Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Żonkil wrote:Baksia super
trochę nas trzymałaś w niepewności jak tam:) ?
Żonkil lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dzięki Foto, kicia na zdjęciu to jedna z moich trzech kociaków
( tak, tak jestem szaloną babą z kotami
)
mam 3 Maine Coony - Tymka, który jest klasycznie pręgowany, Bajkę, który jest kocurem, ale ma dziewczyńskie imię i jest cały biały z niebieskimi oczami, a na zdjęciu jest mój najnowszy nabytek Tola - czarna kotka z bursztynowymi oczami ( w której jestem absolutnie zakochana, ale tak na zabój ). Planujemy z mężem w przyszłym roku ogarnąć hodowlę Maine Coonów
Malinka, zespół Ashermana leczy się poprzez wycinanie zrostów i podczas zabiegów podaje się żel, który zapobiega tym zrostom. Zrosty wycina się podczas histeroskopii właśnie. U mnie są bardzo dobre rokowania na szczęście. Co do starań to nie zaprzestanę tak zupełnie, jedynie odpuszczę stymulacje. W tym cyklu mam owulację bez niczego, ale nie działamy, bo mam odczekać. Kto wie czy inne cykle nie zaowocują w samoistne jajeczkowanieBędzie co będzie.
Baksia - kawał dziewczyny jużcudownie czyta się takie posty
Żonkil, też mi się wydaje, że może tak miało być, może to będzie moment na złapanie dystansu i przygotowanie się.
Dziękuję Wam za wsparcie, bardzo mocno ! Ja cały czas trzymam kciuki za każdą z Was.
Malina, Żonkil, baksia lubią tę wiadomość
-
Malina, dziękuję za informację🤗🤗 wszystko się szybko dzieje, w środę dostałam wyniki a dzisiaj test pozytywny,więc nawet nie było kiedy dobrze o tym pomyśleć. Niestety wyszlo też,że mam celiakie,więc już bardziej skomplikowane🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela,
Z tych badań genetycznych wychodzi predyspozycja do Celiakii, żeby stwierdzić, czy ma się faktycznie tą chorobę trzeba zrobić dalszą diagnostykę, badania z krwi. Robi się to przed odstawieniem glutenu, by ocenić faktyczny stan.
Zwykle oznacza się stężenie dwóch z trzech dostępnych przeciwciał:
przeciwko transglutaminazie tkankowej (tTG),
przeciwko deaminowanemu peptydowi gliadyny (DGP)
przeciwko endomysium mięśni gładkich (EmA).
https://celiakia.pl/celiakia/diagnoza/
Gratuluję ciąży ☺Gela093 lubi tę wiadomość
-
Malina ja też miałam uzbierane mniej więcej z dwóch lat te badania
Kiry można chyba zrobić w Medgen o ile dobrze pamiętam i to robisz w domu a później odsyłasz próbkę. Ja bym NK na razie nie robiła ze względu na ciążę, tak samo cytokin. Teraz może to być wszystko zaburzone przez ciążę, więc może lepiej poczekać do wizyty i zobaczyć co docent zleci. I będziesz miała wszystko za jednym zamachem zrobione, dokładnie to co trzeba. Ja na pewno robiłam na świeżo ANA, bo doc. porównywał czy coś się zmieniło po ciąży. Tylko tak szczerze nie jestem pewna po jakim czasie powinno się te badania zrobić.
Joanien każda z nas ma swój próg wytrzymałości. Jeśli czujesz, że potrzebujecie przerwy to to jest jak najbardziej ok. W odpowiednim dla Was czasie wrócicie do starań z nowym siłami.
Jakby co jesteśmy tu wszystkie i czekamy
Baksia super, Natalka szybko rośnie
Foto, Vian kciuki!
Vian dziękiNa razie czytam o diecie i boję się, że nie mogę jeść niczego co lubię
ale może nie będzie tak źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 07:07
Malina, Foto80, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde zalezy jak bardzo restrykcyjnie zamierzesz się jej trzymać. Ja pierwsze 2 miesiące wspominam koszmarnie, ale miałam takiego stracha, że trzymałam się kropka w kropkę tego, co napisane. Potem powoli rozluźniałam. Teraz to tak mniej więcej tylko. Unikam smażonego, zwłaszcza w panierce, cebuli, kapusty o strączkowych. Jak jem coś z zakazanej listy to tylko trochę.
Gela gratulacje! Niech kropek rośnie zdrowo 🙂
Malina powtarzasz jeszcze bete?
Ja mam dziś wizytę na 18:30.Gela093 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian ja właśnie spróbuję zrobić odwrotnie.
