Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26. Nie wiem co to ten Aromek, ale ja brałam NAC i Inozytol. Oba suplementy miały podkoksowqać owulację i poprawić jakość jajeczek. Nic złego się u mnie nie stało, wręcz przeciwnie, zaszłam w zdrową ciążę.
Trzymam kciuki za cykl 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Z tego co czytam to Nac stymuluje owulacje. A aromek tez. Wiec stosuje się albo to albo to. Żebyś nie przestymulowała:)25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ewelina26 wrote:Dziewczyny u mnie właśnie zaczął się 1dc .Cieszę się a z drugiej strony szkoda że ta ciąża nie trwała 9 miesięcy 🤷♀️.
Mam brać od 3dc Aromek na stymulację owu i po owu duphaston i tak się zastanawiam czy już sobie nie darować NAC ( kupiłam bo myślałam że prof nie będzie kazał brać Aromka ) teraz się zastanawiam że może już lepiej tak nie mieszać Aromek + NAC i może sobie darować ,sama nie wiem boję się że mogę przedobrzyć z tym wzmacnianie owulacji.
Jak myślicie?
Cieszę, się ze w końcu się rozkręciło i zaczynacie nowy cykl oby był tym szczęśliwym😘 ja właśnie jutro zaczynam brać lamette, mam od 5-9dc.
Pytałam o ten NAC, bo myślałam ze masz zalecenia od profesora. Jeśli nic nie wspominał to lepiej nie bierz, albo może po prostu sama zapytaj🤔 czytałam, ze NAC i metformina maja podobne działanie jednak w badaniach metformina mimo wszystko wypada lepiej. Podobnie jest przy stymulacji, stymulacja plus metformina daje lepsze efekty niż stymulacja i NAC. Co więcej badania wykazały ze w niektórych przypadkach NAC przy połączeniu ze stymulacja hamowalo owulacje🤔
Tak myślę, ze połączenie NAC, metforminy i stymulacji może być już trochę „nad wyraz” i bez konsultacji może nie suplementuj, żeby sobie nie namieszać. Ja w każdym razie od kiedy mam stymulację odstawiłam całkowicie NAC. Ale będę za tydzień w poniedziałek w klinice to z ciekawości zapytam jak to jest🤔 na poprawę jakości jajeczek lepszy będzie koenzym q10🤗 -
Malina
Dzięki za informację 😊zdecydowałam że dam sobie spokój i odstawię NAC co za dużo to nie zdrowo 😉Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
AnnaMaria co do objawów to już sama dobrze wiesz, że raz są, raz ich prawie nie ma. Rozumiem Twoje obawy, my, kobiety po stratach, nigdy ich się w zupełności nie pozbędziemy.
Ja sama raz myślę, że będzie dobrze, na drugi dzień się nakręcam. U mnie w obu zdrowych i donoszonych ciążach spore mdłości od 7/8 tc do końca I trym. W ciąży, która przestałą się rozwijać zero mdłości, czułam się bardzo dobrze, jak młody Bóg. Oczywiście, że teraz też się ich doszukuję, ale nadal moim głównym, dominującym objawem jest mega sennosć, z która ciężko sobie poradzić. No nie potrafię wytrzymać do wieczora bez drzemki. Bolesność piersi raz większa, raz mniejsza, czasami tylko lekka wrażliwość. Poza tym mdli mnie tylko kiedy jest bardzo głodna. W ciaży z synem mdłości były na tyle silne, że otwarcie lodówki często kończyło się wizytą w toalecie i obejmowaniem kibelka. Z córką już mniejsze, ale na pewno większe niż teraz. "i jak tak siądę to zaczynam rozkminy niepotrzebne. Do tego plamienia, które nie pomagają zachować optymizm. Choć na szczęście nie są codzienne. Pozostaje nam tylko czekać do kolejnej wizyty i głęboko wierzyć, że tym razem będzie dobrze. Fajnie, że wyjeżdżasz, oderwiesz trochę głowę.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję Wam.. Mdłości mam w ciągu dnia, apetyt zrywami, ale był moment, że musiałam coś zjeść już zaraz natychmiast i to mnie nieco chwilowo podniosło na duchu. Piersi jednak wróciły do swojej bolesności, tylko ta ogromną różnica w napięciu brzucha powoduje u mnie strach taki do szpiku kości. Zbyt mocne i świeże skojarzenie z poronieniem.
Chwytam się jak tonący twojej historii Zula.. Ze tez ci wzdęcia przeszły.. Nie wiem...
Wiecie jak jest. Lęk ogromny...
Jak wrócę na bank dzwonię do mojego gina. Żeby wcisnal mnie gdzieś na usg bo zwariuje z tego strachu... -
Annamaria mam nadzieję, że wypoczniesz na feriach, choć przy takiej gromadce może być ciężko o wypoczynek😁 Na pewno będzie wszystko dobrze. Umów się na tą wizytę po feriach jeśli ma Cię uspokoić, bo taki stres niewskazany. Wierzę, że będzie dobrze 😘
Ja nie mam jakichs większych objawów poza ogromnym zmęczeniem. Ciekawe, czy mnie jeszcze "dopadnie" ale wątpię. W tym tygodniu będę się umawiać na wizytę u położnej. Mam nadzieję, że zrobią mi usg w 8t2d -
Właśnie ja też podejrzanie coraz lepiej się czuję. Mdłości tylko jak jestem bardzo glodna, śpiąca jestem chyba tylko dlatego bo wstaje w nocy na siku. Także bardzo dobrze Was rozumiem z tymi objawami. Jutro mialam iść do doktorka po zwolnienie to ja od razu siadam na fotel bo się cykam.
-
Agulineczka o rety mam nadzieję, że się nie przeziębisz przez ten deszcz 🙄 Teraz się wygrzej porządnie. Kciuki za dobre wyniki 🙂
No ja odważyłam się na suwaczek 🙈 Wiem, że wszystko może się zdarzyć ale chcę się nacieszyć tą ciążą ile się da🙂
Ewelina26 trzymam kciuki za szybką owulację i owocne starania😁 -
Dopiero teraz pomyślałam, że mogłam dorzucić do badań progesteron... ech
A dorzucialam Wit B12, Wit D i ferrytynę, bo mam z nią problem ciągle. Mam nadzieję tylko, że jiebwyjda mi znowu zawirowania z rozyczka jak w zeszłej ciazySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady Dior
Suwaczek piękny 😍bardzo dobrze że wstawiłaś co ma być to będzie i suwaczek nic tu nie zmieni ,podoba mi się twoje podejście. Oczywiście nie dziwie sie dziewczynom ktore nie wystawiają tak wcześnie sama też bym się bała 🙆♀️.Niestety w ostatej ciąży już nie opłacało mi się wstawiać suwaczka a tak wogole to nie wiem jak 🤣hehe może kiedyś przyjdzie taki czas i się dowiem .
Kurczę ale musisz się oczekać na pierwsza wizytę, chyba bym jajko zniosła 😵
Żonkil
Trzymam kciuki żeby jutro wszystko było dobrze ✊🤗.
agulineczka
To dziś chyba wszędzie dużo ludzi załatwia sprawy medyczne🤷♀️ .Dzwoniłam dziś rano zapisać się na monitoring i byłam 30 w kolejce do rejestracji 😱 na szczęście wytrwałam i udało się zapisać.
Współczuję czekać na dworze i to jeszcze podczas deszczu 😕
Daj znać co z wynikami 😊
Na monitoring idę w 13dc,16dc,18dc i 20 dc mam nadzieję że to wystarczy .
Prof kazał od 10 dc co 2 - 3 dni ale czy to coś zmieni czy pójdę 10 czy np.12 albo 13 dc 🤷♀️jak na długość moich cykli to 13 dc to i tak wcześnie myślę że Aromek nie przyspieszy mi aż tak bardzo owu chociaż kto wie 🤷♀️🤔Żonkil, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina ja bym też nie łączyła stymulacji z NAC, bo byłabym się przestymulowania. Zobaczysz po pierwszym cyklu jak będzie reagował organizm, najwyżej wtedy zdecydujesz.
