Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, ze dopadł mnie stres przed jutrzejszym dniem, ale bardziej w kwestii - po co mi to, nie chcę tego zabiegu, bo mam dość tych starań, chcę od tego odpocząć. Zawsze brałam się z życiem za bary, a teraz zorbiłam się asekurantka.
Zupełnie nie wiem czego się spodziewać, ile wziąć jedzenia, bo ja szpitalnego nie tknę ( mam IBS, jem tylko w sprawdzonych miejscach lub jak mi ugotuje mąż/mama/ja sama, w większości wegańsko. Nie mogłam się dodzwonić by zorientować się czy jest tam mikrofala itp. Dodatkowo ktoś mi wkręcił, że przed zabiegiem wykonują lewatywę, więc już cała jestem w panice.
Niech już będzie po. -
Joanien,
Weź swoje naczynia, kubek, talerz, sztućce. Z tego, co pamiętam mikrofalówka jest. To nowoczesny, miły oddział. Obawy w tej sytuacji są normalne, stres przed nieznanym i zmęczenie staraniami. Wierzę kochana, że to jednak ma sens i da Ci odpowiedź na pytanie, czy w macicy wszystko gra ✊ trzymam kciuki, głowa do góry i pisz do nas, jak tylko Ci źle 😘joanien1104 lubi tę wiadomość
-
Trodde Twoje ALT jest tylko trochę podwyższone. Spokojnie, wątroba na szczęście szybko się regeneruje. Wg mojego gastrologia takimi wartościami nie trzeba się jeszcze przejmować.Tak pisałam czasami w ciąży ALT ulega podwyższeniu. Ja też miałam lekko ponad normę. Mi po ciąży bardzo szybko pomógł essetil. Ja dodatkowo miałam podwyższona fosfatazę zasadowa.
trodde lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Malina faktycznie jak ja robiłam betę to też starałam się najwcześniej o tej samej godzinie co ostatnia betę zrobiłam albo nawet później aby była większa przerwa czasowa między wynikami. Kurcze wiem, że Ci ciężko i będzie to okropny czas ale jesteśmy z Toba ❤️
Ewelina a z tego co pamiętam to dzisiaj 11dpo? To jak temp nie spada to jest szansa. Kciuki aby mapla nie pojawiła sie ✊🏻❤️
Joanien to jak teraz się czujesz to normalne. Jesteś bardzo silną kobietą i wiem, że będzie Ci to wszystko wynagrodzone. Z tego co pamiętam to faktycznie mikrofala była w szpitalu, tylko, że ja byłam tam prawie rok temu. Personel bardzo miły. Nie pamiętam czy lodówka była na korytarzu 🤔 Bo w sali nie było. Na pewno weź naczynia tak jak Foto napisała. Coś do jedzenia co nie musi być w lodówce. Z tego co pamiętam to będziesz mogła jeść w dzień przyjęcia do szpitala ale nie wiem czy też od razu 🤔 Masz być na czczo? następnego dnia do zabiegu nic nie zjesz , a jak dojdziesz do siebie to pewnie szybko dostaniesz wypis. Przynajmniej tak u mnie było. Ja nie miałam lewatywy i pierwsze co słyszę, że przed histero robią lewatywę 🤔 weź jakieś podpaski, bo możesz plamić/delikatnie krwawić. Będzie dobrze Kochana 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:55
joanien1104 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Malina
No widzisz nie ma co panikowac jeszcze może okazać się że ten stres jest zupełnie niepotrzebny 😚
Joanien
Tak jak Baksia miałam rok temu histero i nikt mi lewatywy nie robił 🙆♀️🤷♀️.Powodzenia zobaczysz że to nic strasznego.joanien1104 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Kurde dziewczy już straciłam nadzieję😔 bo chyba jednak to musiałby być cud, żeby ta beta urosła🤔 nawet piersi przestały być tkliwe, jedyne wszystko mi jeszcze śmierdzi🙈🤢 Chyba już grzecznie czekam na poronienie😔 a jeszcze jak na złość miałam tak cholernie ciężki dzień w pracy, i ciagle ten wymuszony uśmiech😭
-
Dziewczyny w ciąży, czy któraś z Was bierze Euthyrox? Jakie macie dawki i co ile kontrolujecie poziom? Ja ostatnio mialam ładne wyniki 0.97 tsh miesiac temu, a dziś już 1.92.
