Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:Natka super, ze jutro wizyta. 🤗✊A powiedz mi np brzuch jak na @ Cię nie boli czy ciągnie ? Nic kompletnie? Ja psychicznie tez kiepsko bo wcześniej mocno brzuch mnie bolał a teraz od zeszłego tygodnia kiedy macica poszła mi do przodu to tylko delikatnie i tez nie wiem co to będzie we wtorek.
A odnośnie tego co przeczytałaś na fejsie to jeszcze kwestia w którym tygodniu doszło do tego obumarcia, bo wizyty średnio co 4 tyg wiec tak naprawdę mogło się to wcześniej wydarzyć tak jak to było u mnie. Więc niby byłam już względnie bezpiecznym 9 tyg tyle, że i tak stało się 2 tyg wcześniej.
Zula, właśnie już nie... ostatnio miałam jakieś kłucia tydzień temu, takie bardziej jakby mi ktoś małe szpileczki wbijal... czasem taka jakby fala bólu jak na okres, ale bardzo króciutko... A teraz już nic ;/
Mam tyłozgięcie więc chyba tym bardziej powinnam czuć, że się prostuje, chyba nie? Sama nie wiem...
Jedynie piersi bolą przy dotyku i mam nabrzmiale i powiększone brodawki... no ale co to za wyznacznik skoro biorę też Dupka 🤷♀️ ehh jutro się okaże.
Co do tamtego posta na fb, to chyba ciąża zatrzymala się gdzieś w 8tc, na pewno serduszko było i przestało bić.. -
Natka rozumiem doskonale Twoje obawy. Ja sama byłam w bardzo podobnej sytuacji do tej dziewczyny z fb. Ten sam etap ciąży kiedy się dowiedziałam i też było już serduszko
Zobaczysz, że jutro będzie wszystko dobrze i będziesz mogła wykorzystać swój słodki rekwizyt do zdjęciaNatka95 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Natka i Zula to mamy podobne uczucia co do filotelowej strony. U mnie też ciężko o taki nadmierny optymizm i pisanie o planach. Ja dziewczyny mam tylko ból.piersi i sennnosc. Poza tym nic. Zero objawów ze strony brzucha i też mnie to trochę martwi. Ciągle staram się sobie wmawiać, że jeszcze zbyt wcześnie, no ale zobaczymy. Zwariować można. Tęsknię do czasów swojej pierwszej ciąży kiedy po teście ciążowym wyobrażałam już siebie z dużym brzuszkiem. Zresztą ciąża od początku książkowa. Później 2 straty i ta ostatnia ciąża z córką już w ciągłym stresie bynajmniej do prenatalnych. Po prenatalnych byłam już spokojniejsza, choć wiadomo, że do samego końca nigdy nie mozna być pewnym o szczęśliwy finał.
Trzymajcie się dziewczynki, kciuki za wasze wizyty!Zula36 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Natka95 wrote:Wiesz co, też średnio. Sporo jednak jest tam dziewczyn spoza ovu i wątków które znam 🤷♀️ ogólnie marcowy wątek na którym było mi dane być przez chwilę wspominam lepiej.. 🤷♀️
Daj jutro znać jak wizyta. I nie czytaj forów bo to tylko stres. -
Woow, co tu sie dzieje 🤭
Gratuluję kolejnych kresek.. Ewelina, Lady trzymam za was mooocno kciuki. Kreski ladne, ciemnieja i to najważniejsze.
Musze tu czesciej zagladac, bo Co zagladam Lady w ciazy 😎😜 kciuki 🤞 🤞 🤞
Mocno kibicuje, teraz będzie wszystko dobrze 😘Lady_Dior lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Żonkil wrote:Natka też byłam na marcowym tylko ja na początku bo mialam termin na przelomie lutego i marca. I ja to pamiętam tak, że na początku co druga wizyta na usg to było u kogoś coś nie tak. Albo puste jajo, albo podejrzenie zaśniadu, a to pozamaciczna. I ja śledząc ten wątek tylko się stresowałam A potem sama odpadłam.
Daj jutro znać jak wizyta. I nie czytaj forów bo to tylko stres.