Malina szkoda, że nie będzie bliźniakówale trzymam kciuki za ten cykl. Jeśli chodzi o Q10 to faktycznie wpływa pozytywnie na komórki jajowe, ale trzeba z nim uważać bo lubi też podnosić komórki NK. U mnie docent nie zalecał, bo miałam NK na granicy normy.
Lady_Dior piękny suwaczek
Ja ostatnio jakoś marnie się czuję, jestem jakaś ociężała jak mały hipopotam, brzuch ciągnie, mały chyba cały czas naciska na pęcherz, więzadła bolą i trochę sobie marudzędo tego od jakiegoś tygodnia zawitały mdłości dużo gorsze niż w pierwszym trymestrze, tak samo pojawił się mega ból piersi.
Także dziewczyny bez objawów nie martwcie się. Ja na początku ciąży i właściwie przez cały pierwszy trymestr z objawów miałam głównie senność i brak apetytu, poza tym spokój. Teraz objawy nadrabiają.Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
a ja mam dzisiaj mega zjadz
11 dc, mam po jednym pęcherzyku na obu jajnikach ( jeden 16mm, drugi 18mm), ale endometrium tylko 5mm
muszę wypłakać u lekarza histeroskopię, bo serio, mam wrażenie że coś jest bardzo źle i mogę mieć zrosty
Nie mam już siły - nic mi nie pomaga. Lekarz, u którego byłam powiedział, że przy takim endometrium to nie ma szans by się coś zagnieździło. Dał mi ovitrelle i to na zasadzie - nie zaszkodzi, ale nie ma się co łudzić.
Moja gin jest na L4, bo jest covidowa, nie wiem czy ze zastrzykiem Ovitrelle nie poczekać do środy rano, może przez dwa dni jakoś podrasuję to endo, a pęcherzyki nie przerosną.
Ewelina - ja po letrozolu mam owulację przysieszoną - wczesniej była koło 16-17-18 dc, a teraz wygląda, że będzie w 13, więc poszłabym wczesniej na monitoring.
Co do NAC to brałam z clo, metforminą i nie przestymulowałam. Moja gin, mówi, że wpływa dobrze, ale to jest suplement, więc krzywdy sobie nie zrobię, a mogę wspomóc. Za każdym razem przy NAC zachodziłam w ciążę. W tym cyklu niestety nie zdążyłam kupić
-
Trodde
Dzięki za odpowiedź 😊NAC już schowałam do szafki i na razie nie zamierzam go brać .
Jutro zaczynam brać 1 tabletkę Aromka 🙆♀️
Baksia
A co u Ciebie kochana ? Jak się czujesz ? Mała daje popalić 😁😉
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
joanien
Przykro mi że endo daje ci w kość 😕 histeroskopia na pewno nie zaszkodzi .A nie próbowałaś z globulkami z sildenafilu ponoć rośnie po nich endometrium. Właściwie to prof.M chyba właśnie na to mi je przepisał 🤔.
Na razie dam sobie spokoju z NAC zobaczę jak to wszystko wygląda .
Popróbuję z fertistim( mio-inozytol 2000mg, d-chiro-inozytol 50mg) jeżeli będzie potrzeba to dołożą NAC
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Joanien,
Pamiętasz ja tez ciągle miałam problem z endometrium. Brałam Estrofem i Duphaston od owu. 2 cykle przed ciążą stosowałam globulki z viagry plus dong quai w większych dawkach. Wspomagałam się akupunkturą. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę miałam umawiać się na hsg, bo lekarz dał skierowanie. Endo nie podrosło jakoś spektakularnie niestety, ale ciąża się zagnieździła. Nie poddawaj się, trzymam mocno kciuki 😘
Ewelina,
Mi ginekolog też mowiła, podobnie jak Joanien, że mogę brać Miovelie NAC i CLO jednocześnie, bo NAC łagodnie podrasuje jedynie. Trzymaj się dzielnie, Twoje wysiłki w końcu zostaną wynagrodzone 😘Ewelina26 lubi tę wiadomość
-
F
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 19:50
Natka95, joanien1104, trodde, Foto80, Ewelina26, Żonkil, Lady_Dior, Annamaria, Annie1981, baksia lubią tę wiadomość