Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Super ❤️
Nie mogę się doczekać poranka i kolejnego paskowego!!!
A ja dzis mocno czuję podbrzusze, trochę miałam do zrobienia w domu, ale nawet bez dźwigania, nic tylko sporo na nogach i tak się mi myśli kotłują.. Idę do wanny do lekko ciepłej wody poleżeć i do łóżka. No szybciej się męczę, ewidentnie.. A to dopiero 2 dni oficjalnej ciąży od terminu @...!! -
Te paskowe są bleeeee😂 ale będę robić bo mam i 6 jeszcze.
Trzeba w ciąży na siebie uważać ale ja nie mogę zrezygnować z dźwigania córki. Ona często chce na ręce - uspokaja się w moich ramionach-No nie uniknę tego😐
Wypoczywaj ile możesz Annamaria - na pewno będzie dobrze😘
Coś dawno tu Annie1981 nie było....
Agulineczka jak tam na sierpniowkach ❓Fajnie się pisze ❓ Nie wiem, czy będę tam pisać na pewno nie teraz jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 21:48
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Lady na razie nie mogę się tam odnaleźć. Miałam w ogóle nie zaglądać, bo wiadomo, że część dziewczyn w każdym miesiącu będzie się musiała pożegnać z wątkiem, taka jest rzeczywistość.. Miałam... Czytanie o lataniu na betę po kilka razy, słabych przyrostach, czy innych podobnych smutnych historiach nie pomaga. Nie czytam na bieżąco, czasami coś napiszę, jak mam lepszy dzień. NA listę też sie nie zapisywałam, bo się nie odważyłam... Czy tam zostanę? Nie wiem, czas pokaze. Także póki co się nie wypowiem czy fajnie.
Dzisiaj mam gorszy dzień, pełno myśli w głowie...
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, nie wyciągaj pochopnych wniosków😔 kreseczka ładnie ciemnieje, uważam, że jest dobrze. Jutrzejsza beta tylko to potwierdzi i mam nadzieję, że uspokoi Cię choć trochę❤️
-
Ewelina,
Kreseczka ciemnieje, Kochana bardzo Cię proszę staraj się myśleć pozytywnie 😘 jak dla mnie wygląda to optymistycznie. Ja też miałam późno pozytywny test, mimo, że moje cykle trwają 28dni. Kciuki, daj znać jak będziesz miała wynik bety ✊
U mnie od wczoraj migrena, juz druga w tej ciąży. Mam straszne bóle głowy, aż mnie mdli, głównie leżę 😔😟 gdy nie byłam w ciąży, brałam leki- Cinie i po sprawie, a teraz 😓
Na suwaczka nadal nie mam odwagi.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, Natka chyba już jutro, o której masz? ☺ Zula we wtorek prenatalne 🥰✊ kolejne wizyty w środę 😘Zula36 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam w niedzielę😘
Ewelina26 wierzę, że nie da się nie stresować - ja w zeszłym cyklu przeżywałam taki stres, że więcej na to nie pozwolę. Naprawdę nie mam na nic wpływu i co ma być to będzie. Wiem, że poza czekaniem nic nie jestem w stanie zrobić. Fajna ta kreseczka, zobaczysz po becie, czy jest ok. Wiesz jak się zaczyna od małych wartości, to potem tak to wygląda niestety. Jedne dziewczyny mają przyrost 200% drugie 90 % także sama wiesz... Trzymam kciuki za Twojego dzidziusia😘
Mi test płytkowy wyszedł naprawdę ładny i mogę rzec, że ciemniejszy od wieczornego (a paskowy mimo upłynięcia całej doby) wyszedł marnie-prawie nie widać różnicy. Już mnie wkurzają te paskowe testy😡
Foto80 współczuję migreny😒 Ja miałam raz z córką i tylko wtedy zwymiotowałamZula36, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ewelina i Lady moim zdaniem ładnie Wasze testy ciemnieją, widać progres. Trzymam kciuki za Was!
Lady chyba ostatnio nie miałaś takich kresek, prawda?
Natka powodzenia na jutrzejszej wizycie. Szkoda, że dopiero na 20. A kiedy będziesz mieć wyniki PaPPa?Lady_Dior lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka dzięki 🙂 No taki płytkowy jak dziś 12dpo to mi nie wyszedł w zeszłym cyklu w ogóle a ten paskowy to taki podobny miałam 17 dpo więc nie powinnam narzekać. Będę spokojnie dalej robić, żeby widzieć czy ciemnieją.
Tu w Nl nie ma prenatalnych w 1trym.,nie ma pappy ani nic podobnego 😉 tylko genetyczne - ja robiłam nifty i teraz jeśli będzie mi dane też zrobię. Tylko taka różnica, że nie podają płci ale dla mnie to i dobrze 😉agulineczka, Annamaria lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Ewelina i Lady moim zdaniem ładnie Wasze testy ciemnieją, widać progres.
To samo miałam pisać! Moim zdaniem wszystko grubieje i rośnie
LadyDior, też bym się wkurzyła na te paskowe, no jakoś dziwnie wychodzą. Olewamy je
Foto, kiedyś był jakiś sposób na migreny w ciąży, bosz, co to było? Jakiś naturalny, jak sobie przypomnę dam znac.. bidulko..!
Ja wykąpana, włosy umyte, humor mam lepszy od razui jak się lepiej czuję, to od razu przestaję się bać, tylko wręcz nie mogę się doczekać tego pierwszego usg
Lady_Dior, Foto80 lubią tę wiadomość
-
Ewelina i Lady ciemnieją
U mnie też tak to wyglądało.
