Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
3.02 : Żonkil - prenatalne
Lady_Dior - usg
4.02 : Baksia - usg
5.02 : Vian - usg
Foto - usg
Baljov. - beta
8.02 : Malina - usg
9.02 : Lady_Dior - badania
Zula - usg
17.02 : Natka - usg
Annamaria - prenatalne
18.02 : Agulineczka - usg
19.02 : Vian - usg
24.02 : Annie1981 - usgLady_Dior, Żonkil, baljov. lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny u mnie dziś 🐵tak jak się spodziewałam. Czekam na marcowe testowanie 😆no i muszę dziś zapisać się na monitoring i wykupić globulki z sildenafilu. W tym cyklu znowu spróbuj z NAC
Breath_less lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Baksia dziękuję za kciuki i za listę podglądową ☺️
Ja właśnie wyruszam do szpitala. Jakoś spokojna jestem o dziwo. Będzie co ma być no.
Ewelina26 oby kolejny cykl był owocny😘
Malinko mocne kciuki za betę 😘
Żonkil kciuki za prenatalne-na pewno będzie dobrze 😘Żonkil lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio mam problem z zaparciami
Nie wiem czy duphaston też na to nie wpływa. Odżywiam się w miarę zdrowo, kupuję pieczywo razowe, nie piję żadnych słodzonych napojów, jem bardzo mało słodyczy, czekolady w ogóle ostatnio unikam, a mimo to problem się pojawia. Ostatnio nawet spory ból przy każdym wypróżnianiu tak mam tam wszystko podrażnione
Nie wiem zbytnio co mogę stosować.
Jestem na diecie bezmlecznej więc u mnie żadne kefiry, maślanki, zsiadłe mleko nie wchodzą w grę. Staram się więcej pić, ale zawsze miałam z tym problem. Dwa trzy dni się pilnuję z wodą, a później znowu za mało.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny dziękuję serdecznie za kciuki
dam znać po wizycie
Lady Dior Malina kciukasy za Was
Agulineczka ja też mam zaparcia, zawsze mialam z nimi problem ale teraz to już jest apogeum. Jak najbardziej ta luteina swoje tutaj robi bo spowalnia pracę jelit... mi zawsze pomagała kawa, albo suszone śliwki. No i tłuszcze np.oliwa do sałatek, awokado..możesz do kawy dodać sobie olej kokosowy.to też dobre źródło kwasów omega. Mój doktorek jeszcze polecał Wit. C.
Przed ciąża byłam z mezem na diecie niskoweglowodanowej i tam jest niska podaż blonnika więc wlasnie kawa z olejem kokosowym sobie radzilam. Ja teraz kawę odstawiłam w 1 trym ale Ty pijesz z tego co kojarzę więc w tej wersji może trochę pomoże.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja dziś wstałam, okresu nie ma... 40 dc
Szlag mnie trafił i zadzwoniłam do lekarza, powiedział żeby przyjechać. Leżę na tym krześle i myśle o najgorszym, ze zaraz mi powie ze zostały resztki zarodka czy coś 😭 a on do mnie „masz owulacje” 😱 WHAT!? Szok😂😂 pęcherzyk ma 21mm i zaraz powienien pęknąć, endo 12,5mm . Wszystko jest super. No tego się nie spodziewałam 🤣🤣
Żonkil, Lady Dior- kciuki zaciśnięte !!!!baljov., Żonkil, Ewelina26, Lady_Dior, agulineczka, Zula36, Annie1981, Daggi lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
LadyDior, i jak, i jak?? Ty już na pewno PO! Nie trzymaj nas w niepewności
Żonkil, kciuki za wizytę!!!
Malina, to dziś beta?
-
Hej dziewczyny ja już jestem w domu. Jakoś cały dzień mnie głowa boli ale pada od rana, więc może dlatego 😒 Foto80 jak pomyślę, że Cię tak często boli i to migren owo, to aż mną trzęsie 😟
U mnie na razie jest ok. Dzidziuś żyje, widziałam jak się rusza i jak bije mu serce. Wszystko wydaje się być ok. Termin porodu na 28 sierpnia - ciąża idzie równo z om czyli 10t4d ale jakiś mały ten dzidziol🤔 38mm.Muszę poszukać w necie, czy nie za mały.
Dziękuję serdecznie wszystkim za kciuki 😘😘😘
Martyna33 a to ci niespodzianka😁 to owocnych starań😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 13:49
Żonkil, baljov., Zula36, Annamaria, Ewelina26, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Hej dziewczyny ja już jestem w domu. Jakoś cały dzień mnie głowa boli ale pada od rana, więc może dlatego 😒 Foto80 jak pomyślę, że Cię tak często boli i to migren owo, to aż mną trzęsie 😟
U mnie na razie jest ok. Dzidziuś żyje, widziałam jak się rusza i jak bije mu serce. Wszystko wydaje się być ok. Termin porodu na 28 sierpnia - ciąża idzie równo z om czyli 10t4d ale jakiś mały ten dzidziol🤔 38mm.Muszę poszukać w necie, czy nie za mały.
Dziękuję serdecznie wszystkim za kciuki 😘😘😘
Martyna33 a to ci niespodzianka😁 to owocnych starań😁
Pięknie ☺️☺️ mam nadzieje ze teraz będziesz już chociaż trochę bardziej spokojna. Chociaż troszeczkeeee☺️Lady_Dior lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
No więc plot twist.
lekarz, ktory robił mi wczoraj USG w szpitalu nie ogarnął tematu i mnie tylko nastraszył.
