Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Foto gratuluję pęcherzyka
To jeszcze wcześnie, grunt że jest w macicy.
Na pewno wszystko będzie dobrze!Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Natka,
Kiedy wybierasz się do ginekologa? Jak samopoczucie? 😊
Trodde, Natka dziękuję Wam za wsparcie i ciepłe słowa.
Trodde,
Spokojniejsza jesteś troszkę? Zapisałaś się na wizytę do lekarza chorób zakaźnych?
Dziewczyny prowadzicie ciążę prywatnie? -
Zula36 wrote:Trodde a Ty jak się czujesz po tym antybiotyku?
Sama nie wiem, wczoraj i dzisiaj mam jakiś kiepski dzień. Nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy po prostu taki urok ciąży i tak zwyczajnie ciążowo mi niedobrze i żołądek mi wariujeMuszę zadbać o jakieś probiotyki albo starać się jeść kieszonki, choć przyznam się szczerze że ciężko mi się sensownie odżywiać, bo mało rzeczy mi "wchodzi". Od kiedy wiem o toxo mam jakąś blokadę i nie jestem w stanie zjeść jakiegokolwiek mięsa. Mam nadzieję, że mi to minie.
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Foto80 wrote:Natka,
Trodde,
Spokojniejsza jesteś troszkę? Zapisałaś się na wizytę do lekarza chorób zakaźnych?
Dziewczyny prowadzicie ciążę prywatnie?
Ja prowadzę prywatnie, mam jakiś uraz do lekarzy na nfz, nigdy nie trafiłam do kogoś godnego zaufania. Od początku starań chodzę do jednej ginki i czuję się zaopiekowana.
Walczyłam dziś pół dnia, żeby się dodzwonić do rejestracji do poradni chorób zakaźnych ale bez skutku. Jutro będę próbować dalej, ale jak się nie uda to zapisze się do tej samej lekarki też prywatnie.
Trochę się uspokoiłam i staram się wierzyć, że będzie dobrze. Dostałam też opiernicz od ginki, bo jak zaczęłam się denerwować na usg od razu było widać jak Małemu razem z moim zdenerwowaniem skacze puls. Jak ja się trochę uspokoiłam to i jemu się uspokoił.
Także Dziewczyny nasze zdenerwowanie na prawdę przekłada się na Maluszki.
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
Ja też prywatnie. Niestety odczuwam dużą różnicę ze strony lekarzy i na nfz niewiele im się chce. Też jest trochę tak jak mówisz Trodde, że ciezko o dobrego gin na nfz. Ja na takiego nie trafiłam 🙈 Fajnie by było chociaż te wszystkie badania mieć na nfz, to by była ulga.
-
Foto80 wrote:Natka,
Trodde,
Dziewczyny prowadzicie ciążę prywatnie?
Foto, u mnie trochę się pokomplikowalobo prog znów spadl... W poniedziałek był 20.7, dziś już 19.90
napisałam do lekarza, ale twierdzi że mam nie brać nic...i że wszystko jest dobrze... on jest wgl jakimś przeciwnkiem sztucznego podtrzymywania czegokolwiek..
Bardzo się boję, już był dziś płacz
Idę do niego jutro na konsultacje, bo kończy mi się heparyna to jeszcze raz o to zapytam.
Badania jeszcze pewnie nie będzie, więc w przyszłym tygodniu o ile wszystko będzie ok do tego czasu...
Także u mnie tak 🥺 -
Natka,
Wydaje mi się, że to ciągle dobry progesteron i spadek jest niewielki. Może już nie rób tych badań, bo człowiek niepotrzebnie się nakręca 😔
Ja jak zobaczyłam, że dala mi heparyne na 100% to kupiłam 5szt, żeby mieć do wizyty. Pogadam z nią co z ref. przy następnej wizycie. Moja też jak widzę ma swoje zasady co do stosowania leków i heparynę daje dopiero jak pęcherzyk w macicy, a leki dała mi dziś po 1opakowaniu. Za 5 dni mam przyjść i oceni znów sytuację, powie co dalej.
Natka, daj jutro znać jak wizyta, kciuki zaciśnięte ✊😊 -
Natka nie martw się takim spadkiem. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, a do tego może spaść nawet o połowę po posiłku. Prog 20 to dobry poziom. Chociaż moim zdaniem dla własnego spokoju powinnaś brać luteine albo dupka. Może porozmawiaj jeszcze z lekarzem, że po poronieniu po prostu będziesz spokojniejsza jeśli dostaniesz cokolwiek. Powinien Ci coś przepisać, jeśli nie idź po prostu do innego lekarza.
Powiem Ci jak było u mnie. Pierwszy progesteron 17, potem 21, 23 a przy następnym oznaczeniu znów 17 i dupa. Już był płacz i rozpacz, że znów coś nie tak. Kolejne oznaczenie przy becie ponad 5000 i znów załamka - prog 14! Teraz biorę 3x dziennie luteine dowcipnie, pod język i jeszcze dupka a prog jest 33, więc też bez szału. Ale Maluch rośnie pięknie, co do dnia i na razie jest ok, jutro zaczynam 11tc.
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
Baksia
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊😊🤗
baksia lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Natka nie badaj już tego proga, tylko się niepotrzebnie stresujesz. Taki spadek to prawie żaden spadek. Nadal jest w normie. Jeśli jednak czujesz z tego powodu niepokój to radzilabym zasięgnąć opinii innego lekarza. Jedni będą odradzac, drugi może przepisać. Chociaż takie dawki jak zazwyczaj zapisują działają bardziej jak placebo. No ale fakt, że jeśli wiemy, że coś działamy to nam łatwiej.
Co do nospy jeszcze to pewnie, że jest i będzie mnóstwo przypadków zażywania jej nawet przez cały okres ciąży i zdrowe dzieci. Sama mam koleżankę, która brała nospę 3 razy dziennie. Ale niech się trafi przypadek z obniżonym napięciem, czy na 100% będzie można wykluczyć negatywne działanie tego leku? Nie. Stara szkoła pozwala brać w każdym przypadku nawet kilka razy dziennie przy zwykłych 'ciagnieciach', nawet nie skurczach, najnowsze zalecenia się zmieniają, bynajmniej w I trym, jeśli oczywiście nie ma oczywistych wskazań.
Foto gratuluję pęcherzyka we właściwym miejscu. To juz maly sukces:) Jest jeszcze bardzo wcześnie i życzę, żebyś za tydzień ujrzała to na co czekasz
Ewelina kiedy testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 23:19
Annie1981 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Baksia ja razem z Eweliną siedzę już pod drzwiami gabinetu i zaciskam kciuki! O której usg?
Oczywiście wiadomo, że wszystko będzie dobrze.
Czekamy na wieści.baksia lubi tę wiadomość
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
Lublin
Agulineczka
Dziś 11dpo poczekam jeszcze 🤷♀️poobserwuje temp jak nie będzie spadku to może niedziela 🤔szczerze mówiąc to jestem pewna na 99 % że nic z tego nawet wczoraj zamówiłam miovelia nac żeby od kolejnego cyklu pobudzić jajniki .
Temp taka sobie
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "