Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny 🥰 kochane jesteście!
Baksia,
Bardzo sympatyczny jest Jakub, byłam w ramach NFZ ale był bardzo wspierający, dużo mówił, pewnie na połówkowe też pójdę do Niego. Stwierdził, że szybko poczuję ruchy, bo łożysko nie jest przodujące ☺baksia lubi tę wiadomość
-
Foto80 wrote:Trodde,
Rozumiem, mam podobne podejście, co do NIFTY. Zobaczę jakie ryzyko wyjdzie z usg i pappa. Wtedy podejmę decyzję, bo nie jest to jak mówisz mały wydatek. Może gdybym miała luźne 2tys to nie zastanawiałabym się 🤷♀️ jak się czujesz? Odczuwasz teraz jakiś dyskomfort w ciąży? Nadal bierzesz antybiotyk?
Foto ogromne gratulacjewiedziałam, że musi być dobrze!
Ja antybiotyk będę brała już do końca ciąży, niestety. Teraz powtarzałam badania i w zależności od wyników może uda się zmniejszyć dawkę z trzech do dwóch na dobę. To już by było super. Jeśli na połówkowych nie będzie widać nic niepokojącego to bardzo prawdopodobne, że Mały się nie zaraził. Za tydzień mam wizytę i też mam nadzieję, że coś podejrzę na usg jeszcze przed połówkowymi. A tak ogólnie to raz lepiej, raz gorzej. Czasem myślę, że już jestem za stara na ciążę i ostatnio trochę marudzęBrzuch ostatnio ciągnie, kłuje, kręgosłup boli, w nocy ciężko się ułożyć. Ale to nic, chyba takie już uroki ciąży
Czekam z niecierpliwością aż poczuję ruchy. Mam nadzieję, że to już niedługoFoto80 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Dziewczyny, melduje ze w czwartek mam usg po poronieniu. Prenatalnych waszych nie przebije ale proszę o kciuki
Ślimak, Zula36, Foto80, Żonkil, Annie1981, Ewelina26, trodde lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Żonkil jeju mi też uciekła gdzieś Twoja dzisiejsza wizyta 🙈 gratuluję Kochana 😘 super, że krwiak wchłania się!
Foto, tak to prawda. Ja również bardzo miło wspominam wizytę 😊 W poniedziałek mam połówkowe i jestem ciekawa kto będzie mi robił,bo w przychodni u Prof jest dwóch ginekologów 😊Foto80, Żonkil, Ewelina26 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Foto80 gratuluję udanej wizyty 😊 Cieszę się, że wszystko dobrze. Ciekawe, czy faktycznie potwierdzi się córeczka 😊 Mam nadzieję, że odetchnelas trochę 😀
Żonkil jak to dobrze, że ten krwiak się wchłania. Oby całkiem zniknął szybko😌
Ewelina26 trzymam kciuki za wizytę 😊Żonkil, Foto80 lubią tę wiadomość
-
Foto
Gratulacje 😆bardzo się cieszę że wszystko dobrze i dzidzia pięknie się rozwija a do tego dziewczynka.
Widzę że dziewczyny rządzą 😉bo Baksia też będzie mieć córeczkę.
Żonkil
Super że krwiak się wchłoną
Dziewczyny u mnie też wszystko dobrze z 15mm endometrium zostało 2.8 mm☺️ czyli to dziwne brązowo- czarne plamienie z płatkami naskórka dało radę .Gin mówiła że spokojnie mogę liczyć że dziś jest 3dc i mam brać Aromek .
Powiedziała że pewnie jeszcze sobie trochę poplamie ale wszystko wygląda ładnie.
Takiego dziwnego okresu to jeszcze nigdy nie miałam🙆♀️🤦♀️ale co się dziwić jak nawet moje 2 poronienia nie były jakoś szczególnie krwawe🤷♀️Żonkil, joanien1104, Foto80, Annamaria, Zula36, Breath_less lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Foto
Gratulacje 😆bardzo się cieszę że wszystko dobrze i dzidzia pięknie się rozwija a do tego dziewczynka.
Widzę że dziewczyny rządzą 😉bo Baksia też będzie mieć córeczkę.
