Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaMaria dziękuję. Staram się myśleć pozytywnie ale wiadomo-zawsze będzie cień niepewności...
Trodde jeśli masz łożysko na przedniej ścianie to faktycznie ruchy można poczuć późno. Ja tak w sumie miałam a do tego Zosia była i jest spokojnym dzieckiem, więc nigdy nie doczekałam się jakichś mocnych kopniaków. Nigdy nie były dla mnie bolesne ani nawet nieprzyjemne. Współczuję tych cyrków z wątrobą - oby lekarze wiedzieli jak działać. Na pewno będzie dobrze 😘
Co do imienia to u nas dla córki było od zawsze wybrane-po mojej mamie Weronika (już Zosia miała być Weroniką) gdyby jakimś cudem był syn, to nie mam pojęcia. Na razie obojgu nam podoba się Wiktor ale na razie nie myślimy za dużo... -
Trodde bardzo wysoki masz ALAT? Akurat ten enzym bardzo często jest podwyższony w ciąży i nie jest to niczym nadzwyczajnym. Pozostałe 4 enzymy masz w normie?
Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam w 20tc, ale były naprawdę bardzo delikatne, można je było jeszcze z czymś pomylić. Poczekaj jeszcze spokojne Max 2-4tyg. Myślę, że niedługo się pojawia 🙂 głowa do góry.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dopisałam Was dziewczyny 😘
Trodde wiem, że wszystko jest dobrze ❤️ ja też jakoś dosyć późno poczułam te ruchy. I na początku czułam tylko jak leżałam i trzymałam rękę na brzuchu. Wiele razy nie wiedziałam czy właśnie poczułam ruchy, bo były bardzo słabe. Ale jak szukałam w internecie informacji o ruchach przy łożysku na przedniej ścianie to różne byly historie. Niektóre kobiety czuły gdzieś ok 20/24tc, a inne dopiero później i do końca ciąży byly to takie wyciszone ruchy. Więc naprawdę różnie z tymi ruchami jest ale jeśli potrzebujesz wizyty i porozmawiać o tym z ginekologiem to uważam, że dobrze robisz. Lepiej pójść i dopytać niż stresować się 😘
Ja już czuję ruchu doscy mocno, nawet jak nie trzymam reki na brzuchu to czuję ale delikatniej. Ale Kochana są dni gdzie moja córka robi mi na złość i np cały dzień nie czuje nic albo tylko rano delikatnie kopnie, a później do wieczora cisza😬 wtedy wyciągam detektor 🙈
Współczuję Ci tej sytuacji z wątroba 😔 oby nie było tak źle jak myślisz ✊🏻
Lady_Dior wierzę, że Twoja dzidzia pieknie urósła 🥰 ale pamiętam jaki to był stres..
Jeśli chodzi o imiona to ja od dawna chciałam Zuzie ale eMek nie był jakoś przekonany, później jeszcze była w planach Julia, Amelka albo Natalka. Mężowi najbardziej podobała się Natalka więc tak zostalo 😃 Gdyby był chłopiec to pewnie miałby na imię Kacperek.
Zapomniałam Wam napisać o wynikach glukozy 🙈 No cóż tak jak wiedziałam rewelacji nie ma.. Jest lepiej niż kiedyś ale i tak jest kiepsko. 77/80/46 😬
Ewelina Kochana jak tam u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 12:00
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Lady Dior, też mam w środę i też już się cykam...
baksia, dzięki za infowłaśnie pojęcia nie mam ile to trzeba czekać aż kurs wystartuje, czy na miejsca, a w sumie wolałabym później właśnie.
AnnaMaria a Ty przedłużyłaś sobie zwolnienie, czy wróciłaś do pracy? -
Żonkil wrote:
AnnaMaria a Ty przedłużyłaś sobie zwolnienie, czy wróciłaś do pracy?
Żonkil, mi na razie gin automatycznie przedłuża L4, z moją historią położniczą ta ciąża jest traktowana szczególnie, i powiedział, że niech tylko Zus spróbuje mi zrobić kontrolę czy zadawac jakies pytania..
Malina, niech się dziewczyny wypowiedzą, ja nigdy bety nie robiłam, nie znam się na tych przyrostach niestety....
-
Żonkil tylko wcześniej musisz zorientować się ile trwa taka szkoła. Ja idę na nfz i u mnie trwa 10tyg. Więc w sumie zaczynam w idealnym momencie, bo kurs skończę w 35tc. Słyszałam, że czasami trwa krócej ale jest więcej spotkać w tyg. Więc poszukaj inf kiedy jak co wygląda 😊
Malina wrote:🙈 no to długo byłam w ciąży.
Beta wzrosła jedynie o 50%. Dziś wyszło tylko 816😬Żonkil lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Malinko a może tą pierwszą betę Robiłaś w późniejszej godzinie co❓ Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze😘
Żonkil to trzymamy za siebie kciuki😊 Ja mam usg o 11.30
Baksia o rety jaka hipoglikemia 😮 Ty byłaś przytomna po tych 2godzinach od pibrania❓ Jak w ogóle to się leczy❓ Musisz często podjadać ❓ -
Ewelina26 i jak tam❓ Odbiła temp. czy raczej będzie @?[/QUOTE]
Temp taka jak wczoraj 🤷♀️wogole nie mam żadnych objawów ,totalnie nic nie czuje.
Myślę że 🐵w środę, najpóźniej czwartek.
Malina
Kochana jeszcze sie nie denerwuj , podpinam się i pytanie czy robiłaś w tym samym lab i o tej samej porze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 12:36
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Lady_Dior o dziwo byłam żywa i później czułam się dobrze 😳😅
Po1, 5h od wypicia glukozy miałam delikatny zjazd, myślałam że zwrócę wszystko i było mi przez chwilkę słabo ale po chwili już było dobrze. Dziwne, bo jakiś ostatnio robiłam to miałam podobny wynik po 2h i ręce mi latały, zrobiło mi się bardzo słabo i jak zjadłam śniadanie to musiałam położyć się i przespać. A teraz tak nie miałam 🤷🏼♀️
Wiesz co z tym leczeniem to nie wiem dokładnie jak to jest. Czasami przepisują metformine, moja endokrynolog powiedziała żebym spróbowała sama dieta, czyli częściej jeść ale mniejsze porcje no i produkty z niskim indekesm glikemicznym. Byłam nawet u diabetologa, on nie widział problemu 🙈 powiedział żebym jadła zdrowej (ale wiadomo każdy powinien jeść zdrowo) no powiedział coś w stylu, przecież Pani nie zje tyle cukru w jednym posiłki co przy krzywej wiec to nie jest tak, że ten wynik jest jakiś zły. 😅 No więc tak haha
Pomorskie -
Tak, to samo labolatorium, rzeczywiście godziny były inne, bo w sobotę robiłam koło 10, a dziś po 7:00. Ale to raczej nie ma wpływu😬
Podejrzewam, że to immunologia. Przynajmniej wiemy, ze nie jest to kwestia zapłodnienia. Dobrze, że nie odwołałam wizyty u dr Pasnika i przełożyliśmy wakacje😉 -
Baksia
U mnie dobrze 😊dzięki że pytasz😊, czekam na 🐵.
Naprawdę nie robię sobie nadzieji na ten cykl🤷♀️ .
Próbuje myślę że może i lepiej że na razie nie ma dzidziusia ,szukam plusów tej sytuacji .Czasem udaje mi się nawet w to uwierzy że tak jest lepiej a potem przychodzą różne inne myśli 😔.
Na razie wkurza mnie to że robię co mogę żeby zajść w ciążę ,biorę suple, leki na stymulację żeby zwiększyć szanse ,robię zastrzyki na pęknięcie żeby owu była w dobrym czasie, żeby pęcherzyk nie przerósł, chodzę na monitoringi a to ciągle za mało 😩 ile jeszcze takich cykli przede mną 🙆♀️
eh wiem, pewnie ze 3-4 a potem prof wyśle mnie na laoaroskopię😂😥.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Malina
A miałaś już jakieś badania pod kątem immunologii ?
Mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się skończy .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
No właśnie Malina-może po tych 2godz.byloby już 66% dlatego ja kciuków nie puszczam🤞🏻
-
Lady Dior - trzymamy
ja mam dopiero o 16:00 więc zdążę znieść jajko
Malina... no badanie jest miarodajne jak jest jednak robione o podobnej porze. Fakt, że mimo wszystko nie nastraja do hurra optymizmu, ale może poczekajmy co będzie.
-
Kochane,
dostałam po uszach od ginki, bo jednak te 2 godziny maja duże znaczenie😳 48h to miniumu, po którym należy wykonać badanie. Więc w środę ponownie lecę na betę😬 generalnie nadzieji sobie nie robię, będzie co ma być. Heparyny na razie mam nie odstawiać.Natka95, Lady_Dior, Zula36, baljov., Żonkil, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Malinka powtórz za 2 dni, tylko może rzeczywiście w miarę możliwości o podobnej godzinie.
Baksia ależ wyniki krzywej! Przy takim niskim cukrze zalecają dietę z niskim IG? Znaczy ja wiem, że ona ogólnie jest lepsza, no ale 46 po dwóch godzinach?! Mogę Ci pożyczyć trochę, ja po 2h mam 176
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Malina wrote:Kochane,
dostałam po uszach od ginki, bo jednak te 2 godziny maja duże znaczenie😳 48h to miniumu, po którym należy wykonać badanie. Więc w środę ponownie lecę na betę😬 generalnie nadzieji sobie nie robię, będzie co ma być. Heparyny na razie mam nie odstawiać.Malina lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Malina kurcze, wiem że czekanie jest najtrudniejsze ale dziewczyny mają rację, trzeba czekać do środy. Te dwie, trzy godziny to bardzo długo. Trzymam kciuki za środowe badanie.
Agulineczka mam podwyższone tylko ALT - 49 przy normie do 34. Niby nie tragedia ale martwię się bo w razie czego i tak nie mogę odstawić antybiotyku, więc zastanawiam się co będzie.
Dziewczyny macie rację, może to wina łożyska na przedniej ścianie ale same wiecie jak to jest. Człowiek od razu zaczyna panikować, że coś jest nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 15:45
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."