Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
baljov, całkiem ładny ten cień!!! O matko, kciukasy!!!
ale ten rok się zaczyna dobrze dla ciebie
baksia, mi ochota na lody przyszła dopiero teraz, a tak cały początek ciaży na nic słodkiego mnie nie ciągnęło.. Niestety, jak już się posmakuje lodów Hagen Daaz robionych na prawdziwej śmietance, to potem wszystkie inne smakują dla mnie jak sztuczna pianka, aaa..... kupiłam lody Korala, niby z receptury jak się reklamują "jak dawniej" ale coś ty... leżą w zamrażarce. Składem jednak nic nie przebije tamtych, muszę je gdzieś dorwać.. Cena dwa razy wyższa, ale no nic nie poradzę , ten smak!!!
Korzystam, ze dzieci w placówkach i rysuję sobie w notesie terminarz na luty, żeby o niczym nie zapomnieć.. słoneczko jest piękne, niech to dla was też będzie dobry dzień dziewczyny!baljov. lubi tę wiadomość
-
Gela ależ piękne kresunie 😁 Aż mam ochotę siknąć😂
Annamaria, Gela093, baljov. lubią tę wiadomość
-
Malina u mnie niestety nie może być nic słodkiego, bo od razu zjem 🙈 u nas w domu to ja kocham wszystko co słodkie 🤭
Lady_Dior Kochana w uda jest zdecydowanie lepiej niż w brzuch! Też się bałam i nie wyobrażam sobie wbić igłę w udo ale już musiałam, bo brzuch od rana mam naciągnięty i było mi już baaardzo ciężko złapać fałdkę 🙈
Za pierwszym razem mój eMek zrobił mi zastrzyk ale zanim to zrobił to wpadałam w panikę (a ja wtedy się śmieje 🤭) i eMek był zły, bo już trzymał mi fałdkę na udzie i prawie igłę wbijał a ja zaczynam się chichotać 🤦🏼♀️ ale serio jeśli chodzi o mnie to w udo jest zdecydowanie lepiej 😁
Baljov. Też widzę 😍 czekam na wynik bety!baljov. lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Annamaria lody Hagen Daz 🤤 uwialbiam!
Ja w pierwszym trym wgl nie ciągnęło mnie do słodkiego, nic jak nic, jak nie ja haha aż mój eMek zaczynał się martwić czy dobrze się czuje 🤣 a później przepadłam.. Lody, czekolada, batony, ciastka, ciasta.. Jadłabym codziennie 🙈baljov. lubi tę wiadomość
Pomorskie -
baksia, dziewczyny... a to można w udo? W ogóle podawać heparynę w inną część ciała niż brzuch? Bo mnie już ten brzuch boli, ale wszędzie widzę instrukcje, że tylko w brzuch...
-
Tak Annamaria można w udo🙂 Ja się nie odważę, bo nie jedną opinię przeczytałam, że jest to bolesne. Ja całą ciążę z Zosią normalnie w brzuch dawałam ale ja miałam za co złapać 😂Czasem odrobinka tłuszczu się przydaje 😂
Gela a Ty nadal w Nl❓ -
Dziękuję wam dziewczyny, mam nadzieję że tym razem się doczekam tych małych nóżek ❤
U was już widzę półmetki prawie😊😊 wszystko dobrze u maluszkow?😊
Lady dior już tęsknisz za tą dyscyplina😁😁
Ja nadal w NL😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 11:17
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Annamaria można w brzuch, udo ale też podobno w ramię. No ja na brzuchu miałam dosyć mało tłuszczyku więc jak brzuch urósł to już ciężko mi było złapać za fałd i też mnie już bolał zastrzyk. W udo nie jest źle, przysięgam!😃
Pomorskie -
LadyDior, baksia aaa, rozumiem.. ja mimo, że jestem drobna z budowy, to jednak fałdki na brzuchu mam, to faktycznie nieco ułatwia
zazwyczaj zastrzyki są prawie bezbolesne, jak dobrze trafię, ale są też takie, że auuuuć. Jak dziś np... brrr.
Gela, piękne kreseczki!! Zero wątpliwości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 11:23
Gela093 lubi tę wiadomość
-
Baljov nawet nie wiesz jak mocno Ci kibicuję! Kciuki kochana!
Gela piękne kreseczkiCo do celiakii to żeby ja w pełni zdiagnozować nie wystarczy badanie krwi i mutacji. Do pełnego rozpoznania potrzebna jest gastroskopia z pobraniem wycinkow i ich ocena w skali Marsha.
Co do zastrzykow to ja w ciąży z córką też spróbowałam później robić w udo, bo brzuszek napięty, ale u mnie ciężko szlo i bardzo bolało. W ogóle ciężko mi było chwycić faldkę. Nie zapomnę kiedy zrobiłam zastrzyk w udo rano i wieczorem pod prysznicem zobaczyłam jak leje mi sie krew po nogach.... Nie powiem co sobie wtedy pomyślałam. To było jakoś po 20 tyg. Na szczęście krew była z miejsca po wkluciu. Chyba pod wpływem ciepłej wody... ale strach i panika ogromna w tamtym momencie. Od tamtego wydarzenia wróciłam do zastrzykow w brzuch - przeszłam na boczki
baljov. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka 😳 dobrze, że już robiłam sobie zastrzyki w udo i u mnie jest wszystko dobrze, bo gdybym takie coś przeczytała przed spróbowaniem to jeszcze bardziej bym panikowała 🙈
Pomorskie -
agulineczka wrote:Baljov nawet nie wiesz jak mocno Ci kibicuję! Kciuki kochana!
