X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    I ja też chcę!!!
    Dziś robiłam i negatywny, czekam do dnia @ czyli do 12.04 i się okaże ;)

Trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Masz pierwszenstwo,trzymam kciuki.
    Ja najwczesniej za 10dni moge spróbowac :-)

sy__la lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Masz pierwszenstwo,trzymam kciuki.
    Ja najwczesniej za 10dni moge spróbowac :-)
    Też będę trzymać kciuki, albo będziemy (mam nadzieję) trzymać kciuki za Ciebie ;)
    Już nie mogę się doczekać 12.04 :-D ten sen był taki realistyczny!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 widzisz,mądra decyzja z tym psychologiem,nie jestes sama bo i dziewczyny sobie w ten sposób pomagają.Z nim łatwiej zrobic krok do lepszego.Trzymam za ciebie kciuki,obys nabrała sił i pozytywnego myslenia.Moze poprostu na jakis czas odpusc sobie starania,na cykl lub dwa,bedzie łatwiej poradzic sobie z przeciwnosciami jesli poradzisz sobie najpierw ze sobà.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 17:04

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w ciąży poprzedniej mój Babelek 2 razy mi się źle śnił, raz że nie miał połowy twarzy i była znieksztalcona, a dwa dni później śniło mi się pikajace serduszko, ale ten mięsień był strasznie duży, taki przerosniety.. :( zmartwilam się skąd takie sny, choć trochę miałam podstawę, bo byłam wtedy u babci w górach i mierzylam stężenie czadu czy jest bezpieczne bo babcia miała takie stare piece, a to była zima i się grzalo.... No i co, kilka dni później jak wróciłam do Łodzi zaraz poronilam :( prorocze sny

Więc może i ten będzie proroczy... Oby ;)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jak byłam w ciąży poprzedniej mój Babelek 2 razy mi się źle śnił, raz że nie miał połowy twarzy i była znieksztalcona, a dwa dni później śniło mi się pikajace serduszko, ale ten mięsień był strasznie duży, taki przerosniety.. :( zmartwilam się skąd takie sny, choć trochę miałam podstawę, bo byłam wtedy u babci w górach i mierzylam stężenie czadu czy jest bezpieczne bo babcia miała takie stare piece, a to była zima i się grzalo.... No i co, kilka dni później jak wróciłam do Łodzi zaraz poronilam :( prorocze sny

Więc może i ten będzie proroczy... Oby ;)
    Oby teraz sen sie tez spełnił i byly te dwie tłuste krechy a potem rosnij i rosnij przez 9miesiecy

sy__la lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A ja mam 20 kwietnia wizyte u psychologa....
    Hej Madzia - świetna decyzja. To wcale nie znaczy, że jesteś słabym człowiekiem tylko odważnym. Terapia to fantastyczna podróż wgłąb siebie - dużo o sobie się dowiesz, będziesz bardziej świadoma siebie, innych, szczęśliwsza. Ja chodziłam na psychoterapię i polecam każdemu - oprócz słabych ludzi :P

A leków nie ma co brać - usuwają objawy a nie przyczynę. Tak jak maść na trądzik - krostki zejdą ale jak odstawisz smarowidło to pojawią się znowu bo przyczyna ich powstawania nie zniknęła.

Ściskam! :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    badałas homocysteine?
    Jesli jest podwyzszona to radze zrobic badanie Termolabilny wariant MTHFR.
    KOlezanka miała problem z kortyzolem i wit.D oraz homocysteine lekko przekroczoną i wyszła jej mutacja ale nie grozna,poprostu musi brac kwas foliowy w innej formie jak i wit D.Nie pamietam juz co z ty kortyzolem jej lekarz powiedział ale moge zapytac

Jagna nie robiłam tego badania, nie wiem co to jest... Ale dzięki, poczytam coś o tym.

Jutro mam endo to się pewnie więcej dowiem.

Evita

4 straty
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Madre Kobietki! zanim dostane odpowiedz od endokrynologa...to mam do Was pytanie... robilam wynik progesteronu w 10. dniu cyklu. Normy dla fazy folikularnej to od 04, do 1,3. Moj wynik to 1,4. Jest ok ?

Ciesze sie, bo wzrosl poziom witaminy D. Po miesiacu przyjmowania potrojnej dawki wit D forte wzroslo z 14 do 42. Takze jakis pozytyw na poczatek dnia w pracy:)

Niebieska nie mam pojęcia jak z progesteronem ale wit D masz idealną :) Ja coś musze więcej na słońce wychodzić bo tymi tabletkami to nie wiem czy coś zadziałam :)

Evita

4 straty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie byłam u psychologa, znam to tylko z filmów. Z jednej strony chciałabym pójść, a z drugiej myślę - po co? Co się robi u psychologa? Mówi o sobie? Co psycholog mówi? Pociesza? Pytam, bo nie wiem. Z filmów kojarzę, że oni (psychologowie) zadają masę pytań, a człowiek opowiada i opowiada. I kiedy taka terapia się kończy? Kiedy nie ma już o czym gadać?

