X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Żonkil jeju mi też uciekła gdzieś Twoja dzisiejsza wizyta 🙈 gratuluję Kochana 😘 super, że krwiak wchłania się!

Foto, tak to prawda. Ja również bardzo miło wspominam wizytę 😊 W poniedziałek mam połówkowe i jestem ciekawa kto będzie mi robił,bo w przychodni u Prof jest dwóch ginekologów 😊

W poniedziałki usg robią zamiennie Krzysztof Pogoda i Dariusz Owczarek .
    Ja na usg byłam u dr.Pogody i był bardzo miły. Czytałam też że dziewczyny które były u niego na połówkowych były zadowolone robił zdjęcie i nagrywał film na płytę .Mam nadzieję że dobrze pamiętam że to o nim 😉Powodzenia w poniedziałek 😊

baksia lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Foto80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia
    Kciuki za połówkowe i czekam na wieści kochana 🥰 co ile tygodni masz teraz wizyty?

baksia lubi tę wiadomość

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

Euthytox 75
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam za wszystkie kciuki ❤️ jutro popołudniu dam znać po usg.
    Jak was czytam to rośnie we mnie nadzieja ❤️
    Baksia, kciuki za połówkowe !!

Nie wiem czy wy tez tak miałyście, ale jak kolejna znajoma wstawia na social media zdjęcia brzuszka to mnie w gardle ściska :(

baksia lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli wrote:
    Witam, jestem po pierwszym poronieniu. Chciałabym zapytać, kiedy najlepiej zrobić immunologie: przeciwciała na zespół fosfolipidowy, łożyskowe, przeciwjądrowe i inne? W jakim czasie po poronieniu? Będę wdzięczna za pomoc.
    Hmmm ja tego nie robiłam. Tylko trombofilia, kariotypy, witaminy w tym B12, D3, homocysteina... nie wiem czy juz po 1 poronieniu się robi immunologię. A długo się staraliście?

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☹️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 19:56

Martyna33 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka będzie dobrze :) kciuki będą. O której masz w piątek wizytę? Te wyniki krwi co Ci brakowało masz?

Lady Dior super podsumowanie :) łatwiej się będzie zorientować :)

Baksia kciuki za połówkowe :)

Martyna33 dawaj jutro znać jak tam. Wiem co to za uczucie jak ktoś że znajomych właśnie mówi o ciąży. Niby jest radość ale gdzieś takie kłucie w sercu też. To normalne i nie miej wyrzutów sumienia.

baksia, Lady_Dior lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Foto80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli wrote:
    Witam, jestem po pierwszym poronieniu. Chciałabym zapytać, kiedy najlepiej zrobić immunologie: przeciwciała na zespół fosfolipidowy, łożyskowe, przeciwjądrowe i inne? W jakim czasie po poronieniu? Będę wdzięczna za pomoc.

Hej Aneli,
    Przykro mi z powodu Twojej straty 😔 badania, o które pytasz robiłam do 6tyg po poronieniu.

https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/badania-po-poronieniu

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

Euthytox 75
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dziękuje wam za wszystkie kciuki ❤️ jutro popołudniu dam znać po usg.
    Jak was czytam to rośnie we mnie nadzieja ❤️
    Baksia, kciuki za połówkowe !!

Nie wiem czy wy tez tak miałyście, ale jak kolejna znajoma wstawia na social media zdjęcia brzuszka to mnie w gardle ściska :(

Też trzymam kciuki ✊czekam na same dobre wieści 😊.
    Też odczuwam takie emocje 🙄.Na forum ciążę bardzo mnie cieszę ale ciążę koleżanek to dla mnie bardzo trudne i skomplikowane uczucia 😧jak mam bardzo zły humor to unikam fb bo wiem że kolejne zdjęcie nowonarodzonego dziecka albo zdjęcie z usg czy brzuszka będą dla mnie jak zderzenie że ściana, jak by mi przywalił ktoś w twarz 🤷‍♀️🤦‍♀️

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze tu jesteście, ze rozumiecie
    Dziękuje, przytulam każdą❤️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Aneli Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto80 wrote:
    Hej Aneli,
    Przykro mi z powodu Twojej straty 😔 badania, o które pytasz robiłam do 6tyg po poronieniu.

https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/badania-po-poronieniu

Bardzo dziękuję za odpowiedź i link do strony. Mutację mam już zrobione. Przeciwciała robiłam w trakcie staran i były ok. Natomiast teraz do 6 tyg po stracie warto powtórzyć niektóre badania, mimo że wcześniej u mnie nic nie wyszło. Są różne opinie lekarzy dlatego chciałam wiedzieć kiedy jest najlepszy czas na taką diagnostykę. Zbieram siły, robię badania i czekam na zielone światło od lekarza.

• Aneli Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Hmmm ja tego nie robiłam. Tylko trombofilia, kariotypy, witaminy w tym B12, D3, homocysteina... nie wiem czy juz po 1 poronieniu się robi immunologię. A długo się staraliście?

Lekarze nie zalecają badań po 1 poronieniu, ponieważ to mógł być przypadek i badania nic nie wniosą. Natomiast ja mimo to chciałabym sprawdzić to czego jeszcze nie badałam a teraz kiedy jestem po poronieniu może coś wyjdzie i będę mogła zabezpieczyć kolejna ciążę. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu ale czuję że będę spokojniejsza jak wykluczę pewne możliwe przyczyny. Mutację już kiedyś robilam: trombofilie, vleiden, mthfr i inne. Przeciwciała też kiedyś robiłam i nic nie wyszło, ale teraz powtarzam bo może coś się uaktywnilo w ciąży . Do tego kariotyp.
    Starania z pomocą medyczna ok 1,5 roku i pierwsza ciąża zakończona poronieniem 😔
    Trzymam kciuki za wszystkie starające i za te dziewczyny które już zobaczyły dwie kreski na teście 😘

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli ja badania na zespół antyfosfilipidowy i ANA robiłam dość szybko po poronieniu. Białko C i S oraz antytrombine III z tego co mówiła mi hematolog lepiej zrobić min 6 tyg po.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil nadal nie mam pozostałych wyników. Wizytę w piątek mam na 15:00. Znowu zaczynają mi się śnić głupoty.
    Zapisywalas się już na prenatalne?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie minęło już tyle czasu od poronienia a nadal unikam dzieci, ciąż, radosnych nowin. Nadal jest to strasznie dla mnie dobijające tym bardziej, że robię badania, chodzę po lekarzach a happy endu brak 🙄 spotkania rodzinne czy świąteczne tak mnie skoluja, że potem przez jakiś czas znowu muszę układać sobie wszystko w głowie na nowo i żyć dalej. Ciężkie to wszystko...ale nadzieja nadal się tli .

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ A co jest Twoim głównym problemem? Bo pewnie badań już masę porobilas. Chodzilas na monitoring? Masz normalne owulacje? Bardziej immunologia zawodzi czy co? Już raz w ciąży byłaś więc jak widać nie jest to niemożliwe, ale bardzo Tobie współczuję, bo tak długo czekasz na swoje szczęście.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli po takim czasie starań rozumiem, że chcesz wszystko jak najszybciej sprawdzić. Ja na immunologii niestety się nie znam :(

JJ. Przykro mi że tak u Ciebie to wygląda. Wcale Ci się nie dziwię, że tak przeżywasz.

Agulineczka jeszcze się nie zapisywalam. Myślę o prywatnych.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    U mnie minęło już tyle czasu od poronienia a nadal unikam dzieci, ciąż, radosnych nowin. Nadal jest to strasznie dla mnie dobijające tym bardziej, że robię badania, chodzę po lekarzach a happy endu brak 🙄 spotkania rodzinne czy świąteczne tak mnie skoluja, że potem przez jakiś czas znowu muszę układać sobie wszystko w głowie na nowo i żyć dalej. Ciężkie to wszystko...ale nadzieja nadal się tli .

Musimy mieć nadzieję i walczyć dalej aż w końcu się uda .Trzymam za Ciebie kciuki ✊

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

• baksia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli przykro mi z powodu straty 😪
    Wiesz co z tą immunologia to ja nie wiem jak jest, a robiłam mnóstwo badań 🤷🏼‍♀️ w internecie czytałam, że najlepiej niektóre badania zrobić do max 6 tyg po poronieniu jak dobrze pamiętam. Ale jak zrobiłam te badania na własną rękę to raz usłyszałam od ginekologa, że za szybko robiłam te badania 🤔 Do Prof Malinowskiego trafiłam dopiero 3 miesiące po poronieniu i wtedy u niego robiłam te wszystkie badania immunologiczne.

Annie, ja też od początku chciałam żeby ten czas szybko leciał ale mi zostało tak do teraz 🙈 dla mnie mógłby być już maj 😅 wiesz co udzielałam się na wątku miesięcznym ale teraz tylko podczytuje. Tam dziewczyny pisały już dawno o wózkach, pokoikach a dla mnie to była zdecydowanie za wcześnie na takie tematy i nie potrafiłam się tam odnaleźć 🤷🏼‍♀️ chociaż tam faktycznie jest większość kobiet które już będą miały 2 czy 3 dziecko więc mają doświadczenie.

Ewelina masz rację jeśli chodzi o opinię na temat dr Pogody 😃 Ja też raz miałam usg w poniedziałek i akurat był syn Prof więc może jakieś zastępstwo to było 🤷🏼‍♀️ Na prenatalnych też dostałam filmiki i zdjęcia na płytce 🥰

Foto, teraz miałam 3 tyg przerwy (nie licząc wizyty na IP). 11.01 mam polowkowe w Łodzi, a później 22.01 polowkowe u swojego ginekologa. Więc w sumie dosyć często mam wizyty 2 max 3 tyg, a i tak dłuży mi się strasznie 🙈

Martyna niestety to normalne. Ja po każdym poronieniu robiłam sobie przerwę od fb czy instagrama, musiałam kasować wszystkie obserwujące sklepy z dziecięcymi artykułami, raz jak byłam w sklepie z eMkiem i zobaczyłam kobietę z brzuszkiem to wybiegłam ze sklepu i zaczęłam ryczeć i to było silniejsze ode mnie 😪 A najgorsze chyba było właśnie to jak ktoś wstawiał zdj z maluszkiem albo informacje o ciąży, a np dziewczyna była o wiele młodsza ode mnie i miała już 1 czy 2 dzieci. Raz jak wracałam z pracy dzwoniłam do mamy z płaczem, bo widziałam wlasnie, że moja koleżanka poinformowała o 2 dziecku. Oczywiście nie życzyłam nikomu źle alee zazdrościłam, czułam taką niesprawiedliwość 😪 Tak jak nasza Ewelina napisała, ciąże kobiet z forum mnie cieszyły, bo dawały mi nadzieję, że nam też się uda i jednak ja podchodzę trochę inaczej do osób (pomimo, że Was nie znam osobiście) które poroniły i przeżyły ten koszmar.

Dziękuję za wszystkie kciuki 😘❤️

Martyna33 lubi tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Aneli Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Aneli przykro mi z powodu straty 😪
    Wiesz co z tą immunologia to ja nie wiem jak jest, a robiłam mnóstwo badań 🤷🏼‍♀️ w internecie czytałam, że najlepiej niektóre badania zrobić do max 6 tyg po poronieniu jak dobrze pamiętam. Ale jak zrobiłam te badania na własną rękę to raz usłyszałam od ginekologa, że za szybko robiłam te badania 🤔 Do Prof Malinowskiego trafiłam dopiero 3 miesiące po poronieniu i wtedy u niego robiłam te wszystkie badania immunologiczne.

