Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Z góry przepraszam za te szczegółowe opisy ale chce dobrze opisać moje dolegliwości 😕
Dziewczynya po ciąży biochemicznej możecie mi powiedzieć jak u was wyglądało krwawienie ?normalnie jak zwykły okres? bo u mnie to raczej nie wygląda jak normalny okres 🤷♀️.
Wydzielona jest brązowa ,gęsta i widoczne są takie błonki, skórki 🤔nie jest też wcale obfita tak jak mówił lekarz .
Najpierw miałam 3 dni plamienie (różne odcienie brązu od beżu po ciemny braz)
1 dzien miesiaczki wtedy też wyglądało tak jak w opisie wyżej ale była też krew choć wcale nie dużo - miałam też bolesne skurcze .
2 dnia wydzielina jest brązowa prawie czarna ,gęsta i widoczne są takie błonki,skórki
3 dnia wygląda tak jak mocne plamienie pod koniec okresu , praktycznie nic nie leci ale w środku jest dużo takiego brązowego syfu🙄 trochę mi przypomina kożuch na czekoladowym budyniu ale taki glutowaty 😧🙆🤦♀️odczuwam takie napięcie w krzyżu.
Czy to jest normalne ?
Ten ciążowy cykl trwał 47 dni ,może być tak że krew się utleniła ?
Ja co prawda nie biochem, ale miałam indukowane farmakologicznie w 8tc i tez nie było jakiegoś mega krwawienia. Były niesamowicie bolesne skurcze, wyleciało coś dużego, a resztę to taka mega gęsta, czerwona (taka bardzo bardzo ciemna, prawie brąz) krew i to nie tyle na podpasce co w toalecie (wiec chodziłam tam częściej, lepiej spływało) . Teraz 10 dzień i bardzo lekko już plamie na brązowo. Czy wszystko zeszło dowiem się po usg.
Ja myśle ze to nie musi być wielkie krwawienie. Ale tez możliwe, ze u Ciebie się dopiero rozkręca. Okres po biochemicznej może trwać troszkę dłużej
Wybierzesz się na usg czy nie planujesz ?
Lady Dior, ja myśle ze to typowe ciążowe objawy❤️ Nie martw się zapalenie żołądka. Polecam zapisywać sobie co jesz, żeby potem wykluczyć te produkty, po których masz gazy.
Ja np uwielbiam bataty, ale po nich zawsze jestem wzdęta, w ciąży czy nie(
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Maryna
Nie planowałam iść wcześniej na usg tylko od razu na monitoring w 13 dc.
Kurczę mam nadzieję że to wszystko jakoś bardzo się nie przeciąganie bo od dziś zaczynam brać Aromek a zazwyczaj od 7 dc zaczynałam globulki z sildenafilu
Teraz się zastanawiam czy nie było by lepiej gdybym jeszcze ten styczniowy cykl dała organizmowi na dojście do siebie 🤷♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Maryna
Nie planowałam iść wcześniej na usg tylko od razu na monitoring w 13 dc.
Kurczę mam nadzieję że to wszystko jakoś bardzo się nie przeciąganie bo od dziś zaczynam brać Aromek a zazwyczaj od 7 dc zaczynałam globulki z sildenafilu
Teraz się zastanawiam czy nie było by lepiej gdybym jeszcze ten styczniowy cykl dała organizmowi na dojście do siebie 🤷♀️
No kurczę nie wiadomo... może teleporada z ginem?
Ja chyba bym się wstrzymała bo to może nie być 1dc jeszcze, w sensie jeśli widzisz ze to jest mniejsze niż okres to to chyba nie jest okres, to się może rozkręcić i wtedy te tabletki możesz wziąć za wcześnie. Sama nie wiem... może lepiej od następnego cyklu tabletki.. ja bym się poradziła lekarza
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ewelina kurcze ciężko doradzić. Najlepiej byłoby zrobić usg i zobaczyć czy wszystko dobrze się oczyscilo i czy endometrium wygląda na takie z I fazy cyklu.
Foto kciuki!!! 🙂 będzie dobrze!
Zula świetny suwaczek!Zula36, Foto80 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ewelina u mnie przy biochem było tak że ten okres nie był może jakiś nieziemsko obfity ale ciągnął się dłużej niż normalny. I czasem jednego dnia tylko plamienia, kolejnego sucho A kolejnego znowu krew i tak z tydzień to trwało.
-
Ja dziewczyny już wymiekam z tym zmeczeniem. Serio nigdy nie czułam takiej senności jak teraz. Żadna kawa nie pomaga. Wstaje rano po całej nocy przespanej, a czuje się jakbym ja zarwała. To z okresu karmienia piersią i czasami 5 pobudek w nocy nie kojarzę aż takiej niemocy. Zastanawiam się czy to normalne, bo w żadnej ciąży nie byłam aż tak zmęczona jak teraz.
