Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDior, może być wirusówka jakaś, albo trzydniówka, o ile skończy się u małej za jakiś czas wysypką. Niestety u nas w przedszkolu był to też w 2 przypadkach objaw Covida..
rodzice bezobjawowo, a dziecko przechodziło tylko gorączką.. u nich pediatra wysłała na wymaz kontrolnie, dlatego właśnie, że nie było żadnych innych niepojących objawów.
a ruchy czuję już jakoś od tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 09:32
Lady_Dior, Miasa, baljov. lubią tę wiadomość
-
Vian powodzenia w tym najpiękniejszym dniu!
Ciocie czekają na wieści.
Bajlov, Lady_Dior gratuluję dobrych wieści
Zula kciuki za połówkowe!
AsiaKK ja też mam clexane i do tego od początku miałam luteinę podjęzykową, dopochwową I jeszcze duphaston.
Malina na pewno wszystko jest dobrze, moje objawy też pojawiały się i znikały i nie wróżyło to nic złego. Chociaż doskonale rozumiem Twój strach.
U mnie czas zaczął gonić jak szalony. Początek się dłużył - od usg do usg, byle do serduszka, wyników pappa, prenatalnych, połówkowych... A teraz wydaje mi się, że za chwilę to już koniec i przywitam synka na świecie. Tydzień za tygodniem mija nie wiadomo kiedyMały z dnia na dzień robi się coraz bardziej aktywny, a dzięki temu mama jest coraz bardziej spokojna
Baksia mam pytanie, czy rozmawiałaś może z prof. odnośnie porodu po szczepieniach? Z tego co pamiętam docent mówił, że to nie ma żadnego znaczenia. Nie wiem czy trzeba coś takiego zgłaszać w szpitalu, niby efekt szczepień to tylko 6 miesięcy więc raczej nie ma to znaczenia. Wiem tylko, że trzeba zgłaszać przy przeszczepach. Nie pamiętam dokładnie jak jest przy transfuzjach, ale chyba to bez znaczenia. 🤔
Zula36, Lady_Dior, Natka95, Malina, baljov. lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Malina. Takie stresujące początki ciąży a tu takie piękne informacje 😍 Gratuluję serduszka 🙂
Lady_Dior. Ja śpię jak dziecko. Nie narzekam w tej ciąży, ani w poprzedniej.
Nadrabiam Was na raty, jeszcze kilka stron mi zostało 😁Malina lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Zula, mocne kciuki za połówkowe.
Mnie te ruchy zaczynają stresować, leciutkie czulam w zeszłym tyodniu, 3 dni temu nawet mężowi udało się poczuć, a od tego czasu znow spokój.. .czasem tylko takie bąbelki 🤯
Juz bym chciała zeby to było takie ewidentne, byłabym spokojniejsza. ..Zula36 lubi tę wiadomość
-
Natka,
Ja sobie brak czucia ruchów tłumaczę tym, że w pierwszej ciąży mogą wystąpić ciut później. Plus u mnie to łożysko na przedniej ścianie. Nic się nie poradzi, trzeba cierpliwie czekać, będzie dobrze 🤷♀️ przypomnij kiedy masz połówkowe? ☺ -
Vian powodzenia! Dziś wielki dzień! ❤
Ja też swoje dzieci przywitałam na świecie we wtorek, a dzisiaj mój synek ma urodzinki 🙂 Także dla nas to też wielki dzień 🙂
Lady taka nagła gorączka może być albo od brzuszka albo tak jak Zula pisze tzw. trzydniowka. Moja córka też już raz przeszła. Gorączka nagle bez żadnych innych objawów, po 3 dniach plamy na karku i pleckach głównie.Lady_Dior, baljov., Bella01 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka wszystkiego co najlepsze dla synka 😊 Taki 5cio latek to już duży chłopak ☺️Od brzuszka mówisz 🤔 Zosia nie umiała kupki zrobić przez 3dni.Wczoraj już nie mogłam patrzeć na tą mękę i jej pomogłam.
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Będę obserwować i mam nadzieję, że nic się nie dzieje, bo tu lekarze inaczej podchodzą do trosk mamy. Tu zawsze lekarz mówi, że wszystko jest w porządku 🤦🏼♀️ Oczywiście nie pediatra - ci pracują tylko w szpitalach a z dzieckiem się chodzi do internisty😐 Moja koleżanka ostatnio mi opowiadała, że dzwoniła do szpitala, bo nie potrafiła zbić córce gorączki. Miała powyżej 38 a pani jej powiedziała, że ma przyjechać dopiero jak będzie mieć temp. 42 😂😂😂😂😂 Wiem, że to nie jest śmieszne ale tak zareagowałam.
Mojej Zosi wyszła tydzień temu wysypka. Taka kaszka czerwona - wyglądało jak uczulenie. Teraz pozostała jej po tym sucha ą skóra no i jeszcze ta gorączka teraz doszla🤔 Trochę na odwrót jakby miała być 3dniowka ale poczekam jeszcze 2dni i zobaczę co się będzie działo.
