Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny słabą ta moja beta 😫
Wczoraj 4 t 2 d i wynik tylko 59.56 mUI/ml 😭
Nie wiem co to będzie 🤦♀️nie nastawiam się że się uda
Resztą wyników:
TSH 0.637
FT3 3.40
FT4 14.74
PROG 45.95
Wynik jest jak najbardziej ok, teraz liczy się przyrost po dwóch dniach. Który dziś dzień po owulacji 14??
Przecież mogło dojść do zagnieżdżenia troszkę później 😉—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Ewelina spokojnie, zobaczysz jaki przyrost. Tak jak dziewczyny piszą, zagniezdzenie mogło być później. Niepotrzebnie teraz analizujesz tylko jedną wartość, która nic kompletnie nie mówi. 4+2 wg OM czy owu?
Dlatego ja tym razem odpuściłam sobie badanie bety. Po co mi ten stres?
Zobacz jaki masz piękny progesteron! Taka wartość dobrze wróży. Tego się trzymaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 17:15
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ewelina,
Kochana, usiądź wygodnie na sofie z kocykiem, nalej lampkę wina, bezalkoholowego oczywiście, włącz serial czy film i delektuj się chwila i ciesz z pozytywnego testu❤️ nawet nie myśl o tej becie ani o tym że może być coś źle. Zamartwianie nie pomoże, wręcz odwrotnie stres nie jest Ci potrzebny. Dziewczyny dobrze piszą, na podstawie pojedynczego wyniku nic nie ocenisz. Poczekajmy na wynik z jutra✊ O której idziesz. Jestem z Tobą i wierzę, że będzie dobrze😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 17:23
-
agulineczka wrote:Ewelina spokojnie, zobaczysz jaki przyrost. Tak jak dziewczyny piszą, zagniezdzenie mogło być później. Niepotrzebnie teraz analizujesz tylko jedną wartość, która nic kompletnie nie mówi. 4+2 wg OM czy owu?
Dlatego ja tym razem odpuściłam sobie badanie bety. Po co mi ten stres?
Zobacz jaki masz piękny progesteron! Taka wartość dobrze wróży. Tego się trzymaj.
Według OM
Progesteron mam ładny bo od środy biorę luteine 🤷Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Malina wrote:Ewelina,
Kochana, usiądź wygodnie na sofie z kocykiem, nalej lampkę wina, bezalkoholowego oczywiście, włącz serial czy film i delektuj się chwila i ciesz z pozytywnego testu❤️ nawet nie myśl o tej becie ani o tym że może być coś źle. Zamartwianie nie pomoże, wręcz odwrotnie stres nie jest Ci potrzebny. Dziewczyny dobrze piszą, na podstawie pojedynczego wyniku nic nie ocenisz. Poczekajmy na wynik z jutra✊ O której idziesz. Jestem z Tobą i wierzę, że będzie dobrze😘
Idę na 8 ale obawiam się że wynik może być dopiero w poniedziałek 🤦♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Dziewczyny jeszcze tak się zastanawiam czy te widelki B-HCG które podaje to laboratorium
są liczone od ostatniej miesiączki czy od wieku ciążyStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ja na wynikach zawsze miałam od ost. miesiączki ale te Twoje wyglądają chyba jak od wieku samej ciąży
-
Lady_Dior wrote:Ja na wynikach zawsze miałam od ost. miesiączki ale te Twoje wyglądają chyba jak od wieku samej ciąży
No właśnie już sama nie wiem i tak idę jutro na bete to się zapytam .
Gdyby było od wieku ciąży to nie było by aż tak tragicznieStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina beta moim zdaniem jest ok.
Progesteron też superja po braniu luteiny 3x100 dowcipnie i 3x50 doustnie miałam proga ledwo 34.
Czy to wyniki z luxmedu? Bo ja miałam też tak samo opisane i teraz by Ci wychodziło, że musisz patrzeć na ten tydzień 1-2 bo oni to tak dziwnie piszą nie od om tylko od zagnieżdżenia i później trzeba patrzeć tak jakby na wiek zarodka. Kiedyś to analizowałyśmy z moją ginką. Czyli początek 5tyg. to tak jakby pierwszy tydzień.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Annamaria ja dziś czuję się lepiej😘 Czasem mnie tam coś zapiecze jeszcze ale jeszcze pewnie czasu potrzebuje ten antybiotyk, by zadziałać.