Ja już odliczam dni do wizyty. Powiedzieliśmy teściom, bo nie chciałam dłużej kręcić i wymyślać powodów, dla których nie chce wypić choć lampki wina w moje urodziny. I też doszłam do wniosku, że muszę dzieci im podrzucić przed wizyta i nie chciałam wymyślać na siłę jakiegoś innego powodu. Bardzo się ucieszyli, pogratulowali. Teściowa jedynie obawia się bardzo tego covida i dla niej ciąża w tym czasie jest bardzo ryzykowna. Ja Też to analizowalam, ale no nie wiadomo ile to potrwa, a też nie chciałam odkładać decyzji nie wiadomo na kiedy. Nie jestem już taka młodziutka.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zula36. Gratuluję chłopca! Cieszę się, że zdrowo rośnie 🙂 Na pewno poprzedni maluszek do Ciebie wrócił, ja też w to wierzę u siebie 🙂
Lady_Dior. Super, to wizyta już niedługo 🤗
Foto. Kciuki za wizytę. Będzie dobrze 🙂
Ja mam dziś test obciążenia glukozą. Już wypiłam, teraz czekam na pobranie krwi.
Dziś też wskoczył kolejny tydzień, już 25+0. Nie wiem czemu to tak szybko leci 😁Foto80, Zula36 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Foto80 trzymam kciuki za wizytę i jestem pewna, że będzie dobrze - jakżeby inaczej 😊
Co do tych wzdęć, to teraz mi się przypomniało, że z córką też tak miałam. Wzdęcia, niestrawność, zaparcia ale to wszystko jakoś około 10tc no ale każda ciąża inna.. Chciałabym coś zjeść ale co przełknę to jakoś tak bleeeee-chyba faktycznie jestem w ciąży 😂
Agulineczka to ja jeszcze daję radę z sennością walczyć ale ogólnie zmęczona jestem strasznie - jeszcze córka karze się nosić 🥴 Drugiego dziecka chyba nie będę wcale na ręce brać, żeby się nie przyzwyczaiło 😐
Zula ja nie widzę Twojego suwaczka 😩
Co do duphastonu, to starczy mi chyba do 10tc a chciałabym brać cały pierwszy trymestr, tak jak w poprzedniej ciąży. Zobaczę jeszcze co mogę zrobić. Może do Polski na tydzień zajadę..
Ewelina26 ja po tym biochemie miałam normalną miesiączkę. Jedyna różnica, to taka, że wydaliłam duży skrzep. Wiesz ja bym na Twoim miejscu jednak zrobiła kontrolnie usg jeśli masz możliwość 😐Foto80 lubi tę wiadomość
-
Agulineczka pogoda teraz dodatkowo zrobiła się senna. Też ledwo siedzę, dziś doktorek i zwolnienie mam nadzieję, jeśli wszystko będzie cacy. Właśnie normalnie też nie byłabym się covida ale w ciazy to co innego. Do tego przez tego wirusa w szpitalach też jest Armagedon. Ale to potrwa jeszcze długo więc nie ma co się oglądać.
Foto kciukiFoto80 lubi tę wiadomość
-
Foto ja też trzymam kciuki!
Foto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Foto, kciuki mocne, daj znać jak po wizycie!
Ewelina, ja tak na szybko, u ciebie to nie wygląda normalnie. Powinna być krew, to niemożliwe by endometrium które było ciazowym(biochemiczna czy nie) złuszczylo się tak skąpo. Skąpe plamienie lub brudzenie może być po łyżeczkowanie, kiedy ta grubsza tkanka jest już mechanicznie usunięta.
U ciebie chyba jeszcze się zaczęło.. Czasem niestety nie zaczyna się samo.. Chyba poszłabym szybko na usg.Foto80 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior. Młodszego nie da się nie nosić 😉 Ja starszą córkę już uczę, że nie biorę jej na ręce, bo mi ciężko, bo brzuszek przeszkadza itd. Za to przytulamy się na kanapie czy podłodze. Myślę, że warto to zmieniać już w trakcie ciąży, żeby maluch nie poczuł się odtrącony jak młodsze się urodzi.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny pamiętacie ile czekałyście na wyniki toxo i różyczki? Robiłam wczoraj w diagnostyce i zastanawiam się czy do piątkowej wizyty będę mieć wyniki, tym bardziej, że jutro święto. Miałam też zleconą cytomegalię.
Boję się tej różyczki, tak jak Wam pisałam jakieś dziwne rzeczy wychodziły mi w ciąży z córką i musiałam latać po lekarzach. Oczywiście ile stresu mnie to kosztowało... Na szczęscie okazało się, że wszystko ok, wynik w ciąży czasami, choć rzadko, wychodzi fałszywie pozytywny...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aaaaa Zula🥰🥰🥰🥰 kolejny przystojniak nam rośnie❤️ Cieszę się ze u Was wszystko dobrze. Odpoczywaj i ciesz się ciąża. Gratuluje synka😘
Foto,
Kciuki za wizytę. Czekam na wieści❤️❤️
Ewelina,
Kurczę nie wyglada to dobrze może potrzebujesz więcej czasu żeby się wszystko unormowało🤔 Beta nie była wysoka wiec krwawienie powinno być normalne. Tylko skąd te plamienia🤔 może spróbuj skontaktować się z prof albo swoim gin, bo nawet nie wiem czy powinnaś brać przy tym dziwnym plamieniu letrozol😔 Ja (co prawda była to cp) ale plamiłam przez cały okres spadku bety czyli ok 3 tyg. Później 2 dni było czysto i przyszedł normalny okres. Więc może u Ciebie tez tak będzie, normalny okres przyjdzie dopiero po ujemnej becie🤔Zula36, Foto80 lubią tę wiadomość
-
Mnie się też niestety na telefonie nie wyświetla suwaczek Zuli 😑 zalogowałam się na kompie do Ovu, żeby zerknąć tam i na komputerze wyświetla się normalnie 🤷♀️