Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny byłam dziś na becie i od razu zrobiłam TSH,FT3 , FT4 i progesteron ,wyniki dopiero jutro😕🤷♀️i to około 14 .Pójdę jeszcze w sobotę i poniedziałek .Termin okresu jest na jutro albo w sobotę. Jeden kalendarz( ovuview )liczy mi owu od 17dc a drugi (ovufruend )od 18 dc 😜
W każdym razie dziś 31 dc
Dziś kupię 3 babyboom🤪🤣
Coo, jutro😳 ale czekania😭
-
Malina wrote:Coo, jutro😳 ale czekania😭
Taaa jeszcze tak się zastanawiam czy jak pójdę w sobotę to wynik będą w poniedziałek 🤔😫Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Zula36, cieszę się, że u ciebie czysto to ile dni już bez plamień w ogóle?
Żonkil, agulineczko, u mnie mdłości też głównie wieczorne, ale jak staram się sporo podjadać, to odpuszczają, po prostu nie mogę mieć długo pustego żołądka..
Muszę sobie chyba odpuścić dźwiganie, wczoraj wnosiłam mojego 2,5 latka do domu (4 piętro w bloku) bo zasnął w wózku i za chiny nie dało się go dobudzić, i wieczorem pobolewało mnie podbrzusze..
Leżałam, mój M już zasnął, a ja miałam milion myśli... na szczęście rano już wszystko mineło, wypoczęłam i nic nie boli.. ech.
U was też ktoś z lekarzy cokolwiek mówili o nie dźwiganiu? Jakie macie doświadczenia?
no i trochę uspokoił mnie ostatni już test, wiecej nie mam hihi kreski w sumie z ostatnich 3 dni podobne, ale ten dzisiejszy tak po prostu już idzie wszerz, taka fajna gruba i nasycona krecha się robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:29
Zula36, Natka95, Malina, Żonkil, Lady_Dior, Breath_less, joanien1104, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Anna Maria
Piękne masz te kreski😍
A ile to dni po owu?Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Malina ja mam testować w sobotę ale nie spodziewam się ciąży. Mam bakteryjne zapalenie pochwy, więc wątpię żeby przy takiej infekcji nam się udało a nawet wolałabym nie😒 Już rozmawiałam z asystentką lekarza i lekarz ma dobrać leczenie-czekam na telefon, powinien w każdej chwili zadzwonić. Odkładam starania na jakiś czas-na pewno parę miesięcy. Za Was wszystkie trzymam kciuki😊Będę oczywiście czasem zaglądać i Wam kibicować 😊
-
Zula, w domu jest spoko, bo najmłodszy ma do wanny i mycia rączek/zębów taki drewniany żółty stołeczek ze stopniami, sam wchodzi i wychodzi, ale te jego drzemki są mega mocne. Potrafi spać w dzień nawet 2, 5 godziny jakby go nie budzić! A potem i tak zaśnie o 21...
To życzę ci by plamienia w ogóle nie wróciły -
Dziewczyny, zrobiłam sobie takie podsumowanie, co robiłam w tym cyklu.. może komuś się przyda?
Wspomagacze Płodności w tym szczęśliwym cyklu..
kubeczek menstruacyjny po każdym staraniu + żel FertliSafe przed, a przy ostatnim lub dwóch ostatnich razach był żel ConceivePlus (bo dopiero dotarł pocztą)
cały cykl:
- koenzym Q10, jak zagłębiłam się w temat o jego działaniu prewencyjnym odnośnie wczesnych poronień i wspomagania dojrzewania prawidłowych oocytów u kobiet po 35 roku życia, to wiedziałam, że MUSZĘ spróbować, coś czułam, że to jest dla mnie!
- od początku cyklu Inozytol w proszku Swansona, szczodrze go sypałam nawet więcej niż 1/4 miarki rano i wieczorem
od połowy cyklu dotarł Proovulin i wtedy już tylko po saszetce raz dziennie brałam
- cały cykl były dwie formy kwasu foliowego
- jod, czyli Kelp
- wit D
- witaminy z grupy B miałam w tej saszetce Proovulin codzinnie, ale co drugi dzień brałam jeszcze tak uzupełniająco cynk, magnez, potas
do połowy cyklu :
- piłam od pierwszego dnia miesiączki herbatkę na płodność, jakieś czeskie zioła, pyszna ta herbatka była
- olej z wiesiołka rano i wieczorem
- zrobiłam sobie 5 dni sesji z plastrami z borowiny i oleju rycynowego. Z borowiną jest dużo zabawy, brudzenia, ale jak już się zawinęłam, było mi BOSKO, cieplutko i doobrze uwielbiałam to! Borowinę robiłam rano, a wieczorami też przez 5 dni robiłam okłady z oleju rycynowego, bo go trzeba zmyć ze skóry, więc po tych 20 minutach szłam pod prysznic przed spaniem po prostu..
i tu takie moje spostrzeżenie, jedna z tych rzeczy lub obie na raz mam wrażenie, że bardzo mocno zadziałały. Przy 4 i 5 dniu okładów czułam, że tam w środku w brzuchu "coś" się serio dzieje, jakieś rewolucje, mrowienie, pobolewanie, że coś tam się budzi i kotłuje. To też skłoniło mnie, żeby nie kupować kolejnego opakowania borowiny, czułam, że nie powinnam przesadzać..
od drugiej połowy cyklu:
- jadłam świeżego ananasa, na bank co drugi dzień, a często codziennie, baaaardzo mi smakował
- ciepłe stopy, grube skarpety, zero chodzenia na boso po domuBreath_less, Malina, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Ewelina26 wrote:Anna Maria
Piękne masz te kreski😍
A ile to dni po owu?
Ewelina, grubasy zaczynały się od 13 dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:58
-
Ja mam podejrzenie nadczynności przytarczyc, czy któraś z was może miała? Też muszę odłożyć narazie starania.. dziś jeszczę będę dzwonić po endokrynologach, narazie mam na 13.01 ale może uda się coś szybciej Ciekawe jak długo potrwa leczenieNikoś (32tc) 21.10.2020r [*]
Ona : 29l.
Trombofilia wrodzona /mutacja V leiden hetero
Po operacji wycięcia przytarczycy
Niewydolność nerek 2/3 st.
Osteoporoza
On: 30l.
Morfologia 3% -
Ewelina mogłaś mieć nieco później zagnieżdżenie, spokojnie, z dnia na dzień nie zauważysz diametralnej różnicy. Tak jak pisałam u mnie pink zawsze wychodził najjaśniejszy. Ja nie przepadam za tymi testami.
Ja testowałam głownie tymi z allegro - zarówno paskowe, jak i płytkowe, miałam też pink o czułości 10 i Bobo testy. Dzisiaj zauważyłam, że został mi jeden paskowy. Zrobiłam, nie zdążyłam nawet dobrze wyjąć testu z pojemnika po zanurzeniu i juz krecha zaczęła wychodzić Jest dużo ciemniejsza od kontrolnej
Tak to wyglada:
https://naforum.zapodaj.net/d202165b3c9b.jpg.html
U mnie zauważalnie mocniejsze testy zaczęły wychodzić 13-14 dpo. Pozytywny miałam w 9dpo. Choć ja codziennie widziałam lekka różnicę, ale robiłam na tych samych testach płytowych z allegro. Czułości 10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 12:20
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Foto, encorton odstawiłam już z tydzień temu (i tak przeciągnęłam odstawienie o tydzień 🤫) Nic Prof nie mówił, że będziemy wracać do sterydu ale w styczniu będę robiła znowu badania immunologiczne te które robiłam na początku ciąży (te które miałam przed ciąża nieprawidłowe) I w lutym na ostatniej wizycie u Prof będą już wyniki i na podstawie tych wyników będzie Prof wiedział jakie leki i jakie dawki muszę brać do końca ciąży. Więc w sumie jest to możliwe, że będę musiała jeszcze brać sterydy jeśli okaże się, że np mam przeciwciała przeciw antygenom łożyska 🤷🏼♀️
Ewelina, Kochana tak jak tu dziewczyny już napisały nie porównuj różnych testów! Bo tylko stresu sobie dokładasz. Nie wiem czy tu kiedyś pisałam jak przy którejś ciąży zrobiłam jednego dnia test i pojawił się cień, następnego dnia również zrobiłam czułość 10 i było biaaalo, a przed pracą kupiłam ten sam co dzień wcześniej robiłam i była kreseczka no i okazało się, że jest ciąża. Więc jak chcesz robić testy to tylko tej samej firmy! Ale moim zdaniem nie ma co robić tym bardziej jak już oddałaś krew na betę. Trzymam kciuki ✊🏻❤️
Wgl nie rozumiem czemu w niektórych lab czeka się tyle na wynik bety czy progesteronu 🤦🏼♀️ tylko stresu dokładają 😬
Malina, ja właśnie strasznie się stresowałam tym, że będę później go czuła. Tym bardziej jak otworzyłam przesyłkę i okazało się, że on jest spory 😬 ale jest dobrze 😃 Kochana Prof powiedział, że do 37tc będę go miała. 🙈
Jak tam u Ciebie? 😘
Zula, cieszę się że nie ma plamień. Oby tak już zostało ✊🏻
Annamaria, piękna kreseczka 🤩
Lady_Dior, przykro mi z powodu cholernej bakterii 😪 Trzymam kciuki za szybki powrót do starań 😘
Agulineczka, Wow ale krecha 😍 rośnie maleństwo 🥰
Trodde, Kochana jak tam się czujesz? 😘
To widzę, że kolejny tydzień będzie gorący 😃 dużo wizyt 🥰Zula36, Foto80, Lady_Dior lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Foto80, baksia, Zula36, Ślimak, Annamaria, trodde, Ewelina26, Breath_less, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior aaa 🥰 kciuki Kochana!
Lady_Dior lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziękuję dziewczyny - ja oczywiście już się boję, że ta infekcja zaszkodzi dziecku no ale nic nie zrobię jak czekać, co wymyśli rodzinny. Ja już wczoraj acard odstawiłam 😑