Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Foto80 wrote:Annie,
Zazdroszczę nudnej ciąży 😘 u mnie oprócz lęku i obaw najbardziej dokuczliwe są migreny. Mam je dość często i niewiele tu pomaga, teraz ratuję się akupunkturą z nadzieją, że przyniesie ulgę. U mnie też będzie córka i rozmyślamy jeszcze nad imieniem 🙂 zdania póki co są podzielone. Podchodzę na razie zachowawczo do ciąży i ciężko jest mi się w pełni cieszyć, może po połówkowych to się zmieni. Trzymaj się ciepło! PS.: robisz sobie zastrzyki cały czas w brzuszek?
Tak, cały czas robię zastrzyki i już nawet przestały się pojawiać siniaki, więc się cieszę 🙂
agulineczka. Ja też mam problem z zaparciami w ciąży. Jem codziennie jabłka, suszone śliwki i pije siemię lniane. Od tego czasu jest znacznie lepiej
Lady_Dior. Super, że wszystko dobrze na wizycie 🙂
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kochane dziękuję Wam za kciuki
Wszystko jest ok I pracuje jak trzeba
No i prawdopodobnie będzie dziewczynkaagulineczka, baljov., baksia, Annie1981, Lady_Dior, VianEthel2, Foto80, Zula36, Ewelina26, joanien1104, Kitaja, Bella01, Natka95, Malina lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:ciąża idzie równo z om czyli 10t4d ale jakiś mały ten dzidziol🤔 38mm.Muszę poszukać w necie, czy nie za mały.
LadyDior, wygląda zupełnie ok i w normie
CRL w przebiegu ciąży - wymiary tydzień po tygodniu
Wynik pomiaru CRL jest uzależniony od wieku ciąży i jego normy prezentują się następująco:
CRL w 5. tygodniu ciąży: 2 mm
CRL w 6. tygodniu ciąży: 4 mm
CRL w 7. tygodniu ciąży: 7-13 mm
CRL w 8. tygodniu ciąży: 14-20 mm
CRL w 9. tygodniu ciąży: 20-30 mm
CRL w 10. tygodniu ciąży: 31-42 mm
CRL w 11. tygodniu ciąży: ~50 mm
CRL w 12. tygodniu ciąży: ~60 mm
CRL w 13. tygodniu ciąży: 65-78 mm
CRL w 14. tygodniu ciąży: 80-105 mm
CRL w 15. tygodniu ciąży: 100-115 mm
CRL w 16. tygodniu ciąży: 115-120 mm
CRL w 17. tygodniu ciąży: 120-130 mm
CRL w 18. tygodniu ciąży: 130-140 mm
CRL w 19. tygodniu ciąży: ~140 mm
CRL w 20. tygodniu ciąży: 140-150 mm
A co do torbieli, mówiła ci ile ma milimetrów?
joanien, uff, czyli generalnie bardzo dobre wieściwracaj cała i zdrowa, kuruj się i działajcie
Żonkil, ale ulga, suuuuper!!!!i jak szybciutko tę płeć dojrzał lekarz, nieźle
Malina, ta beta nie napawa optymizmem, ale kolejna za 2 dni chyba już ostatecznie coś powie. Trzymaj się tam kochana...
U mnie zmęczenie razy 10000. Mam też od 2 dni maluchy w domu ze mną, a nie placówkach, więc więcej zabaw z nimi i spacery, wieczorami, a szczerze od 14, 15 jestem już tylko snującym się po domu pozorantem..
Sterta prania czeka i robi się wyższa od kanapy, no jestem nie do życia.. niech któraś mi powie, że też tak ma........
Odważyłam się też włożyć zdjęcie z ostatniego usg w 8 tygodniu i resztę wyników do etui na kartę ciąży.. Kupiłam sobie, a potem tydzień biłam się z myślami, czy jest na pewno wszystko ok, wiecie... ale włożyłam.. taka w sumie radość, mogę sobie zaglądać co jakiś czas.