Na początku wywalam z jadłospisu smażone, tłuste i w panierce, strączkowe, kapustne i ostre przyprawy. Ale na ten moment nie wyobrażam sobie unikania surowych warzyw, bo mam ostatnio strasznego smaka na awokado, sałatę a jak widzę pomidorki koktajlowe to mogę pół kilo zjeść na raz.Za dwa tygodnie powtarzam badania, najwyżej jeśli wyjdą kiepsko to będę musiała bardziej ograniczyć to co jem.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Dziękuję dziewczyny 🥰
Jeju od kilku tygodni miałam ochotę na loooda ale nie jadłam, bo trochę mnie gardło bolało, a to nie chciałam dobijać się czyms słodkim ale już nie wytrzymałam.. Obudziłam się o 4 i pierwsze o czym pomyślałam to, że muszę zjeść loda 😅 w lodówce nie miałam więc rano jak wstałam poleciałam z psem na dwór i wskoczyłam do sklepu po loda i zjadłam go na śniadanie 🤭🤣
Gela jej nie doczytałam, że jesteś w ciąży! Gratuluję i trzymam kciuki za malucha ✊🏻❤️
Foto, Baljov., Vian trzymam kciuki ✊🏻❤️Foto80, baljov., Gela093 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Trodde, wg mojej rozpiski
Awokado -za tłuste
Pomidory - bez skórki
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
joanien, gratuluję awansu, super
mój braciak pracuje w IT dla Microsoftu, ale w Poznaniu, i rozumiem doskonale jak to potrafi być satysfakcjonujące. U niego w pracy mają niesamowite podejście do szukania nowych rozwiązań, a taka atmosfera sprawia, że się po prostu CHCE coś robić, to zdecydowanie nie jest praca, która polega na "odpykaniu" swoich godzin
Niech ci się tam dobrze wdraża
Gela, gratulacje!!! Z twoimi mutacjami nawet te metylowane witaminy są tylko tak na wszelki wypadek, już gin cię dobrze poprowadzi na pewnojak się czujesz?
Gela093, joanien1104 lubią tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Trodde zalezy jak bardzo restrykcyjnie zamierzesz się jej trzymać. Ja pierwsze 2 miesiące wspominam koszmarnie, ale miałam takiego stracha, że trzymałam się kropka w kropkę tego, co napisane. Potem powoli rozluźniałam. Teraz to tak mniej więcej tylko. Unikam smażonego, zwłaszcza w panierce, cebuli, kapusty o strączkowych. Jak jem coś z zakazanej listy to tylko trochę.
Gela gratulacje! Niech kropek rośnie zdrowo 🙂
Malina powtarzasz jeszcze bete?
Ja mam dziś wizytę na 18:30.
Vian,
No właśnie mam takie zalecenie, ale tylko póki co leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać🙈 może jak będę jechać na spotkanie to po drodze skoczę🤔
Mam tylko nadzieję, że będzie niższa bo chciałabym mieć to już za sobą😉
Trzymam kciuki😘
Bajlov,
trzymam mocno kciuki. Tak bardzo chciałabym, żeby Wam się udało❤️
Foto,
Oczywiście wiesz, że kciuków nie puszczam nawet na moment😘
baljov., Foto80 lubią tę wiadomość
-
Trodde,
Trodde, jadę z eMkiem😉 Masz racje, powtórzę w takim razie przed wizytą te bieżące i podstawowe. Resztę zrobię wg zaleceń docenta😉
Awokado, uwielbiam i dodawałabym najchętniej do wszystkiego🤗
Baksia,
Proponuje kupić kubeczek loków do lodówki na zapas😅 ja mam zawsze taki ale nigdy go nie zdążyłam zjeść, bo zawsze mój eMek mnie wyprzedza🙈🤣baksia lubi tę wiadomość
-
Jednak siknęłam na test, bo znalazłam taki z allegro i widzę cień! Lecę na betę...
https://naforum.zapodaj.net/35dd41eddc85.jpg.htmlMalina, baksia, Zula36, trodde, Lady_Dior, Kitaja, Bella01, Daggi, Annie1981 lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Baljov kochana trzymam tak mocno te kciuki, że aż krew mi do nich nie dochodzi ❤️❤️❤️
Vian Ethel, Foto80 kochane za Was również 😘
Gela ładnie to tak nam testu nie pokazać 🤪❓ Już pokazuj tą piękną kreseczkę 😁 Gratuluję i trzymam kciuki, by kropek rósł zdrowo 🙂
Baksia cieszę się, że Natalka rośnie - to nie będzie modelka a baletnica😂
Baksiu a Ty robisz zastrzyki w udo jeszcze, czy to było jednorazowo tak❓ Ja się nie odważę 😂Gela093, baksia, baljov., Bella01 lubią tę wiadomość
-
Foto80 wrote:Gela,
Z tych badań genetycznych wychodzi predyspozycja do Celiakii, żeby stwierdzić, czy ma się faktycznie tą chorobę trzeba zrobić dalszą diagnostykę, badania z krwi. Robi się to przed odstawieniem glutenu, by ocenić faktyczny stan.
Zwykle oznacza się stężenie dwóch z trzech dostępnych przeciwciał:
przeciwko transglutaminazie tkankowej (tTG),
przeciwko deaminowanemu peptydowi gliadyny (DGP)
przeciwko endomysium mięśni gładkich (EmA).
https://celiakia.pl/celiakia/diagnoza/
Gratuluję ciąży ☺
Foto zrobiłam też te badania i niestety potwierdzily celiakie😓Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Annamaria wrote:joanien, gratuluję awansu, super
mój braciak pracuje w IT dla Microsoftu, ale w Poznaniu, i rozumiem doskonale jak to potrafi być satysfakcjonujące. U niego w pracy mają niesamowite podejście do szukania nowych rozwiązań, a taka atmosfera sprawia, że się po prostu CHCE coś robić, to zdecydowanie nie jest praca, która polega na "odpykaniu" swoich godzin
Niech ci się tam dobrze wdraża
Gela, gratulacje!!! Z twoimi mutacjami nawet te metylowane witaminy są tylko tak na wszelki wypadek, już gin cię dobrze poprowadzi na pewnojak się czujesz?
Czuje się dobrze😊 jedynie męczy mnie biegunka I ból żołądka, poza tym wszystko w normie😊
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
https://naforum.zapodaj.net/62f8a977433c.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8b20c13b8fec.jpg.html
Już się chwale🙈🙈😍Lady_Dior, baksia, Annamaria, Ewelina26, Kitaja, baljov., Azjak, Bella01, Daggi, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna