Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
baksia wrote:Żonkil jeju mi też uciekła gdzieś Twoja dzisiejsza wizyta 🙈 gratuluję Kochana 😘 super, że krwiak wchłania się!
Foto, tak to prawda. Ja również bardzo miło wspominam wizytę 😊 W poniedziałek mam połówkowe i jestem ciekawa kto będzie mi robił,bo w przychodni u Prof jest dwóch ginekologów 😊
W poniedziałki usg robią zamiennie Krzysztof Pogoda i Dariusz Owczarek .
Ja na usg byłam u dr.Pogody i był bardzo miły. Czytałam też że dziewczyny które były u niego na połówkowych były zadowolone robił zdjęcie i nagrywał film na płytę .Mam nadzieję że dobrze pamiętam że to o nim 😉Powodzenia w poniedziałek 😊baksia lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziękuje wam za wszystkie kciuki ❤️ jutro popołudniu dam znać po usg.
Jak was czytam to rośnie we mnie nadzieja ❤️
Baksia, kciuki za połówkowe !!
Nie wiem czy wy tez tak miałyście, ale jak kolejna znajoma wstawia na social media zdjęcia brzuszka to mnie w gardle ściskabaksia lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Aneli wrote:Witam, jestem po pierwszym poronieniu. Chciałabym zapytać, kiedy najlepiej zrobić immunologie: przeciwciała na zespół fosfolipidowy, łożyskowe, przeciwjądrowe i inne? W jakim czasie po poronieniu? Będę wdzięczna za pomoc.
-
Agulineczka będzie dobrze
kciuki będą. O której masz w piątek wizytę? Te wyniki krwi co Ci brakowało masz?
Lady Dior super podsumowaniełatwiej się będzie zorientować
Baksia kciuki za połówkowe
Martyna33 dawaj jutro znać jak tam. Wiem co to za uczucie jak ktoś że znajomych właśnie mówi o ciąży. Niby jest radość ale gdzieś takie kłucie w sercu też. To normalne i nie miej wyrzutów sumienia.baksia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Aneli wrote:Witam, jestem po pierwszym poronieniu. Chciałabym zapytać, kiedy najlepiej zrobić immunologie: przeciwciała na zespół fosfolipidowy, łożyskowe, przeciwjądrowe i inne? W jakim czasie po poronieniu? Będę wdzięczna za pomoc.
Hej Aneli,
Przykro mi z powodu Twojej straty 😔 badania, o które pytasz robiłam do 6tyg po poronieniu.
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/badania-po-poronieniu -
Martyna33 wrote:Dziękuje wam za wszystkie kciuki ❤️ jutro popołudniu dam znać po usg.
Jak was czytam to rośnie we mnie nadzieja ❤️
Baksia, kciuki za połówkowe !!
Nie wiem czy wy tez tak miałyście, ale jak kolejna znajoma wstawia na social media zdjęcia brzuszka to mnie w gardle ściska
Też trzymam kciuki ✊czekam na same dobre wieści 😊.
Też odczuwam takie emocje 🙄.Na forum ciążę bardzo mnie cieszę ale ciążę koleżanek to dla mnie bardzo trudne i skomplikowane uczucia 😧jak mam bardzo zły humor to unikam fb bo wiem że kolejne zdjęcie nowonarodzonego dziecka albo zdjęcie z usg czy brzuszka będą dla mnie jak zderzenie że ściana, jak by mi przywalił ktoś w twarz 🤷♀️🤦♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Foto80 wrote:Hej Aneli,
Przykro mi z powodu Twojej straty 😔 badania, o które pytasz robiłam do 6tyg po poronieniu.
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/badania-po-poronieniu
Bardzo dziękuję za odpowiedź i link do strony. Mutację mam już zrobione. Przeciwciała robiłam w trakcie staran i były ok. Natomiast teraz do 6 tyg po stracie warto powtórzyć niektóre badania, mimo że wcześniej u mnie nic nie wyszło. Są różne opinie lekarzy dlatego chciałam wiedzieć kiedy jest najlepszy czas na taką diagnostykę. Zbieram siły, robię badania i czekam na zielone światło od lekarza. -
Żonkil wrote:Hmmm ja tego nie robiłam. Tylko trombofilia, kariotypy, witaminy w tym B12, D3, homocysteina... nie wiem czy juz po 1 poronieniu się robi immunologię. A długo się staraliście?
Lekarze nie zalecają badań po 1 poronieniu, ponieważ to mógł być przypadek i badania nic nie wniosą. Natomiast ja mimo to chciałabym sprawdzić to czego jeszcze nie badałam a teraz kiedy jestem po poronieniu może coś wyjdzie i będę mogła zabezpieczyć kolejna ciążę. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu ale czuję że będę spokojniejsza jak wykluczę pewne możliwe przyczyny. Mutację już kiedyś robilam: trombofilie, vleiden, mthfr i inne. Przeciwciała też kiedyś robiłam i nic nie wyszło, ale teraz powtarzam bo może coś się uaktywnilo w ciąży . Do tego kariotyp.
