Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Baksia ja też polecam migdały. Ale mi pomagają tylko takie całe ze skórką.
Ja też mocno się zastanawiałam nad detektorem, ale w końcu nie kupiłam. Bałam się, że nie będę umiała znaleźć tętna i zacznę panikować.
Też mam łożysko na przedniej ścianie, do tego na brzuchu mam spory tłuszczyk dlatego pewnie będę musiała jeszcze dużo czasu poczekać na ruchy. A już tak strasznie bym chciała poczuć Małego.
Trzymam kciuki za wtorek
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Baksia
Już niedługo doczekasz się ruchów córci😍
Współczuję zgagi😵ja nigdy nie miałam więc nie wiem co to za uczucie ale domyślam się że mordęga .
Wczoraj oddzwaniali z Gynemedu i nie mają mnie jak wcisnąć 😫jeszcze dziś po południu mają dać mi znać czy ktoś zrezygnował. Mówiłam że wolała bym wcześniej bo u mnie już na początku z beta był problem ale nic to nie pomogło🤷♀️.
To jest po prostu nie poważne 🤬😡
28.12 to już będzie 6 tydzień 🤔 więc to będzie wóz albo przewóz
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Agulineczka mam jeszcze 2testy ale mniejsza czułość bo 25ml ale ten paskowy jest firmowy. Może zrobię wieczorem jak nazbieram siku i nie będę pić z 4godz.😂
Ewelina26 a może nie mierz już tej temperatury - ja myślę, że po pozytywnym teście nie warto. Jedynie spokój nas ratuje, bo i tak co ma być to będzie choćbyśmy miały góry przenieść. Trzymam kciuki za betę 🙂 Ja tylko chcę widzieć ciemniejące testy-to mnie uspoki🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:36
-
LadyDior, spokoojnie, wczoraj w południe robiłaś test, to dzisiejszy poranny miał naprawdę niewiele czasu .. nawet nie wiem, czy dziś bym robiła. Chyba jutro
ta twoja pierwsza kreska jest naprawdę śliczna. A pokażesz ten drugi?Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Agulinczka mam jeszcze 2testy ale mniejsza czułość bo 25ml ale ten paskowy jest firmowy. Może zrobię wieczorem jak nazbieram siku i nie będę pić z 4godz.😂
Ewelina26 a może nie mierz już tej temperatury - ja myślę, że po pozytywnym teście nie warto. Jedynie spokój nas ratuje, bo i tak co ma być to będzie choćbyśmy miały góry przenieść. Trzymam kciuki za betę 🙂 Ja tylko chcę widzieć ciemniejące testy-to mnie uspoki🙂
Tak sobie myślę żeby już dać sobie z tym mierzenie spokój ale i tak wybudzam się rano i mnie korci .
Lady Dior a kiedy miałaś ovu?
U mnie 3 lub 4 grudzień 😉może jesteśmy w podobnym tygodniu i dniu ciąży.
Ja 4 tydzień 2 albo 3 dzieńStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 nie mierz nie mierz tej temperatury 😉 Nie ma naprawdę sensu, bo tylko stresuje niepotrzebnie. Ja miałam owulację 8grudnia a okres powinnam mieć niedziela/poniedziałek, także moja ciąża jest parę dni młodsza 🙂 Fajnie, że tyle jest nas tu zaciążonych-na innym wątku nie chcę marudzić i dołować ale tu czuję, że mogę 😂
-
Lady faktycznie kreska nie różni się za bardzo, ale 10dpo to bardzo wcześnie jeszcze i wiadomo, że beta nie ma nie wiadomo jakich wartości. Trzymam kciuki za jutrzejszy test. Zrobiłabym taki o czułości 25, żeby sprawdzić czy kreska jest widoczna.
Ewelina masakra z tymi szczepieniami, takie kobiety powinny być przyjmowane mimo wszystko. Długo to trwa? Wiesz, wydaje mi się, że gdybyś tam była już na miejscu to by nie odmówili, telefonicznie to sobie można...Ale wiem, że pewności byś nie miała i jechać na darmo też nonsens...
Dziewczyny, a na kiedy wstępnie wychodzi Wam TP? Wiem, że jeszcze bardzo wcześnie, mi samej ciężko wybiegać tyle do przodu...Lady_Dior lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka no ja jeszcze mam nadzieję - wszak takie kreski miałam w zeszłym cyklu 18dpo, więc nadzieja jest🙂
Ja jeszcze w ciąży nie byłam a już se sprawdziłam kiedy będę rodzic 😂😂😂 Mi wychodzi 28/29 sierpnia 😁 -
Lady_Dior wrote:Ewelina26 nie mierz nie mierz tej temperatury 😉 Nie ma naprawdę sensu, bo tylko stresuje niepotrzebnie. Ja miałam owulację 8grudnia a okres powinnam mieć niedziela/poniedziałek, także moja ciąża jest parę dni młodsza 🙂 Fajnie, że tyle jest nas tu zaciążonych-na innym wątku nie chcę marudzić i dołować ale tu czuję, że mogę 😂
Hehe ja mam tak samo z tym marudzeniem 🤣
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
agulineczka wrote:Lady faktycznie kreska nie różni się za bardzo, ale 10dpo to bardzo wcześnie jeszcze i wiadomo, że beta nie ma nie wiadomo jakich wartości. Trzymam kciuki za jutrzejszy test. Zrobiłabym taki o czułości 25, żeby sprawdzić czy kreska jest widoczna.