Szczerze, to nie wiem, jak ja dotrwam te 2 tygodnie do usg. Masakra.Lady_Dior, Żonkil, joanien1104, Martyna33, baljov., Malina lubią tę wiadomość
-
Lady Dior
Kochana ciesz się że z maluszkiem wszystko dobrze i próbuj nie szukać problemów na siłę 😚,zobaczysz wszystko będzie dobrze 🤗💗.
Żonkil
Super 🤗kolejna dziewczynka ,6 cm kobiety 😆
Joanien
Dobrze że już masz zabieg z głowy i całe szczęście że diagnoza lekarza się nie potwierdziła 😚,teraz odpoczywaj ,regeneruje siły i do roboty bo ktoś musi mi towarzyszyć w staraniach 😘
Malina
Kochana bardzo mi przykro że tak to wszystko się potoczyło 😥nie tak miało być 🤦♀️ .
Z całych sił modlę się żeby jednak beta odbiła 🙏
Kochana trzymaj się
Lady_Dior, Żonkil, joanien1104 lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Żonkil, Lady_Dior cieszę się, że wszystko jest u Waszych maluchów dobrze 🥰
Joanien, co za lekarz 😑🤯 kurde nastraszył tylko.. Eh. Ale cieszę się, że jesteś już po zabiegu 😘
Malina kurde noo.. Nie tak miało być chociaż no trzymam cały czas kciuki ale niestety u mnie jak beta zwolniła/nie było prawidłowego przyrostu to kończyło się jednym.. 😪 No ale czekamy! ❤️
Ewelina kurczaki..co za podła ta @ 🤬. Kochana trzymam bardzo mocno kciuki za ten cykl ❤️
Kochane czy któraś miała problem z fosforanami w moczu 😳 kurde pierwszy raz je mam..oczysidcie czytałam już że obecność może świadczyć o kamicy nerkowej 😑
No i czy któraś zna się na ddimerach? Bo mi spadły,niby to dobrze ale nie wiem jak to jest w ciąży..
Dobrze, że jutro wizyta u gin to podpytam ale kurcze już się stresuję tymi wynikami.. 😬
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Baksia,
U mnie "tylko" szczawiany w moczu, mam pić dużo wody, co u mnie jest odwiecznym problemem. Fosforanów jeszcze nie przerabiałam 🤯 w ciąży często są problemy z moczem i na wszystko znajdzie się rozwiązanie, spokojnie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:42
-
AnnaMaria już jestem spokojniejsza z tym crl-dziękuję 😁 Nie dostałam informacji o wielkości tej torbieli ale nawet sama nie spytałam. Chyba wolę mniej wiedzieć i się mniej stresować. Pani mówiła ze spokojem w głosie, że to częsty przypadek i się wchłonie.
Baksia nie pomogę z wynikami. Wiem, że dimery w ciąży się zwiększają ale jeśli masz dobre, to chyba lepiej🙂
Żonkil gratuluję udanej wizyty, cieszę się bardzo, że wszystko u Was dobrze - oby do przodu hihi😁
Dziewczyny ile mg. DHA zażywacie ❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:01
Żonkil lubi tę wiadomość
-
Dziekuję Wam za wsparcie, jesteście niezastąpione 😘
Tak, macie Wszystkie rację, niskie przyrosty bety nie wróżą nic dobrego. Wasze przykre doświadczenia jak i moje już trzecie, raczej nie pozwala wierzyć, że dobrze się skończy. Więc się z tym pogodziłam. Jeszcze żeby to był może pierwszy raz, ale trzeci to raczej nie przypadek i zdecydowanie się skończy tak jak dwa poprzednie. Coś jednak jest nie tak, bo to nie zwykły pech czy nieszczęście. Podejrzewam immunologię, bo wszystko inne jest ok. Cieszę się ze dzieki Wam umówiłam się na wizytę w Łodzi❤️ Generalnie nie wiem skąd w klinice u wszystkich taki optymizm🙈
Powiem Wam, że mimo smutnego zakończenia, jest to i tak nasz mały sukces, pęcherzyk jest w macicy, co po cp cieszy, a po drugie udało się naturalnie zajść w czwartym cs przy pomocy stymulacji. Więc in vitro może nie będzie w ogóle potrzebne😉 Tylko tak jak Agulineczka pisałaś, muszę być bardziej cierpliwa😉
Martynka,
Myślałam, ze będzie gorzej. Tak na prawdę przykro mi się zrobiło w poniedziałek, po tym pierwszym nieprawidłowym przyroście😔 Jednak po tym sobotnim wyniku, miałam nadzieje, ze tym razem może się udać. Teraz jest ok i w sumie to mam nadzieję, ze jutrzejsza beta będzie już niższa, bo wiedziałabym ze za chwile przyjdzie @ i będę miała to za sobą.