Po histeroskopii z macicą wszystko ok, 4 lekarzy, do których chodziłam się nie pomyliło, czysto w środku, żadnych zmian, żadnych mięśniaków, cienkie endometrium to moja uroda 🤷♀️ Za to miałam zrosty ujścia wewnętrznego szyjki macicy. Sam profesor mi robił badanie i usunął te zrosty.
Ogólnie czuję się ok.
Dzieki kochane za kciuki
Teraz tylko muszę się dowiedzieć ile mamy przerwy i jakie są dalsze plany mojej ginekolog na starania.baljov., Foto80, Zula36, Ewelina26, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kochane,
dziekuję, za Wasze kciuki😘 sama mocno trzymam za dzisiejsze wizyty✊ I cieszę się przeogromnie z tych wszystkich dzisiejszych pozytywnych wiadomości❤️
Martynka, do roboty💞💞💞
U mnie niestety nie najlepiej, bo przyrost żaden. Wyszło 994 i kiedy już się pogodziłam z faktem i oswoiłam z czekaniem na @, bo przecież beta zaraz zacznie spadać. Zadzwoniła doktorka z kliniki i powiedziała, ze raz jeszcze mam powtórzyć betę i nie odstawiać leków, bo nie z takich przyrostów rodziły się zdrowe dzieci. Oczywiście czeka na mnie w poniedziałek. Ja nie wiem skąd u nich ten optymizm🙈😅 bo ja tu szansy nie widzę🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 15:03
-
Lady gratuluję
myślę, że dzidziuś wcale nie jest taki mały. Mój niby rośnie książkowo a w 9+5 miał jakieś 28mm także spokojnie 🙂
Żonkil dzięki za podpowiedź z tym olejem kokosowym. Na pewno spróbuję, bo kawę piję. Ze śliwkami tez spróbuję, choć po suszonych owocach mam wzdęcia. W drugiej ciąży pamiętam, że piłam kleik z siemienia lnianego. W ostateczności brałam duphalac.
Zjadłam niedawno obiad i znowu tak spać mi się chce...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Malinka bardzo mi przykro. Ja szczerze mówiąc raczej też bym.podeszla do tego niezbyt optymistycznie, bo wiem jak to u mnie wyglądało i kilka takich przypadków już słyszałam, ale być może są szczęśliwe zakończenia. Ja bynajmniej takich nie znam w przypadku słabo rosnącej bety.
Joanien czyli jednym słowem dobrze, że zrobiłaś histero. Wiesz,że macica ok, a zrosty ujścia szyjki mogły być przyczyną niepowodzeń. Trzymam kciuki za dalsze starania.Malina, joanien1104 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Joanien,
Uff, no lekarz nastraszył niepotrzebnie, ale najważniejsze, że masz już jasność i wszystko jest OK 😘 mam trochę doświadczenia z endoskopowym oddziałem i z jednym z tych lekarzy z prywatnego gab, dlatego wiem, że lekarze bywają rożni. Błędne diagnozy też się zdazają, jak w każdej branży. Cieszę się, że zrobiłaś to badanie, można działać dalej 😘✊joanien1104 lubi tę wiadomość
-
Martyna33 troszeczkę 😁 Bardziej się uspokoję po teście genetycznym. Rodzicom powiem dopiero w marcu jak będziemy na urlopie. Mam nadzieję, że będzie dobrze...
Malina ehh szkoda naprawdę... Też bym nie miała już nadzieji, bo przyrost faktycznie żaden😐 Mam nadzieję, że szybko uda Ci się zajść w zdrową ciążę, tak jak mi się udało po cb od razu.
Joanien no to niezły misz masz 🙄 ale Agulinczka dobrze pisze, że przez te zrosty mogło się nie powodzić. Kciuki za szybkie zaciążenie🙂
Mi jeszcze wykryli torbiel na lewym jajniku ale pani mówiła, że to częste i wchlonie się sama. No oby obyjoanien1104 lubi tę wiadomość
-
Malina wrote:Kochane,
dziekuję, za Wasze kciuki😘 sama mocno trzymam za dzisiejsze wizyty✊ I cieszę się przeogromnie z tych wszystkich dzisiejszych pozytywnych wiadomości❤️
Martynka, do roboty💞💞💞
U mnie niestety nie najlepiej, bo przyrost żaden. Wyszło 994 i kiedy już się pogodziłam z faktem i oswoiłam z czekaniem na @, bo przecież beta zaraz zacznie spadać. Zadzwoniła doktorka z kliniki i powiedziała, ze raz jeszcze mam powtórzyć betę i nie odstawiać leków, bo nie z takich przyrostów rodziły się zdrowe dzieci. Oczywiście czeka na mnie w poniedziałek. Ja nie wiem skąd u nich ten optymizm🙈😅 bo ja tu szansy nie widzę🙈
Kochana! Jest mi tak przykro
Życie jest niesprawiedliwe...
liczyłam na happy end u Ciebie 😭
Jak się trzymasz ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Lady_Dior,
Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze i rośnie dzielnie w brzuszku 😘 oby głowa szybko odpuściła ✊
Malina,
Nie puszczam kciuków póki jest nadzieja 😘✊Lady_Dior, Malina lubią tę wiadomość