X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was i Wasze babelki i mam nadzieje, ze niedlugo Jagna dolaczy, a potem ja:D

M@linka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • adora Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Evita, polecam ten tekst:

http://www.tlustezycie.pl/2013/03/jak-stres-wpywa-na-tarczyce-bedne.html?m=1
    Ooo widze, ze ktos rowniez podczytuje tluste. Wlascicielka tego bloga pomogla mi doprowadzic tarczyce do ladu.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Oby to były dobre wieści Maggda. Jeszcze raz dużo spokoju i wytrwałości <3

Jagna - tak moje złe przeczucia na ten czas okazały się na wyrost...tylko czas z kolei pokaże jak to będzie w ostatecznym rozrachunku obecnej mojej ciąży.
    A co u Ciebie? Odliczam razem z Tobą do Twojego testowanka - mam nadzieję, że u Ciebie tez kluje się już jakiś bąbelek :*

tak Maggda,zajmij sie swoją córeczką która bardzo zle znosi rozstania z mamunią i zapomnij chwilowo o ciązy,daj jej czas rozwinąc sie.Pierwsze tygodnie to własciwie trudno cos konkretnie powiedziec,lekarze wiele nie mogą,teraz rządzi natura.Trzymaj sie i odpoczywaj

M@linka,dzis zaczełam dupka rano i wieczorem przez 10 dni i potem jakis finał musi byc,tylko nie wiadomo jaki jeszcze,ale jesli tym razem mi sie poszczesci to juz cos sie tam dzieje.To ostatni etap w moim cyklu albo dopiero początek,ten tam na górze wie kiedy mój czas ale nie chce nic powiedziec,milczy jak zawsze.
    Mam nadzieje ze kolejne etapy w twojej ciązy bedą pomyslne,tak to juz jest ze po tylu stratach masz jeszcze wiekszego stracha niz ja.
    Juz wole negatywny test i @ niz kolejne poronienie,jednak przez wszystko trzeba przejsc,to taki zyciowy egzamin,tylko wytrwali zostaną nagrodzeni.
    Jestesmy tu jak siostry,łączy nas jedno i tylko to jedno nas uszczesliwi.Przechodzimy wspólnie przez złe chwile i dobre,cieszymy sie i martwimy na zmiane,jednak kazda z nas zyczy tej drugiej tego co najlepsze i jest z nami kiedy jest zle.Dobrze ze jest,ze mamy takie swoje miejsce gdzie mozemy dac upust swoich mysli...Fajnie ze jestescie dziewczyny

M@linka, Evita lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Trzymam kciuki za Was i Wasze babelki i mam nadzieje, ze niedlugo Jagna dolaczy, a potem ja:D
    tak Niebieska,jesli mnie sie uda pociągne cie za sobą :-)

Niebieskaa, osa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jestesmy tu jak siostry,łączy nas jedno i tylko to jedno nas uszczesliwi.Przechodzimy wspólnie przez złe chwile i dobre,cieszymy sie i martwimy na zmiane,jednak kazda z nas zyczy tej drugiej tego co najlepsze i jest z nami kiedy jest zle.Dobrze ze jest,ze mamy takie swoje miejsce gdzie mozemy dac upust swoich mysli...Fajnie ze jestescie dziewczyny

Wyjelas mi to z ust!

Jagna 75, osa lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • osa Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne podejście dziewczyny :) :) :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Nie odzywałam się ostatnio ale cały czas Was czytam i kibicuje <3
    Choroba strasznie mnie wymeczyla, ale na szczęście już jest lepiej, został lekki katar i czasami zapycha mi się nos ale jest już dobrze :-) wczoraj spędziłam pół dnia na dworze było tak pięknie ze szkoda było zmarnować taką pogodę ;-)
    Staram się ograniczyć słodkie nawet herbaty nie slodze, za tydzień we wtorek badanie glukozy :-(
    No cóż zobaczymy jak będzie.

osa, inessa, M@linka lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, dobrze czytać, że lepiej już z Wami. Co do glukozy, to mam wrażenie, że większość kobiet za bardzo to demonizuje - pijesz słodki napój (ja mogłam wcisnąć pół cytryny to bardzo polepszyło smak) i siedzisz, i czekasz na kolejne pobrania krwi. Weź sobie jakąś książkę, gazetę czy jakiś inny "zabijacz czasu". Spokojnie do przeżycia, nawet dla mnie, gdzie ja na co dzień cukru nie używam w ogóle.
    Przed badaniem 48h nie jeść słodyczy, cukrów, ja dla pewności przez 72h przed unikałam nawet owoców, ale nie ograniczałam węglowodanów, itd. I się nie stresować, bo to może też trochę wyniki zaburzyć.
    W każdym razie to nic strasznego. :)
    Zdrówka życzę.

blondyna5555 lubi tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 20 kwietnia wizyte u psychologa....