Ewelina masakra z tymi szczepieniami, takie kobiety powinny być przyjmowane mimo wszystko. Długo to trwa? Wiesz, wydaje mi się, że gdybyś tam była już na miejscu to by nie odmówili, telefonicznie to sobie można...Ale wiem, że pewności byś nie miała i jechać na darmo też nonsens...
Dziewczyny, a na kiedy wstępnie wychodzi Wam TP? Wiem, że jeszcze bardzo wcześnie, mi samej ciężko wybiegać tyle do przodu...
Samo szczepienie to kwestia 5 minut🤷♀️więc nie wiem jaki mają problem żeby jeszcze mnie tam upchnąć.
Już bym wolała pojechać na same szczepienie 21 a 28 na wizytę do Maliny
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Dzięki dziewczyny za rady ale niestety migdały nie pomagają 😭 no cóż chyba muszę się pogodzić z tym, że kiedyś może samo przejdzie 🤷🏼♀️😅
Trodde, ja też właśnie strasznie bałam się, że będę miała problem z odnalezieniem tętna i wpadnę w panikę ale całe szczęście nie mam tego problemu i znajduje po kilku sekundach.
Za Twoja wizytę również trzymam kciuki 😘
Ewelina, wyobraź sobie, że ja również nigdy nie miałam zgagi 😅 i przez pierwsze 2 dni myślałam, że bierze mnie jakąś choroba 🤣🤦🏼♀️ a później okazało się, że to zgaga 😬
Czekam na Twój wynik bety ✊🏻
Też nie rozumiem czemu nie mogą dopisać do doszczepienia 😑 przecież to nie jest wizyta i nie prosisz o to, bo masz taki kaprys tylko z powodu ciąży 😑 ale spokojnie ja też byłam w 6t1d na pierwszym doszczepieniu ☺️ będzie dobrze 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksiu, mojej koleżance pomagało przegryzienie czegokolwiek, herbatnika, sucharka, rodzynek, PRZED wstaniem z łóżka, przed podniesieniem się do pionu, mówiła, że wtedy nie miała tej najgorszej fali mdłości.. kurcze, współczuję!
LadyDior, czyli jutrzejszy sik rozwieje wszystkie wątpliwościbędę czekać od rana na twoje zdjęcie, musi być dobrze
a jak infekcja, jest lepiej i mniej piecze po pierwszych globulkach? Pomagają?
agulineczko, a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Wyliczałaś już sobie jakimś kalkulatorem online datę? Ja póki co ..normalnie się boję.. pewnie na wizycie lekarz coś tam obliczy, ale nawet o tym nie myślę.. chyba jeszcze się boję uwierzyć..
Ja dziś usiadłam teraz z kawą i najchetniej nie wstałabym do wieczora... mój M cały dzień poza domem, najgorętszy okres w pracy, wolne ma dopiero w niedzielę. Mam za sobą 2 tury łażenia na pocztę, rano i teraz, ale jestem szczęśliwa, bo wysłałam ostatnie 4 paczki do rodziny, cioć, babć i jednej starszej pani spoza rodziny, takie tam słodycze, ciasteczka, moje rogaliki z marmoladą w puszkach, przysmaki dla ich piesków.. i kartki z życzeniami, starsi ludzie bardzo lubią jednak pisane życzenia
Wymęczyło mnie to bardzo fizycznie, ale mam już z głowyteraz idę poleżeć, o ile najmłodszy zaraz nie będzie wołał A. na nocnik B. piciu C. maaaaaamoooooo (z drugiego końca domu..)
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Baksia współczuję zgagi. Mnie na szczęście zgaga ominęła w obu ciazach, miałam moze ze 2 razy w życiu, za to moja siostra w każdej ciąży umierala na zgagę. Mówiła, że gorzej wspomina zgagę męcząca ją miesiącami niż poród
Jej pomagalo na chwile mleko. Piła literami.
Ogólnie to w ciąży można brać Rennie, chyba najskuteczniej. Jak już mocno dokucza to chyba bym wziela. Szwagierce tylko to przynosiło prawdziwą ulgę.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny słabą ta moja beta 😫
Wczoraj 4 t 2 d i wynik tylko 59.56 mUI/ml 😭
Nie wiem co to będzie 🤦♀️nie nastawiam się że się uda
Resztą wyników:
TSH 0.637
FT3 3.40
FT4 14.74
PROG 45.95Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 16:21
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 dobrą masz betę 😊 Pamiętasz z jaką betą zaczynała kredka ❓ beta 7 w 13dpo i jest wszystko w porządku 😊
-
Ewelina,
Ładne wyniki, jest ciąża to najważniejsze i patrzymy teraz na przyrost! No i progesteron super 🥰 kciuki wielkie ✊😘 -
Baksii, ty o zgadze pisałaś, nie wiem czemu, myślałam, że o mdłościach.. Wybacz, moja pomyłka!
Ewelina, na moje wszystko ok z betato pierwsza jaką robiłaś? Testy ci ciemnieją?
-
Annamaria wrote:Baksii, ty o zgadze pisałaś, nie wiem czemu, myślałam, że o mdłościach.. Wybacz, moja pomyłka!
Ewelina, na moje wszystko ok z betato pierwsza jaką robiłaś? Testy ci ciemnieją?
Nie wiem dziewczyny czy dobrze 😣
Tak to pierwsza beta 13/14 dpo
Coś tam ciemnialy testy ale jakaś rewelacja to to nie była.
Nawet w poprzednich ciazach nie miałam takiego niskiego wyniku 😔
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "