Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Foto80 wrote:Pięknie 🥰 trzymam mocno kciuki za Ciebie! Wszystko układa się dobrze ☺
Ehhh mam nadzieję że się w końcu ułożyFoto80 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
ana167 wrote:Dziewczyny, wbijam się w watek, ale poszukuje hematologa w wawie, poronienia z powodu nad krzepliwości. Macie jakieś namiary?
Hej Ana,
Przykro mi z powodu Twojej straty 😔 niestety w namiarze na lekarza hematologa nie pomogę, nie mam żadnego namiaru w Warszawie. -
Frelciaa, mocne kciuki za transfer!
Ana167, ja też nie znam, bo jestem z KRK☹️.
Mało się odzywam, bo załatwiam sprawy z pochówkiem, dramat ile musiałam podzwonić, żeby się dowiedzieć co i jak, ale w końcu to zorganizuję. Spływają mi wyniki badań i na razie wszystko ujemne, na zespół antyfosfolipidowy, na p/c przeciw łożyskowe. Muszę teraz zrobić KIR i ANA.Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
I IMSI 2018/2019: 5.1.1 - cb; 4.1.1 ☹️, 4.2.2. ☹️
II IMSI, 02.2020 ET, 9dpt 188, 11dpt 557, 23dpt ❤️, Sanco ok, 14+5tc 😭 💔
12.2021, FET 3.2.2 i blastki stadium 2: 10dpt 627, 12dpt 1452, 20dpt jeden GS+YS, 10.02 6,5 cm - prenatalne ok, Sanco ok♥️, 16+4tc 😭💔
Czynnik męski. Kir AA; HLA C2; PAI1 4G/5G hetero; MTHFR A1298C hetero. Niedoczynność tarczycy. Cienkie endometrium.
Starania ostatecznie zakończone. Żyjemy dalej po prostu we dwoje. -
Dziewczyny,
nie udzielam się na wątku zbyt często, prawie wcale ale codzienne Was czytam. Dziś chciałam Wam coś opowiedzieć..mały sukces a jednak cieszy i chcę przekazać go dalej.
Nie wiem czy Wam pisałam ale oprócz leczenia przez lekarza do pakietu dorzuciłam sobie terapię pijawkami.
Miałam cystę trwałą po lewej stronie (kilka lat), żadne leki nie pomagały...ona tam ciągle była. Wg lekarza nie przeszkadzała w niczym (w ciąże zaszłam z cystą), po prostu była niegroźna. Była w normach 2,50x2,90cm.
Otóż tydzień temu na USG moja trwała cysta zmniejszyła się i jej wymiary to 1,56x1,11.
Dziś USG i cysta 1,30x0,82 Lekarz w pozytywnym szoku a ja jeszcze bardziej. Chyba jednak warto było zastosować nowatorską metodę.
Ponadto bóle kolki nerkowej - minęły jak ręką odjął.
W ostatnim czasie do swojego leczenia dorzuciłam tylko pijawki czyżby przypadek? Raczej nie.
Z tego co wyczytałam hirudoterapia bardzo dobrze wpływa na leczenie niepłodności i zaburzenia hormonalne.
trodde, Żonkil, Foto80, Annie1981 lubią tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Dziewczyny,
nie udzielam się na wątku zbyt często, prawie wcale ale codzienne Was czytam. Dziś chciałam Wam coś opowiedzieć..mały sukces a jednak cieszy i chcę przekazać go dalej.
Nie wiem czy Wam pisałam ale oprócz leczenia przez lekarza do pakietu dorzuciłam sobie terapię pijawkami.
Miałam cystę trwałą po lewej stronie (kilka lat), żadne leki nie pomagały...ona tam ciągle była. Wg lekarza nie przeszkadzała w niczym (w ciąże zaszłam z cystą), po prostu była niegroźna. Była w normach 2,50x2,90cm.
Otóż tydzień temu na USG moja trwała cysta zmniejszyła się i jej wymiary to 1,56x1,11.