Starania z pomocą medyczna ok 1,5 roku i pierwsza ciąża zakończona poronieniem 😔
Trzymam kciuki za wszystkie starające i za te dziewczyny które już zobaczyły dwie kreski na teście 😘 -
U mnie minęło już tyle czasu od poronienia a nadal unikam dzieci, ciąż, radosnych nowin. Nadal jest to strasznie dla mnie dobijające tym bardziej, że robię badania, chodzę po lekarzach a happy endu brak 🙄 spotkania rodzinne czy świąteczne tak mnie skoluja, że potem przez jakiś czas znowu muszę układać sobie wszystko w głowie na nowo i żyć dalej. Ciężkie to wszystko...ale nadzieja nadal się tli .JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ A co jest Twoim głównym problemem? Bo pewnie badań już masę porobilas. Chodzilas na monitoring? Masz normalne owulacje? Bardziej immunologia zawodzi czy co? Już raz w ciąży byłaś więc jak widać nie jest to niemożliwe, ale bardzo Tobie współczuję, bo tak długo czekasz na swoje szczęście.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aneli po takim czasie starań rozumiem, że chcesz wszystko jak najszybciej sprawdzić. Ja na immunologii niestety się nie znam
JJ. Przykro mi że tak u Ciebie to wygląda. Wcale Ci się nie dziwię, że tak przeżywasz.
Agulineczka jeszcze się nie zapisywalam. Myślę o prywatnych. -
JJ. wrote:U mnie minęło już tyle czasu od poronienia a nadal unikam dzieci, ciąż, radosnych nowin. Nadal jest to strasznie dla mnie dobijające tym bardziej, że robię badania, chodzę po lekarzach a happy endu brak 🙄 spotkania rodzinne czy świąteczne tak mnie skoluja, że potem przez jakiś czas znowu muszę układać sobie wszystko w głowie na nowo i żyć dalej. Ciężkie to wszystko...ale nadzieja nadal się tli .
Musimy mieć nadzieję i walczyć dalej aż w końcu się uda .Trzymam za Ciebie kciuki ✊Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Aneli przykro mi z powodu straty 😪
Wiesz co z tą immunologia to ja nie wiem jak jest, a robiłam mnóstwo badań 🤷🏼♀️ w internecie czytałam, że najlepiej niektóre badania zrobić do max 6 tyg po poronieniu jak dobrze pamiętam. Ale jak zrobiłam te badania na własną rękę to raz usłyszałam od ginekologa, że za szybko robiłam te badania 🤔 Do Prof Malinowskiego trafiłam dopiero 3 miesiące po poronieniu i wtedy u niego robiłam te wszystkie badania immunologiczne.
Annie, ja też od początku chciałam żeby ten czas szybko leciał ale mi zostało tak do teraz 🙈 dla mnie mógłby być już maj 😅 wiesz co udzielałam się na wątku miesięcznym ale teraz tylko podczytuje. Tam dziewczyny pisały już dawno o wózkach, pokoikach a dla mnie to była zdecydowanie za wcześnie na takie tematy i nie potrafiłam się tam odnaleźć 🤷🏼♀️ chociaż tam faktycznie jest większość kobiet które już będą miały 2 czy 3 dziecko więc mają doświadczenie.
Ewelina masz rację jeśli chodzi o opinię na temat dr Pogody 😃 Ja też raz miałam usg w poniedziałek i akurat był syn Prof więc może jakieś zastępstwo to było 🤷🏼♀️ Na prenatalnych też dostałam filmiki i zdjęcia na płytce 🥰
Foto, teraz miałam 3 tyg przerwy (nie licząc wizyty na IP). 11.01 mam polowkowe w Łodzi, a później 22.01 polowkowe u swojego ginekologa. Więc w sumie dosyć często mam wizyty 2 max 3 tyg, a i tak dłuży mi się strasznie 🙈
Martyna niestety to normalne. Ja po każdym poronieniu robiłam sobie przerwę od fb czy instagrama, musiałam kasować wszystkie obserwujące sklepy z dziecięcymi artykułami, raz jak byłam w sklepie z eMkiem i zobaczyłam kobietę z brzuszkiem to wybiegłam ze sklepu i zaczęłam ryczeć i to było silniejsze ode mnie 😪 A najgorsze chyba było właśnie to jak ktoś wstawiał zdj z maluszkiem albo informacje o ciąży, a np dziewczyna była o wiele młodsza ode mnie i miała już 1 czy 2 dzieci. Raz jak wracałam z pracy dzwoniłam do mamy z płaczem, bo widziałam wlasnie, że moja koleżanka poinformowała o 2 dziecku. Oczywiście nie życzyłam nikomu źle alee zazdrościłam, czułam taką niesprawiedliwość 😪 Tak jak nasza Ewelina napisała, ciąże kobiet z forum mnie cieszyły, bo dawały mi nadzieję, że nam też się uda i jednak ja podchodzę trochę inaczej do osób (pomimo, że Was nie znam osobiście) które poroniły i przeżyły ten koszmar.