Annie, ja też od początku chciałam żeby ten czas szybko leciał ale mi zostało tak do teraz 🙈 dla mnie mógłby być już maj 😅 wiesz co udzielałam się na wątku miesięcznym ale teraz tylko podczytuje. Tam dziewczyny pisały już dawno o wózkach, pokoikach a dla mnie to była zdecydowanie za wcześnie na takie tematy i nie potrafiłam się tam odnaleźć 🤷🏼‍♀️ chociaż tam faktycznie jest większość kobiet które już będą miały 2 czy 3 dziecko więc mają doświadczenie.

Ewelina masz rację jeśli chodzi o opinię na temat dr Pogody 😃 Ja też raz miałam usg w poniedziałek i akurat był syn Prof więc może jakieś zastępstwo to było 🤷🏼‍♀️ Na prenatalnych też dostałam filmiki i zdjęcia na płytce 🥰

Foto, teraz miałam 3 tyg przerwy (nie licząc wizyty na IP). 11.01 mam polowkowe w Łodzi, a później 22.01 polowkowe u swojego ginekologa. Więc w sumie dosyć często mam wizyty 2 max 3 tyg, a i tak dłuży mi się strasznie 🙈

Martyna niestety to normalne. Ja po każdym poronieniu robiłam sobie przerwę od fb czy instagrama, musiałam kasować wszystkie obserwujące sklepy z dziecięcymi artykułami, raz jak byłam w sklepie z eMkiem i zobaczyłam kobietę z brzuszkiem to wybiegłam ze sklepu i zaczęłam ryczeć i to było silniejsze ode mnie 😪 A najgorsze chyba było właśnie to jak ktoś wstawiał zdj z maluszkiem albo informacje o ciąży, a np dziewczyna była o wiele młodsza ode mnie i miała już 1 czy 2 dzieci. Raz jak wracałam z pracy dzwoniłam do mamy z płaczem, bo widziałam wlasnie, że moja koleżanka poinformowała o 2 dziecku. Oczywiście nie życzyłam nikomu źle alee zazdrościłam, czułam taką niesprawiedliwość 😪 Tak jak nasza Ewelina napisała, ciąże kobiet z forum mnie cieszyły, bo dawały mi nadzieję, że nam też się uda i jednak ja podchodzę trochę inaczej do osób (pomimo, że Was nie znam osobiście) które poroniły i przeżyły ten koszmar.

Dziękuję za wszystkie kciuki 😘❤️

Dziękuję. Jeżeli chodzi o najlepszy czas na robienie tych badań to opinie są pełne sprzeczności. Raz słyszę ze do 6 tygodnia, a innym razem ze po 3 miesiącach. Mnie głownie chodzi o immunologie.
    Zrobiłam po poronieniu i zobaczymy co wyjdzie. Najwyżej będę powtarzać po 3 miesiącach.

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    JJ A co jest Twoim głównym problemem? Bo pewnie badań już masę porobilas. Chodzilas na monitoring? Masz normalne owulacje? Bardziej immunologia zawodzi czy co? Już raz w ciąży byłaś więc jak widać nie jest to niemożliwe, ale bardzo Tobie współczuję, bo tak długo czekasz na swoje szczęście.

U nas wszystko wychodzi prawie dobrze, na chwilę obecną stwierdzona niewydolność cialka żółtego, niby endometrioza (żadnych objawów nie mam), lewy jajowód słabo drożny/niedrożny. Owulacja jest co miesiąc, miałam kilka stymulacji, przeróżne rzeczy próbowałam i stosowałam, reszta badań - super. Zaczęłam teraz immunologie ale tu też na szczęście nic nie wychodzi. Badania męża - super.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
‹‹ 3381 3382 3383 3384 3385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