Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Hej, hej
Czy są tu jakieś staraczki z ednometrioza?JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Ankaaa wrote:Zaczynamy znowu starania, gin przepisała heparynę, która mam brać od momentu jak będzie pozytywny test. Kiedy zrobić betę? Jest sens robić ja już po 7 dpo?
Powodzenia obyś szybko ujrzała 2 kreseczki 😊.Test 7 dpo owu to moim zdanie dużo za wcześnie.Wydaje mi się że 12dpo może już coś wyjść ale najlepiej w dniu spodziewanego okresu. Ja robię pierwszy test 12 dpoAnkaaa lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Baksia co słychać? 😊
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Kochane nie dam rady odnieść się do wszystkiego 🙈 ale cały czas Was podczytuje i za wszystkie trzymam kciuki ✊🏻
ostatnio zabiegana byłam 🙈
Annie, cieszę sie, że wizyta się udała! ❤️
Joanien, super, że dostałaś inny lek, kciuki za 2 kreski w tym cyklu ✊🏻
Natikka, witaj w klubie staraczek 🥰 ja acard biorę przez cały cykl, dawka 75.
Foto, ja też jadę w góry 😁 gdzie będziecie odpoczywać? 😃
Malina, ja nie znam się na AMH ale myślę, że dziewczyny mają rację i nie ma co się załamywać 😘 porób te hormony i głowa do góry! ❤️
Trodde, kiedy kolejne szczepienia? Wybacz, że nie pamiętam 🙈
Ewelina, dzięki że pytasz 😘 właśnie jedziemy na urlop 🤗 kierunek Zakopane 🥰 strasznie się cieszę, bo już dawno nie byliśmy nigdzie. Owulacje powinnam mieć na wyjeździe albo od razu po więc idealnie , oby tylko nas wycieczki po górach aż tak nie męczyły 🤭
A jak tam u Ciebie Kochana? 😘Ewelina26, Foto80, Annie1981 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina, dzięki że pytasz 😘 właśnie jedziemy na urlop 🤗 kierunek Zakopane 🥰 strasznie się cieszę, bo już dawno nie byliśmy nigdzie. Owulacje powinnam mieć na wyjeździe albo od razu po więc idealnie , oby tylko nas wycieczki po górach aż tak nie męczyły 🤭
A jak tam u Ciebie Kochana? 😘[/QUOTE]
Udanego wypoczynku 🤗i trzymam kciuki za 2 kreseczki 😊.
Ja czekam na ovulację dziś 19 dc i ni widu ni słychu🙄 jeszcze trafiłam na jakieś ferelne testy owu bo jeden wogole nie wciągnął moczu i nie było nawet kreski kontrolnej🤦♀️ .Dziś zrobię 2 testy z różnych opakowań dla porównania .Eh szczerze mówiąc to nie nastawiam się na owocny cykl .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
baksia wrote:Kochane nie dam rady odnieść się do wszystkiego 🙈 ale cały czas Was podczytuje i za wszystkie trzymam kciuki ✊🏻
ostatnio zabiegana byłam 🙈
Annie, cieszę sie, że wizyta się udała! ❤️
Joanien, super, że dostałaś inny lek, kciuki za 2 kreski w tym cyklu ✊🏻
Natikka, witaj w klubie staraczek 🥰 ja acard biorę przez cały cykl, dawka 75.
Foto, ja też jadę w góry 😁 gdzie będziecie odpoczywać? 😃
Malina, ja nie znam się na AMH ale myślę, że dziewczyny mają rację i nie ma co się załamywać 😘 porób te hormony i głowa do góry! ❤️
Trodde, kiedy kolejne szczepienia? Wybacz, że nie pamiętam 🙈
A jak tam u Ciebie Kochana? 😘
Baksia wybaczam szczepienie mam w czwartek. Już prawie jestem znów staraczką
Udanego wypoczynku, oby to był owocny urlop!
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Baksia,
My tez w Zakopanem jutro niestety już wracamy do Łodzi 😑 kwaterę mamy na Chłabówce Górnej, wiec obrzeża. Wymęczyłam się fizycznie, wiec i głowa odpoczęła. Wyjazd bardzo udany, ale jak zwykle mało warto wybierać mniej popularne szlaki, nie ma takich tłumów i z przyjemnością można korzystać z dobrodziejstw natury 🐏🐐🌲🍀
W środę wybieram się do ginekologa, to będzie 11dc.
Baksia, na długo jedziecie? Udanego wypoczynku kochana! -
Dziewczyny, u mnie coś słabo w tym cyklu rosną pęcherzyki, dzisiaj 14dc, a dominujący ma 16,8mm, w środę się dowiemy czy coś pyknie, ale na lamettcie też mam słabe endo obecnie 5 mm i nie mam pomysłu jak je podrasować. Moja gin mówi, że duphaston powinien je podciągnąć.
