Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36,
Kiedy teraz idziesz na konsultację do ginekologa? Robiłaś ponownie betę?
Ewelina, Baksia
Trzymam za Was mocno kciuki, teraz po tym, co przeszłyście, po szczepieniach i całym procesie leczenia musi się udać ☺
-
Zula36 wrote:Betę mam powtórzyć we wtorek i powiadomić telefonicznie lekarza o wyniku. W zeszły wtorek beta 10. Końcem maja i czerwca <1.
Ciekawe co tam się u Ciebie dzieje. Ciąża nie jest możliwa? 🤔 -
Zula36,
Może powtórz betę w tym samym laboratorium? Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i będziesz mogła się starać bez stresu. -
Zula36 wrote:Piszesz o aplikacji ovu friend? Miałaś może kiedyś możliwość porównania terminu owulacji z apki z monitoringiem ? Bo ja w sumie mam tu abonament i zastanawiam się czy tez nie zacząć mierzyć. Trzymam kciuki za starania✊✊✊
Tak to właśnie ta apka ☺️nie sprawdzałam nigdy z monitoringiem bo nie miałam okazji się wybrać.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Holiday676 wrote:Czy moglybyscie uzupełnić ostatni wpis lub ogolnie podzielić się informacja o lekarzach prowadzących?
Hej Holiday676,
Może napiszesz nam coś o sobie? Miło nam będzie rozgość się i jeśli masz pytania pisz, na pewno znajdzie się tu ktoś, kto będzie znal odpowiedź, miał podobne doświadczenia.
Skąd jesteś? Łatwiej będzie coś napisać dziewczynom odnośnie lekarza pozdrawiam serdecznie! -
u mnie chyba nici z tego cyklu
10 dc i lekarka nic dominującego nie widziała- jeden pęcherzyk na lewym jajniku ma 8mm . Co prawda mówiła, że sprzęt nie nalezy do najlepszych i mam się pojawić w innej przychodni w czwartek, ale ostatnimi razy pęcherzyki 10dc miały koło 12 mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 13:33
-
nick nieaktualny
-
Zula36 wrote:U mnie tez cykl przepadł ☹️. Odlozenie starań się wydłuży niestety. Moja beta dzisiejsza to <2,3. Doktor wyklucza zasniad oraz choroby trofoblastyczne. Widocznie w labie coś nie tak było. Czyli ok. Natomiast muszę zrobić usg w pierwszej fazie cyklu w związku z przedłużającymi się miesiączkami i kilkudniowymi plamieniami przed. Ale to dopiero na przełomie sierpień wrzesień. Wcześniej nie będzie dostępny. Także dobrze i nie dobrze ale wole wszystko sprawdzić by nie dopuścić do kolejnej tragedii.
Zula,
Nie chcesz iść do innego ginekologa, który byłby w stanie wcześniej zrobić USG, by tyle nie czekać?
Dobrze, że z betą się wyjaśniło, w jakimś stopniu to ulgaZula36 lubi tę wiadomość
-
joanien1104,
Pójdziesz w czwartek do innej przychodni? No wiesz, jest jeszcze szansa 😊 sama Ci powiedziała, że kiepski sprzęt był. Trzymam kciuki. -
Ja dziś miałam teleporadę u endokrynologa, chciałam skonsultować wyniki badań, które robiłam wczoraj. Mam dalej brać Femoston, jeszcze 1.5 opakowania mi zostało, po odstawieniu badania ponowić. Dostałam Bromergon na obniżenie prolaktyny, bo mam bardzo wysoką (wynik 39) Już kiedyś miałam diagnozowaną hiperprolaktynemię. FSH obniżyło się ładnie, ale to na leku, wynik niewymierny. Powiedziała, że nie wygląda to na wygasanie jajników. W przyszłym tyg może do ginekologa jeszcze pójdę. Nie wiem póki co jak ze staraniami.