Tak bylo... natomiast lipcowy wątek jest bardziej optymistyczny, ale wiele jest dziewczyn dla których to już kolejna ciąża, albo nie mają za sobą żadnej straty, więc i obawy wiadomo mniejsze. Aaa i chyba większość tam umiera z powodu objawów, co dla mnie tej "bezobjawowej" też jest stresujące 🙈🙉 -
Bella01 dziękuję za kciuki😘 Zawsze się przydadzą 😊 Wiesz mam dla Ciebie super propozycję 😂😁 Może kolej u Ciebie na 3cie dzieciątko - wtedy będziesz z nami na bieżąco 😁😁😁😁😁
Natka95 zaciskam kciuki jak mogę - oby wizyta Cię uspokoiła. Jestem pewna, że przyniesiesz dobre wieści 😊
Ewelina26 mocno trzymam kciuki za betę. Na pewno będzie ponad 100😘
Mi kreski ciemnieją - zwłaszcza na płytkowych testach, bo ten paskowy to😡😡😡😡😡
Zastanawiam się, czy od jutra nie włączyć duphastonu. Mam luteinę ale, że biorę ten antybiotyk dopochwowy to wiadomo - daruję se.
Dziewczyny nie powinnam brać jakiegoś probiotyku dopochwowo po kuracji❓😐 Mam tylko taki doustny hmmm
Jeśli jutro test będzie dalej ciemniał, to włączę heparynę.
A to moje kreski z dziś
Wczoraj znalazłam fotki testów z córką i na tym etapie były jaśniejsze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 06:38
Natka95, Żonkil, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
baksia wrote:Ja również widzę, że testy Wam dziewczyny ciemnieją 😃 będzie dobrze!
Lady_Dior 🤔 czy Ty przypadkiem nie miałaś wczoraj urodzin? 🤔 Kochana wszystkiego najlepszego 😘 dużo zdrówka, spełnienia marzeń i niech dzieciaczek w brzuszku zdrowo rośnie ❤️
Baksiu kochana tak😊 Dziękuję Ci bardzo 😘 Bardzo bym chciała, żeby się spełniły te życzenia ☺️W sobotę skończyłam 37lat,choć czuję się z 15lat młodziej 😂Bella01, baksia lubią tę wiadomość
-
Lady, taa.. Choc bywajac tu nachodza mnie takie mysli, ale w ciagu dnia trzezwieje 🤭
Ciesze sie, ze Zosia bedzie miec rodzenstwo, bede tu zagladac teraz czesciej i kibicowac wam.
Edit. 100 lat dla Ciebie Lady 🎂 niech sie spelnia wszystkie marzenia, szczegolnie zwiazane z macierzynstwem 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 07:44
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Lady_Dior
Najlepsze życzenia urodzinowe ☺ spełnienia marzeń 🥰 🤰żeby Cię Twój optymizm nigdy nie opuszczał! 😘Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za życzenia 😘😘😘 oby się spełniły 😁
Ja na pewno tu zostanę na razie-do wyprowadzki na fiolet to mi daleko 🤪
Zula36 No chyba masz rację - zacznę już dziś brać, choć nie wiem na ile w stanie jest pomoc duphaston... -
Lady, ale ładne kreseczki 🙂 super!
Ja również dołączam się do życzeń. Niech twoje największe marzenie się spełni 🙂 Dużo zdrówka!
Ja też mam niedlugo urodziny, też grudniowa jestem:)
Natka powodzenia na wizycie. Dawaj znać jak tam ma się dzidziuś 🙂
Ewelina, o której spodziewasz się wynikow? Robiłaś test dzisiaj?
Uwielbiam testy, nawet cudze 😉 ja znalazłam jeszcze jeden może sobie jeszcze siknę. Ja za 2 dni mam wizytę, stersesuje się bardzo, śnią mi się głupoty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 10:28
Natka95, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady Dior,
Kochana, wszystkiego najlepszego! Spełnienia najskrytszych marzeń😘 i cholernie nudnej ciąży😉
Pięknie ciemnieją te kreseczki, bardzo się cieszę😘
Natka, Agulineczka,
kciuki za wizyty. Jestem pewna ze pochwalicie się cudownymi wiadomościami😘
Ewelina,
stresuje się z Tobą w oczekiwaniu na wynik, zaglądam co chwile i sprawdzam czy może już coś wiadomo🤔 generalnie wierze, ze będzie piękny przyrost i czekam tylko na potwierdzenie😘
Brzuchatki, kochane jak się czujecie🤔
Baksia, Trodde, Zula, Foto, Żonkil🤔 Boziu na pewno któraś pominęłam😔 już chyba łatwiej zapamiętać staraczki, bo zostałam ja i chyba Joanien😬
Ale bardzo się cieszę, ze tak to wszystko się ułożyło. Jesteście nasza nadzieja ze i nam w końcu się uda❤️
Natka95, Zula36, Lady_Dior lubią tę wiadomość