Tak jutro ważny dzień... Nie ma opcji, żeby przy zdrowej ciąży kreska nie ściemniała - no musi być ciemniejsza... Właśnie zrobiłam owulka, bo nie chcę moich ciążowych, ostatnich testów zużyć i nawet ta kreska jest fajna aczkolwiek to nie jest pozytyw. Jednak wczorajszy owulak był o wiele jaśniejszy a na ciążowym kreska była, więc może będzie jeszcze dobrze❓🤪
Ten owulak z wczoraj o 14
I ten z teraz
-
Agulineczka, mleko faktycznie mi pomaga ale tylko na kilka minut więc zrezygnowałam z niego, bo też mój organizm średnio toleruje mleko nawet te bez laktozy i później mecze się z jelitami 🙈
Rennie też już mam w domu i czasami wezmę już tabletkę ale szczerze też średnio pomaga eh 😅🙈
Annamaria, a już chciałam lecieć do sklepu po jakieś małe przekąski haha. A faktycznie to pomaga na mdłości a nie na zgage 🤭
Ewelina, Kochana nie analizuj wyniku tylko poczekaj na drugi wynik. Teraz liczy się przyrost, powtórzę co tu dziewczyny napisały.. Mogło dojść do późniejszego zagnieżdżenia. Twoje lab pokazuje wiek ciąży. U mnie w lab takie są normy :
A prog jest niesamowity! Ja miałam 38, a też już brałam luteine. Z tego co wiem to jak ciąża się nie rozwija albo jest coś nie tak to progesteron jest niższy. Ja tak miałam w poprzednich ciążach. Kochana czekamy z Tobą na drugi wynik bety. Będzie dobrze, zobaczysz, głowka do góry ❤️
Lady_Dior, nie wiem jak to jest z testami owu w czasie ciąży ale ładnie to wygląda 😃 czekam na poranny test ❤️✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 20:49
Lady_Dior lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Lady owulak wygląda obiecująco
Mi pozytywny tak całkiem wyszedł w 11-12dpo (wcześniej były mocne kreski, ale jednak nie pozytw), a ciążowy 9dpo. Skoro owulacyjny ciemnieje tzn, że jest dobrze
i tego się trzymajmy. Mi owulacyjne zawsze we wczesnej ciąży wychodziły pozytywne.
Ewelina z tego co wiem to cykle masz dluzsze niż standardowe 28dni, owu pewnie też pozniej, więc na wiek ciąży wg OM aż tak nie patrz. Te nawet 2-3 dni na tak bardzo wczesnym etapie dają ogromną różnicę. Normy, które masz podane wg mnie nie odnoszą się do OM. Czekamy na przyrostLady_Dior lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny dziękuję za pocieszenie 😘 Moje kreski niestety nadal są niezadowalające 😐 Oczywiście, jest lepiej niż przy biochemie no ale dziś 11dpo i dalej mam bladziochy. Na teście o czułości 25ml.tez blada kreska. Myślałam, że dziś trochę odetchnę no ale nadal nie wiem nic.
Ewelina26 mam nadzieję, że u Ciebie choć lepiej-trzymam kciuki 🙂
Słabe kreski jak na 11dpo także czekam dalej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 07:33
-
LadyDior, jeśli możesz, rób dalej te paskowe, które robiłaś od początku. Na nich będzie widać ładnie co się dzieje i czy ciemnieją. Już nie kupowałabym w ogóle innych testów.
A przykładałaś do siebie jeden pod drugim te paskowe? Ten 1, 2 i 3 test? Widać na nich, że jest progres kreski? -
LadyDior, test nr 2 wywalamy do śmieci, bo i tak się nie liczy, a zaburza nam tu statystyki. Powiem ci, że test nr 1 i 2 wyglądają całkiem spoko!
Widzę że pomalutku coś tam jest do przodu!
Jak na moje jest progres i ciemnieje kreseczkaUśmiech na twarz, moja droga
a ty robisz już sobie zastrzyki? Miałaś zalecenie brania Luteiny, lub bierzesz ją sama?
A, nie pisałam wam, dzwoniłam do tego hiper drogiego, ale spec gina ( dr Bednarek), co dalej, kazał się umówić na wizytę i przyjść na usg pod koniec grudnia. Dzwonię na rejestrację, a tam cały styczeń pełny, dopiero w styczniu dr udostępni grafik na luty....... ekhm.
Czyli robię tak, mam umówione usg u jednego poprzedniego gina z dość słabymi opiniami (dr Skop), ale no usg zrobi, a od stycznia wciskam się do starej przychodni na NFZ, i czekam cierpliwie na ten luty, chyba ten drogi gin będzie po prostu takim moim dodatkowym lekarzem.. Nic więcej nie wymyślę.. ale przynajmniej będę spokojniejsza, jeśli chodzi o jakieś wytyczne w prowadzeniu ciąży..
no chyba, że znajdę jeszcze kogoś innego..
joanien, pisałaś o dr Szymaniak i Krępskiej, mam pytanie, na jaki pakiet medyczny chodzisz do tej dr Szymaniak? Może bym coś wykupiła od nowego roku.. będę wdzieczna za podpowiedź.
A jak u ciebie, przyszedł ten okres po estrofemie w końcu? Czy nadal nic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 08:31
Lady_Dior lubi tę wiadomość