Z miłych rzezy to może uda nam się polecieć na tydzień do Grecji na początku września, jeśli nie to Zakopane lub Szczawnica
-
joanien1104 wrote:Dziewczyny, u mnie coś słabo w tym cyklu rosną pęcherzyki, dzisiaj 14dc, a dominujący ma 16,8mm, w środę się dowiemy czy coś pyknie, ale na lamettcie też mam słabe endo obecnie 5 mm i nie mam pomysłu jak je podrasować. Moja gin mówi, że duphaston powinien je podciągnąć.
Z miłych rzezy to może uda nam się polecieć na tydzień do Grecji na początku września, jeśli nie to Zakopane lub Szczawnica
Joanien nie znam się za bardzo na cyklach stymulowanych ale może ovu będzie później 🤷♀️u mnie szykuje się w 20- 21dc .
Zazdroszczę wycieczki 😀na pewno będzie superStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Joanien,
Zauważyłam właśnie, że efektem ubocznym tych leków do stymulacji jest cienkie endo. Coś mi się obiło o uszy, że są jakieś leki nowszej generacji, dużo droższe, trzeba by poczytać o tym. Można wspomóc się migdałami, czerwonym winem, jeśli lubisz, Wiesiołek do ovu.
A co do wakacji Super bez względu na to gdzie pojedziecie, na pewno będzie to udany czas spędzony razem! -
Dziewczyny słyszałyście może o tym, część leków ma być refundowana? Tzw ciąża plus...
Dziś to przeczytałam: "Na liście darmowych leków dla kobiet w ciąży znalazło się aż 114 pozycji, ale są to konkretne preparaty i różne dawki tej samej substancji czynnej. Tak naprawdę dostępnych będzie 7 leków:
Lewotyroksyna, w tym Euthyrox, Letrox;
Progesteron - tabletki podjęzykowe i dopochwowe;
Insuliny, w tym Mixtard, Polhumin, Actrapid, Novomix, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog;
Dalteparyna - Fragmin;
Enoksaparyna, w tym Clexane, Neoparin, Losmina;
Metoprolol, m.in. Metocard;
Nadroparyna, w tym Fraxiparine, Fraxodi."
Słyszałyscie o tym już i tylko ja nie wiedziałam?
😉
Oczywiście wybrali jedne z najtańszych i przy kosztach jakie ponosimy to niewielka pomoc. No ale dla nich niestety sztuczne zapłodnienie to zło... 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 21:18
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika wrote:Dziewczyny słyszałyście może o tym, część leków ma być refundowana? Tzw ciąża plus...
Dziś to przeczytałam: "Na liście darmowych leków dla kobiet w ciąży znalazło się aż 114 pozycji, ale są to konkretne preparaty i różne dawki tej samej substancji czynnej. Tak naprawdę dostępnych będzie 7 leków:
Lewotyroksyna, w tym Euthyrox, Letrox;
Progesteron - tabletki podjęzykowe i dopochwowe;
Insuliny, w tym Mixtard, Polhumin, Actrapid, Novomix, Levemir, Lantus, Insuman Basal, Liprolog;
Dalteparyna - Fragmin;
Enoksaparyna, w tym Clexane, Neoparin, Losmina;
Metoprolol, m.in. Metocard;
Nadroparyna, w tym Fraxiparine, Fraxodi."
Słyszałyscie o tym już i tylko ja nie wiedziałam?
😉
Oczywiście wybrali jedne z najtańszych i przy kosztach jakie ponosimy to niewielka pomoc. No ale dla nich niestety sztuczne zapłodnienie to zło... 😒
Od 1 września 2020 roku mają obowiązywać wymienione leki za darmo dla osób w ciąży. Lek jest wydawany za okazaniem karty ciąży.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Od 1 września 2020 roku mają obowiązywać wymienione leki za darmo dla osób w ciąży. Lek jest wydawany za okazaniem karty ciąży.
Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce. Trzeba mieć receptę na dane leki i w aptece przy okazaniu karty ciąży lek będzie za darmo? -
Ewelina, kiepsko masz z tymi owulacjami.. Bo jak dobrze pamiętam to w poprzednim cyklu miałaś szybciutko, prawda? Ale widocznie taka Twoja uroda. Fajnie, że to kontrolujesz chociaż testami i temp.
Trodde, to od czwartku będziesz staraczka?! Juhu! Ale szybko zleciało! 🤗
Foto, przyjechaliśmy wczoraj, a wracamy w sobotę 😁 dzisiaj zaliczyliśmy Giewont i Kondracka Kope. Ponad 7h w górach.. Oj ale jestem wykończeni! A jacy szczęśliwi haha😅 Ludzi faktycznie sporo ale my startujemy ok 7 więc nie było źle. Znasz może jakieś miejsca gdzie można dobrze zjeść ? ☺️ Ja jestem tu pierwszy raz 🙈🙊
Kciuki za wizytę ✊🏻
Joanien, faktycznie średnie endometrium ale moze jeszcze urośnie i owu będzie trochę późniejsza 🤔 ja do miesiączki pije raz na kilka dni lampkę czerwonego wina i jem migdały.
Annie, dziękuję 😘
Kika, JJ jeśli faktycznie będzie tak z tymi lekami to super. Zawsze to coś. Ale jak będzie to się okaże. 🤷🏼♀️
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Ewelina, kiepsko masz z tymi owulacjami.. Bo jak dobrze pamiętam to w poprzednim cyklu miałaś szybciutko, prawda? Ale widocznie taka Twoja uroda. Fajnie, że to kontrolujesz chociaż testami i temp.