M@linka, Evita lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ❤ciesze sie wiadomosciami i oby dalej i wiecej tutaj bylo pozytywow ☺ Bomblica cudny brzuszek ☺dzieki za podpowiedz tylko ja biore luteine od poczatku ciazy 2x100 magnez z b6 i aspargin tez no moge jedynie zwiekszyc dawke. Blondyna ciesze sie ze lepiej sie czujesz ☺co do glukozy to ja dostalam rozpiske od mojej ginki i tam jest napisane ze mam normalnie jesc bo badanie ma pokazac czy na codzien nie mam problemu a jak ogranicze weglowodany to troche moge zaklamac wynik. Ooo np jest napisane ze mam jesc weglowodany 3 ostatnie dni przed badaniem minimum 150gram przy zwyklej aktywnosci fizycznej. No i moge dodac cytryne ☺mialam dzis to zrobic ale bedziemy miec gosci a ja po glukozie zle sie czuje i ide w piatek. Mam tez podane normy wynikow dla ciezarnych. A ja dzis w miare dobrze sie czuje,choc w nocy synus szalal,juz Go czuje od ponad tyg.nad pepkiem a On lubi czasem mame pokopac wlasnie w gorne czesci brzucha ale najbardziej lubi moj pecherz hihi. Wspieram kazda z Was bardzo mocno ❤❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:22

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dobra taka pomoc a ludzie nie korzystają.Uczyłam sie psychologii na farmacji,jeden z lubianych przedmiotów.Ludzie psychologa unikają bo uwazajà ze to tylko dla swirów a to nie prawda,wlasciwie mylne pojècie

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

Ja też chcę z Wami! :-D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dobra taka pomoc a ludzie nie korzystają.Uczyłam sie psychologii na farmacji,jeden z lubianych przedmiotów.Ludzie psychologa unikają bo uwazajà ze to tylko dla swirów a to nie prawda,wlasciwie mylne pojècie

Zgadzam się!
    Sama jestem po 3 latach terapii, dzięki której wyleczyłam się z depresji. Bez psychologa nigdy bym sobie z tym nie poradziła. Dlatego jestem wielkim rzecznikiem korzystania z takiej pomocy.

A powiem Wam, że mnie się dziś śniło, że urodziłam dziecko :-) Córeczkę. Położyłam ją spać w szafie, zapomniałam o niej i leżała tam całą noc! Dopiero na drugi dzień ktoś mi o niej przypomniał. Wyjęłam ją stamtąd przerażona. Najpierw w ogóle nie kontaktowała i byłam w ogromnym strachu. A za chwilę zaczęła się tak super do mnie śmiać :-D I dalej sen był wesoły. I w ogóle był bardzo pozytywny.
    Wczoraj zaczęłam nowy cykl. Może to jakiś znak?! ;-)

M@linka, osa, Evita lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Poprostu czuje ze depresja wraca w wielkim stylu...kiedys dodatkowo bralam leki na depresje i bylo ok...ale teraz znow starania...to zly pomysl.. a sama juz nie ogarniam! Jestem słabym czlowiekiem

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Poprostu czuje ze depresja wraca w wielkim stylu...kiedys dodatkowo bralam leki na depresje i bylo ok...ale teraz znow starania...to zly pomysl.. a sama juz nie ogarniam! Jestem słabym czlowiekiem

Magdzia,
    Każdy człowiek ma prawo do słabości. To absolutnie normalne.
    A już szczególnie wtedy, kiedy jesteśmy wystawione na tak trudne doświadczenia, jak te, o których tu piszemy.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ja też chcę z Wami! :-D
    I ja też chcę!!!
    Dziś robiłam i negatywny, czekam do dnia @ czyli do 12.04 i się okaże ;)

Trzymam za Was wszystkie kciuki!

M@linka, Jagna 75 lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

I bardzo dobrze - ja do psychologa chodzę od września i dużo pomógł mi w głowie uporządkować.

Evita lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to dziś też miałam sen - Bardzo Fajny!

Uwaga! Snily mi się dwie grube kreski na teście ciążowym... Dlatego też go zrobilam... I zonk :-/ ale poczekam cierpliwie do 12.04

M@linka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla, anak - trzymam kciuki i za Wasze kreseczki :)

sy__la lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Staraj sie wyszukiwac wokół siebie pozytywnych rzeczy,otaczaj sie ludzmi którzy mają dobry wpływ na ciebie,rób to co dprawia ci przyjemnosc to duzo pomaga.Wiosna to pora gdzie wszystko budzi sie do zycia,warto wyjsc na spacer,obserwowac przyrode,zwykle kwiaty wychodzàce z ziemi dają tyle radosci,warto wyjsc z czterech scian,wyjsc do ludzi.
    Zapisz sie na jakis fitnes aerobik basen czy załóz zwykle rolki,albo zwykły rower,ruch fizyczny sprawia ze pozbywamy sie zaległej złej energii która przeszkadza nam odswieżyc umysł.
    Warto gdzies wyjsc z domu byle nie myslec o jednym..Fryzjer,makijaź i fajny ciuch tez sprawi ze poczujemy sie lepiej,bądz silna a poradzisz sobie.
    Ja równiez przez kilkanascie miesiecy bylam w depresji,ale zebrałam sily przestałam myslec o moich niepowodzeniach,odźyłam jak te kwiaty na wiosne.Zrob cos dla siebie,zrob pierwszy krok by poczuc sie lepiej a potem kolejny i pochwal sie jak ci idzie z walkà z samą sobą

Magdzia88 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