Ewelina,
Liczyłam po cichu, ze Wam się uda❤️ No ale jak nie tym to następnym razem, jak widzisz nam ostatecznie nie zajęło to długo😅 trzymam kciuki.
Lady Dior,
Nie martw się wszystko jest dobrze😘 Zalecają, chyba 600 mg DHA dziennie. Chyba że masz dietę bogata w ryby oleje itd😉
Baksia,
A jaki masz ciężar moczu🤔 Jeśli jest prawidłowy nie martw się tymi fosforanami. Musisz troszeczkę więcej pic to to wypłuczesz😘 może pic herbatę z pokrzywy☺️ Trzymam dziś kciuki😘
Joanien,
No jak Cię niepotrzebnie nastraszył. Co za typ🤬
Na szczęście skończyło się dobrze. Teraz na pewno jesteś spokojniesza😘
Żonkil,
Dziewczynka❤️❤️ Cudownie, gratuluje z całego serduszka. Cieszę, się ze u Was wszystko dobrze😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 09:00
Martyna33, baksia lubią tę wiadomość
-
Malina, jesteś niesamowicie silną kobietą. Ściskam Cię mocno. Tak samo myśle, ze ta sytuacja pokazała ze in vitro nie jest wam potrzebne! Zbadacie immunologie i może wyjdzie to, co nie pozwala Ci na utrzymanie ciąży.
My, kobiety po stracie w ogóle mamy dystans do dwóch kresek na teście. I swoją drogą to jest smutne Że nie skaczemy z radości tylko czujemy strach, ze znowu ciąża nie potrwa 9 miesięcy...
Mimo wszystko życzę wszystkim miłego dnia 😘Malina lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Malina ❤️
Żonkil gratuluję coreczki
Joanien jak się czujesz?
Baksia powodzenia na wizycie 🍀
Miłego dniaMalina, Żonkil, baksia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Baksia kciuki za wizytę!
Lady_Dior, Żonkil gratuluję pozytywnych wiadomości na usg. Żonkil ale fajnie, że dziewczynka
Malina tak strasznie mi przykro... nie tak to miało być. Masz rację, to nie wygląda na przypadekDobrze, że jesteś zapisana do docenta i trzymam ogromne kciuki, żeby szybko znalazł przyczynę. Życzę dużo siły i przytulam bardzo mocno.
Żonkil, Malina, Lady_Dior, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Martyna33 wrote:Malina, jesteś niesamowicie silną kobietą. Ściskam Cię mocno. Tak samo myśle, ze ta sytuacja pokazała ze in vitro nie jest wam potrzebne! Zbadacie immunologie i może wyjdzie to, co nie pozwala Ci na utrzymanie ciąży.
My, kobiety po stracie w ogóle mamy dystans do dwóch kresek na teście. I swoją drogą to jest smutne Że nie skaczemy z radości tylko czujemy strach, ze znowu ciąża nie potrwa 9 miesięcy...
Mimo wszystko życzę wszystkim miłego dnia 😘
Tak czy inaczej Malina strasznie mi przykro, że się nie udało i życzę zdrowej naturalnej ciąży, która oczywiście jak najbardziej jest możliwa. Moja obumarła ciąża trzy lata temu była z prawidłowym kariotypem płodu, najprawdopodobniej wykończyła ją moja trombofilia, o której wtedy nie miałam pojęcia.😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 11:17
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10