Trodde, to od czwartku będziesz staraczka?! Juhu! Ale szybko zleciało! 🤗
Foto, przyjechaliśmy wczoraj, a wracamy w sobotę 😁 dzisiaj zaliczyliśmy Giewont i Kondracka Kope. Ponad 7h w górach.. Oj ale jestem wykończeni! A jacy szczęśliwi haha😅 Ludzi faktycznie sporo ale my startujemy ok 7 więc nie było źle. Znasz może jakieś miejsca gdzie można dobrze zjeść ? ☺️ Ja jestem tu pierwszy raz 🙈🙊
Kciuki za wizytę ✊🏻
Joanien, faktycznie średnie endometrium ale moze jeszcze urośnie i owu będzie trochę późniejsza 🤔 ja do miesiączki pije raz na kilka dni lampkę czerwonego wina i jem migdały.
Annie, dziękuję 😘
Kika, JJ jeśli faktycznie będzie tak z tymi lekami to super. Zawsze to coś. Ale jak będzie to się okaże. 🤷🏼♀️
W lipcu ovu była w 18 dc ,objawy piękne a teraz testy ovu zaczęły mi wychodzić od 19 dc dziś jestem w 21 dc i jajnik mnie tragicznie boli 😲.
Z mierzenie temp mam ostatnio mały problem bo wzbudzam się około 1-1,5 godz przed mierzenie ,zaraz mam spacer do łazienki i nie wiem czy taki pomiar jest miarodajny 🤷♀️.
Dzisiaj jestem na doszczepianiu💉.
W górach byliśmy parę razy ale mamy bliżej niż wy 😉.Ja bardzo lubię Dolinę Kościelisko i spacer na Halę Ornak przy okazji można wstąpić do Jaskini Mroźnej🏔🏞 a dla relaksu Termy Chochołowskie 😉.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Baksia,
Na niższych partiach gór polecam wejść na Rusinową Polanę i z niej na Gęsią Szyję na Rusinowej jest Bacówka, wypas owiec, bardzo malowniczo. Na szlak wchodzi się z Wierch Poroniec.
Co do jedzenia, na początku szukaliśmy jedzenia i umęczylo nas to strasznie, wiec wykupiliśmy na pozostałe dni obiado-kolacje tam, gdzie nocowaliśmy. Dużo wygodniejsze rozwiązanie i cenowo korzystnie.
Podczas naszego pobytu było w gorach 32 stopnie, nie zdecydowaliśmy się wchodzić na Giewont przy tym zatłoczeniu przy łańcuchach. Było tez wysokie ryzyko burz. Równo rok temu miała miejsce tragedia na Giewoncie, największa akcja ratunkowa w dziejach:(
https://tatromaniak.pl/aktualnosci/bylo-to-wyladowanie-wrecz-niespotykanie-mocne-wazna-relacja-z-zeszlorocznej-burzy-na-giewoncie-film/ -
Ewelina26 wrote:Z mierzenie temp mam ostatnio mały problem bo wzbudzam się około 1-1,5 godz przed mierzenie ,zaraz mam spacer do łazienki i nie wiem czy taki pomiar jest miarodajny 🤷♀️.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cześć Kochane🥰
widzę, że mamy w pełni sezon wakacyjno-owulacyjny🤗 Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej znajomosci szlaków górskich☺️ U nas z górami ciężko, urlopy spędzamy zagranica a nawet jak mamy kilka dni na wypad i do wyboru są góry i morze, zawsze wybieramy morze🙈 mam jakaś awersje do gór nie wiem czemu😬 a widze że Wy w nich czujecie się jak ryby w widzie - życzę udanego i przede wszystkim owocnego urlopu Baksia i Foto.
Ooo Joaninen do Grecji🤗 a kiedy i na która wyspę🤔 my właśnie szukamy czegoś z wylotem 10-11 wrzesień. Musimy wrócić najpóźniej 28 września bo wieczorem mamy wizytę w klinice. W lipcu byliśmy na Kos wiec idealna na 7dniowy wypad, polecam☺️
Trodde, jak to szybko zleciało, odezwij się w czwartek mam nadzieje, że od czwartku będziesz już oficjalna staraczką, bo dostaniecie zielone światło🤩
Ewelina, powodzenia dzisiaj😘 faktycznie dziwnie z tymi owulacjami, ale Ty chyba masz dłuższe cykle i jak dobrze pamietam one występowały koło 20dc🤔
Ja wczoraj robiłam badania 13dc i FSH około 8,5, LH 45 i estradiol ok 350 bolał mnie tez dość mocno wieczorem jajnik i w sumie kompletnie nie wiem czy owu była czy nie czy dopiero będzie już się pogubiłam🤷♀️ Ale dzięki badaniom przynajmniej wiem który dzień cyklu mam🙈🤣 LH na poziomie 45 to chyba jeszcze za nisko, jak kochane myślicie🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 09:37