Wg zaleceń endo mam się do niej zgłosić gdyby TSH wybiło powyzej 2.5.
Myślicie ze to w sumie normalne, że w II trymestrze trochę podrosło to Tsh? Chyba nie jest tez jakies tragiczne? -
Natka,
Ja biorę Euthyrox 75. Kontroluję średnio raz w mc TSH. Do 2,5 chyba jest norma dla ciężarnych w 2 trymestrze. Robiłam akurat dziś i mam 1,83. Poniżej 2 to dobry wynik, a to normalne, że tarczyca w ciąży szaleje. Wszystko gra Natka 😘☺Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka ja mam euthyrox50, sprawdzam mniej więcej raz na miesiąc, raz na dwa. Wyniki w okolicy 1.5
Malinka spokojnie, wiesz że rózne objawy przychodza i odchodzą. To nie jest tak, że tylko się nasila. Dzis nie bolą a jutro moga tak, że nie dotkniesz.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Joanien łazienki są od razu obok drzwi do pokoi. Prysznic jest dla jeden osoby, zamykany. Powodzenia 😘
Trodde trzymam kciuki 😘
Malina kurcze wiesz sama ile tu u nas osób miało objawy, a zaraz już nie i wszystko było dobrze. Musimy czekać do jutra. Przypomnę Ci, że ja np.na początku ciąży nie miałam objawów, nic a nic. Dopiero później rozkręcimy się mdłości i ból piersi. Więc gdyby nie test to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 🤷🏼♀️
Natka ja biorę euthyrox 25, tsh z ft4 badam raz w miesiącu i wynik mam ok 1. Kurde przypomnij mi brałaś encorton? Jak tak to kiedy odstawiłaś?
Pomorskie -
baksia wrote:Joanien łazienki są od razu obok drzwi do pokoi. Prysznic jest dla jeden osoby, zamykany. Powodzenia 😘
Trodde trzymam kciuki 😘
Malina kurcze wiesz sama ile tu u nas osób miało objawy, a zaraz już nie i wszystko było dobrze. Musimy czekać do jutra. Przypomnę Ci, że ja np.na początku ciąży nie miałam objawów, nic a nic. Dopiero później rozkręcimy się mdłości i ból piersi. Więc gdyby nie test to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 🤷🏼♀️
Natka ja biorę euthyrox 25, tsh z ft4 badam raz w miesiącu i wynik mam ok 1. Kurde przypomnij mi brałaś encorton? Jak tak to kiedy odstawiłaś?
Bralam 5 mg. Odstawilam z końcem pierwszego trymestru -
Natka to być może przez odstawienie sterydu Ci podskoczyło. Moja endo mówiła, że steryd obniża tsh i jak go się odstawia to tsh może podskoczyć. Ale spokojnie Twoje tsh jest dlaej w normie. Teraz zależy czy endo/gin zostawią Ci taka dawkę jaką masz i skontrolujesz za miesiąc czy wola aby wynik był minimalnie niższy i zwiększa Ci dawkę. Moja endo mówiła, że będzie utrzymywać moje tsh w okolicy 1-1,3.
Natka95 lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Podsyłam artykuł o tarczycy w ciąży mamy ginekolog
https://mamaginekolog.pl/choroby-tarczycy-w-ciazy/Natka95 lubi tę wiadomość
-
Mam zalecenie od endo "rekonsultacja w przypadku Tsh powyzej 2,5" Obecnie biorę Euthyrox 88.
Myślę, że poczekam te 4 tygodnie do kolejnej kontroli i w razie w sie do niej odezwę
Dzięki dziewczynyFoto80 lubi tę wiadomość
-
Joanien,
Dobrze, że zrobią Ci pełniejszą diagnostykę. Wiedza to dobry punkt wyjścia do tego, by dalej działać. Na spokojnie 😘 Twój lekarz prowadzący będzie dzięki temu wiedział, co dalej robić, jakie leczenie wdrożyć, by było lepiej. Kiedy histero zrobią?