Ja jakaś mega słaba jestem-niby mdłości przeszły ale wrak ze mnie🥴
Annamaria ja czuję tylko pod ręką i to nie zawsze, więc czekam na te "prawdziwe ruchy" 😂 Ty też dziś wizytujesz prawda ❓ Powodzenia ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 11:56
agulineczka lubi tę wiadomość
-
baljov. wrote:Jest zarodek 3mm i bijące serduszko! Tak się cieszę 🥰💖💗🍀
Super wiadomość 😍💗baljov. lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
K
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 19:17
Żonkil, Foto80, Malina, Ewelina26, Ślimak, trodde, Lady_Dior, Martyna33, Breath_less, Natka95, Annamaria, baksia, Pati96, Gela093, baljov., joanien1104, Bella01, agulineczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Zula36 jaki on śliczny😍 Gratuluję udanej wizyty 😁
Jejciu nie mogę się doczekać tego etapu ale myślę, że najgorszy okres za mną. Ten pierwszy trymestr ( zwłaszcza pierwsze tygodnie) ciągną się jak flaki z olejem😛 oby teraz było z górki 🙂Zula36 lubi tę wiadomość
-
Zula, jaki piękny chłopiec!!! Cudny profil ma
Jestem po, granica zdecydowanie za mną, bo wg gina rozmiar dziecka odpowiada idealnie 14 Tc. Serducho i żywotność bdb, skakało niesamowicie
Plec nieznana, raz, że dziecko szalało za bardzo, a dwa, ja chyba wyparłam z pamięci to, jak słabej jakości usg ma mój gin! Także nic nie wiem. Czekam
Ale kamień z serca. Mam żywe dziecko w sobie. Naprawdę ❤️❤️❤️ obecnie świętuję to gruszką i domowym shake'iem z natki pietruszki, banana, gruszki, miodu i soku z cytryny!
Foto80, Żonkil, baksia, Pati96, Zula36, Malina, baljov., Lady_Dior, joanien1104, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Zula śliczny ten Twój synek 😍 Cieszę się, że wszystko u malucha dobrze.
Trodde, Prof mi nic nie mówił że trzeba to zgłaszać. Ale zapytam na wizycie ginekologa. On zna się z Prof i już prowadził pacjentki po takim leczeniu i dam Ci znać co powiedział ☺️ ale wydaje mi się, że tu nic nie trzeba zgłaszać.
Annamaria uciekło mi gdzieś, że dzisiaj masz wizyte 😳 Ale cieszę się, że u maluszka wszystko dobrze 🥰Zula36, trodde lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Lady_Dior wrote:Ja w końcu dostałam wyniki i są prawidłowe, także odetchnęłam z ulgą 🙏🏻
Lady_Dior lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
AsiaKK wrote:No właśnie czytam i czytam i faktycznie dziewczyny tak biorą, a na opakowaniu mojego progesteronu mam, ze jak są jakieś problemy z krzepliwością, to ze nie wolno brać tego progesteronu... powiem szczerze, progesteron dostałam przy poprzedniej ciąży, wtedy nie było nic wiadomo o problemach z krzepliwością, niestety ciąża nieudana. Teraz dostałam clexane a jak zapytałam doktor o progesteron to powiedziała, ze na kolejnej wizycie, czyli za dwa tygodnie zobaczymy. I coś napomknęła, ze jak się wstrzykuje heparynę to raczej nie progesteron No ale ze na kolejnej wizycie mi da. Sama nie wiem. Do wizyty a od pozytywnego testu brałam ten progesteron na własna rękę, dwa razy dziennie, rano i wieczorem, tak jak przy poprzedniej ciąży. Nie wiem co robić, brać czy nie brać... strach jest okrutny...
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Malina wrote:Cześć Kochane,
Dziekuję Wam Wszystkim za miłe słowa. Jesteście przekochane😘 Mam straszne braki i nie dam rady Was nadrobić😔 teraz będę miała więcej czasu więc obiecuje być na bierząco☺️
U nas mam nadzieję ze wszystko dobrze🙏 Póki co ból piersi mi trochę odpuścił wiec oczywiście zaczęłam się stresować ze jest coś nie tak. Wiem, ze to żaden wyznacznik, bo lekarz mi mówił ze objawy pojawiają się i znikają, ale same pewnie mnie rozumiecie 😔 na szczęście za to wszystko mi śmierdzi i ciagle bym spała🙈 od wczoraj jestem na zw, bo u nas w firmie coraz więcej osób jest chorych na covid i Szefowa „wywaliła” mnie do domu☺️ Mam trochę wyrzuty sumienia, ale mimo przechorowania nie chciałabym jednak się narażać. Wiec to chyba dobra decyzja🤷♀️ Następna wizytę mam 04.03 i mam tez trochę wyników do zrobienia.
Baljov,
Cieszę się przeogromnie i na takie wiadomości czekałam😘 Jestem z Tobą całym serduszkiem❤️ A jak się czujesz🤔
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10