ostatnio czasu, zeby sie upewnic.
Ale chyba skoro teraz @ przyszla ladna odrazu a nie plamieniem to jest oki? -
Przyznaję, ze na temat proga nie mam bladego pojęcia, więc tu nie pomogę. Jedyny raz kiedy robiłam to było na początku ciąży.
U mnie nigdy nie ma plamień przed. Owu mam tak przez przypadek potwierdzoną, że była, bo zwyczajnie byłam kilka dni później na wizycie i sprawdziła na usg przy okazji sprawdzania jak się ma blizna. Także wiem, że testy wychwyciły owu i wiem z usg że była (swoją drogą to chichot losu, że jak człowiek w ciążę zajść nie chce to wtedy owu są).
Ja odpuściłam mierzenie temperatury, nie potrzebne mi to teraz do niczego, ale wcześniejsze skoki temp też mi potwierdzały owu z testami.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyJa chyba w tym cyklu kupie taki termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo teraz to przyznaje sie, ze uzywalam zwykly bezrteciowy.
No i wlasnie tez zaopatrze sie w testy. Ale zaczne je robic tak od 15dc, bo zauwazylam, ze owu mam miedzy 20 a 24dc...
A kto niedlugo moze testuje??
Dziewczyny myslicie, ze serio moge wpychac w mojego jakies wit na nasienie itp bez badan? Chyba nie zaszkodza com? Polecicie jakies? -
Joana to jakie długie masz cykle? Mnie przy 30 dniowych pokazuje zeby zacząć testować w 11-12 dc.
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
joana_aska89 wrote:Ja chyba w tym cyklu kupie taki termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo teraz to przyznaje sie, ze uzywalam zwykly bezrteciowy.
No i wlasnie tez zaopatrze sie w testy. Ale zaczne je robic tak od 15dc, bo zauwazylam, ze owu mam miedzy 20 a 24dc...
Dziewczyny myslicie, ze serio moge wpychac w mojego jakies wit na nasienie itp bez badan? Chyba nie zaszkodza com? Polecicie jakies?
Moim zdaniem możesz podawać swojemu witaminy .Mój M bierze Fertilman plus i mace i po tym ładnie wzrosły mu parametry(ilość i ruch znacznie się poprawiły ) tylko ta nieszczęsna morfologia nadal nam daje w kość .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
U mnie 44 dni, 30 dni i ostatnio 27... Już się boję tego obecnego.
Okolice Warszawy -
joana_aska89 wrote:Ja chyba w tym cyklu kupie taki termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo teraz to przyznaje sie, ze uzywalam zwykly bezrteciowy.
Dziewczyny myslicie, ze serio moge wpychac w mojego jakies wit na nasienie itp bez badan? Chyba nie zaszkodza com? Polecicie jakies?
ja pchalam i nie pomogły....
Zawsze lepiej postawic na dietę i zdrowy styl życia.
Ale pomimo tego że mój mąż zawsze dbał o siebie itd. wyniki średnie ...
Lepiej zrobić badanie nasienia i wtedy myśleć co dalej -
Asia
😖 smutno, że przyszła @ ale jak piszesz nowy cykl nowe nadzieje, grudzień jest nasz😘 a już na pewno musi być Twój, tyle okazji🥰 Asia termometry owulacyjne kosztują niewiele a wg mnie są rewelacyjne. Mam kardioline i jestem zadowolona. Kupiłam na Allegro. Co do suplementów, mój M łyka, tzn pilnuje żeby łykał, Fertilmen (nie plus). Nie robiliśmy jeszcze badań, więc wolałam nie faszerować go końska dawka. Ta na pewno nie zaszkodzi, czy pomoże nie wiem🤔 Jak teraz nic nie wyjdzie to w grudniu wyślę go na badania😬. To 4cs ale ze statystyk flo widzę, że w dwa się kompletnie nie wstrzeliliśmy, a ostatnio nie znalazłam się w szczęśliwej grupie 35%🙈 -
nick nieaktualnyTo pogadam z nim w weekend o tym fertilman..
Co do diety to odzywia sie zdrowo, ruch tez ma jakis (2 razy w tyg 1.5 h pilki noznej)...
A co do badan to napewno zrobimy, ale chcialabym dac nam szanse do tego marca... i wtedy niech lekarz kieruje na co trzeba..