Żonkil
Super że krwiak się wchłoną
Dziewczyny u mnie też wszystko dobrze z 15mm endometrium zostało 2.8 mm☺️ czyli to dziwne brązowo- czarne plamienie z płatkami naskórka dało radę .Gin mówiła że spokojnie mogę liczyć że dziś jest 3dc i mam brać Aromek .
Powiedziała że pewnie jeszcze sobie trochę poplamie ale wszystko wygląda ładnie.
Takiego dziwnego okresu to jeszcze nigdy nie miałam🙆♀️🤦♀️ale co się dziwić jak nawet moje 2 poronienia nie były jakoś szczególnie krwawe🤷♀️
Bardzo się cieszę)
No to ahoj nowy cyklu 😂
Endometrium z 2,8 dorasta do 10 do owulacji? Niesamowite, nigdy nie miałam usg od razu po @, wiec nie wiedziałam ze aż tak się złuszcza:)
Ciekawe co u mnie, w czwartek sądny dzień25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ewelina,
Ufffff co za ulga🙏 Bardzo się cieszę, ze wszystko jest dobrze, i te dziwne plamienia okazały się być normalne. Mam nadzieje, ze aromek już wzięty i szykujecie się na nowy cykl. Trzymam kciuki za piękne pecherzyki😘
Martyna,
każda wizyta tutaj jest ważna. Także kciuki zaciśnięte✊ Mam nadzieje, ze dostaniecie od razu zielone światło i zaczniecie się starać🤗🥰 -
Ewelina26 jak to dobrze, że wszystko jest ok. Cieszę się razem z Tobą i teraz trzymam kciuki, by od razu się udało 😁 Co do płci naszych brzuchatek, to ja zliczyłam, że jest równowaga ale trochę nas tu jest i mogłam kogoś pominąć 🙈😀
*Annie1981 córcia
*Baksia córcia
*Foto80 córcia
*Trodde synuś
*Natka95 synuś
*Zula36 synuś
*Annamaria niespodzianka
*Agulineczka niespodzianka
*Lady_Dior niespodzianka
*Żonkil niespodzianka
😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 03:41
Annie1981, baksia, Foto80, Ewelina26, Natka95, Zula36, Żonkil, trodde lubią tę wiadomość
-
Natka95. Ja się boję detektorów tętna po przeczytaniu artykułu odradzającego tego typu urządzenia przez służbę zdrowia w Wielkiej Brytanii. Bałam się, że mogę się uspokoić błędnie odczytując wynik, a z dzieckiem nie będzie dobrze.
Po drugie bałam się, że samo szukanie tętna będzie mega stresujące, szczególnie jak miałabym problem z jego znalezieniem. Zaraz miałabym serce w gardle. Wolałam wierzyć, że jest wszystko dobrze. Codziennie rozmawiałam z moim maluszkiem podczas wieczornych wizualizacji i to mnie uspokajało 🙂
https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/home-foetal-heart-monitors-risk/
Foto80. Cieszę się, że maluszek zdrowy 😍 Nie ustawiasz suwaczka czy ja go nie widzę?
Żonkil. Ewelina26.
Super, że takie dobre wieści 🙂
Martyna33. Trzymam kciuki za wizytę 🙂
baksia. Ty już połówkowe? Jejku, jak to zleciało 😉 Kciuki zaciśnięte 🙂
Foto80, baksia, Natka95, Zula36, Żonkil lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ewelina super widomosc 🤗 no to teraz działajcie i trzymam mocno kciuki za ten cykl ✊🏻❤️
Martyna, wierzę, że również usłyszysz dobra wiadomość, kciuki ✊🏻
Annie, noo już połówkowe 🙈 No czasami mam wrażenie, że czas wolno leci ale jak przypomnę sobie w którym tyg już jestem i, że zaraz mam badanie połowowe to jestem w szoku 😃 Po połówkowych planuje powoli ogarnąć listę wyprawkowa ale powiem szczerze, że mnie to trochę przeraża 🙈 totalnie się na tym nie znam 😬 dobrze, że moja przyjaciółka też jest w ciąży i w sumie na tym samym etapie jesteśmy to mi pomoże 😅 bo sama już ma syna z kwietnia więc już wie co warto kupić i mieć w domu 😃
A Ty Kochana jak się czujesz? 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 21:24
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina, widać miałaś tak jak ja we wrześniu. Ja się nie przejęłam takim okresem po biochemie, bo moja gin mnie uspokoiła. Uprzedziła mnie, że tak może być.