Gela piękne kreseczkiCo do celiakii to żeby ja w pełni zdiagnozować nie wystarczy badanie krwi i mutacji. Do pełnego rozpoznania potrzebna jest gastroskopia z pobraniem wycinkow i ich ocena w skali Marsha.
Co do zastrzykow to ja w ciąży z córką też spróbowałam później robić w udo, bo brzuszek napięty, ale u mnie ciężko szlo i bardzo bolało. W ogóle ciężko mi było chwycić faldkę. Nie zapomnę kiedy zrobiłam zastrzyk w udo rano i wieczorem pod prysznicem zobaczyłam jak leje mi sie krew po nogach.... Nie powiem co sobie wtedy pomyślałam. To było jakoś po 20 tyg. Na szczęście krew była z miejsca po wkluciu. Chyba pod wpływem ciepłej wody... ale strach i panika ogromna w tamtym momencie. Od tamtego wydarzenia wróciłam do zastrzykow w brzuch - przeszłam na boczki
Dziekuje😊 dobrze wiedziec, nie robili mi tutaj czegos takiego, gastroskopie mialam,ale na tym sie skonczylo i zrobili te antygenty, dlatego po ich diagnozie zrobilam ten pakiet po poronieniu 🤔Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Dziewczyny, ja jestem już po wizycie, wszystko jest w porządku, szyjka długa, serduszko bije. Na szczęście za 2 tygodnie mam kolejną wizytę 19.02, muszę powtórzyć badania, cały czas leukocytoza mi wychodzi. 🤗
Gela093, Annamaria, Ewelina26, agulineczka, Malina, Kitaja, baksia, baljov., Lady_Dior, Zula36, Natka95, joanien1104, Bella01, trodde, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Gela093 wrote:Hej dziewczyny....dawno tutaj nie zaglądałam.
Forum bardzo źle działało na mnie,więc musiałam odpuścić.
Wracam do was z zapytaniem, zrobiłam pakiet po poronieniu I wyszło ,że mam mutacje mthfr w układzie heterozygotycznym
MTHFR* C677T
MTHFR_677C>T
Układ
heterozygotyczny
nieprawidłowy NM_005957.4
MTHFR* A1298C
MTHFR_1298A>C
Układ
heterozygotyczny
nieprawidłowy NM_005957.4
Chciałabym wiedzieć co muszę robić po pozytywnym tescie😔 wiem ,że metylowane witaminy, tylko nie wiem jak jest z acardem bądź heparyna.
Gela
Mam takie same mutacje i biorę metylowane witaminy acard 75 cały czas z przerwą na 🐵 a w ciąży ma być acard 150 i fraxiparine 0.4 i jeszcze encortelon ale to juz nie ze względu na mutacje .
Ogólnie prof do tych mutacji podchodzi na luzie.
Powiedział że takie mutacje ma połowa społeczeństw i jeżeli homocysteina jest ok to nie trzeba się tym jakoś szczególnie przejmować,ale wit metylowane można brać .
Czasem dla świętego spokoju badam poziom homocysteiny, kwasu foliowego, wit B12 ,Wit D ostatnio było dobrz ale było w czerwcu .Powoli zbieram się żeby powtórzyć badania😉Gela093 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
baksia wrote:Dziękuję za wszystkie kciuki ❤️
U mojej Niuńki wszystko dobrze, waży już 743g i chyba będzie gimnastyczka, bo stopy zarzucała za głowę 🙈
Jeśli chodzi o badanie moczu to dzisiaj zrobiłam jeszcze raz i już wynik trochę lepszy, gin jak zobaczył wyniki z dzisiaj to powiedział, że jest wszystko dobrze 🤷🏼♀️😃
Gela, jeśli chodzi o mutacje MTHFR to musisz brać Wit metylowane, a ta mutacja nie ma nic wspólnego z acardem czy heparyna.
Baksia
Super bardzo się cieszę 🤗💗💗baksia lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Gela093 wrote:https://naforum.zapodaj.net/62f8a977433c.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8b20c13b8fec.jpg.html
Już się chwale🙈🙈😍
Gela gratuluję i ogromnie się cieszę🤗💗życzę spokojnej ciąży 😆Gela093 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Foto super, że wszystko w porządku 🙂 mi też w obu ciazach leukocyty często wychodziły ponad normę.
Dziewczyny w ciąży, z ciekawości pytam jaka macie teraz hemoglobine? Łyka któraś z Was żelazo? Ja się trochę martwię, ostatnio miałam 11,6 i bardzo niska ferrytyne. Lekarz przepisał mi już żelazo na receptę (w poprzednich ciazach też brałam, ale dopiero po polowie ciazy). Od ponad tygodnia przestałam lykac ze względu na zaparcia, na które nie mogę sobie pozwolić. Niestety moja błona sluzowa bardzo szybko ulega podrażnieniom i peknieciom, a później ciężko mi to zaleczyc i bardzo się męczę z bólem 😒
15.02 powtarzam morfologie i już się boję jak bardzo poleci mi hemoglobina. Po porodzie syna sn miałam straszna anemię.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Gela093 wrote:https://naforum.zapodaj.net/62f8a977433c.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8b20c13b8fec.jpg.html
Już się chwale🙈🙈😍Gela093 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Foto80 wrote:Dziewczyny, ja jestem już po wizycie, wszystko jest w porządku, szyjka długa, serduszko bije. Na szczęście za 2 tygodnie mam kolejną wizytę 19.02, muszę powtórzyć badania, cały czas leukocytoza mi wychodzi. 🤗
Foto80 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10