A od stycznia wystratuje z moimi badaniami 😊
Malina grudzien ma byc kazdej z nas staraczki, bo wtedy sa swieta 😊 a najlepszym prezentem dla nas beda II na tescie 😁🤞
Co do termometru to zamowie go dzis to na poczatek nasteonego tyg przyjdzie, idealnie 😊 i tak w pierwszych dniach jak mam @ to nie mierze temp..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:19
Malina lubi tę wiadomość
-
Bylam dzisiaj u lekarza.i powiem Wam ze sie zawiodłam. Nie zrobił usg bo sprzęt zepsuty tylko wziął wymaz do jakiegoś badania laboratoryjnego (moze cytologia tak mi na myśl przyszlo). I od razu stwierdzil ze trzeba przyjść przed świętami. Ani nie zapytał czy mialam @, ani w ktorym dniu cyklu jestem. Ani tego ze np. Powinnam przyjść nie wiem 15 dnia kolejnego cyklu to zobaczymy owulke. Wyznaczył mi jakieś terminy na tydz przed świętami a ja każdego dnia dosłownie jestem w innym mieście bo zamykamy rok w firmie ktora ma kilka oddziałów. I stwierdzilam ze nie dam sie zwariować i nie bd jezdzila po 300 km tylko po to żeby on zarobił. Jest dobrym lekarzem ale czasem leci na ilość i to sie czuje wtedy. I stwierdzilam ze pojde po nowym roku. Akurat za tydz powinnam dostac @, więc po nowym roku na początku bd nowy cykl i wtedy niech robi monitoring i inne rzeczy. Może to trochę takie głupie bo przecież to ja chce dziecko ale nie chce z drugiej strony dac sie zwariować tak jak to miało miejsce od listopada zeszłego roku do maja bieżącego. Wszytsko podporządkowalam badaniom, wizytom itp. Myślę ze jednen miesiac dopuszczenia dobrze mi zrobi. Zwlaszcza ze mija "dopiero" drugi miesiąc od straty.
A Wy jak myślicie ? Dobrze ze podjęłam taka dezycje w sumie pod wpływem chwili ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:46
-
joana_aska89 wrote:Vian robilam dwa ostatnie cykle. skok temperatury zawsze potwierdzał po dniu czy dwóch pozytywny test..
Akurat na badanie proga nie mialam ostatnio czasu, zeby sie upewnic.
Ale chyba skoro teraz @ przyszla ladna odrazu a nie plamieniem to jest oki?
Ja pomimo ładnej owulacji i ładnego progesteronu brudzenia przed miesiączką miewam..i nie wiem od czego to zależy (nawet lekarze nie wiedzą).
A mój mąż pił SALFAZIN ...a teraz pije ANDROVIT. Lekarz nie ma nic przeciwko tym suplementą.
No i u mnie dziś 1 dzień @JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
nick nieaktualny
-
JJ u mnie to samo, owulacja jest progesteron w normie, a plamienia poprzedzają @🤔
Kinga uważam, że trochę dystansu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Tym bardziej, że nakręcanie się nie pomaga a wręcz przeciwnie - przynosi odwrotny skutek😔 wg mnie bardzo dobrze zrobiłaś. Ja sama widzę po sobie jak w tym cyklu, w sumie przez przeziębienie, wyluzowałam i jest na pewno lżej😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 23:25
-
Dziewczyny mam doła dzwonili z kliniki i powiedzieli że nie udało się zrobić badania genetycznego z poronienia bo nie znaleźli kosmówki:( a przecież tam było całe jajo płodowe .Myślałam że czegoś się dowiem i będę chociaż trochę spokojniejsze a tu kolejna klapa już mnie szlak na to wszystko trafia . Przy naszym szczęściu to już zaczynam się bać co wyjdzie w kariotypach .Kiedy w końcu zaczniemy normalnie żyć. A koleżanka która jakiś czas temu poinformowała nas że jest w ciąży okazało się że będzie mieć bliźniaki !!!,zycze jej jak najlepiej ale dzis mam ochotę wejść w jakąś ciemną dziurę i przesiedziec tam do śmierci .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
no i przyszła @...
po 31 dniach od zabiegu.
normalnie było 27/28 dni
pasuje też do objawów owu...
Niestety chwile szaleństwa nie wstrzeliły się w owu...bo miałam jednak cichą nadzieję...
umówiłam się na kontrolę za tydzień.
Mam nadzieję że do tego czasu krwawienie się skończy i że cykle wrócą do normy...
od 3 dc zaczynam brać znów nac...
Tylko kompletnie nie mam pojęcia czy uda się nam poprzytulac bo się strasznie mijamy od kiedy wróciłam do pracy...
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny mam doła dzwonili z kliniki i powiedzieli że nie udało się zrobić badania genetycznego z poronienia bo nie znaleźli kosmówki:( a przecież tam było całe jajo płodowe .Myślałam że czegoś się dowiem i będę chociaż trochę spokojniejsze a tu kolejna klapa już mnie szlak na to wszystko trafia . Przy naszym szczęściu to już zaczynam się bać co wyjdzie w kariotypach .Kiedy w końcu zaczniemy normalnie żyć. A koleżanka która jakiś czas temu poinformowała nas że jest w ciąży okazało się że będzie mieć bliźniaki !!!,zycze jej jak najlepiej ale dzis mam ochotę wejść w jakąś ciemną dziurę i przesiedziec tam do śmierci .
😞 -
nick nieaktualnyDokladnie nowy cykl nowe nadzieje 😊
Ja tez mialam mala nadzieje.. ale z plusow to i tak sie cuesze, ze chyba ta owu jest... i ze cykle sa w miare regularne.. i po wyznaczeniu owu przez Ovu to ona zawsze jest tego dnia czy dzien pozniej..
I po tak ladnej regularnosci mocno wierze, ze moje cialo jest gotowe na przyjecie dziecka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 16:01
AsiaKK lubi tę wiadomość