Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Baljov ale się cieszę 😍 Gratuluję i nie puszczam kciuków 🤞🏻😘
Dziewczyny dziękuję Wam. Ja wiem, że miałam badane tylko 3trisomie ale to mi starczy, jakoś mnie to uspokaja, bo ten test akurat w przypadku ZD jest czuły (ciut powyżej 99%). Wiadomo, że dziecko może mieć inne wady, lub choroby ale teraz muszę wierzyć i myśleć pozytywnie. W końcu zaczynam smarować brzuch 😁
Kolejna wizyta u położnej 3marca i połówkowe 14 kwietnia. Ponoć znowu rozważają kwarantannę w Pl dla przyjezdnych 😠 Oby nie, bo inaczej nie przyjadę i kolejne usg dopiero w 20 tyg. 😠baljov. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy są między wami ciężarne, które maja problem z krzepliwością i wstrzykują clexane ale przy tym biorą/brały w pierwszym trymestrze progesteron? Dzięki wielkie za każda odpowiedz!Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
AsiaKK wrote:Dziewczyny, czy są między wami ciężarne, które maja problem z krzepliwością i wstrzykują clexane ale przy tym biorą/brały w pierwszym trymestrze progesteron? Dzięki wielkie za każda odpowiedz!
No pewnie! Clexane od owulacji, a cały pierwszy trymestr i luteina i duphaston.AsiaKK lubi tę wiadomość
-
Parachute90 wrote:No pewnie! Clexane od owulacji, a cały pierwszy trymestr i luteina i duphaston.
No właśnie czytam i czytam i faktycznie dziewczyny tak biorą, a na opakowaniu mojego progesteronu mam, ze jak są jakieś problemy z krzepliwością, to ze nie wolno brać tego progesteronu... powiem szczerze, progesteron dostałam przy poprzedniej ciąży, wtedy nie było nic wiadomo o problemach z krzepliwością, niestety ciąża nieudana. Teraz dostałam clexane a jak zapytałam doktor o progesteron to powiedziała, ze na kolejnej wizycie, czyli za dwa tygodnie zobaczymy. I coś napomknęła, ze jak się wstrzykuje heparynę to raczej nie progesteron No ale ze na kolejnej wizycie mi da. Sama nie wiem. Do wizyty a od pozytywnego testu brałam ten progesteron na własna rękę, dwa razy dziennie, rano i wieczorem, tak jak przy poprzedniej ciąży. Nie wiem co robić, brać czy nie brać... strach jest okrutny...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
AsiaKK wrote:Dziewczyny, czy są między wami ciężarne, które maja problem z krzepliwością i wstrzykują clexane ale przy tym biorą/brały w pierwszym trymestrze progesteron? Dzięki wielkie za każda odpowiedz!
AsiaKK lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ja mam clexane 0,6. Luteine dopochwowa brałam od początku do 32tc, duphaston od 11tc do 18tv (został mi włączony ze względu na krwiaka). Ja jeszcze acard brałam (z lekow przeciwzakrzepowych),ale też mam juz odstawionyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 23:01
AsiaKK lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi! W takim razie będę brała dalej! Raczej progesteron nie powinien zaszkodzić...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
Vian dzisiaj wielki dzień! Powodzenia i ucałuj córeczkę od e-cioć 😘
Zula powodzenia na połówkowych ❤️
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Zula36 jeju już połówkowe 😍 Rety jak ciąża u innych kobiet szybko leci 😁 Powodzenia i chwal się nam szybko ☺️
Vian Ethel nadszedł ten dzień - długo oczekiwany😊 Powodzenia i samych pięknych chwil z dzidziusiem😌Zula36 lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane,
Dziekuję Wam Wszystkim za miłe słowa. Jesteście przekochane😘 Mam straszne braki i nie dam rady Was nadrobić😔 teraz będę miała więcej czasu więc obiecuje być na bierząco☺️
U nas mam nadzieję ze wszystko dobrze🙏 Póki co ból piersi mi trochę odpuścił wiec oczywiście zaczęłam się stresować ze jest coś nie tak. Wiem, ze to żaden wyznacznik, bo lekarz mi mówił ze objawy pojawiają się i znikają, ale same pewnie mnie rozumiecie 😔 na szczęście za to wszystko mi śmierdzi i ciagle bym spała🙈 od wczoraj jestem na zw, bo u nas w firmie coraz więcej osób jest chorych na covid i Szefowa „wywaliła” mnie do domu☺️ Mam trochę wyrzuty sumienia, ale mimo przechorowania nie chciałabym jednak się narażać. Wiec to chyba dobra decyzja🤷♀️ Następna wizytę mam 04.03 i mam tez trochę wyników do zrobienia.
Asia KK,
Również biorę acard, clexane + luteinę i duphaston.
Baljov,
Cieszę się przeogromnie i na takie wiadomości czekałam😘 Jestem z Tobą całym serduszkiem❤️ A jak się czujesz🤔
Vian,
Dziś będziesz tulić swoje największe szczęście. Cudowny czas przed Wami❤️ Czekam niecierpliwie na wieści😘
Zula, trzymam kciuki za wizytę😘 To już połówkowe❤️❤️❤️baljov. lubi tę wiadomość
-
Vian wielki dzień
powodzenia
Zula, kiedy to minęło, już połówkowe... kciuki
AsiaKK też miałam luteinę i clexane. Jak miałam krwiaka to nawet mi ta luteinę zwiększył, ale dopytywał też, czy biorę clexane - dla równowagi. -
Vian, powodzenia w tym najważniejszym dniu dla Ciebie🤗🤗🤗
Zula tyle co widziałam u Ciebie dwie kreseczki a tu już połowa za Toba🙈 trzymam kciuki🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 09:20
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Zula36 a od kiedy poczułaś ruchy takie już same z siebie, bez użycia ręki ❓ Czytam, że w drugiej ciąży można poczuć szybciej i już się nie mogę doczekać.
Mamy dzieciaczków o czym może świadczyć gorączka u dziecka bez żadnych innych objawów ❓ Wczoraj córka miała o 14 gorączkę i o 2 w nocy wróciła ale nie ma żadnych innych objawów dlatego się zastanawiam a nie mam doświadczenia 🤷🏼♀️