No i jak znaleźć psychologa, który podpasuje? Raczej to nie jest specjalista, o którym opowiada się w pracy przy kawie. To dość osobista sprawa. Jak się nie wpakować na minę, w postaci partacza.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Robiłam dziś znów test... wynik dziwny... zaznaczylo sie odbarwione miejsce po kresce testowej na biało, z 2 jej stron jakby cienkie kreseczki ale ciezko powiedziec czy szare czy różowe...objawów wciąż 0, okresu 0.......
    ehh poszlabym na ta bete z krwi ale w pracy zaraz sa podsmiewki ze pewnie ciaza jak poprosze o zwolnienie rano chwle zeby pobrac badania..wiec wolalabym nie ;/
    Miała tak któraś z was? Wydaje mi sie ze ten wynik nic nie wnosi... chociaz wczesniej jak były ujemne to nie pojawiało sie nic zupełnie nic....
    zdjecia nie dam rady zrobic bo mam za slaby telefon ;/ nic nie widac na fotce
    Czuje ze zaczyna mnie ogarniac jakis lek..lek przed komplikacjami..juz widze oczami wyobrazni ze bede musila miec wywolywany okres ze znow sie nie uda, ze pojawia sie tylko problemy... w ogole nie pojawia sie u mnie mysl ze moze to jednak ciaza tylko jeszcze musze poczekac na wynik...krązą mysli co moze byc nie tak...wszystko przez to poronienie..juz chyba nigdy nie bede potrafiła sie cieszyc ani staraniem, ani ciążą... ;(( mam doła.....

dc. 33.......poprzednio test wyszedl pozytywny 29dnia...

k84 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa na badanie glukozy idę z mężem więc zawsze będę miała w nim oparcie :-)
    Jakoś specjalnie się nie przygotowuje do tego badania, wiadomo chociaż te dwa dni chce ograniczyć słodkie, nie szaleć ale wiadomo tak jak pisze Inessa żeby nie zakłamac wyników.

Inessko doskonale Cię rozumiem, moja córeczka juz jakiś czas upatrzyla sobie mój pęcherz więc też nie mam lekko, zwłaszcza przed spaniem, człowiek chce iść spać a ona się bawi pęcherzem :-D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila... a nie można olać tych podśmiechujek ;) w pracy? A niech gadają... też można się podśmiać. Bo co to kogo obchodzi, od rodzinnego możesz mieć przecież skierowanie na mocz czy choćby cukier, więc trzeba rano. Czemu to zaraz musi oznaczać ciążę...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Hej!
    Robiłam dziś znów test... wynik dziwny... zaznaczylo sie odbarwione miejsce po kresce testowej na biało, z 2 jej stron jakby cienkie kreseczki ale ciezko powiedziec czy szare czy różowe...objawów wciąż 0, okresu 0.......
    ehh poszlabym na ta bete z krwi ale w pracy zaraz sa podsmiewki ze pewnie ciaza jak poprosze o zwolnienie rano chwle zeby pobrac badania..wiec wolalabym nie ;/
    Miała tak któraś z was? Wydaje mi sie ze ten wynik nic nie wnosi... chociaz wczesniej jak były ujemne to nie pojawiało sie nic zupełnie nic....
    zdjecia nie dam rady zrobic bo mam za slaby telefon ;/ nic nie widac na fotce
    Czuje ze zaczyna mnie ogarniac jakis lek..lek przed komplikacjami..juz widze oczami wyobrazni ze bede musila miec wywolywany okres ze znow sie nie uda, ze pojawia sie tylko problemy... w ogole nie pojawia sie u mnie mysl ze moze to jednak ciaza tylko jeszcze musze poczekac na wynik...krązą mysli co moze byc nie tak...wszystko przez to poronienie..juz chyba nigdy nie bede potrafiła sie cieszyc ani staraniem, ani ciążą... ;(( mam doła.....