Dziś USG i cysta 1,30x0,82 Lekarz w pozytywnym szoku a ja jeszcze bardziej. Chyba jednak warto było zastosować nowatorską metodę.
Ponadto bóle kolki nerkowej - minęły jak ręką odjął.
W ostatnim czasie do swojego leczenia dorzuciłam tylko pijawki czyżby przypadek? Raczej nie.
Z tego co wyczytałam hirudoterapia bardzo dobrze wpływa na leczenie niepłodności i zaburzenia hormonalne.
Jakiś czas temu o tym słyszałam. A trzeba jakoś się do tego przygotować? I kto świadczy takie usługi? -
Żonkil wrote:Jakiś czas temu o tym słyszałam. A trzeba jakoś się do tego przygotować? I kto świadczy takie usługi?
W sumie żadnych przygotowań nie ma. Na 7 dni przed sesją nie należy przyjmować leków rozrzedzających krew, a w dniu zabiegu nie należy pić kawy ani mocnej herbaty.
Stawiają pijawki osoby, które zajmują się hirudoterpaią. U mnie jest to pani fizjoterapeutka, która zajmuje się osteopatią i hirudoterapią jednocześnie.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Dziewczyny odebrałam właśnie wynik z cytologii .Ogólnie cytologia w granicach normy i nie stwierdza się cech śródnabłonkowych ani raka ale za to Gr II stan zapalny 🤦♀️skąd mi się wziął stan zapalny 🤷♀️i co teraz ?Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina,
Masz tam wypisane jaka bakteria, grzyb? II wg skali Papanicolau? Bo w tej skali 2 to bez dramatu, gdyż może być 1-5. 2 zwykle mają kobiety aktywne seksualnie. Jeśli jest 3 to wtedy można panikować. Wówczas wskazana wizyta u ginekologa, badanie i cytologia za 6mc kontrolnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 15:52
-
Foto80 wrote:Ewelina,
Masz tam wypisane jaka bakteria, grzyb? II wg skali Papanicolau? Bo w tej skali 2 to bez dramatu, gdyż może być 1-5. 2 zwykle mają kobiety aktywne seksualnie. Jeśli jest 3 to wtedy można panikować. Wówczas wskazana wizyta u ginekologa, badanie i cytologia za 6mc kontrolnie.
Jest tylko napisane że grupa 2 /stan zapalny ,nie na żadnej wzmianki o bakterii albo grzybkach😉
https://naforum.zapodaj.net/48cf6cb3415f.jpg.htmlStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 wrote:Jest tylko napisane że grupa 2 /stan zapalny ,nie na żadnej wzmianki o bakterii albo grzybkach😉
https://naforum.zapodaj.net/48cf6cb3415f.jpg.html
Jest to: "System Bethesda przede wszystkim informuje, czy rozmaz zawiera odpowiedni materiał do oceny cytologicznej – to znaczy, czy ilość pobranych do badania komórek była wystarczająca i czy w próbce znajdują się komórki z kanału szyjki macicy. Dalej następuje stwierdzenie, czy obraz cytologiczny jest prawidłowy, czy nie, a potem dokładny opis stwierdzonych zmian – czyli określenie rodzaju zakażenia i ewentualnych zmian naprawczych, zmian w komórkach nabłonka i obecności innych nieprawidłowych komórek. W każdym przypadku wynik cytologii powinnaś pokazać ginekologowi".
Cytologia jest OK tylko jakiś stan zapalny, pasowało by czystość pochwy zrobić czyli biocenozę. Nie masz żadnych objawów jak swędzenie, pieczenie, uplawy? Ewelina, będzie dobrze 😚 ps: ciągle coś, nie może być spokoju! 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 17:06
-
Byłam dziewczyny na konsultacji u innego ginekologa, u którego już byłam kiedyś. Dostałam lek hormonalny, który nie działa antykoncepcyjnie. Ma pomóc odblokować przysadkę i wyregulowac hormony. Nadal mam się suplementować i nie przerywać starań. Powinnam dostać @ i wtedy ponownie zrobię hormony, ale na początku cyklu. Ta kuracja ma sens. Lekarka nie skreśliła mnie, jest chętna do pomocy i działania. Mam nadzieję, że wszystko się pouklada i organizm stanie na nogi.