W czwartek mam wizytę by sprawdzić czy pęcherzyki pękły i czy endo podrosło. Jeśli nic dobrego się nie zadziało to będę naciskać na globulki z viagrą i na skierowanie na histeroskopię. Jestem już powoli zmęczona tym czekaniem na ciążę. Mój mąż to samo, chociaż nic nie mówi i dzielnie mnie wspiera. -
Natka,
pytałaś o Encorton któregoś razu, dziś na prenatalnych mówił mi lekarz, który jest pod skrzydłem najlepszego immunologa w PLże Encorton powinnam od prenatalnych odstawiać i że w dawce 5 czy 10 to można na spokojnie z dnia na dzień i nic się nie dzieje. Nie trzeba stopniowo zmniejszając dawkę
-
Ewelina,
cieszę się, że zdecydowałaś się na tą kontrolę dziś u lekarza. możesz na spokojnie zacząć stymulację i walczyć pełną parą w tym cyklu
na naszym jakże smutnym wątku zrobiło się bardzo optymistycznie i wierzę, że i Ty Ewelina, Malinka, Joanien, JJ, Martyna i każda z dziewczyn, która marzy o swoim dzieciątku w końcu się tego doczeka. Karta się dla Nas odwróciła i musi być już dobrze dziewczynyMalina, baksia, Annie1981, joanien1104, Zula36, Martyna33, Żonkil lubią tę wiadomość
-
baksia wrote:Annie, noo już połówkowe 🙈 No czasami mam wrażenie, że czas wolno leci ale jak przypomnę sobie w którym tyg już jestem i, że zaraz mam badanie połowowe to jestem w szoku 😃 Po połówkowych planuje powoli ogarnąć listę wyprawkowa ale powiem szczerze, że mnie to trochę przeraża 🙈 totalnie się na tym nie znam 😬 dobrze, że moja przyjaciółka też jest w ciąży i w sumie na tym samym etapie jesteśmy to mi pomoże 😅 bo sama już ma syna z kwietnia więc już wie co warto kupić i mieć w domu 😃
A Ty Kochana jak się czujesz? 😘
Muszę trochę przyspieszyć, ale przy dziecku to ciężko, bo tylko wieczory zostają.
A Ty nie jesteś na miesięcznych wątkach? Tam na pewno dziewczyny się dzielą lista wyprawkowa i jest mnóstwo kobiet, które mogą udzielić rad co się przydało, a co nie. Jak coś to też służę pomocą, choć to u każdej też jest inaczej 😉
joanien1104. Trzymam kciuki, żeby pęcherzyki pękły 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Przede wszystkim:
Foto80 - gratuluję kochana! Bardzo się cieszę, że wszystko wygląda dobrze na usg. No i gratuluje suwaczka
Żonkil Ty moja kompanko ciążowadzidzia ładnie urosła, cieszę się bardzo
Ja mam coraz większy stres przed wizytą.
Ewelina super, że wszystko wygląda dobrze i jest paln działania. Oby się powiódł
Joanien i Martyna powodzenia na wizytach!
Kciuki!Foto80, Żonkil lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Foto80 wrote:Natka,
pytałaś o Encorton któregoś razu, dziś na prenatalnych mówił mi lekarz, który jest pod skrzydłem najlepszego immunologa w PLże Encorton powinnam od prenatalnych odstawiać i że w dawce 5 czy 10 to można na spokojnie z dnia na dzień i nic się nie dzieje. Nie trzeba stopniowo zmniejszając dawkę
Foto, bardzo dziękuję za to info
Uspokoilo mniebędę brała jeszcze tydzien i odstawiam tak jak zalecił lekarz
Foto80 lubi tę wiadomość