dc. 33.......poprzednio test wyszedl pozytywny 29dnia...
    Kolejny raz piszesz o dziwnych testach,cienkich kreskach jakby te testy jskies uszkodzone były.Czy te testy są wszystkie jednakowe czy róznych marek kupujesz?Bo albo nic nie powinno byc albo jakis bladzioch,no chyba ze twoja podswiadomosc robi ci psikusy.Wez kup normslny płytkowy test w aptece i siknij z rańca.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam różnych firm... Ten akurat jest apteczny z DOZ-a. No wlasnie wczesniej bylo tak,że nie bylo nic na Nordtestach i Quixach, a teraz taki psikus. Juz sama nie wiem czy podswiadomosc mi psikusow nie robi..ale widzialam tam to dziwne odbarwienie otoczone kreskami.. myslalam ze moze cos wydzie to byl moj ostatni test z czuloscia 10.. zostala mi jedna 25tka zrobieza pare dni... ehh... zły dzień dzis był..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Robiłam różnych firm... Ten akurat jest apteczny z DOZ-a. No wlasnie wczesniej bylo tak,że nie bylo nic na Nordtestach i Quixach, a teraz taki psikus. Juz sama nie wiem czy podswiadomosc mi psikusow nie robi..ale widzialam tam to dziwne odbarwienie otoczone kreskami.. myslalam ze moze cos wydzie to byl moj ostatni test z czuloscia 10.. zostala mi jedna 25tka zrobieza pare dni... ehh... zły dzień dzis był..
    Czytałam ze te o czułosci 10 są do bani,ze prędzej krecha wychodzi na 25 niz na 10.Ale to opinie które czytałam,no i ze strumieniowe czesto nie wychodzà mimo ciazy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila z tymi kapryśnymi testami to nie wiem,,,myślę, że w tym wypadku tylko beta rozwiałaby podstawowe wątpliwości. A w sobotę laboratorium nie czynne? może weź dzień urlopu albo co..

Byłam dziś na mszy z egzorcystą - ciekawe doświadczenie ludzie mdleli w ławkach, że hoho a niektórzy płakali albo histerycznie się śmiali. Poruszyło mnie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 22:22

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    laila z tymi kapryśnymi testami to nie wiem,,,myślę, że w tym wypadku tylko beta rozwiałaby podstawowe wątpliwości. A w sobotę laboratorium nie czynne? może weź dzień urlopu albo co..

Byłam dziś na mszy z egzorcystą - ciekawe doświadczenie ludzie mdleli w ławkach, że hoho a niektórzy płakali albo histerycznie się śmiali. Poruszyło mnie to.
    Odwazna jestes,nie lubie igrac z duchami,zjawami,ludzmi opętanymi.
    Za dziecka wywolywalismy duchy z kolezankà i jej bratem(rodzice byli dwa mieszkania dalej u sąsiadów),rozbilo sie okno i wypadly talerze z kredensu.
    Za kilka dni przyznalismy sie ze duchy wywolywalismy,mama nie chciala wierzyc w te bajke ale moj tato opowiedzial ze jak byl mlodziencem to miał stycznosc ze zjawą-duchem.Do dzis mam ciarki jak to wspominam,a wtedy to wiele koszmarow mialam i nieprzespanych nocy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja specjalnie wybieralam 10tki :P mam jedna 25tke ale zrobie moze w weekend. Wczesniej quixa zrobilam ale za wczesnie bylo. Moze to serio wina tego ze wszystkie prawie 10 sikacze kupowalam. Aj u mnie male miasteczko dlatego to pobieranie to probwlem... w duzym miescie mozna sobie isc po pracy i jeszcze tego samego dnia wyniki odebrac bez wychodzenia z domu... zachcialo sie mieszkania w spokojnej okolicy to teraz mam :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna w kościele na mszy jest bezpiecznie te dziwne omdlenia i zachowania to był efekt ducha świętego. No a wywoływanie duchów no to rzeczywiście jest niebezpieczne i otwiera człowieka na zle moce ze stajemy sie podatniejsi ;)na zło.ksiądz powiedzial mi ze zlorzecac komuś otworzyłam sie na zlo ale skoro tym ktorym zyczylam nieszczęścia ono sie przytrafilo to tez musieli byc otwarci w tamtym momencie. Teraz mam sie za nich modlić. To tyle z nauk religijnych miłego dnia :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jagna w kościele na mszy jest bezpiecznie te dziwne omdlenia i zachowania to był efekt ducha świętego. No a wywoływanie duchów no to rzeczywiście jest niebezpieczne i otwiera człowieka na zle moce ze stajemy sie podatniejsi ;)na zło.ksiądz powiedzial mi ze zlorzecac komuś otworzyłam sie na zlo ale skoro tym ktorym zyczylam nieszczęścia ono sie przytrafilo to tez musieli byc otwarci w tamtym momencie. Teraz mam sie za nich modlić. To tyle z nauk religijnych miłego dnia :)
    Cos w tym jest :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