Dziękuję za wszystkie kciuki 😘❤️Martyna33 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Aneli przykro mi z powodu straty 😪
Wiesz co z tą immunologia to ja nie wiem jak jest, a robiłam mnóstwo badań 🤷🏼♀️ w internecie czytałam, że najlepiej niektóre badania zrobić do max 6 tyg po poronieniu jak dobrze pamiętam. Ale jak zrobiłam te badania na własną rękę to raz usłyszałam od ginekologa, że za szybko robiłam te badania 🤔 Do Prof Malinowskiego trafiłam dopiero 3 miesiące po poronieniu i wtedy u niego robiłam te wszystkie badania immunologiczne.
Annie, ja też od początku chciałam żeby ten czas szybko leciał ale mi zostało tak do teraz 🙈 dla mnie mógłby być już maj 😅 wiesz co udzielałam się na wątku miesięcznym ale teraz tylko podczytuje. Tam dziewczyny pisały już dawno o wózkach, pokoikach a dla mnie to była zdecydowanie za wcześnie na takie tematy i nie potrafiłam się tam odnaleźć 🤷🏼♀️ chociaż tam faktycznie jest większość kobiet które już będą miały 2 czy 3 dziecko więc mają doświadczenie.
Ewelina masz rację jeśli chodzi o opinię na temat dr Pogody 😃 Ja też raz miałam usg w poniedziałek i akurat był syn Prof więc może jakieś zastępstwo to było 🤷🏼♀️ Na prenatalnych też dostałam filmiki i zdjęcia na płytce 🥰
Foto, teraz miałam 3 tyg przerwy (nie licząc wizyty na IP). 11.01 mam polowkowe w Łodzi, a później 22.01 polowkowe u swojego ginekologa. Więc w sumie dosyć często mam wizyty 2 max 3 tyg, a i tak dłuży mi się strasznie 🙈
Martyna niestety to normalne. Ja po każdym poronieniu robiłam sobie przerwę od fb czy instagrama, musiałam kasować wszystkie obserwujące sklepy z dziecięcymi artykułami, raz jak byłam w sklepie z eMkiem i zobaczyłam kobietę z brzuszkiem to wybiegłam ze sklepu i zaczęłam ryczeć i to było silniejsze ode mnie 😪 A najgorsze chyba było właśnie to jak ktoś wstawiał zdj z maluszkiem albo informacje o ciąży, a np dziewczyna była o wiele młodsza ode mnie i miała już 1 czy 2 dzieci. Raz jak wracałam z pracy dzwoniłam do mamy z płaczem, bo widziałam wlasnie, że moja koleżanka poinformowała o 2 dziecku. Oczywiście nie życzyłam nikomu źle alee zazdrościłam, czułam taką niesprawiedliwość 😪 Tak jak nasza Ewelina napisała, ciąże kobiet z forum mnie cieszyły, bo dawały mi nadzieję, że nam też się uda i jednak ja podchodzę trochę inaczej do osób (pomimo, że Was nie znam osobiście) które poroniły i przeżyły ten koszmar.
Dziękuję za wszystkie kciuki 😘❤️
Dziękuję. Jeżeli chodzi o najlepszy czas na robienie tych badań to opinie są pełne sprzeczności. Raz słyszę ze do 6 tygodnia, a innym razem ze po 3 miesiącach. Mnie głownie chodzi o immunologie.
Zrobiłam po poronieniu i zobaczymy co wyjdzie. Najwyżej będę powtarzać po 3 miesiącach.
-
agulineczka wrote:JJ A co jest Twoim głównym problemem? Bo pewnie badań już masę porobilas. Chodzilas na monitoring? Masz normalne owulacje? Bardziej immunologia zawodzi czy co? Już raz w ciąży byłaś więc jak widać nie jest to niemożliwe, ale bardzo Tobie współczuję, bo tak długo czekasz na swoje szczęście.
U nas wszystko wychodzi prawie dobrze, na chwilę obecną stwierdzona niewydolność cialka żółtego, niby endometrioza (żadnych objawów nie mam), lewy jajowód słabo drożny/niedrożny. Owulacja jest co miesiąc, miałam kilka stymulacji, przeróżne rzeczy próbowałam i stosowałam, reszta badań - super. Zaczęłam teraz immunologie ale tu też na szczęście nic nie wychodzi. Badania męża - super.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...