No tak, z poprzednią ciążą byłam na forum marcówek i tam na początku to jak w Big Brotherze, co chwilę ktoś odpadałłącznie że mną, więc ja na razie poczekam.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Ja również widzę, że testy Wam dziewczyny ciemnieją 😃 będzie dobrze!
Lady_Dior 🤔 czy Ty przypadkiem nie miałaś wczoraj urodzin? 🤔 Kochana wszystkiego najlepszego 😘 dużo zdrówka, spełnienia marzeń i niech dzieciaczek w brzuszku zdrowo rośnie ❤️
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Annamaria wrote:Luucy, tak to on. Ogarnia mutacje, jasno i obszernie wytłumaczył mi dlaczego moje dwie mutacje są bardzo łagodnymi formami, dlaczego niektórzy lekarze w ogóle nie uznają tego za komplikację, co do metylowanych witamin o ile dobrze zrozumiałam, nie ma określonej opinii, tak jakby to nie miało największego znaczenia, trochę patrzył na to z przymrużonym okiem.
Co do badań podpowie owszem ,ale wiadomo, wszystko prywatnie trzeba. Teraz próbowałam i prosiłam lekarza z przychodni o zlecenie choć tylko 2 badań, białka C i S, czekałam 2 dni na odpowiedź przez teleporadę i niestety, odmówili, to już jest diagnostyka poszerzona i muszę sama płacić 136 zł za każde.. ech.
Jako lekarza polecam go, ja na niego trafiłam z polecenia sąsiadki z bloku, która leczyła się na nfz w szpitalu, a potem trafiła do niego i powiedziała : " Dopiero poczułam, jak to jest kiedy lekarz się tobą interesuje!"
Dziękuję za informacje -
Annamaria doktor Krepska nie przyjmuje pacjentek na pakiety. Tylko wizyty gotówkowe ( zarówno w Citomedzie jak i w naszym lekarzu).
Do doktor Szymaniak chodzę na Medicover, ale ja mam wypasiony pakiet od pracodawcy mojego męża, wraz z prenatalnymi, nieograniczonymi USG i nawet zniżką na poród w Meidcover w Warszawie. Dodatkowo mam też od siebie Lux Med ( wcześniej Allianz) i też od pracodawcy. Nic Ci nie polecę, bo pakiety indywidualnie wykupione są bardzo biedne.
U mnie docent w końcu odpisał, że allo MLR jest dobre, że na wszelki wypadek, jak się nie uda zajść w ciążę niedługo to mam się doszczepić w lutym. Dodatkowo mam accofil na te moje nieszczęsne KIRy.
Teraz tylko czekam na okres i zaczynamy staraniaZnowu jestem dobrej myśli !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 15:19
Annamaria, Foto80, Zula36 lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Ewelina i Lady moim zdaniem ładnie Wasze testy ciemnieją, widać progres. Trzymam kciuki za Was!
Lady chyba ostatnio nie miałaś takich kresek, prawda?
Natka powodzenia na jutrzejszej wizycie. Szkoda, że dopiero na 20. A kiedy będziesz mieć wyniki PaPPa?
Wiesz co nie wiem, pewnie jutro mi powiedzą. Mam mega stresa, właśnie na facebookowej grupie przeczytałam post dziewczyny, której ciąża się zatrzymała. Była prawie na tym samym etapie co ja 10+2... nic na to wcześniej nie wskazywało, ale ustąpily jej objawy i po prostu rano dostała krwawienia..
Zwariuje z tym brakiem objawów u siebie 😔 mam nadzieję, że nie będziemy mieć drugiej żałoby na święta...
Z miłych rzeczy kupiłam już gadżet do zdjęć przy choince ❤ chciałbym w ten sposób powiedzieć przyjaciółce
https://zapodaj.net/7a33c89a9e731.jpg.html 🥰
-
Natka,
Ten sam lekarz, który Cię prowadzi będzie robił prenatalne? Wiesz dobrze, ze brak objawów o niczym nie świadczy, a szalone objawy nie dają żadnej gwarancji, że jest i będzie ok 🤷♀️ jedyne co pozostaje to wierzyć, że wszystko będzie dobrze 😘 żeby nie było, doskonale Cię rozumiem, bo też mam różne dni i po 2 poronieniach ciężko o optymizm i spokój ducha 😔 trzeba jakoś próbować zapanować nad negatywnymi emocjami...musi być dobrze. -
Foto80 wrote:Natka,
Ten sam lekarz, który Cię prowadzi będzie robił prenatalne? Wiesz dobrze, ze brak objawów o niczym nie świadczy, a szalone objawy nie dają żadnej gwarancji, że jest i będzie ok 🤷♀️ jedyne co pozostaje to wierzyć, że wszystko będzie dobrze 😘 żeby nie było, doskonale Cię rozumiem, bo też mam różne dni i po 2 poronieniach ciężko o optymizm i spokój ducha 😔 trzeba jakoś próbować zapanować nad negatywnymi emocjami...musi być dobrze.
Foto, nie bo mój lekarz prowadzący nie ma certyfikatu, ale prenatalne robi jego kolega z którym pracuje w klinice w innym mieście i cyklicznie przyjeżdża właśnie wykonywać prenatalneon ma ten certyfikat i jest na liście, podobno spoko lekarz także jestem spokojna o to