-
Foto80 wrote:Jest to: "System Bethesda przede wszystkim informuje, czy rozmaz zawiera odpowiedni materiał do oceny cytologicznej – to znaczy, czy ilość pobranych do badania komórek była wystarczająca i czy w próbce znajdują się komórki z kanału szyjki macicy. Dalej następuje stwierdzenie, czy obraz cytologiczny jest prawidłowy, czy nie, a potem dokładny opis stwierdzonych zmian – czyli określenie rodzaju zakażenia i ewentualnych zmian naprawczych, zmian w komórkach nabłonka i obecności innych nieprawidłowych komórek. W każdym przypadku wynik cytologii powinnaś pokazać ginekologowi".
Cytologia jest OK tylko jakiś stan zapalny, pasowało by czystość pochwy zrobić czyli biocenozę. Nie masz żadnych objawów jak swędzenie, pieczenie, uplawy? Ewelina, będzie dobrze 😚 ps: ciągle coś, nie może być spokoju! 🙄
Nie zaobsereowalam żadnych objawów 🤔myślę że wybiorę się do ginekologa i zrobię biocenoze będzie wszystko czarno na białym .Eh to prawda że nie ma spokoju z tym wszystkim 🤷♀️.
Foto oby i u Ciebie ten lek podziałał i żebyś w końcu tez zaznała spokoju i nudy bo jak narazie to mamy za dużo atrakcjiFoto80 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Hej dziewczyny, rzeczywiście nie ma mowy o nudzie, u każdej z nas co chwilę coś wychodzi 🤯.
Ja już wiem tyle, że nie mam zespołu antyfosfolipidowego, wszystkie 3 wskaźniki ujemne i że nie mam p/c przeciwko antygenom łożyska. Po urlopie zrobię resztę badań czyli KIR i ANA. No i czekam na wyniki HP.
Za to jakiś cień plamienia dziś dostrzegłam i nie wiem czy to @ się będzie zbliżać czy co? Dobrze, że mam w piątek kontrolę u lekarza.Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
12.2021, FET 3.2.2 i blastki stadium 2: 10dpt 627, 12dpt 1452, 20dpt jeden GS+YS, 10.02 6,5 cm - prenatalne ok, Sanco ok♥️, 16+4tc 😭💔
Czynnik męski. Kir AA; HLA C2; PAI1 4G/5G hetero; MTHFR A1298C hetero. Niedoczynność tarczycy. Cienkie endometrium.
Mania12. Plamienia zawsze liczą się do starego cyklu. 1 dc liczymy od początku krwawienia.
Frelcia. Trzymam kciuki za transfer 🙂
Foto80. Fajnie, że byłaś u innego lekarza i dostałaś leki. Oby pomogły.
Ja teraz kombinuję jak zrobić badanie na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie. Wkręciłam sobie, że mogę mieć którąś z tych bakterii. Raz, że poronienie, a dwa - mam od dłuższego czasu problemy z pęcherzem, na które nic nie działa.
Miałam lecieć do PL i to zrobić, ale loty odwołane. Próbuję znaleźć możliwości w UK, ale głównie oferują takie badanie online. Musiałabym pobrać sama próbkę i odesłać pocztą. Nie dość, że nie mam zaufania do takiej formy to jeszcze kosztuje to majątek, w przeliczeniu około 500-700 zł. Mnóstwo pieniędzy dla mnie, ale dopóki tego nie zrobię to nie będę miała spokoju, nawet jak uda się zająść w ciążę. Na razie robię reaserch, potem podejmę jakąś decyzję.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981,
Ja też nie robiłam wymazu na MUCHa. Cena w PL to około 350zł z tego, co się orientowałam. Faktycznie tam masz wszystko utrudnione pod względem diagnostyki 😔 wiesz, do badania trzeba doliczyć wizytę gin i też robi się z tego wesoła sumka, gdy się robi w PL 😒 staracie się cały czas? Wspomagasz się czymś?
Domimi,
Super, że wszystkie wyniki wychodzą Ci dobrze, oby tak dalej! Masz napisane W stopce niskie AMH i cienkie endo, jakie masz parametry? Poprawialas je czymś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 09:23
-
Dla mnie AMH to ściema stulecia, robiłam w 2017, wyszło 1,04 - nisko jak na 32rż. Diagnoza: obniżona rezerwa jajnikowa. Zrobiłam po 2 latach przed 2gim IVF, wyszło 0,6. Przeplakałam że 3 dni plus to za mało do refundacji stymulacji do in vitro. Ale poszłam za miesiąc też w 3dc, tylko do centrali diagnostyki, żeby ta krew nie jeździła, wyszło 1,8! W międzyczasie brałam suple do drugiej procedury: shea, koenzym Q10, Wit D. No i bądź tu mądry 🙈.
Cienkie endo to gorsza sprawa, nic nie działa. Wino, orzechy, oleje nie pomagają. W cyklu nat, jest tak ok 6,5, na sztucznym z estrogenami w tabsach, psikaczu, dowcipinie jest 8☹️. Mój rekord to po wlewie z accofilu 9,2 i wtedy złapałam ureaplasmę i transfer był odwołany😥. To cienkie endo może być powodem poronienia, bo mogło doprowadzić do wady anatomicznej łożyska lub worka owodniowego, po prostu słabo się to wszystko trzymało - tak mi lekarz tłumaczył, ale na USG niby nikt tego nie widział lub nie da się zobaczyć. Miałam 8,2 przed punkcją i transferem, więc nie było złe, ale też nie szałowe. Boję się jakie będzie po łyżeczkowaniu☹️.Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
Domimi,
Czytałam trochę o AMH teraz i odchodzi się pomału od badania, okazało się, że jest mało precyzyjne, słaby wyznacznik rezerwy. Warto zbadać na początku cyklu FSH, LH i inne hormony.
Ja teraz po poronieniu mam problem z endometrium, ale trzeba pamiętać, że w ciągu 2tyg miałam 2 zabiegi łyzeczkowania. Przysadka się zblokowala, hormony nie działają prawidłowo. Efektem jest brak miesiączki, cienkie i linijne endo. Nie ma co się złuszczać. FSH podskoczyło i organizm stanął, wegetuje i jest jakby w menopauzie. Staram się być dobrej myśli i nie załamywać. Dostałam właśnie estrogeny, lek nazywa się Femoston. Chodzę też na akupunkturę co 2 tygodnie do babeczki, która jest genetykiem. Ćwiczę codziennie jogę hormonalną. Jak dostanę @ sprawdzę wtedy hormony -
Mi gin powiedział, że badanie AMH muszę mieć do refundacji, a dawki do stymulacji to na podstawie ilości pęcherzyków antralnych w USG sobie wyznaczy. Więc się tym AMH nie przejmuję już 😁.
Oj Foto u ciebie faktycznie się hormonalnie zblokowało, mam nadzieję, że te leki teraz podziałają. No i w akupunkturę też mocno wierzę! A ta jogę sama ćwiczysz? Korzystasz z jakichś filmików?Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
Nie wypowiem się merytorycznie, ale jestem tu nowa i chce Wam wszystkim powiedzieć, że cieszę się, że jest takie miejsce, gdzie można znaleźć wsparcie i informacje trzymajcie się wszystkie dzielnie. Damy radę. Pozdrawiam
Foto80, Ewelina26, Domimi, Annie1981 lubią tę wiadomość